Vancouver – Dallas 5:4 (po pr.) | Ottawa – Minnesota 1:2 (po pr.) | Chicago – Montreal 3:2 (kon.)
Colorado – Boston 0:2 (kon.) | Edmonton – NY Rangers 1:3 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
New York Rangers
Pondělí 14.11.2016, 03:30 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.
     
    NEW YORK RANGERS

    Rangers rozjeli sezónu možná až nad očekávání dobře. Poté, co je na jaře hned v prvním kole play-off vyřadili pozdější vítězové Stanley Cupu Pittsburgh Penguins, očekávala hokejová veřejnost, co výkony Jezdců přinesou od října. A přinesly zatím vesměs pozitiva. Newyorčané aktuálně vedou s dvaadvaceti body na kontě Metropolitní divizi, přestože stejný bodový zisk vlastní jejich už zmiňovaný pittsburský rival. A co hlavně, Rangers z posledních sedmi utkání prohráli v jediném případě, trošku překvapivě proti Vancouver Canucks, na domácím ledě. V minulém mači už se ale družina z Manhattanu znovu činila. V hale kanadského Calgary porazila plameny 4:1.

    Kanadské bodování týmu v tuto chvíli vede šikula J. T. Miller (5 + 9), velmi dobře jej doplňují Kevin Hayes (6 + 7) a Michael Grabner (8 + 3). New York dnes v Edmontonu pokračuje tripem po Kanadě, kromě tohoto mače s Olejáři zavítá ještě k odvetě proti Vancouveru. Potvrdí Rangers slušnou formu a ovládnou také duel s Edmontonskými?
     
    EDMONTON OILERS

    Stále můžeme tvrdit, že se organizace z Alberty nachází v klidu. Je totiž nadále prvním celkem Pacifické divize, a to s ziskem devatenácti bodů. Na toto prvenství si však dlouho podceňovaný tým musí dávat pozor, na paty mu šlapou San Jose Sharks a také Anaheim Ducks, situace v žebříčku je hodně vyrovnaná. Navíc Olejáři nezvládli poslední dva duely dotáhnout do vítězného konce. Nedávno padli těsným poměrem 2:3 s Dallas Stars a o zápas dříve je předčili také Pittsburgh Penguins 4:3. Zatím poslední vítězství tedy Edmonton získal na ledě Detroit Red Wings, kde mu stačily k úspěchu dvě přesné trefy (Oilers vyhráli 2:1). Šikovná a také poměrně mladá edmontonská sestava se dnes bude chtít určitě vrátit do vítězné pohody.

    Produktivitu má prozatím na starosti – tak nějak podle očekávání – mladičký kapitán družiny Connor McDavid (5 + 13), kterého podporují svými body spoluhráči Jordan Eberle (5 + 7) či Milan Lucic (5 + 4) a Patrick Maroon (6 + 2), zatím nejlepší střelec kanadského celku. Zvládnou Oilers doma proti nesnadnému sokovi z Východní konference urvat body?
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Není to tak dlouho, co na sebe tyto dva celky narazily. Naposledy se totiž střetly v pátek 4. listopadu. New York Rangers doma přivítali Edmonton Oilers a porazili je v základní hrací době 5:3.
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (0 + 4)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Tato bitva slibuje hodně kvalitní podívanou, postaví se totiž proti sobě vedoucí celky Pacifické divize a Metropolitní divize. Edmonton Oilers chtějí doma napravit předchozí prohru, New York Rangers navázat na úspěch z Calgary.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Benning, Nurse, Gryba – Maroon, McDavid, Eberle – Pouliot, Nugent-Hopkins, Kassian – Lander, Letestu, Pitlick.

    New York Rangers: Raanta (Lundqvist) – McDonagh, Girardi, M. Staal, Holden, Skjei, Klein – Vesey, Stepan, Rick Nash – Kreider, Zibanejad, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, J. T. Miller – Bučněvič, Pirri, Fast.

    Rozhodčí: Dwyer, Hanson – Nagy, Murchison.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Tradičně začneme o pár minutek později.
     
    Hokejisté obou týmů už přijíždějí na hokejovou plochu, nebude dlouho trvat a tento zápas vypukne.
     
    Už jen zazní hymny a budeme moci začít, hráči už jsou určitě natěšení na zápas, stejně jako publikum v hale.
     
    Vše je připraveno k úvodnímu vhazování, míříme do středového kruhu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Jako první se zmocnili kotouče na buly hráči Edmontonu, ale hra je hned přerušena, protože puk skončil mimo hrací plochu.
     
    00:23
    S pukem si za svou klecí zahrál Antti Raanta, který našel prvního spoluhráče nedaleko své klece. Rangers se přesto ještě musejí bránit.
     
