Las Palmas – Ath. Bilbao 3:1 (kon.)
konec
UD Las Palmas
3:1 (1:0)
Athletic Bilbao
Pondělí 28.11.2016, 20:45 • Estadio de Gran Canaria • Španělská LaLiga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Krásný fotbalový večer dámy a pánové, vítejte u sledování přenosu ze španělské Premiera Division! Na programu dnes máme utkání mezi celky UD Las Palmas a Athletic Bilbao, přeji příjemnou zábavu.
     
    UD Las Palmas

    Celek z největšího města Kanárských ostrovů se zatím v tabulce nachází na dvanáctém místě, když ve dvanácti duelech čtyřikrát vyhrál, čtyřikrát remizoval a čtyřikrát prohrál. K tomu už by bylo třeba jen skóre 12:12... Nicméně Las Palmas ho mají 21:20.

    Naposledy fotbalisté Las Palmas padli na hřišti Realu Betis 0:2. Celek ze Sevilly o výhře rozhodl v první půli, když nejprve ve 27. minutě skóroval Bruno González a posléze na konci prvního poločasu Aïssa Mandi.

    Předtím vyhráli doma nad Eibarem, jenomže ještě předtím měli šestizápasovou sérii bez jediného vítězství. Dnes se pokusí obrat o body ambiciózní Bilbao.
    Hvězdou Las Palmas je Kevin-Prince Boateng, který už se na zápas velmi těší

     
    Athletic Bilbao

    Bilbao je celek, který hlavně proslul tím, že přivádí výhradně hráče z Baskicka. Poslední dobou už je to ale trochu volnější – stačí, aby hráč za nějaký tým v této oblasti hrál, případně měl baskický původ.

    Svěřenci trenéra Valverdeho jsou momentálně osmí s 20 body a skóre 16:13. Spoléhají se tedy především na kvalitní defenzivní hru – tomu odpovídají i poslední výsledky (1:0, 0:0, 1:1).

    Naposledy právě přišel skalp Villarrealu. Bilbao na svém stadionu San Mamés Barria vyhrálo 1:0, když jediný gól zaznamenal v 67. minutě Raúl García.
     
    vs.

    Tyto týmy na sebe prozatím narazily šestkrát. Hned ve čtyřech případech se zrodila remíza, která je i dnes tím nejpravděpodobnějším výsledkem. Pak si oba celky připsaly po jedné výhře. Naposledy se hrálo 8. května 2016 a oba celky se v Las Palmas rozešly bez branek.
     
    Úvodní sestavy:

    UD Las Palmas: Varas – Michel, David García (C), Bigas, H. Lopes – Mesa – Tana, V. Gómez, Viera, K-P. Boateng – Livaja.

    Athletic Bilbao: Arrizabalaga – Bóveda, Yeray, Laporte, Balenziaga – San José (C), Etxebarria – I. Williams, Raúl García, Lekue – Aduriz.

    Rozhodčí: Álvarez – Barranco, Méndez.
     
    Náhradníci:

    UD Las Palmas: Lizoain – Simón, Lemos, Montoro, El Zhar, Araujo, Momo.

    Athletic Bilbao: Iraizoz – G. Elustondo, Eraso, Muniain, Susaeta, Etxeita, Saborit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu, spousta hráčů se ještě před příchodem pomodlila. Za několik málo okamžiků půjdeme na to!
     
    Fotbalisté už se pozdravili s rozhodčími i tribunami, nyní si ještě plácají spolu.
     
    Před utkáním proběhne ještě slavnostní výkop jedné z fanynek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkopu se ujalo domácí mužstvo, které nastupuje ve své klasické žlutomodré kombinaci. Bilbao je červenobílé.
     
    1
    Hned v úvodu se o individuální akci po levém křídle snažil Iñigo Lekue, dobře ho ale zastavil bránící David García.
     
    2
    Hostující forvard Aritz Aduriz se provinil útočným faulem, musí tedy balon přenechat soupeři. Ten se tak pokusí vyrazit do útočné akce.
     
    2
    Zatím se to ale domácímu mužstvu moc nedaří. Tana nyní nepřesně nakopával balon kupředu, jeho spoluhráči na to připraveni nebyli.
     
