Arouca – Marítimo 1:0 (kon.) | Rio Ave – Guimarães 0:3 (kon.) | Braga – Belenenses 2:1 (kon.)
konec
Rio Ave FC
0:3 (0:1)
Vitória SC Guimarães
Neděle 30.10.2016, 19:00 • Estádio do Rio Ave Futebol Clube, Vila de Conde (kapacita: 12.815 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše, ale již za 15 minut se na vás budu těšit u dalšího zápasu portugalské ligy mezi Bragou a Belenenses. Do té doby na shledanou! (21:01:53)
     
    Dnešní utkání je u konce a tři body si do tabulky portugalské ligy připíše hostující Vitória Guimarães. Ta dnes těžila z formy Moussy Maregy, který se po proměněné penaltě z prvního poločasu dvakrát trefil v druhé části a hattrickem tak položil na kolena trochu aktivnější Rio Ave. To se sice párkrát dostalo do solidní šance, avšak pokaždé domácí fotbalisté selhali ve finální fázi a proto dnes zůstávají s nulou. Vitória se tedy bodově dotáhla na čtvrtou Bragu, která ale bude hrát teprve ve 21:15.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Moussa Marega byl blízko čtvrté branky
     
    90+2
    Marega se mohl dočkat čtvrtého zářezu, ale Cássio byl u míče trochu rychleji, rozhodil dobře živeného záložníka soupeře a poté už hrdina dnešního zápasu z úhlu netrefil prázdnou bránu.
     
    90+1
    Téměř celé první minuta nastavení je u konce a prakticky se vůbec nehrálo. Na trávníku totiž několik desítek vteřin ležel lehce zraněný Héldon.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90
    Ani další rohový kop nepřinesl nebezpečí. Trápení domácích poté ukončil až Ribeiro, který střílel vysoko nad.
     
    89
    Rio Ave se ještě snaží aspoň o čestný úspěch, ale zatím se domácí nemohou dostat k pořádnému zakončení.
     
    88
    Pokutový kop si v závěru zápasu trochu naivně pokusil získat Héldon, avšak odměnou za ochotný pád mu bylo jen vyhubování bránícího soupeře.
     
    87
    Domácí si vybojovali další rohový kop, nicméně po něm šla nevýrazná hlavička příliš vysoko a navíc zcela mimo tři tyče.
     
    85
    Naposledy střídají i hosté. Raphinhou uvolněné místo na hřišti zaujal Bernard Mensah.
    84. Héldon v tutovce hlavou selhal
     
    84
    Mohlo být sníženo! Krásný centr na vzdálenější tyč přistál přesně na hlavě Héldona, avšak ten zblízka trefil jen dobře postaveného Jesuse.
    82. Moussa MAREGA - 0:3
     
    82
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Jenže ani třetí vystřídaný hráče teď nezabránil definitivnímu potvrzení vítězství hostujícího týmu. MOUSSA MAREGA si skvěle pohlídal ofsajdovou hranici, obdržel pas za obranu soupeře a v přímém souboji proti Cássiovi si věděl rady. Hattrick!!!
     
    80
    A záhy po druhém střídání domácí sahají ke třetí změně. Místo nevýrazného Yazaldeho jde na plac Guedes.
     
    79
    Jenže navázání hry hostujícímu brankáři Douglasi Jesusovi (GUM) trvalo příliš dlouho a proto sudí vytáhl kartónek žluté barvy.
     
    78
    Další ofenzivní snaha domácího celku končí útočným faulem. Tohle je opravdu zmar, po kterém bude Douglas Jesus v klidu odkopávat.
     
    77
    Druhá změna v sestavě Rio Ave. Na lavičku si to namířil Gil Dias, opačným směrem naopak putoval Luwagga Kizito.
     
    76
    Hosté naprosto v pohodě kontrolují vývoj utkání. Troufnu si říct, že Rio Ave dnes na body nedosáhne.
     
    74
    Po delší době registrujeme přímé zakončení domácího celku. Nutno ale podotknout, že Wakaso ohrozil spíše fanoušky za bránou Douglase Jesuse.
     
    73
    Héldon se sice chvíli domníval, že se bude zahrávat rohový kop a namířil si to k praporku, ale nakonec mu sudí celou situaci vysvětlil a nařídil odkop od brány.
     