    00:55
    Zatím čekáme na první příležitost jednoho nebo druhého celku, ani jedna strana barikády nenašla doposud prostor pro střelecké zakončení.
     
    01:20
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to byla rychlost! Netrvalo to ani celé dvě minuty a hostující New York Rangers utíkají do těsného vedení. A není moc překvapením, že se prosazuje útočná trojice, které se na začátku letošního ročníku tolik daří. Rick Nash zavezl kus černé gumy přes modrou čáru do útočného pásma, zamotal hlavy obraně Edmonton Oilers. Kotouč se následně dostal až na hokejku MICHAELA GRABNERA, který rychlou střelou překonal domácího ochránce klece Cama Talbota. Olejáři tedy hned na začátku musejí dohánět ztrátu. Asistence: Kevin Klein, Rick Nash.
    01:20 Michael GRABNER - 0:1
     
    02:26
    Je tu ale příležitost pro Edmonton, hostující Kevin Hayes totiž od rozhodčího dostává dvě minuty za sekání. Uvidíme, jak si domácí nechají dařit v přesilovce.
     
    03:10
    Nejdříve se New Yorku podařilo vyhodit přes všechny čáry, pak domácí zavezli touš do útočné třetiny a zakončoval jeden z obránců od modré čáry. Raanta v pohodě ukryl puk do rukavice.
     
    03:56
    Další vyhození hostující družin a teď už to vypadá, že Jezdci své první oslabení v zápase zvládnou bez větších obtíží ubránit a neinkasují.
     
    04:27
    Kevin Hayes se vrací z trestné lavice na ledovou plochu, Edmonton v početní výhodě nevytvořil žádnou lepší možnost.
     
    04:59
    Zuccarello nebezpečně stál před Talbotem a čekal na dorážku, nakonec ale na poslední chvíli na kotouč nedosáhl, takže měl situaci hodně zkomplikovanou.
     
    05:25
    Kus černé gumy má pod kontrolou Antti Raanta, ale dalo mu to hodně zabrat, do brankoviště se tlačili hned dva útočníci Oilers.
     
    05:43
    McDavid měl připravenou hokejku ke střele, ale přihrávka, jež na něj mířila od spoluhráče, nebyla tak úplně přesná.
     
    06:08
    Po konci hostujícího oslabení se hra zase o něco více uklidnila a nevidíme tak velké šance. Nyní to je Grabner, kdo krouží za klecí Edmonton a snaží se najít volné místo.
     
    06:50
    Rangers stále aktivnější v útočném pásmu, teď ovšem ani oni nemají přesnou střeleckou mušku.
     
    07:10
    Vesey už to na modré čáře nestihl zpátky ke kotouči, New York volného časového prostoru v pásmu soupeře využil k dostřídání celé formace.
     
    07:41
    Hraje se poměrně bez přerušování a čas rychle plyne, za chvíli za sebou budeme mít polovinu první třetiny. Girardi rozehrává zpoza své klece.
     
    08:17
    Ani teď ale Rangers nepošlou puk na branku, postaral se o to Eberle, který hned vyrazil do protiútoku a zkusil se protáhnout i do zakončení. Ale marně.
     
    08:50
    Další možnost Oilers, jenže Raanta měl dobře přilepený beton u levé tyčky, takže nepropustil kotouč za svá záda.
     
    09:07
    Hra přerušena pro ofsajd New York Rangers, následuje komerční přestávka a po jejím konci budeme hned pokračovat.
     
    09:15
    Hra už pokračuje a za svou klecí si s kotoučem zahrál Cam Talbot. Ten na nic nečekal a hned posílal dopředu. Pouliot ale špatně zpracoval touš.
     
    09:48
    Miller vzal na sebe zodpovědnost a zavezl sám puk do útočného pásma. Tam ale jeden z beků Edmontonu dobře zapracoval a ani v tomto případě hostů nepovolil zakončení.
     
    10:20
    Puk velmi často ve středním pásmu, jako by se oba celky ještě tak trošku rozehrávaly.
     
    10:38
    Postavení mimo hru tentokrát v podání Edmonton Oilers. Po krátké pauze budeme pokračovat, zápas by potřeboval nějaký emotivní moment pro větší pestrost.
     
    10:39
    Rangers prohráli buly ve středním pásmu, přesto to byli ale Oilers, kdo se o pár okamžiků později ocitli u své klece a museli dávat pozor, co se tam děje.
     
    11:03
    Kevin Klein na pravé straně hledal místo pro zakončení, ale ještě byl příliš daleko od branky na to, aby se pokusil o střeleckou možnost, následně navíc o touš přišel.
     
    11:19
    Vhazovat se bude po levé ruce Anttiho Raanty, který o pár vteřinek dříve kryl střelu pravým ramenem.
     