    3
    Marko Livaja si v hlavičkovém souboji s Aymericem Laportem pomohl nedovoleně, je tedy pískán faul Las Palmas.
     
    4
    Domácí celek se pokusil založit rychlý protiútok. Už už se blížil k pokutovému území ve čtyřech hráčích, ale vše ukončila nepřesná přihrávka, které se dopustil Jonathan Viera.
     
    5
    Na druhé straně se do vápna prodral Aritz Aduriz, který při snaze o zakončení zakopl na zem o vracejícího se Davida Garcíu. Pochopitelně chtěl penaltu, ale ta na místě nebyla.
     
    5
    Iñigo Lekue už neměl moc šancí vyhrát souboj o míč, a tak si při přetlačované pomohl faulem. To neuniklo pozornosti sudího.
     
    6
    Zatím to je spíše přehlídka nedovolených zákroků, avšak naštěstí ne příliš tvrdých. V krátkém sledu nyní byly odpískány dva – po jednom na každé straně.
     
    6
    A sudí už se hráčům snaží domluvit, aby trochu klidnili své emoce. Uvidíme, jestli to bude mít nějaký vliv.
     
    7
    Bilbao vyrazilo do poměrně nadějného protiútoku, za obranu si už nabíhal Raúl García, ale rozhodčí ho viděli v ofsajdu.
     
    8
    Nene, tak stále se hráči neuklidnili. Zápas je velmi vyhrocený, dalším faulem se provinil Aduriz a opět se strhly i menší diskuze mezi aktéry situace.
     
    9
    Konečně také trochu fotbalovosti! Aritz Aduriz přihrál za obranu Iñakimu Williamsovi, který byl ale v těžkém úhlu, a tak se ke střele moc neměl.
     
    10
    Za vápnem se pokusil brankáře Javiho Varase prověřit střelou Iñigo Lekue, svá mířidla ale nestihl ideálně seřídit.
     
    11
    Na pravém křídle nabíral dobrou rychlost Tana, ale k míči se mu nakonec nepodařilo dostat. Bilbao vyrazilo do protiakce a kombinuje v útoku...
     
    11
    ... Jenomže jej zradila nepřesnost v přihrávkách, stejně tak jako o pár sekund později Las Palmas. V těchto momentech to byla spíše taková holomajzna.
     
    12
    Nyní se hraje spíše ve středu hřiště, kde se hlavně domácí celek snaží prorazit do útoku skrze aktivně napadající val soupeře.
     
    13
    Aduriz věděl, že už ani nemá cenu se snažit získat míč, jelikož stál v ofsajdu. Sudí to včas signalizoval a hostující útočník přenechal balon brankáři Varasovi.
     
    14
    Las Palmas budou kopat nadějný přímý kop. Yeray totiž zastavil postupujícího Héldera Lopese poměrně ostře. Dobrá šance pro domácí celek.
     
    15
    O střelu z dálky se pokusil Jonathan Viera, branku Arrizabalagy ale nakonec o kousek minul! Stadionem to jen zahučelo...
    15. Rána Viery z přímého kopu letěla mimo tři tyče
     
    16
    Iñaki Williams se na pravé straně snažil vybojovat rohový kop pro svůj tým, ale nepodařilo se mu to. Javi Varas bude vykopávat.
     
    17
    Las Palmas jsou aktivnějším týmem, míč na své polovině ale drží velice rozvážně, nechtějí se zbytečně pouštět do nějakých akcí a chybovat.
     
    18
    Beñat Etxebarria dobře přihrál balon do běhu Mikelu Balenziagovi, který se zleva pokusil odcentrovat do předbrankového prostoru! K hlavičce se ale dostali jen obránci, bude z toho rohový kop.
     
    19
    Po něm se pokusil překonat domácího gólmana Mikel San José, jeho zakončení ale bylo zcela nepřesné, tudíž i bezpečné. Las Palmas mohou vykopávat.
     
