Vancouver – Dallas 5:4 (po pr.) | Ottawa – Minnesota 1:2 (po pr.) | Chicago – Montreal 3:2 (kon.)
Colorado – Boston 0:2 (kon.) | Edmonton – NY Rangers 1:3 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Montreal Canadiens
Pondělí 14.11.2016, 01:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:41
    V obrovské šanci byl nyní Gallagher, který ale z těsné blízkosti Crawforda nepřekonal.
     
    57:04
    Dvě minuty si za osekávání brankáře odsedí Hartman (CHI), ale rovněž Montoya (MTL) dostává za nepřiměřenou reakci dvě minuty za hrubost.
     
    57:04
    Motoya se teď hodně naštval na Hartmana, do kterého se po přerušení společně s Plekancem pořádně pustili. Uvidíme, co na to rozhodčí.
     
    54:46
    Zcela sám jel Panarin na Montoyu, ale hostující brankář v souboji tváří v tvář neztratil nervy, počkal si na střelu svého soka, kterou následně vyrazil mimo.
     
    53:11
    Neuvěřitelný zákrok Crawforda. Shaw už dorážel puk do odkryté brány, když kde se vzal, tu vzal, Crawford vystrčil do volného prostoru levý beton a Canadiens měli po radosti.
     
    48:50
    A v další obrovské šanci se ocitl unikající Hartman, který ale v souboji jeden na jednoho narazil na Montoyovu lapačku.
     
    48:30
    Vynikající Montoya zastavil před bránou osamoceného Toewse.
     
    45:39
    Blackhawks jeli do brejku dva na jednoho, ale Hossa nepřekonal přesunujícího se Montoyu.
     
    44:31
    Montoya předvedl dva velmi dobré zákroky. Nejprve vychytal tečovanou střelu Pánika a chvíli na to i zpoza brány vyjetého Krügera.
    36:23 Patrick KANE - 3:2
     
    36:23
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Obrovský tlak Chicaga nakonec končí brankou. Montoya nejprve ve velké šanci vychytal Hinostrozu, ale akce pokračovala k PATRICKU KANEOVI. Ten se protlačil až před bránu Habs a i přesto, že byl faulovaný, dokázal kotouč v pádu poslat do vzdálenější šibenice brány Canadiens. Asistence: Jonathan Toews.
     
    34:22
    Hjalmarsson od modré zahrál na tyčku hostující brány.
    31:29 Marián HOSSA - 2:2
     
    31:29
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A je opět vyrovnáno. Dělovku Schmaltze od modré Montoya vyrazil přímo před sebe, kde již číhal MARIÁN HOSSA a slovenský kanonýr se z těsné blízkosti nemýlil. Asistence: Nick Schmaltz, Jonathan Toews.
     
    29:20
    Toews posunul puk vedle sebe na Hartmana. Ten si hodil puk kolem padajícího Jemelina (MTL), který ho ale následně svým tělem podrazil a míří na trestnou.
     
    26:56
    Kempného nepřesnou střelu uzmul za bránou Panarin, okamžitě si to namířil před Montoyu, kterého ale následně překonat nedokázal.
     
    23:48
    Přímo před bránu si najel od mantinelu Rasmussen, ale následně z těsné blízkosti nedokázal překonat hostujícího brankáře.
    22:40 Andrej MARKOV - 1:2
     
    22:40
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs bleskově otáčejí skóre a je to opět obránce. Kotouč zavezl do útočného pásma Galchenyuk, parádní zadovkou přenechal puk ANDREJI MARKOVOVI, který si kotouč potáhl a následně poslal nechytatelnou střelu do šibenice Crawfordovy brány. Asistence: Alex Galchenyuk, Alexandr Radulov.
    20:59 Shea WEBER - 1:1
     
    20:59
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru, ale pro Chicago je tohle hodně nešťastný moment. SHEA WEBER se protáhl kolem mantinelu a posílal svou přihrávku před bránu. Tu však tečoval Kempný tak smolně, že puk poslal přímo pod břevno vlastní brány. Asistence: Andrej Markov, Al Montoya.
     
    20:24
    Duncan Keith sekl přes rukavice unikajícího Carra a tohle dle mého mělo být trestné střílení, ale pro Keitha (CHI) jsou to "jen" dvě minuty.
     
    19:24
    Ošklivý moment. Střela Webera se odrazila od brusle Kempného přímo do obličeje Paciorettyho, který za sebou nechává krvavou cestičku a mizí v útrobách stadionu.
     
    18:09
    Brian Campbell (CHI) vyhodil puk do hlediště, za což ho čekají dvě minuty na samotce.
     
    17:41
    Montoya vyrazil tvrdou střelu přímo před sebe, kde se k dorážce tlačil Hartman, ale puk před odkrytou bránou netrefil.
     
    16:51
    Shaw dostal milimetrový pas mezi čárky, ale Crawford si připisuje zatím nejlepší zákrok večera, při kterém vymrštil lapačku a střelu hostujícího centra fantasticky lapil.
    12:06 Gustav FORSLING - 1:0
     
    12:06
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí otevírají skóre zápasu. Na modré čáře dostal nalito GUSTAV FORSLING a Montoya, kterému nešťastně vyrazil hokejku jeho vlastní obránce, nedokázal letícímu puku zabránit v cestě do brány. Asistence: Niklas Hjalmarsson, Marcus Krüger.
     
    01:50
    A na trestnou putuje na dvě minuty za hákování Jemelin (MTL).

    Michal Borovan

    Branky a nahrávky: 13. Forsling (Hjalmarsson, Krüger), 32. Hossa (Schmaltz, Toews), 37. P. Kane (Toews) – 21. S. Weber (Markov, Montoya), 23. Markov (Galchenyuk, Radulov)


    Chicago Blackhawks: Crawford – B. Campbell, Keith, Seabrook, Kempný, Hjalmarsson, Forsling – P. Kane, Toews (C), Hartman – Hossa, Anisimov, Panarin – Schmaltz, Rasmussen, Hinostroza – Pánik, Krüger, Desjardins.
    Montreal Canadiens: Montoya – S. Weber, Jemelin, Petry, Markov, Hanley, Beaulieu – Radulov, Galchenyuk, Byron – Gallagher, Plekanec, Andrighetto – Shaw, Desharnais, Pacioretty (C) – T. Mitchell, Danault, Carr.

    Rozhodčí: Sutherland, Rehman – Racicot, Nowak
    bahis siteleri