    11:21
    Znovu přerušená hra, kus černé gumy skončil za mantinelem a rozhodčí tedy musí vytáhnout ze zásoby další.
     
    11:44
    Newyorčané zpátky v útočné třetině, opět se na ledě nachází střelec zatím jediné branky zápasu Grabner. Teď jej ale nenašel nikdo volného na pravé straně útoční třetiny.
     
    12:13
    Andrej Sekera spěchal za svou klec, na stejné místo totiž měli zamířeno také forvardi Rangers a byli hladoví po gólu.
     
    12:28
    Už jsme ale zase rychle na druhé straně hrací plochy a Antti Raanta raději přerušuje hru, aby zabránil dalším případným problémům.
     
    12:39
    Nugent-Hopkins jen nahodil směrem k zadnímu mantinelu a čekal, jestli se někdo z jeho spoluhráčů dostane na puk. Nestalo se tak a hrají Jezdci.
     
    13:18
    Rangers právě vstřelili branku!
    Necelých sedm minut před koncem úvodního dějství Rangers unikají do vedení o dva zásahy, v tuto chvíli se jim jednoznačně vyplatila trpělivost. Hosté totiž měli ponechanou výhodu, kdyby nedali tento gól, hráli by přesilovou hru. Na to ale nedošlo. Puk směrem na branku vyslal Kevin Hayes a před brankovištěm Cama Talbota byl velice dobře zaparkovaný DAN GIRARDI, který nohou tečoval puk do sítě a ochránce klece Edmonton Oilers neměl šanci na změnu směru reagovat. Hosté tak vedou 2:0 a využili další z mála možností v první třetině. Asistence: Kevin Hayes, J. T. Miller.
    13:18 Dan GIRARDI - 0:2
     
    14:37
    Antti Raanta má puk v rukavici, po reklamní pauze se bude vhazovat před jeho zraky.
     
    14:42
    Puk ve středním pásmu na hokejkách Rangers, konkrétně McDonagh hledal prostor na průnik. Ale nedostal jej, spíše potřeboval někomu přihrát.
     
    15:07
    Klefbom poměrně přesně vepředu vyhledal Pouliota. Jenže útočník Olejářů už neměl moc času na modré útočné čáře něco vymýšlet.
     
    15:24
    Další z technických přestupků na modré čáře, musí se tedy opakovat vhazování.
     
    15:46
    Rangers vědí, že teď nemusejí nikam spěchat. Nick Holden v pohodě počkal, až mu najedou vepředu útočná křídla, teprve pak se na ně pokusil nasměrovat kotouč.
     
    16:21
    Z jedné strany na druhou a zase zpátky. Ani jedna strana se nedokáže dlouho udržet na kotouči. Draisaitl nestačil vystřelit zavčas z pravého kruhu.
     
    16:50
    Girardi počkal, až zbytek formace hostů dostřídal, jenže útočníci v bílých dresech nyní nedokázali vymyslet žádnou překvapující akci, který by beky Edmontonu zaskočila.
     
    17:18
    Už se zdálo, že by Rangers mohli zužitkovat zmatku kolem klece Talbota, jenže na poslední chvíli edmontonská obrana dokázala zabránit pohromě a vyhodit puk pryč.
     
    17:50
    O puk znovu zápolí dnes velice aktivní Zuccarello, jenž si hledal místo v mezikruží. Když se ale chystal vystřelit, byl o kus černé gumy obrán.
     
    18:24
    Pitlickova střela z prostoru na levém kruhu, jenže útočník domácích netrefil branku, o pár centimetrů ji přestřelil a nevyužil tak slibnou šanci.
     
    18:27
    Vhazuje se na levém kruhu před Anttim Raantou.
     
    18:45
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se v první dvacetiminutovce dočkají také fanoušci Edmonton Oilers. Toto byla určitě jedna z nejlepších šancí Olejářů v tomto utkání a také že vše skončilo vstřelenou brankou. I domácí mužstvo ukázalo, že si umí počkat na správný moment a nachytat soupeře na hruškách. Patrick Maroon kousek za modrou útočnou čárou počkal na to, až sjedou jeho spoluhráči před Raantovo zařízení. Poté poslal puk směrem do mezikruží, kde byl mimo jiné připravený zakončit také slovenský obránce ANDREJ SEKERA. Ten po přihrávce z levé strany od McDavida dává svůj první gól sezóny. Asistence: Connor McDavid, Patrick Maroon.
    18:45 Andrej SEKERA - 1:2
     
    19:44
    Ještě musí Cam Talbot řešit jeden zákrok betonem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu utkání mezi Edmontonem a New York Rangers. Šancí paradoxně moc k vidění nebylo, přesto padaly góly. A to hned tři. Nejdříve se dvakrát po sobě prosadili hostující muži, pak ale udeřil po pěkné akci Oilers Andrej Sekera dal svůj první gól tohoto ročníku. Uvidíme, co nám nabídne prostřední dějství.
     