    20
    A další neúspěch při kombinační hře Athleticu Bilbao pohodově odevzdává míč domácímu mužstvu.
     
    21
    Hvězda týmu z Kanárských ostrovů Kevin-Prince Boateng pádil do akce po levé straně, nedokázal ji však dovést do úspěšného konce.
     
    21
    Beñat Etxebarria se sice hodně diví odpískání jeho faulu, ale bylo to zcela správné. Domácí mohou rozehrávat.
     
    22
    A Vierovi se podařilo vybojovat první rohový kop pro žlutomodré.
     
    22
    Ten byl rozehrán nakrátko, centrovat se snažil Roque Mesa, ale míč byl sražen. Uvidíme další roh, zahrají ho tentokráte domácí hráči lépe?
     
    23
    Zahráli! Díky tomu mohl po centru Tany hlavičkovat Vicente Gómez, ale brankáře Arrizabalagu nakonec nijak neohrozil. Míč šel totiž mimo branku.
     
    24
    Do akce čtyři na čtyři se řítili hráči Las Palmas, míč měl Jonathan Viera, ale zbytečně to zbrzdil. Dopředu tak nyní může Bilbao.
     
    24
    Aritz Aduriz obešel dva hráče a snažil se přihrát do předbrankového prostoru, kde byl vracející se David García připraven k odkopu míče.
     
    25
    Hra konečně začíná mít dobrý spád, oba týmy totiž aktivně chodí do protiútoků a chtějí ohrozit branky soupeře.
     
    26
    Velký sprinterský souboj absolvovali David García a Aritz Aduriz, jedni z dosud nejaktivnějších hráčů! Jako vítěz tohoto minisouboje ale vzešel domácí kapitán.
     
    27
    Jonathan Viera poslal dlouhou přihrávku za obranu, kde se na pravé straně pokusil o střelu Michel! Dodal tomu ale až příliš velkou razanci a balon letěl nad bránu.
    27. Michel mířil příliš vysoko
     
    28
    Boateng si ve středu trávníku zpracoval těžkou přihrávku, posléze byl ale popostrčen, takže domácí pokračují v kombinaci rozehrávkou.
     
    29
    Po neúspěšné akci Bilbaa zamířili žlutomodří do rychlého kontru podél levé lajny. Hráči hostujícího týmu se ovšem velmi rychle vrátili a zabránili možnému nebezpečí.
     
    30
    David García chtěl dlouhým centrem najít nabízejícího se Boatenga. Nepodařilo se mu to, a tak jsou u míče hosté.
     
    30
    Kevin-Prince Boateng se při napadání týmu z Baskicka provinil faulem. Bilbao rozehrálo velmi rychle, ale to ho zřejmě stálo jakýkoliv úspěch, protože k balonu se dostal napadající Vicente Gómez.
     
    31
    A máme tu první žlutou kartu. Dostává ji Aymeric Laporte, který zbytečně poslal k zemi Tanu poté, co domácí fotbalista již stačil přihrát Boatengovi.
     
    32
    Jonathan Viera posílal nadějný míč do pokutového území, ale veškerá snaha Las Palmas přišla vniveč poté, co byl odpískán útočný faul Pedra Bigase.
     
    33
    Totéž se stalo i na druhé straně, kde Aritz Aduriz dnes poněkolikáté strkal při hlavičkovém souboji do soupeře. Tentokráte to odnesl Gómez.
     
    33
    Dobrá situace pro Las Palmas, kteří po ní budou zahrávat třetí roh! Zblokován byl totiž centr Tany z pravé strany.
     
    34
    Míč mířil na bližší tyč, kde si lépe počínali bránící fotbalosté Athleticu Bilbao. Nebezpečí se tedy nekonalo.
     
    34
    Fanoušci kanárského týmu se sice dobře starají o atmosféru, ale zápas toho zatím moc nenabízí. Zbývá však ještě přibližně hodina času.
     
    35
    Iñaki Williams se nenechal na pravé straně odstavit od balonu ani trojicí protihráčů. Pak odcentroval k Adurizovi, kterého ale dobře hlídal Roque Mesa.
     