    72
    Stále se dopředu derou spíše domácí fotbalisté, avšak pořád je defenzíva Guimarães neuvěřitelně kompaktní a pozorná. Tato hradba se bude překonávat velmi těžce.
     
    70
    Místo domácího kapitána Tarantiniho jde na hřiště Ronan. Jedná se o jednoznačné posílení ofenzívy.
     
    70
    Nyní to vypadalo trochu lépe, avšak Héldon byl usvědčen z několikametrového ofsajdu. Mezitím domácí trenér přichystal první střídání.
     
    69
    Značně zaskočení fotbalisté Rio Ave se sice pokoušejí o rychlejší přechod na útočnou polovinu, avšak zatím se jim to vůbec nedaří podle představ.
    67. Moussa MAREGA - 0:2
     
    67
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    Volný kop domácích vůbec nic nepřinesl a naopak se do rychlého brejku dostali hosté. Celá akce vyústila v centr Raphinhy, který přistál na hlavě důrazného MOUSSY MAREGY a ten skóroval přesně k tyči!
     
    66
    Žlutou kartu ještě navíc dostává Raphinha (GUM), který měl nějaké výhrady proti postavení zdi.
     
    65
    Střídání v řadách hostujícího celku. Hřiště opouští Paolo Hurtado , kterého nahradil Tozé.
     
    64
    Hosté si čím dal tím častěji pomáhají nedovolenými zákroky. před chvílí zahrával volný kop Héldon a teď už se zase chystá někdo z domácích.
     
    62
    Standardní situace domácích byla rozehrána nacvičený signálem, avšak výsledný centr Héldona vyústil pouze v rohový kop. Po něm už Rio Ave nezahrozilo.
     
    61
    Protiútok Heldóna u postranní čáry přerušil Joao Aurelio (GUM) a tentokrát už toho neprošlo bez trestu. Žlutá karta!
     
    60
    Tiquinho se sice velmi zlobí, neboť byl na hranici pokutového území zastaven Pedrinhem, avšak nadějnou standardní situaci si hostující útočník nevyprosil.
     
    59
    Hned třikrát se nyní domácí pokoušeli dostat míč do pokutového území, ale ani jednou se jim to nepodařilo a proto se hra vrací k půlící čáře.
     
    57
    Aktivita domácích neutichá. Po centru z levé strany hlavičkoval osamocený Wakaso jen kousek mimo tři tyče.
     
    56
    Tiquinho se šikovně pokusil zaskočit Cássia, nicméně dalekonosnou střelou z půlící čáry poslal míč vedle a navíc mu byl odpískán útočný faul.
     
    55
    Na druhé straně se cosi zajímavějšího pokusili vymyslet fotbalisté Guimarãese. Cássio ale mohl zůstat zcela v klidu, nebo´t kombinace hostů nedoputovala až do nebezpečnějšího prostoru..
     
    53
    Znovu to byl Héldon, který se snažil proniknout do rozhozenější obrany Vitórie. Ani tentokrát ale domácí záložník nepochodil a musí se smířit s odkopem od brány.
     
    52
    Heldon sice sudímu jasně ukazuje, že v ofsajdu nebyl, ale asistent rozhodčího byl jiného názoru. Ofenzíva Rio Ave je tak aspoň na chvíli zastavena.
    51. Tečovaná střela Rúbena Ribeira
     
    51
    Znovu musel Jesus na trávník. Při akci Ribeira ho totiž málem zaskočila tečovaná střela, která nakonec proletěla těsně nad břevnem.
     
    51
    Následný rohový kop sice přinesl další zakončení, avšak tentokrát letěl míč z prostoru kousek od penaltového puntíku vysoko nad.
     
    50
    Rio Ave po faulu jednoho z hostů zahrávalo přímý volný kop a Douglas Jesus byl Pedrinhem donucen k tomu, aby pro jistotu posunul míč rukou nad břevno.
     
    48
    Dopředu si to mohl namířit Tiqiunho, nicméně aktivního útočníka Guimarães včas zastavila defenzíva domácích.
     
    47
    Centr po rohovém kopu domácího celku byl naprosto bez potíží odvrácen pryč z pokutového území. Navíc Rio Ave rychle ztrácí míč u postranní čáry.
     