    Střely na branku v první třetině

    Edmonton Oilers: 13

    New York Rangers: 12
     
    Podrobnější statistiky první třetiny

    Střely: 13:12
    Hity: 12:4
    Trestné minuty: 0:2
    Využité přesilovky: 0:0
    Zblokované střely: 3:3
    Úspěšnost na buly: 60% – 40%
     
    Za pár okamžiků začne druhá třetina utkání, máme se jistě na co těšit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Pouliot a Pitlick už jsou v útočném pásmu, bude se ale vylučovat.
     
    20:21
    Jen pár sekund po začátku druhé třetiny si Edmonton zahraje druhou početní výhodu v utkání. Derek Stepan je totiž nucen pykat dvě minuty za hákování a už míří na trestnou lavici.
     
    20:39
    Nugent-Hopkins si vyměnil kotouč s Eberlem, avšak domácí hráči vzápětí přišli o útočné pásmo a bylo po šanci, znovu musejí začínat ze středního pásma.
     
    21:07
    Raanta se prezentoval pěkným zákrokem lapačkou poté, co na něj přiletěla střela z prostor od modré čáry.
     
    21:18
    Další Eberleho pokus, pak se pokusili o vyrovnání také McDavid a Klefbom, ale netrefili zařízení.
     
    21:38
    Nejdříve se málem podařilo puk do branky dostat Milanu Lucicovi, ale urostlý forvard Oilers těsně přestřelil, po něm ve veliké možnosti i Jordan Eberle, jenže trefil pouze beton Raanty.
     
    22:15
    Poslední vteřiny z trestu Stepana, New York Rangers zvládnou ubránit i druhé oslabení v zápase.
     
    22:39
    Hosté v plném počtu a hned se navíc dostávají do šance. Z levé strany pálil Rick Nash. Po něm také Grabner, ten jen o pár centimetrů minul horní tyčku.
     
    23:15
    Druhá perioda se zatím hraje ve vysokém tempu a publiku v hale se to musí líbit. Možná by to ale ještě chtělo nějakou tu střelu navíc.
     
    23:49
    Za brankou Talbota zkusil něco vymyslet Jesper Fast, jenže nikdo s útočníkovi Rangers nenabízel na přihrávku, takže musel situaci proti dvěma útočníkům zvládat sám.
     
    24:06
    Antti Raanta a jeho další zákrok, zatím se na něj Jezdci v tomto zápase určitě mohou spolehnout.
     
    24:36
    Patrick Maroon hledal mezi kruhy najetého Pitlicka, jenže tomu pak přeskočil puk přes hokejku a bylo po šanci.
     
    24:58
    Z druhé vlny se ještě mohl zkusit prosadit McDavid, jenže také netrefil branku, to je zatím hlavní problém edmontonského neúspěchu v této části hry.
     
    25:16
    Kus černé gumy pod kontrolou hostujícího brankáře, před jeho zraky se také za několik okamžiků bude vhazovat.
     
    25:35
    Nash a Stepan se dostali v útočné třetině na kotouč jako první, Eberle potom obrátil hru směrem na druhou stranu.
     
    26:03
    Andrej Sekera měl na hokejce druhý gól v zápase, ale před brankou Rangers jen o maličký kousíček přestřelil. To by byl slušný příspěvek od slovenského obránce dnes.
     
    26:35
    Stále ještě zůstává hra nepřerušena, Hayes našel na modré čáře Kleina, druhý jmenovaný pálil z dálky, ale přestřelil klec.
     
    27:03
    Nurse zazmatkoval na útočné modré čáře a zatím pásmo pro Oilers nezískal.
     
    27:19
    Adam Larsson a také jeho spoluhráč Klefbom bojovali o puk u mantinelu, jenže stejně pak musel Raanta zasahovat a přerušit hru.
     
    27:23
    Vhazovat se bude před gólmanem New York Rangers, ale až po skončení komerční přestávky.
     
    27:30
    A hned po novém buly další zákrok Raanty. Nugent-Hopkins posílal puk před branku na spoluhráče, ale brankář v bílém dresu raději přerušil hru a zamezil komplikacím.
     
    27:41
    Puk skončil vyhozený někde mezi diváky, vhazovat by se pravděpodobně mělo ve středním pásmu.
     
    27:52
    Edmonton Oilers rozehrávají za vlastní brankou, puk na hokejku obdržel McDavid. Jenže už neměl dostatečnou rychlost na to, aby se pokusil zakončit.
     