    36
    Eneko Bóveda vysunul kupředu Beñata Etxebarriu, jenž si ale balon až příliš předkopl. Vykopávat bude Javi Varas.
     
    37
    Michel překvapivě předběhl Iñiga Lekueho v honbě za míčem. Hostující hráč se ho lekl, a tak ho stáhl k zemi. Sudí okamžitě pískal nedovolený zákrok.
     
    37
    Mikel Balenziaga zblokoval přihrávku Tany rukou, čehož si byl vědom. Poslušně se tak omluvil a soupeři přenechal míč na rozehrávku.
     
    38
    Beñat Etxebarria zřejmě řekl cosi nevhodného hlavnímu arbitrovi, který vytáhl žlutou odpověď. Zcela zbytečné od hostujícího záložníka.
     
    39
    Větší trest mohl přijít ještě po přímém kopu, jenomže Tanovi se vůbec nepodařilo odcentrovat do prostor, kde byli jeho spoluhráči.
     
    40
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Tohle byla krásná akce, Las Palmas jde do vedení! A nutno uznat, že zcela zaslouženě. Tana poslal přihrávku do pokutového území na Michela, který v ještě lepší pozici našel KEVINA-PRINCE BOATENGA. Ten už do dráhy míče jen vložil svoji nohu a překonal Arrizabalagu, 1:0!
    40. Kevin-Prince BOATENG - 1:0
     
    42
    Boateng se zapojil i do obranné činnosti, nyní ale za cenu faulu. Tak jako tak, Bilbao to potrestat nedokázalo, centr do vápna byl zblokovaný.
     
    43
    Bilbau se opravdu moc nedaří. Po neúspěšné akci San Josého šlo Las Palmas do protiútoku, který byl ale ukončen odpískáním faulu hostí. Uvidíme tedy přímý kop ze strany.
     
    45
    Raúl García se zjevil v obrovské šanci po přihrávce Beñata Etxebarriy, šlo ale o ofsajd, tudíž veškeré vzrušení bylo zbytečné.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:48.
     
    První část zápasu je minulostí. Moc záživný fotbal to tedy zatím není, ale už jsme viděli branku. Dali ji domácí – konkrétně Kevin-Prince Boateng, který zakončoval krásnou kombinaci svého mužstva. Bilbao bude muset ještě hodně zabrat, pokud chce pomýšlet na bodový zisk...
     
    Hráči už jsou připraveni na druhý poločas, a tak se pomalu trousí ze šaten. Lepší nálada je pochopitelně znát na těch domácích.
     
    Na domácí straně se zřejmě chystá jedna změna, o hry se připravuje Momo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Kevin-Prince Boateng, přichází Momo.
     
    46
    Bilbao se ihned pokusilo vyrazit do akce, svoji útočnou aktivitu totiž musí zvýšit. Iñaki Williams se k míči nedostal, ale vybojoval aspoň autové vhazování.
     
    47
    Po ose Iñaki Williams – Eneko Bóveda se dostal míč k Beñatu Etxebarriovi, který chtěl v kombinaci pokračovat. S tím ale nepochodil.
     
    47
    Etxebarria prohrál hlavičkový souboj s Mesou, vadit mu to ale nemuselo, jelikož přitom byl zfaulován.
     
    48
    Marko Livaja se snažil od míče odzbrojit Yeraye. To se mu podařilo, nicméně zcela evidentní bylo popostrčení soupeře.
     
    49
    Tohle mohla být podobná akce jako u první branky Las Palmas. Michel opět centroval z pravé strany, nyní však jen do připraveného brankáře.
     
    49
    Aritz Aduriz si pěkně přihrál s Williamsem a pokusil se o střelu z velkého úhlu, mířil na vzdálenější tyč – ale nepřesně.
     
    50
    Mikel San José vybojoval rohový kop pro Bilbao, které začíná poměrně kousat.
     
    50
    Roh zahrával Beñat Etxebarria, jehož vysoký centr našel hlavy pouze protihráčů.
     
    50
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Nádherný protiútok, Bilbao nyní zapomnělo na defenzivní činnost a okamžitě za to pyká! Las Palmas jde do dvoubrankového vedení, když ve středu hřiště nahrával Tana na unikajícího MOMA, který dokázal tváří v tvář překonat Arrizabalagu a navýšit na 2:0! Hráč, jenž na hřiště přišel o poločase místo střelce úvodní branky, se tak rovněž prosadil.
    50. MOMO - 2:0
     
    52
    Na druhé straně se k přímému kopu dostal Etxebarria, jehož zajímavý centr ale vyboxoval Javi Varas do bezpečných prostor.
     