    46
    Domácí druhou půli začínají velmi aktivně a po akci na levé straně vybojovali rohový kop. Uvidíme, jak Rio Ave naloží s první šancí tohoto poločasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:04.
     
    Úvodní půle je u konce a spokojenější jsou zatím hosté. Ti sice rozhodně neměli více ze hry, ale po neodpískaném jasném faulu ve 2. minutě si o čtyři minuty později do šestnáctky pro penaltu došel Moussa Marega a ten nařízený pokutový kop sám proměnil. Nutno však říci, že o faul se tentokrát v žádném případě nejednalo a sudí tak zřejmě kompenzoval své předchozí selhání. V pokračování prvního poločasu se do dalších zajímavějších šancí dostali už jen domácí, avšak Gil Dias v té největší nedokázal překonat dobře chytajícího Jesuse.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Ani po centru od rohového praporku domácí nezahrozili. Přesto ale zůstali nastěhováni na útočné polovině a Ribeiro v pokutovém území na chvíli udělal průvan.
     
    45+1
    Rúben Ribeiro to vzal na sebe, ale pravačkou napálil jen zeď, od které se míč odrazil vedle brány. Následuje rohový kop.
     
    45
    Miranda se sice zlobí, avšak po jeho zákroku na Wakasa budou domácí zahrávat volný kop. Mezitím bylo oznámeno tříminutové nastavení.
     
    44
    S blížícím se závěrem poločasu se hosté téměř nedostávají na útočnou polovinu a stejně tomu je i nyní. Naštěstí pro Vitórii však domácí zatím neoslňují přesnějšími přihrávkami.
     
    43
    Konflikt s jedním z hostů měl nyní Tarantini (AVE) a domácí kapitán nakonec odchází s treste v podobě žluté karty.
     
    42
    Wakaso to na levé straně udělal velmi dobře, avšak po finální kličce z velkého úhlu zbytečně zakončoval a vysoko přestřelil.
     
    42
    Další volný kop získalo Rio Ave, nicméně po centru z blízkosti rohového praporku nepřišlo zajímavější zakončení.
     
    40
    Na druhé straně mohla Vitória pomalu slavit druhou branku, ale nakonec je odpískán docela značný ofsajd.
     
    39
    Tentokrát to Rio Ave zkoušelo z levé strany, avšak přízemní přihrávka doputovala opět jen do rukavic připraveného Jesuse.
     
    38
    Domácí fotbalisté pokračují v ofenzívě. Zatím se ale v posledních minutách nemohou dostat k dalšímu zakončení. Diase musí předchozí nevyužitý brejk velmi mrzet.
     
    37
    Příliš vysoký centr z volného kopu si to namířil nad hlavami všech hráčů až do rukavic vyběhnuvšího Douglase Jesuse. Rychlý brejk ale Soares pokazil faulem.
     
    36
    Na konci 36. minuty byl zezadu lehce naremplován Raphael, nicméně dle sudího se nejednalo o faul a po chvíli se naopak provinili hosté.
    34. Krásný protiútok Gila Diase
     
    34
    Rohový kop hostů vyústil v parádní brejk Gila Diase, jenž přeběhl celé hřiště a dostal se až před Jesuse. Toho však zřejmě značně vyčerpaný neodkázal překonat.
     
    33
    Právě před chvílí zmíněný Soares mohl těžit ze ztráty soupeře, jenže to by musel lépe zvládnout kličku na pravé straně pokutového území.
     
    31
    Byl to Soares, který si zbytečně poležel na trávníku, ale nyní už je zpátky na nohou a bez ošetření v pohodě pokračuje ve hře. U íče jsou ale domácí.
     
    30
    Jeden z hostů teď po souboji ve středu hřiště zůstal ležet na trávníku a sudí ho tak samozřejmě v přerušené hře běží zkontrolovat. Nevypadá to ale na nic vážného.
     
    29
    Konečně to vypadalo trochu nadějněji, ale Yazalde prováhal ideální okamžik pro zakončení a následná střela zpoza šestnáctky šla do boční sítě.
     
    28
    V posledních minutách mají více ze hry domácí, kteří se pochopitelně snaží o srovnání. Zatím ale musíme říct, že Jesus dosud neřešil nějakou závažnější situaci.
     