    28:17
    Andrej Sekera tentokráte v obranných povinnostech za svou klecí. Ale moc dlouho se tam s toušem neohřál, už totiž znovu hráli Rangers.
     
    28:45
    Letestu zůstal nehlídaný před brankou a kdyby se mu podařilo vydolovat puk z hokejky soupeře, klidně mohl zasouvat kotouč do poloviny odkrytého zařízení.
     
    29:19
    Pirri v souboji o kotouč s Grybou u levého mantinelu, ale dlouho se nikdo nestal vítězem této přetahované o kotouč.
     
    29:56
    Nahození za branku Rangers, kde už jsou připravení hostující beci na rozehrávku. Hra je mnohem více aktivní než v první třetině a sledujeme příležitosti na obou stranách kluziště.
     
    30:26
    Puk sražený mimo hrací plochu, vhazovat se bude po krátké přestávce.
     
    30:30
    Oiers sice vyhráli na dalším buly, jenže se stejně dopředu málem pustili hosté. Obránce domácích na poslední chvíli dokázal zabránit úniku jednoho z hráčů Rangers.
     
    30:46
    Hra se teď hodně kouskuje, po dalším z přestupků proběhne buly ve středním pásmu.
     
    30:58
    Po delší době v útočné třetině Olejáři, ale hned zase o útočné pásmo přicházejí. Jako by kanadský celek měl problém udržet se v pásmu delší dobu na kotouči.
     
    31:30
    Maroon a Klein v tahanici o puk, zatím lepší hráč Rangers. Ale Talbot zůstává v klidu, další zákrok zatím řešit nemusí.
     
    32:05
    Vesey možná ani nečekal, že dostane tolik prostoru na pravém kruhu. Jenže tam zůstal úplně volný kotouč a Talbot měl poté co dělat, aby stačil zastavit příležitost soka.
     
    32:43
    Talbot si zahraje s kotoučem za svou brankou. Rozehrávka se mu ale vůbec nepovedla a málem puk poslal přímo na hůl jednoho z hostů. Ke střele naštěstí pro něj nedošlo.
     
    33:18
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení a hře na ledě to jen prospívá, opět kotouče létají z jedné strany na druhou.
     
    33:55
    Andrej Sekera střílel z první od modré čáry, ale jeho pokus nedoletěl až k zařízení Anttiho Raanty. Někdo totiž střelu dokázal zblokovat.
     
    34:35
    Michael Grabner sice poslal dnes podruhé puk za brankáře Talbota, když jej tam dotlačil i s domácím brankářem. Ale rozhodčí ukazuje, že branku uznat nemůže. Teď si jde zavolat na video.
     
    34:35
    Rangers právě vstřelili branku!
    Nakonec je branka přeci jen uznána, hlavní rozhodčí zápasu po konzultaci s kolegou u videa ukazuje směrem do středového kruhu a New York Rangers tím pádem vedou znovu o dva zásahy. Autorem trefy tedy dnes podruhé šikula MICHAEL GRABNER, jemuž se tentokrát vyplatil důraz před zařízením Cama Talbota. Je pravda, že tento moment byl hodně sporný a brankář domácích v dané chvíli ztratil přehled o tom, kde se nachází kotouč. Ale verdikt arbitra zněl jasně. Bez asistence.
    34:35 Michael GRABNER - 1:3
     
    34:45
    Ještě jedna komerční pauza v této části, pak už budeme pokračovat ve zbytku druhé periody.
     
    35:45
    Antti Raanta si připisuje další zásah. Nyní musel krýt střelu domácího obránce Klefboma od modré čáry.
     
    36:08
    Oilers mohou zkusit vytvořit šanci. Jenže to už je zastavuje ofsajd a na další příležitost v této části zápasu si tedy ještě budou muset počkat.
     
    36:20
    Rick Nash si našel místo na pravém kruhu a nakonec také sám vystřelil. Šlo o bekhendový pokus, který však skončil pouze na betonech Cama Talbota.
     
    36:35
    Už zase ale rychle na druhou stranu, kde lehce nahozený Eberleho kotouč s klidem na duši kryje brankáře Rangers.
     
    37:16
    Pouliot si najížděl na přihrávku spoluhráče, jenže ji nedostal přesně na hokejku a nedostal se do takové možnosti, jakou si asi sám představoval.
     
    37:36
    Patrick Maroon a McDavid v kombinaci na levé straně útočného pásma. Se střelou si ale dali na čas a nejlepší moment na zakončení také prováhali.
     
    38:07
    Od modré čáry vyslal touš směrem k Raantovi jeden z beků Oilers, ale nikdo před klecí kus černé gumy netečoval, takže se domácím situace zkomplikovala.
     