    53
    Pro Bilbao je inkasování druhé branky velmi nepříjemná situace, jelikož ještě více musí otevřít obranu. Uvidíme, jestli přijde nějaký další smrtící protiútok Las Palmas.
     
    54
    Jeden z nich se snažil vytvořit Vicente Gómez, kterého ale držel Eneko Bóveda. Pískán je tak nedovolený zákrok.
     
    55
    Opět se nám trochu přiostřuje na trávníku. Po řadě nepřesných přihrávek se k míči až příliš tvrdě snažil probojovat Roque Mesa, který za to byl odměněn žlutou kartou.
     
    56
    Po pasu od Williamse posílal prudký míč do šestnáctky Mikel Balenziaga, jistý gólman Javi Varas si pro něj ale došel a sebral ho do náruče.
     
    57
    A mohlo být ještě hůře pro hostující Bilbao, když dobrou a rychlou kombinaci před vápnem zakončoval Jonathan Viera. Naštěstí pro brankáře Arrizabalagu mířil vedle brány!
    57. Jonathan Viera z dobré pozice mířil vedle brány
     
    57
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Eneko Bóveda, přichází Iker Muniain.
     
    58
    Diváci jsou hodně nespokojeni s odpískáním faulu, kterým se provinil Marko Livaja. A jejich reakce byla o to horší, když se dozvěděli, že útočník las Palmas dostal i žlutou kartu.
     
    59
    Las Palmas už se pochopitelně ve více lidech soustředí na bránění dvoubrankového vedení. Toho chce využít Bilbao, jenomže útočné akce hostujícího týmu nejsou dnes zatím moc zdařilé.
     
    60
    Změnit to chtěl Iker Muniain, který právě za tímto účelem přišel na hřiště. Jeho centr vzduchem ale přesný nebyl.
     
    61
    Lépe už centroval Mikel Balenziaga, naneštěstí pro Bilbao ale jen do náruče brankáře Javiho Varase. Ten s rozehrou nikam nespěchá.
     
    61
    Aritz Aduriz si na hranici šestnáctky dával tak dlouho přednost s Ikerem Muniainem, až z toho byla ztráta balonu! Pro hosty jistě veliká škoda.
     
    62
    Nejprve snaha Las Palmas o protiútok, poté pokus Bilbaa o snížení na rozdíl jediného gólu – ani jedno nebylo úspěšné, obrany zapracovaly dobře.
     
    63
    Hosté aktivním napadáním připravili svého soupeře o míč a okamžitě ho nakopávali za obranu, kde se neúspěšně snažil prosadit Williams.
     
    64
    Iñigo Lekue centroval z pravého křídla do předbrankového prostoru, na což byla obrana Las Palmas dobře připravena.
     
    65
    Roque Mesa mířil velice rychle do protiútoku, načež byl ale zfaulovaný Yerayem. Rozhodčí ponechal výhodu, kterou Las Palmas nevyužilo, a žlutá karta tak přichází až nyní.
     
    65
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Markel Susaeta.
     
    66
    Bilbao hraje vabank a znovu za to málem pykalo. Marko Livaja mířil s míčem do situace dva na dva, v rozhodující chvíli si ho ale až příliš předkopl.
     
    67
    Spousta soubojů o míč ve vzduchu i na zemi se nyní udála před vápnem, do kterého mířilo Bilbao. Nejlépe ale pracovali domácí fotbalisté.
     
    68
    Livaja hodně zariskoval, dopustil se se žlutou kartou dalšího útočného faulu. Příště už by to mohla být klidně i červená...
     