    27
    Domácí si sice vybojovali rohový kop, po kterém zakončoval Yazalde, ale jeho hlavička šla příliš do země a navíc zcela vedle bránu.
     
    25
    Až ke Cássiovi sice centr Tiquinha dolétl, avšak domácí gólman míč naprosto bez problémů vyboxoval mimo nebezpečný prostor.
     
    24
    Po dalším faulu domácího fotbalisty se bude zahrávat volný kop. Z pravé strany a ze vzdálenosti 38 metrů se ale zřejmě nebude jednat o přímé ohrožení Cássia.
     
    23
    Hosté se řítili do přečíslení čtyř proti třem, ale jeden z nich vzal zakončen velmi sobecky na sebe a špatně trefenou střelou poslal míč několik metrů mimo tři tyče.
     
    21
    Hosté se odhodlali k prvnímu střídání. Bruno Gaspar zjevně není schopen pokračovat ve hře a proto na hřiště přichází Joao Aurelio.
     
    20
    Rychlonohého Maregu hodně nevybíravě podťal Rúben Ribeiro (AVE) a i on proto vidí žlutou kartu.
     
    19
    Volný kop zahrávaný zhruba ze vzdálenosti čtyřiceti metrů od Jesuse obrana Guimarãese bez potíží odehrála. Dopředu se tak může řítit Marega.
     
    18
    Hostující Paolo Hurtado (GUM) se velmi rozhněval na unikajícího Ribeira, ale nutno říci, že soupeře jednoznačně stáhl za ruku a žlutou kartu tak vidí po zásluze.
     
    16
    Moussa Marega se na druhé straně pokusil zaskočit Cássia, avšak domácí gólman si nepříliš dobře zahraný lob bezpečně pohlídal.
    15. Technická střela Rúbena Ribeira
     
    15
    Nyní to ale po přiťuknutí od Yazaldeho zkoušel Rúben Ribeiro a jeho technická střela prolétla jen pár decimetrů vedle tyče Jesusovy brány.
     
    14
    Fotbalisté Rio Ave se sice stále tlačí do útoku, ale střelecká pozice pořád nepřichází. Defenzíva soupeře je skvěle zformovaná.
     
    13
    Cássio si musel dávat velký pozor, neboť Pedro se zmocnil míče a okamžitě ho dlouhým kopem poslal na odkrytou bránu. nakonec šel dalekonosný pokus vedle.
     
    11
    Také další minuta se téměř celá odehrála na polovině hřiště. Celá jedenáctka Guimarãese je pozorně postavena před středovou čárou a nepouští soupeře blíže k bráně.
     
    10
    Hra se přesunula blíže k půlící čáře, avšak u míče se drží opět domácí borci. Zatím se ale ne a ne dostat více dopředu.
     
    9
    Domácí se pokusili přijít s rychlou odpovědí, avšak prudký centr zprava proměnil Yazalde jen ve velmi nepřesné zakončení.
    8. Moussa MAREGA - 0:1
     
    8
    Guimarães právě vstřelilo branku!
    A hosté jdou z vymyšlené penalty do vedení. K exekuci se postavil sám MOUSSA MAREGA, Cássio sice skvěle vystihl směr střely, avšak špatně kopnutá penalta mu i přesto pod tělem prošla do brány.
    6. Maregův nafilmovaný pád přinesl penaltu
     
    6
    Neskutečné. Marega nyní naprosto bez kontaktu se soupeřem upadl v pokutovém území a rozhodčí nepochopitelně ukazuje na penaltový puntík!
     
    5
    Bruno Gaspar je odnesen na nosítkách za postranní čáru. Snad každý přítomný teď nechápe, proč sudí neodpískal pokutový kop.
     
    3
    Po další akci domácích je hra přerušena. S největší pravděpodobností nyní hosté zakopnou míč do autu a dojde k ošetření otřeseného Gaspara.
     
    2
    Rychlý protiútok hostující Vitórie mohl skončit úvodní brankou! Jeden z hostů totiž po akci na pravé straně zakončoval do prázdné brány, avšak za Cássia skvěle zastoupil obránce. Bruno Gaspar se následně pokoušel o dorážku, ale ve vzduchu byl brutálně sražen a odnáší si krvavé zranění. Penalta se ale nepíská!
     