    38:40
    Pomalu se blížíme ke konci prostřední dvacetiminutovky, týmy ale nepolevují a vypadá to, že se budou snažit skórovat až do poslední vteřiny.
     
    39:08
    Ohlášena poslední minuta tohoto dějství, Gryba měl puk na hokejce a ze středního pásma hledal volné spoluhráče.
     
    39:37
    Ještě také mohl hráč Girardi, ale zbytek jeho formace zrovna střídal, takže neměl moc komu dopředu vyslat nahrávku.
     
    39:54
    Zakázané uvolnění New York Rangers, ještě jednou v této třetině se bude vhazovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    To je z prostředního dějství vše. Ve druhé části jsme viděli jedinou branku, postaral se o ni hostující Michael Grabner. Ten tak skóroval dnes podruhé, i když jeho gól musel rozhodčí potvrdit až ze záznamu na videu. Rangers vedou nad Edmontonem 3:1 a domácí Oilers musejí udělat vše pro to, aby ještě minimálně vyrovnali.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Edmonton Oilers: 27

    New York Rangers: 19
     
    Podrobnější statistiky

    Střely: 27:19
    Hity: 26:9
    Trestné minuty: 0:4
    Využité přesilovky: 0:0
    Zblokované střely: 6:10
    Úspěšnost na buly: 57% – 43%
     
    Blíží se začátek poslední třetiny a my budeme pozorně sledovat, zda se Edmontonu podaří odrazit další porážku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Úvodní buly třetí třetiny zvládli vyhrát Rangers, ti se také hned vrhli dopředu a pokusili se vypálit.
     
    40:36
    Za klecí hostů hned dvojice hráčů v dresu Oilers, ale zatím nikomu z nich se nepodařilo dostat kotouč na muže najíždějící před Anttiho Raantu.
     
    40:51
    Hra přerušena, bude se muset znovu vhazovat ve středním pásmu.
     
    41:08
    Hned další zásah pro hostujícího brankáře, tento ale byl z krabičky jednodušších.
     
    41:20
    Maroon vyhledal volného Pitlicka mezi kruhy. Druhý jmenovaný jedinec bez větší přípravy zakončoval, ale o dost přestřelil horní tyčku.
     
    41:52
    Draisaitl našel nahrávku taktéž v mezikruží Kassiana, ale ani on netrefil přesně prostor mezi tyčemi. Oilers si tvoří šance, ale trápí je zakončení.
     
    42:35
    Gryba nahodil dopředu a doufal, že jeho první kotouč dojede Lucic. Jenže to se nestalo, protože edmontonský forvard už v tu dobu mířil střídat.
     
    43:08
    Newyorčané si zatím velmi dobře hlídají prostor ve středním pásmu. A když už se domácí borci dostanou do šance, tak je na místě připraven pohotový Antti Raanta.
     
    43:28
    Tyler Pitlick obkroužil klec Raanty a ještě nahrával na Maroona, ale zase šla následující střela úplně vedle zařízení.
     
    43:56
    Olejáři teď veškeré pokusy tlačí směrem na zařízení. Nejdříve střílel od modré Andrej Sekera, pak znovu dvakrát Pitlick. Ale gólman Rangers stále připraven.
     
    44:30
    Publiku se taková hra domácího týmu líbí, jenže zatím to Edmontonu není nic platné, protože nadále prohrává o dvě branky a potřeboval by kontaktní trefu.
     
    45:05
    Krásná rozehrávka Anttiho Raanty hokejkou bez přípravy, ale útočník hostů nedostal puk na hokejku do jízdy tak dobře, aby mohl vyrazit skoro sám proti Talbotovi.
     
    45:40
    Na začátku posledního dějství mají zatím jednoznačně ze hry více muži kanadského klubu, teď se ale budou potřebovat prosadit také střelecky.
     
    46:11
    Na druhou stranu to zkusili co nejrychleji Zibanejad a Miller, jenže ještě museli zatáhnout kotouč do rohu.
     
    46:21
    Cam Talbot si po delší době připisuje zákrok do statistik, vytasil lapačku. Vhazovat se bude u jeho branky, ale až po komerční přestávce.
     
    46:30
    Už se znovu hraje a nahození spoluhráče od modré čáry zkusil ze vzduchu usměrnit do klece Zuccarello. Jenže kotouč se mu vůbec nepodařil trefit.
     
    46:49
    Okamžitý protiútok na druhou stranu a vyletět nyní musel lapačka Raanty. Ale hostující ochránce klece měl situaci očividně pod kontrolou.
     
    46:58
    Jeden z forvardů hostů uháněl přes celé kluziště, aby se nepískal icing. To se také nestalo a hra pokračuje. Rangers mají prostor na to, aby dostřídali.
     