    68
    Tohle byla obrovská příležitost domácích! Jonathan Viera dobře postupoval ve vápně po levé straně a následně přihrál Tanovi, který zajímavým způsobem trefil pouze tyčku hostující branky.
    68. V zajímavé šanci trefil Tana tyčku
     
    69
    Následný rohový kop žlutomodří až příliš uspěchali a ve středu hřiště si pro faul došel Muniain.
     
    70
    Tuhle přihrávku si Iker Muniain za rámeček rozhodně nedá. Ačkoliv měl více možností, rozhodl se poslat míč přímo do vápna, kde byl připraven pouze brankář Varas.
     
    71
    Několik nepřesností v rozehrávce Bilbaa chtěl střelou z dálky potrestat Roque Mesa, kterému přihrál Marko Livaja. Kepa Arrizabalaga ale vytáhl pozorný zákrok.
     
    72
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Roque Mesa, přichází Angel Montoro.
     
    73
    Chorvatský útočník Livaja už pádil sám na gólmana, jeho postup ale zastavilo odmávání a odpískání ofsajdu. Velmi, velmi těsného...
     
    74
    Byla otázka času, kdy tohle přijde. Aritz Aduriz se provinil útočným faulem snad popáté v zápase a nyní už konečně od sudího dostal žlutou kartu.
     
    74
    No a pozor, jelikož hostující útočník zběsile protestoval, dostává okamžitě i druhou a předčasně míří do sprch! Tohle je velký zkrat Aritze Adurize.
     
    76
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Beñat Etxebarria, přichází Gorka Elustondo.
     
    76
    Zpět k fotbalu, po tomhle střídání už se normálně pokračuje ve hře a Bilbao se ještě snaží o zázrak. Bude to mít však velmi těžké.
     
    77
    Las Palmas se snaží využít aktuální situace a vymodlit si další karty pro soupeře. Zcela okatě ale nyní padal Marko Livaja, sudí mu to nezbaštil.
     
    78
    Z dálky střílel nebezpečně Iker Muniain, naštěstí pro domácího brankáře Javiho Varase ale nepřesně. Nic z toho tedy nebylo.
     
    79
    Velká šance pro Bilbao, které si došlo pro pokutový kop! Michel totiž poměrně smolně zblokoval centr rukou.
     
    79
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    K penaltě se postavil RAÚL GARCÍA, jenž ji proměnil s naprostým přehledem doprostřed brány a snížil tak na rozdíl jediné branky!
    79. Raúl GARCÍA - 2:1
     
    80
    Wow, tohle byla hodně zajímavá situace! Na centr před bránu si naběhl Gorka Elustondo, jenž z bezprostřední blízkosti nechal vyniknout brankáře Javiho Varase. Mohlo být srovnáno!
    80. Neskutečná příležitost na vyrovnání a skvělý zákrok brankáře Varase
     
    81
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Tana, přichází Nabil El Zhar.
     
    83
    Domácí měli k dispozici rohový kop, po němž se k hlavičce protlačil David García. Poslal ji ale mimo tři tyče.
     
    84
    Tak tohle bylo nepříjemné. Chorvatský útočník Marko Livaja byl poslán skluzem k zemi, sice nešlo o žádný velký úmysl, ale sudí stejně raději hru přerušil. Hosté poté budou vhazovat.
     
    85
    Livaja je zatím odveden za postranní čáru, Bilbao tak okamžitě míří dopředu a chce využít toho, že je na hřišti momentálně vyrovnaný počet hráčů.
     
    85
    Vicente Gómez vůbec nechápe, proč byl odpískaný jeho zákrok v souboji s Muniainem. Skutečně šlo ale o nebezpečnou hru, sudí situaci vyhodnotil správně.
     
    85
    Jonathan Viera protestoval až příliš a dostává žlutou kartu.
     
    86
    Kepa Arrizabalaga musel vyrazit hodně daleko ze své branky, aby odhlavičkoval míč před napadajícím Momem. Podařilo se mu to.
     
    87
    Kartami dnes rozhodčí opravdu nešetří, ale již na začátku zápasu šlo poznat, že faulů dnes uvidíme hodně. Dalšího za žlutou kartu se dopustil Raúl García.
     
    88
    Las Palmas už se snaží zdržovat hru všemi možnými způsoby, Bilbao má ale evidentně ještě hodně energie a rychlým přístupem obírá protihráče o balon.
     