    2
    Domácí si připravili první zajímavější akci zápasu, nicméně přízemní centr z levé strany byl bezpečně odvrácen.
     
    1
    První poločas sice výkopem začali hosté, ale ti po centru dopředu rychle ztratili míč a museli zastavovat pronikajícího Yazaldeho. Výsledkem je volný kop od půlící čáry.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Rio Ave FC: Cássio – Pedrinho, Marcelo, Roderick, Rafa – Wakaso, Tarantini – Héldon, Dias, Ribeiro – Yazalde
    Náhradníci: Vieira – Cassamá, Kizito, Ronan, Monte, Guedes, Novais

    Vitória SC Guimarães: Jesus – Gaspar, Sá, Pedrao, Ferreira – Miranda, Pedro – Marega, Hurtado, Raphael – Tiquinho
    Náhradníci: Miguel – Tozé, Teixeira, Aurelio, Mensah, Silva, Gouano

    Rozhodčí: Almeida – Ramos, Tomé.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    11.4.20.16 Rio Ave – Guimaraes 2:0
    7.12.2015 Guimaraes – Rio Ave 3:1
    10.10.2015 Rio Ave – Guimaraes 3:2 (pohár)
    25.4.2015 Rio Ave – Guimaraes 1:1
    14.12.2014 Guimaraes – Rio Ave 0:0
     
    VITÓRIA SC GUIMARAES

    Oproti domácím jsou na tom hosté ještě o něco lépe a momentálně se drží hned za silnou čtveřicí Benfica, Porto, Sporting, Braga na výborné páté pozici. Velmi ofenzivně laděný celek Guimaraese neprohrál již pět zápasů v řadě a i dnes bude chtít určitě prodloužit tuto výbornou šňůru. Navíc je Guimaraes ve venkovních utkáních s devíti získanými body druhým nejlepším týmem ligy.

    Poslední odehrané zápasy

    23.10.2016 Estoril – Guimaraes 0:2
    16.10.2016 Santa Iria – Guimaraes 1:2 (pohár)
    1.10.2016 Guimaraes – Sporting 3:3
    25.9.2016 Moreirense – Guimaraes 0:1
    17.9.2016 Guimaraes – Belenenses 1:1
     
    RIO AVE FC

    Domácí fotbalisté si v dosavadním průběhu portugalské ligy nevedou vůbec špatně a po osmi odehraných zápasech se nacházejí na sedmé příčce. V posledních zápasech si ale Rio Ave nevede příliš dobře. Na vítězství v lize čeká od 18. září a velmi se domácí trápili například i v pohárovém utkání proti Chavesu, který vyřadili až po penaltách. Na domácí půdě však Rio Ave Guimaraesi podlehlo naposledy v roce 2013.

    Poslední odehrané zápasy

    27.10.2016 Rio Ave – Chaves 2:1 pen. (pohár)
    23.10.2016 Moreirense – Rio Ave 1:1
    16.10.2016 Santa Clara – Rio Ave 2:1 pen. (pohár)
    1.10.2016 Rio Ave – Estoril 1:2
    25.9.2016 Ferreira – Rio Ave 2:1
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 8. Marega (pen.), 67. Marega, 82. Marega

    Karty:   20. Ribeiro (AVE), 43. Tarantini (AVE) – 18. Hurtado (GUM), 61. Aurelio (GUM), 66. Raphinha (GUM), 79. Jesus (GUM)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 18:4. Rohy: 15:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 7:21.
    Rio Ave FC: Cássio – Pedrinho, Marcelo, Roderick, Rafa – Wakaso, Tarantini (70. Ronan) – Héldon, Dias (77. Kizito), Ribeiro – Yazalde (80. Guedes)
    Náhradníci: Vieira – Cassamá, Kizito, Ronan, Monte, Guedes, Novais

    Vitória SC Guimarães: Jesus – Gaspar (21. Aurelio), Sá, Pedrao, Ferreira – Miranda, Pedro – Marega, Hurtado (65. Tozé), Raphinha (85. Mensah) – Tiquinho
    Náhradníci: Miguel – Tozé, Teixeira, Aurelio, Mensah, Silva, Gouano

    Rozhodčí: Almeida – Ramos, Tomé
    bahis siteleri