    47:28
    Teď už ale hra přerušena, kanadský celek si nerozuměl při zakládání akce a poslal touš na zakázané uvolnění.
     
    47:35
    A znovu stejný přestupek, v posledních momentech se nám hra hodně kouskuje.
     
    47:42
    Když ne icing, tak zase postavení mimo hru. Edmonton Oilers mají opravdu potíže s tím, aby se v pořádku dostali do útočné třetiny a lépe zakončili.
     
    47:55
    McDonagh si splnil obranné povinnosti a pak už zkusil vyhodit puk ven. Ještě se ale na kotouč dostal hladový Kassian. Jenže ten netrefil klec.
     
    48:23
    J. T. Miller hledal Stepana, ale ten byl dlouho obsazený a nemohl se dostat na místo, kde by mohl lépe vypálit. Pak se do protiútoku dostal Leon Draisaitl.
     
    48:46
    Zuccarello byl jako první u zadního mantinelu za klecí Talbota, jenže sám proti dvěma mužům v dresu Oilers mohl jen těžko uspět.
     
    49:20
    Letestu na pravém kruhu připraven přijmout nahrávku. Ale se střeleckým pokusem už na tom byl mnohem hůře.
     
    49:55
    Connor McDavid už to nevydržel a vystřelil z místa na levém kruhu. Trefil však jen výstroj Anttiho Raanty, ten je znovu připraven a drží hostující mančaft nad vodou.
     
    50:08
    Před brankou New Yorku po Raantově zásahu malá roztržka, ale vylučovat se nebude. Po krátké přestávce pokračujeme vhazováním v útočné třetině Edmontonu.
     
    50:12
    McDavid uspěl na buly na pravém kruhu a jeho nahrávku pak přijal na modré čáře Sekera. K další střele v zápase se ale slovenský bek zatím nedostane.
     
    50:40
    Zahanbit se ale nechtějí nechat ani hosté. Zuccarello si od modré čáry hledal prostor pro svou akci, ale neměl s kým jít do kombinace.
     
    50:51
    Puk v náruči brankáře Rangers, na kotouč dobře viděl a neměl problém jej schovat do své výstroje.
     
    51:07
    Klefbom rozdával kus černé gumy dopředu na Kassiana. Pak Eberle připraven zakončovat z brankoviště, jenže netrefil puk přesně z první.
     
    51:35
    Stále platí, že jsou aktivnější domácí hráči, jenže stejně tak trvá jejich nepřesná střelba.
     
    51:43
    Newyorský celek se stále nemůže osvobodit, nyní vyhodil jen na zakázané uvolnění.
     
    51:43
    A ve stejném čase si hostující střídačka vybírá oddechový čas.
     
    51:43
    Už se znovu bude vhazovat, Rangers nabrali síly a teď se znovu mohou soustředit na situaci u své klece.
     
    51:49
    Ale je tu znovu stejný problém, zvaný zakázané uvolnění. Třetí třetina se nese ve znamení technických přestupků.
     
    52:05
    Nejdříve pálil od modré čáry Andrej Sekera a jeho střelu obrana Rangers zblokovala. Pak hostujícímu celku nezbylo nic jiného, než znovu vyhodit přes všechny čáry.
     
    52:18
    Connor McDavid zůstal volný na pravé straně a už si to mířil se zakončením do brankoviště. Jenže v rozhodujícím okamžiku nedokázal zpracovat puk a zakončit.
     
    52:30
    A zase přerušená hra, teď nejspíše puk skončil mimo hrací plochu.
     
    52:38
    Oilers uspěli také na dalším vhazování a Klefbom už hledal, kudy by kus černé gumy dostal zpátky do útočné třetiny, nakonec ten prostor našel.
     
    52:57
    Obránce Adam Larsson v gólové příležitosti. Jenže když si sjel před branku, Antti Raanta byl na jeho pokus připraven a celkem bez problémů přerušil hru.
     
    53:20
    Zibanejad dělal vše pro to, aby se Rangers po delší době osvobodili. To se nejdříve nedařilo, až po nějaké chvíli.
     
    53:49
    Nurse řeší trable kolem své klece, Cam Talbot ale v posledních minutách téměř bez práce. Ani v této situaci nemusel vytahovat žádných ze svých zákroků.
     
    54:15
    I počet střel na branku v tomto dějství vyznívá jednoznačně pro domácí, ale góly zatím nepadají.
     
    54:21
    Následuje komerční pauza, hned ale zase budeme pokračovat v zápase a vhazováním před Camem Talbotem.
     
    54:44
    Pokračuje se ve hře. Sekera bez váhání nahodil puk o zadní mantinel, ale nikdo z jeho spoluhráčů se nedostal na kotouč jako první.
     