    89
    Zprava se k centru dostal Markel Susaeta, jenž posadil balon na hlavu svého spoluhráče. Raúl García ale hlavičkoval vedle pravé tyče domácí brány.
     
    90
    Mikel San José odvedl krásnou práci a získal dobrými kličkami roh pro svůj tým. Bilbao má solidní tlak.
     
    90
    Las Palmas právě vstřelilo branku!
    Z rohu se ale hosté neprosadili a vznikl protiútok, který Las Palmas provedlo nejlépe, jak to šlo! Marko Livaja poslal do samostatného úniku JONATHANA VIERU, jenž viděl, že gólman Kepa Arrizabalaga je hodně daleko ze své branky. Rozhodl se ho tedy přelobovat, a to mu vyšlo náramně – 3:1!
    90. Jonathan VIERA - 3:1
     
    90+2
    Rozhodčí ještě nastavil pět minut. Ještě dvě minuty zpět by to pro červenobílé byla skvělá zpráva, nyní už jsou ale jejich šance na bod velice malé.
     
    90+3
    Hráči Bilbaa sice drží balon ve své moci, jenomže obranný val Las Palmas jim nedává moc prostoru na operování okolo šestnáctky.
     
    90+4
    K nadějnému centru se dostal Markel Susaeta, posadil jej ale jen na hlavy bránících fotbalistů domácího celku.
     
    90+5
    Střílej, co to dá. Taková taktika se za současného stavu v závěru zápasu volí často, nyní nám to předvedl Iker Muniain. Balon ale poslal několik metrů nad bránu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    A je hotovo! Nakonec se nám z tohoto zápasu vyklubalo pěkné utkání, které Las Palmas posouvá na desáté místo tabulky španělské Primera Division. Celek z Kanárských ostrovů totiž vyhrává 3:1 nad Bilbaem!

    První poločas toho moc nenabídl, padla v něm alespoň jedna branka. Ve 40. minutě se o ni po krásné kombinaci postaral Kevin-Prince Boateng, který byl ale ze hry stažen o poločase.

    Na trávníku ho nahradil Momo, jenž nakonec v 50. minutě skóroval po dobrém protiútoku a poslal Las Palmas do vedení 2:0. Klíčový moment přišel v 74. minutě, kdy Aritz Aduriz dostal dvě žluté karty během deseti vteřin (za faul a za protesty) a byl poslán do sprch. Bilbao sice díky gólu z penalty snížilo (dal jej Raúl García), v závěru ale hrálo vabank a toho skvěle využil Jonathan Viera, který krásným lobem upravil na konečných 3:1.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:2.
    Střely mimo: 6:5.
    Rohy: 5:3.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 18:21.
     
    Ode mě to bude z tohoto zápasu vše, děkuji Vám za pozornost a přeji dobrou noc! (22:42:42)

    Michal Belšán

    Branky: 40. K-P. Boateng (Michel), 50. Momo (Tana), 90. Viera (Livaja) – 79. Raúl García (pen.)

    Karty:   55. Mesa (LPA), 58. Livaja (LPA), 85. Viera (LPA) – 31. Laporte (ATB), 38. Etxebarria (ATB), 65. Yeray (ATB), 74. Aduriz (ATB), 87. Raúl García (ATB)   74. Aduriz (ATB)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:21.
    UD Las Palmas: Varas – Michel, David García (C), Bigas, H. Lopes – Mesa (72. Montoro) – Tana (81. El Zhar), V. Gómez, Viera, K-P. Boateng (46. Momo) – Livaja.
    Náhradníci: Lizoain – Simón, Lemos, Montoro, El Zhar, Araujo, Momo.

    Athletic Bilbao: Arrizabalaga – Bóveda (57. Muniain), Yeray, Laporte, Balenziaga – San José (C), Etxebarria (76. G. Elustondo) – I. Williams (65. Susaeta), Raúl García, Lekue – Aduriz.
    Náhradníci: Iraizoz – G. Elustondo, Eraso, Muniain, Susaeta, Etxeita, Saborit.

    Rozhodčí: Álvarez – Barranco, Méndez.
    bahis siteleri