Novokuzněck – Spartak Moskva 0:3 (kon.) | Novosibirsk – N.Novgorod 1:4 (kon.) | Omsk – Soči 4:0 (kon.)
Barys – HC Slovan 5:1 (kon.) | Magnitogorsk – Kazaň 2:3 (0:1 po s.n.) | Čeljabinsk – Toljatti 1:2 (0:1 po s.n.)
Ufa – Nižněkamsk 4:1 (kon.) | Minsk – Kunlun 3:4 (kon.) | Jokerit – Vladivostok 2:1 (kon.)
Riga – Chabarovsk 3:2 (kon.)
po s.n. (0:1)
Metallurg Magnitogorsk
2:3 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Ak Bars Kazaň
Čtvrtek 10.11.2016, 15:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Fjodor MALYCHIN - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ak Bars Kazaň.
    Autorem vítězné branky je FJODOR MALYCHIN.
     
    64:56
    Mozjakin v posledních vteřinách našel z druhé vlny nabrusleného Bereglazova, který před sebou měl spoustu prostoru a času ke střele. Z mezikruží ale branku netrefil.
     
    55:14
    Mozjakin si uzmul volný kotouč a díky několika manévrům docílil toho, že obrana s ležícím Garipovem byla zcela dezorientovaná. Mozjakin zkusil po obkroužení branky vypálit bekhendem. Prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil.
     
    54:22
    Elliot si to namířil od vlastní branky skrz střed kluziště až do útočného pásma. Jeho schovaná střela jen o pár čísel minula branku.
     
    47:12
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Vasilij Tokranov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    47:08
    Zvláštní verdikt. Ohtamaa po nahrávce Varnakova uháněl sám na branku a ač byl faulován, prostřel Košečkina mez betony. Jeho oslavu gólu utnul až rozhodčí, který se jal vyloučit jeho spoluhráče, který před několika okamžiky fauloval Kováře.
     
    35:33
    Timkin nahodil po překročení modré čáry puk na Garipova. Brankář hostí jej pouze vyrazil před sebe, kde nebezpečně dorážel Kosov. Ten byl však tísněn Jarullinem a nedokázal zakončit ideálně.
    34:34 Danis ZARIPOV - 2:2
     
    34:34
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné. Čtvrtá využitá přesilovka z pěti. Magnitogorsk vyrovnává. Hostům se sice podařilo eliminovat Mozjakina, ovšem akce pokračovala Kovářovou krásnou přihrávkou skrz brankoviště a gólem DANISE ZARIPOVA, který nadvakrát dostal kotouč za brankovou čáru. Asistence: Jan Kovář, Sergej Mozjakin.
     
    33:11
    Jarullin se po krátké době vrací na trestnou lavici. Nedovoleně zastavil Sjomina,který ho překonal pěknou prohazovačkou.
     
    32:10
    Dvojice Varnakov, Malychin znovu nadělala domácím problémy. Oba se dokázali v posledním střídání natlačit před Košečkina a zakončovat. Varnakov poté našel mezírku v obraně domácích a našel svého spoluhráče mezi kruhy. Toho si ale na poslední chvíli všiml Filippi a zblokoval jeho střelu z velmi nebezpečné pozice.
     
    28:25
    Z tlaku Kazaň ale nic nevyužila, ba naopak. Jallunin špatnou přihrávkou poslal do úniku domácího Timkina. Střelci první branky hostů tak nezbylo nic jiného, než Timkina faulovat. Sekání z kategorie záchranných brzd.
    24:10 Alexandr SVITOV - 1:2
     
    24:10
    Kazaň vstřelila branku!
    Třetí početní výhoda a třetí gól. Po nahrávce Sekáče vypálil z první přízemní střelu Tokranov a kotouč před Košečkinem, který měl ztížený výhled šikovně tečoval ALEXANDR SVITOV. Asistence: Vasilij Tokranov, Jiří Sekáč.
     
    23:21
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Denis Kazionov – 2 min., hákování).
     
    18:08
    Podobná situace také na druhé straně. Popov si vyměnil puk s Glinkinem a po pěkné rotaci vypálil. Košečkin měl zakrytý výhled a už se zdálo, že kotouč propustí svojí výstoji. Zvládl se však rychle otočit a zachytit kotouč směřující za brankovou čáru.
    13:39 Albert JARULLIN - 1:1
     
    13:39
    Kazaň vstřelila branku!
    Také hosté využívají přesilovku. ALBERT JARULLIN dostal nabito na vrchol pravého kruhu a tvrdou střelou z první vyrovnává stav zápasu. Nutno říct, že tenhle střelecký pokus se mu opravdu povedl! Asistence: Fjodor Malychin, Anton Glinkin.
     
    12:33
    Chabarov zakáhoval Sekáče a je mu udělen dvouminutový trest. První přesilovka pro Kazaň.
    08:40 Viktor ANTIPIN - 1:0
     
    08:40
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru. Zaripov po obkroužení branky zacvičil s hostující obranou i brankářem a předložil puk na zlatém podnose VIKTORU ANTIPINOVI, který střelou z první otvírá skóre dnešního zápasu. Asistence: Danis Zaripov, Jan Kovář.
     
    06:51
    První vyloučení zápasu. Svitov z Kazaně míří na trestnou lavici za podražení.
     
    03:35
    Mozjakin se z ničeho nic oběvil s pukem za obranou soupeře a uháněl sám na Garipova. Po krátké kličce zkusil vystřelit na vyrážečku, branku ale netrefil.

    Tomáš Majer

    Branky a nahrávky: 9. Antipin (Zaripov, Jan Kovář), 35. Zaripov (Jan Kovář, Mozjakin) – 14. Jarullin (Malychin, Glinkin), 25. Svitov (Tokranov, Sekáč), rozh. náj. Malychin

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Fjodor Malychin (KZN)
    0:1   Danis Zaripov (MET)
    2. série:
    0:1   Anton Glinkin (KZN)
    0:1   Jan Kovář (MET)
    3. série:
    0:1   Vladimir Tkačjov (KZN)
    0:1   Chris Lee (MET)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin – Antipin, J. Birjukov, Lee (C), Bereglazov, S. Těreščenko, Chabarov, Budkin – Mozjakin, Jan Kovář, Zaripov – A. Sjomin, Filippi, Osala – Kaletnik, Timkin, Kosov – Švyrjov, Platonov, De. Kazionov – Dm. Kazionov.
    Ak Bars Kazaň: Garipov – Jordán, Elliott, Tokranov, Jarullin, Ohtamaa, D. Musin, Sidorov – Tkačjov, Lukojanov, Čibisov – Sekáč, Svitov, Azevedo – An. Popov, Glinkin, M. Gluchov – Varnakov (C), Obuchov, Malychin.
    bahis siteleri