    55:03
    Znovu musí obrana Edmontonu rozehrávat až z místa kolem svého gólmana. Taktika Rangers vypadá jasně, vyhazovat kotouče a nedopustit nové chyby.
     
    55:34
    Po delší době střelecká šance pro hosty. Nick Holden sice jen lehce nahazoval kotouč, ale ten nepříjemně skákal, takže Talbot s ním klidně mohl mít problémy.
     
    56:15
    Zatím asi nejaktivnější hra New Yorku v této třetině, pálil vzápětí i Zuccarello. Jeho pokus nicméně Talbot s klidem pokryl, nechal beton přilepený u levé tyčky.
     
    56:50
    Michael Grabner útočil na hattrick, Talbot jej dokázal na poslední chvíli skvěle zlikvidovat. Už mohlo být úplně rozhodnuto, takhle ještě edmontonské naděje žijí.
     
    57:14
    Pitlick rozdával na levé kruh na Maroona, do útočné akce se zapojil také Andrej Sekera. Ale tentokrát Edmonton další střelu na branku nevyšle. Prozatím.
     
    57:45
    Zibanejad si sjížděl před brankoviště a čekal, jestli nedostane kotouč. Nakonec za ním puk zamířil, jenže útočník Rangers nestačil poskakující pryž zavčas trefit.
     
    58:09
    Edmonton Oilers už hrají s prázdnou brankou a zkoušejí to se šesti muži v poli. Je jasné, že teď už domácí nemají na co čekat.
     
    58:25
    Zatím stále kotouč na domácích hokejkách v jejich útočné třetině, ale Olejáři budou potřebovat více střílet.
     
    58:31
    New York vyhazuje na zakázané uvolnění, takže i nadále bude hra probíhat před jeho klecí, hned po vhazování.
     
    58:45
    Connor McDavid se chystal na střelu, ale puk mu nesedl přesně na hokejku, takže se mu situace hodně zkomplikovala. Daleko od skórování potom nebyl Draisaitl.
     
    59:12
    Už běží poslední minuta základní hrací doby a domácí tlak se stupňuje, jenže stejně tak se blíží závěrečná siréna a domácí mužstvo to moc dobře ví.
     
    59:23
    Ještě jeden zásah Raanty a vypadá to, že teď už Edmonton bude hodně těžko uhánět za vyrovnáním. Přesto si ještě domácí parta bere oddechový čas a zkusí něco vymyslet.
     
    59:35
    Před brankou zaparkoval na dorážku Patrick Maroon, ale ze vzduchu se mu nepodařilo dostat puk za záda hostujícího gólmana. Oilers se dnes opravdu trápí v zakončení.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec zápasu dvou týmů, které velmi dobře odstartovali nový ročník NHL. A zvládli jej hráči New York Rangers, kteří na ledě Edmontonu nasázeli tři góly. To stačilo na plný bodový zisk. Brankář Rangers Antti Raanta inkasoval jediný kotouč za svá záda a po zásluze byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Utkání ale rozhodl jiný muž, a to Michael Grabner. Forvard hostujícího mančaftu se prosadil dvakrát a prožil další povedený zápas podzimu. Olejáři sice ještě ve třetí třetině tlačili a měli dostatek šancí na to, aby s výsledkem něco udělali. Jenže domácí trápila špatná produktivita. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek nového týdne.
    McDavid si dnes připsal jednu asistenci.

     
    Zajímavost

    V celém utkání se pouze dvakrát vylučovalo, a to navíc pouze na straně New York Rangers. Edmontonu dnes tedy nestačila k úspěchu ani naprostá disciplinovanost.
     
    Střely na branku v zápase

    Edmonton Oilers: 39

    New York Rangers:27
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (1 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 21:43)
     
    Tři hvězdy utkání

    Michael Grabner (NYR) (2 + 0)
    Antti Raanta (NYR) (38 zásahů)
    Connor McDavid (EDM) (0 + 1) (06:13:03)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 19. Sekera (McDavid, Maroon) – 2. Grabner (Klein, Rick Nash), 14. Girardi (K. Hayes, J. T. Miller), 35. Grabner


    Edmonton Oilers: Talbot – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Benning, Nurse, Gryba – Maroon, McDavid, Eberle – Pouliot, Nugent-Hopkins, Kassian – Lander, Letestu, Pitlick.
    New York Rangers: Raanta – McDonagh, Girardi, M. Staal, Holden, Skjei, Klein – Vesey, Stepan, Rick Nash – Kreider, Zibanejad, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, J. T. Miller – Bučněvič, Pirri, Fast.

    Rozhodčí: Dwyer, Hanson – Nagy, Murchison

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri