NY Islanders – Pittsburgh 5:3 (kon.) | Calgary – Toronto 3:0 (kon.) | Los Angeles – San Jose 1:4 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
1:4 (0:3, 1:0, 0:1)
San Jose Sharks
Čtvrtek 01.12.2016, 04:45 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Logan Couture (SJS) (2 + 0)
    Joel Ward (SJS) (0 + 2)
    Dustin Brown (LAK) (1 + 0) (07:18:33)
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (0 + 1, 4 střely, čas na ledě 14:19)
    Peter Budaj (LAK) (18 zákroků)
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 27

    San Jose Sharks: 24
     
    Je konec, kalifornské derby si i podruhé v sezóně pro sebe berou San Jose Sharks a Žraloci potvrzují, že si užívají herní pohodu. Dnes ve Staples Center potvrdili první místo Pacifické divize. O výsledku utkání rozhodli už v první třetině, kdy se trefili třikrát. Dvakrát z toho během poslední minuty úvodního dějství. Pak sice Dustin Brown snížil na rozdíl dvou zásahů, ale víc už Los Angeles nestihlo. Martin Jones v brance hostů opět předvedl parádní výkon. A co hlavně, Žraloci bezchybně odbránili posledních dvacet minut hry, soupeři moc šancí na vyrovnání nedali. Po atraktivním střetnutí se s vámi loučím, přeji hezký čtvrtek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Ještě jedno vhazování v útočném pásmu Los Angeles Kings, spíše jen symbolické. Martin Jones ale ještě musí dávat pozor.
     
    59:39
    Jedna z posledních rozehrávek Kings z vlastního pásma, už šlo ale spíše o nahození kotouče.
    58:43 Logan COUTURE - 1:4
     
    58:43
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Pravděpodobně je rozhodnuto o tom, kdo si dnes odnese body z utkání. Králům risk bez brankáře nevyšel. Nejprve sice trápili Martina Jonese mezi třemi tyčemi San Jose. Pak ale stačilo jedno vyhození a bylo po domácích nadějích. LOGAN COUTURE trefuje přes celé kluziště přesně prázdné zařízení a dává druhý gól v zápase. Nejspíše už se bude zbytek třetí třetiny jen dohrávat. Bez asistence.
     
    58:25
    Už se tak stalo, Peter Budaj je na střídačce a Los Angeles to zkouší se šesti muži v poli.
     
    58:06
    Začínají poslední dvě minuty základní hrací doby, Kings jsou zatím u své klece a uvidíme, jestli za chvíli odvolají brankáře.
     
    57:30
    Marián Gáborík měl velikou šanci něco udělat s výsledkem, ale dnes má velkou střeleckou smůlu, další možnost zastavil Martin Jones.
     
    57:06
    Muzzinova střela z dálky sice nebyla špatná, ale šla hodně vedle. Ještě by Kings potřebovali, aby ji někdo před zařízením tečoval a usměrnil do sítě.
     
    56:28
    Tentokrát na vhazování úspěšnější Žraloci, kteří puk vyhodili až k Budajovi. Pak se sice na puk dostal Toffoli, ale byl ještě moc daleko od branky na to, aby ochránce klece San Jose zaskočil.
     
    56:17
    Už se sice znovu po komerční přestávce hrálo, ale následně puk končí v ochranné síti, takže buly se musí opakovat.
     
    56:11
    Teď už je to s tlakem Los Angeles Kings o něco lepší. Greeneho střela mířila na branku, pak ji ještě někdo dorážel. Jenže gólman hostujícího celku znovu připraven.
     
    56:00
    Martin Jones výborně zastavuje puk poté, co jej musel lovit lapačkou ze vzduchu.
     
    55:30
    Hraje se nyní opravdu dlouho bez přerušení. Přitom domácí by jistě potřebovali na chvilku hru pozastavit, aby se ještě měli šanci uklidnit a koncentrovat.
     
    54:59
    Znovu stejná situace. Forbort nahazoval puk ze středního pásma do útočného, ale Dustin Brown jen vezl kotouč po mantinelu, navíc už nedostal prostor.
     
    54:26
    Když už se domácí dostanou za modrou útočnou čáru, vždy je někdo připraví o kotouč, San Jose si na třetí část očividně připravilo účinnou obrannou taktiku.
     
    53:58
    Doughty získal puk ve střední třetině pro svůj tým, ale hned o něj zase přišel.
     
    53:20
    Problém pro domácí je, že v této třetině mají pouze jednu střelu na branku. A to je samozřejmě strašně málo, pokud ještě chtějí pomýšlet na body z tohoto střetnutí.
     
    52:56
    Carter a Pearson kombinovali na levé straně útočného pásma, jenže se zakončením už to nebylo tak slavné.
     
    52:25
    Nahození obránců hostujícího celku do středního pásma a následně opět střídání, taková hra teď bude Žralokům stačit, zatím nemají problémy bránit náskok.
     
    51:55
    Brown mohl mít velkou šanci, ale z první netrefil puk přesně, takže se mu nepovedlo překvapit Martina Jonese v brance San Jose.
     
    51:18
    Hodně důrazní bránící hráči hostů za svou klecí, nedovolili Králům, aby si vytvořili šanci. A čas domácím začíná pořádně rychle plynout.
     
    50:40
    Kevin Labanc by očividně dnes rád ještě jednu branku, tentokráte střílel někde na pravém kruhu. Jenže Peter Budaj měl dost času na to, aby se na jeho šanci připravil, vyrazil puk pryč.
     
    50:13
    Shore na pravém kruhu získal kotouč, už však neměl dost času a místa na to, aby zakončil. San Jose následně vyhazuje a posílá na led čerstvé síly.
     
    49:40
    Už jsme skoro v polovině třetí třetiny, atmosféra v hale malinko opadla, Kings ale nadále zkoušejí získat na delší dobu útočnou třetinu. Zatím se jim to moc nedaří.
     
    49:16
    Ale také útočí! Dillonovo nahození před branku ještě někdo tečoval, pravděpodobně Pavelski. A moc nechybělo, aby se kapitánovi San Jose podařilo překonat Budaje.
     
    48:45
    Sharks pochopitelně nikam nespěchají, v klidu si přehazují puky z hokejky na hokejku a vyčkávají na to, co předvede jejich soupeř.
     
    48:18
    Peter Budaj si za svou brankou zahrál s kotoučem, hned se ho ale zbavil, aby pak neudělal nějakou zbytečnou chybu.
     
    47:52
    Buly v útočném pásmu vyšlo Los Angeles, to také hned střílelo na branku, jeden z jeho beků ale netrefil branku, takže se pak ke kotouči snadno dostali hráči San Jose.
     
    47:50
    Martin Jones přerušuje hru, pro jistotu nechal puk pod lapačkou. Vhazovat se po jeho levé ruce bude po komerční přestávce.
     
    47:20
    Vyloučený Forbort je zpátky na ledě, Kings první oslabení v zápase ubránili a už se zase budou snažit hrát směrem dopředu, jinou volbu teď nemají.
     
    46:49
    Marleau v závěru hostující přesilovky získal útočné pásmo pro hosty, ale další střelu na branku teď Žraloci pravděpodobně nepřidají.
     
    46:22
    Couture pouze posílal nahrávku po mantinelu na Thorntona. Druhý jmenovaný nestřílel, protože ještě hledal Burnse na modré čáře.
     
    45:42
    Doughty se postaral o další vyhození přes všechny čáry, už jen polovina přesilové hry zbývá San Jose. Zatím nejsou hosté tolik aktivní v početní výhodě.
     
    45:25
    Hosté ale nezačínají početní výhodu nejlépe, nahodili puk na branku, pak se ale Los Angeles hned dokázalo osvobodit.
     
    45:08
    Až nyní rozhodčí přerušují hru, ukazují, že si někdo půjde sednout za krosček. A bude to poprvé v zápase domácí hokejista, kdo odjede na trestnou lavici. Konkrétně inkasuje dvě minuty Forbort. Možnost pro Sharks.
     
    44:26
    Místo toho ale hraje San Jose, i když nemá veliké šance. Donskoi váhal, zda střílet či nahrávat. Nakonec volil druhou možnost, to jej pak asi mrzelo.
     
    43:58
    Zatím třetí třetina hodně rychle plyne a moc se nepřerušuje. Je jasné, že domácím se čas bude hodně rychle krátit a Kings potřebují střílet.
     
    43:18
    Jeden z beků Kings na hrotu levého kruhu připraven pálit zápěstím, také tak nakonec učinil. O pořádný kus ovšem netrefil prostor nad horní tyčkou.
     
    42:49
    Anže Kopitar vzal zodpovědnost na sebe, po levém kruhu unikal do šance. Nakonec ale přejel do špatného střeleckého úhlu a už to měl hodně těžké, aby mohl střílet.
     
    42:20
    Zatím nesledujeme tak vysoké tempo jako na startu druhé třetiny, ale uvidíme, třeba nás spousta napínavých momentů v této části teprve čeká.
     
    41:57
    Jones jen vystrčil puk hokejkou před sebe. Musel ale dávat pozor, jestli ještě nebude zakončovat dnes velice aktivní a pohotový Gáborík.
     
    41:40
    Zakázané uvolnění domácího výběru, Králové až moc uspěchali přechod do útočné třetiny.
     
    41:15
    Obránci v černém dresu nahazují kotouč o zadní mantinel. Puk se málem odrazil před branku Martina Jonese, ale mimo hokejky mužů z Los Angeles.
     
    40:50
    Už hrají také domácí, ale ti se zatím nemohou dostat ke střele, dostali se pouze za modrou útočnou čáru a tam jejich počínání prozatím skončilo.
     
    40:18
    Žraloci už hrají směrem dopředu a Pavelski měl hned velikou šanci, stejně jako Marleau! Budaj pak neuvěřitelně dokázal zastavit jejich šanci, když se na brankovišti natáhl po téměř jistém gólu.
     
    40:09
    Na úvodním buly třetí části úspěšnější San Jose, Joe Thornton pak poslal kotouč za svou klec.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.

     
    Vše je připraveno k úvodnímu buly třetí třetiny.
     
    Zajímavost

    Slovenský útočník Marián Gáborík už vystřelil třikrát na branku, dnes hraje opravdu ve velké pohodě.
     
    Zanedlouho odstartuje závěrečné dějství zápasu. Povede se Kings ještě alespoň dorovnat skóre? Nebo San Jose potvrdí dobrou formu a potvrdí postavení na vrcholku Pacifické divize?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Los Angeles Kings: 18

    San Jose Sharks: 16
     
    Ve druhé třetině jsme mohli vidět jedinou branku, oslavili ji Los Angeles Kings, kteří tak stáhli náskok soupeře na rozdíl dvou branek a dost možná nás v závěrečných dvaceti minutách hry čeká ještě hodně zajímavá podívaná. Ani jedna strana teď nemá víc z hokeje.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Pavelski nadále pracuje u levého mantinel, ale společně s Couturem se jim nedaří najít lepší místo na přesné zakončení. Vypadá to, že další branku zatím neuvidíme.
     
    39:03
    Běží poslední minuta druhé třetiny, Couture hned ze střídačky skočil do šance, vyslal pak dopředu Pavelskiho. Kapitán San Jose ale Petera Budaje nepřekonal.
     
    38:28
    Hra přerušena ve středním pásmu, Drew Doughty v postavení mimo hru.
     
    38:20
    Je důležité zmínit, že Los Angeles dnes hraje hodně disciplinovaně. Zatím domácí nemají ještě ani jednoho vyloučeného hráče a nedávají Sharks šanci možnost přesilové hry.
     
    38:15
    Po delší době také útočná kombinace Kings, ale jen na malý okamžik, pak už zase hrají Žraloci.
     
    37:47
    Hned po dalším buly opět hostující střela, v tomto případě však zařízení netrefila. Dorážet se pokusil Joonas Donskoi, jenže už to měl moc z úhlu.
     
    37:20
    Labanc dobře zapracoval po vítězném vhazování San Jose a Brent Burns pak vyslal svou tradiční jedovku z dálky. Budaj měl ale připravený beton na to, aby zakročil a zabránil průchodu kotouče do branky.
     
    37:04
    Přesto jedna rána z dálky od Brenta Burnse, ta ale o kousíček netrefila Budajovu klec, takže domácího brankáře vůbec nezaskočila.
     
    36:33
    Po dalším vhazování mají puk na hokejkách hostující hokejisté, ti ale nikam nespěchají a vědí, že je to jejich soupeř, kdo se musí snažit o útočné výpady.
     
    36:28
    Ještě jedna reklamní pauza ve druhé části, pak už se bude pokračovat v jejím zbytku.
     
    36:13
    Nebude dlouho trvat a budeme na konci prostřední třetiny. Sledujeme část zápasu, kde není k vidění moc šancí. Ale dá se očekávat, že ještě minimálně jedna zajímavá pasáž nás dnes čeká, Kings tuší, že mají šanci s výsledkem něco udělat.
     
    35:36
    Dobrá práce Justina Brauna v obranném pásmu, poradil si i s dvěma útočníky Los Angeles. Pak dokonce založil akci, ale ke střele na branku už nedošlo.
     
    34:57
    Tierney se nabízel na pravém křídle, ale v daný okamžik nedostal nahrávku od spoluhráče. Ale ani Kings nyní nemohou najít dostatek prostor na nějakou lepší možnost.
     
    34:20
    Střela Melkera Karlssona nebyla vůbec špatná, ale někdo v černém dresu ji ještě dokázal zastavit předtím, než doletěla k zařízení. Budaj nemusel zasahovat.
     
    34:05
    Teď už ale rozhodčí píská do píšťalky, Los Angeles Kings vyhazují na zakázané uvolnění a bude se vhazovat u jejich zařízení.
     
    33:52
    Už se dlouho nepřerušovalo a to samozřejmě prospívá tempu hokeje. S kotoučem za svou klecí si zahrál Peter Budaj.
     
    33:25
    Carter nyní také v dobré obranné práci, i díky němu teď Kings nepovolili soupeři zakončení.
     
    32:49
    Útočníci Žraloků ve třech na modré čáře ve středním pásmu. Ale neměli dostatečnou rychlost na to, aby se dostali do přečíslení, a tak touš odevzdali pouze na hokejky Králů.
     
    32:18
    Ale ani Kings teď nedělají chyby u své klece, po rychlém rozjezdu prostředního dějství tu máme už daleko lepší hru obran na obou stranách barikády.
     
    31:55
    Vlasic vytušil, že má na zádech v obranné třetině hned dva hráče soupeře. Takže neváhal a hned poslal puk po mantinelu do středního pásma, aby zabránil největším potížím pro jeho celek.
     
    31:28
    Jones likvidoval nečekanou střelu od Toffoliho, nakonec s ní ale neměl téměř žádné problémy a vše vyřešil s klidem na duši.
     
    31:10
    Hra přerušena, Kings se dostali do postavení mimo hru a nemohli tedy pokračovat s pukem na hokejkách v útočném pásmu.
     
    30:46
    Pokračuje se ve hře, Los Angeles znovu aktivní a zaváží kotouč do útočného pásma. Ale pokud chce vyrovnat, bude muset ještě o něco více a častěji zakončovat.
     
    30:36
    Následuje krátká komerční přestávka, hned po jejím konci samozřejmě budeme pokračovat. Buly proběhne po pravé ruce Martina Jonese.
     
    30:15
    Další možnost Pearsona, vzápětí to zkusil také Marleau, ten ale neměl dostatečnou podporu svých spoluhráčů.
     
    29:45
    U svého zařízení si se sokem dobře poradil Jake Muzzin, ten nenechal Karlssona, aby šel sám na Budaje a protáhl se až do zakončení.
     
    29:06
    Hned po dalším buly pálil Pearson, ale jeho střelu by musel ještě někdo tečovat, aby měla šanci zapadnout do branky. I ve druhé třetině ale sledujeme hodně atraktivní hokej.
     
    28:46
    Delší pasáž bez přerušení, Joonas Donskoi puk u mantinelu nezískal, a tak se do možnosti vydali domácí. Setoguchu Jonese nezaskočil, nakonec musel gólman San Jose zasahovat hned dvakrát po sobě. Ale uspěl.
     
    28:00
    Jeff Carter trefuje tyčku branky San Jose, už to mohlo být zase jen o jednu branku, ale hostující střídačka měla nyní i dostatek štěstí, puk nezapadl až do sítě.
     
    27:30
    Po přerušení se hra hodně uklidnila a nyní ani jedna strana nemá šance, Vlasic sice nahodil puk z dálky, ale vůbec se mu nepodařilo trefit zařízení.
     
    26:50
    Už se znovu hraje a Kings hledají cestu do útočného pásma. Zatím však drží kotouč na hokejkách pouze ve vlastní třetině.
     
    26:47
    Následuje první komerční přestávka ve druhé třetině a hráči si tak po zběsilém úvodu prostředního dějství alespoň na chvíli vydechnou.
     
    26:16
    Muzzin a jeho dobrá obranná práce proti Thorntonovi, tomu ještě pomáhal Dillon. San Jose už dokázalo otupit ještě nedávný tlak soupeře a znovu útočí.
     
    25:50
    Jones sice musel vytáhnout zákrok betonem, ale střela na něj šla hodně z dálky, navíc na ni byl předem dobře připraven.
     
    25:08
    Dillon raději uklidňuje hru za svou klecí a čeká, až San Jose dostřídá zbytek formace. Pak se hnal do šance Brent Burns. Ale už neměl dostatek místa na to, aby zakončil.
     
    24:37
    Po delší časové odmlce možnost i pro hosty, Mikkel Boedker se vytočil až do zakončení před branku, kde zůstal nikým nehlídaný. Trefil však pouze betony připraveného Petera Budaje.
     
    24:05
    Další dobrá možnost Los Angeles, Tyler Toffoli zakončoval bez přípravy a jen o kousíček minul klec. San Jose se po první inkasované brance dostalo pod tlak a jednoznačně více ze hry mají domácí.
     
    23:26
    Už je znovu před brankou San Jose rušno, strhla se tam mela, ale vylučovat se pravděpodobně nebude.
    23:01 Dustin BROWN - 1:3
     
    23:01
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je to tak, rozhodčí po konzultaci u videa potvrzují, že DUSTIN BROWN z ostrého úhlu dostal puk až za brankovou čáru. Zakončoval z pozice na pravé straně brankoviště a původně to vypadalo, že trefil pouze tyčku. Ale nakonec překonal Martina Jonese a Los Angeles střílí hodně důležitou trefu. Jedná se samozřejmě o zásah v přesilovce. Domácí jsou tedy zpátky v zápase a teď uvidíme, jestli jim tato branka pomůže po psychické stránce. Asistence: Marián Gáborík, Nick Dowd.
     
    22:58
    Hodně zajímavá situace! Už to vypadalo, že Dustin Brown vstřelil branku, domácí hráči zvedali ruce nad hlavu. A pravděpodobně to opravdu gól byl, ale musíme si počkat na potvrzení z videa.
     
    22:33
    Marián Gáborík a jeho další tutovka v tomto zápase, už minimálně třetí. Střílel z prostoru mezi kruhy, ale nedokázal trefit volné místo v zařízení San Jose. Slovenský útočník je dnes na ledě ovšem hodně vidět.
     
    22:25
    Po střele Muzzina ještě dvě dorážky, ale také v tomto případě si brankář San Jose poradil zákrokem levým betonem.
     
    22:13
    Drew Doughty vypálil z dálky a jeho pecka už byla mnohem více nebezpečná. Také nyní se hned přerušuje, ale jde vidět, že domácí na nevýhodné stavu nepolevují a snaží se s výsledkem něco udělat.
     
    22:01
    Hra záhy znovu přerušena, Carterova střela vytečována do ochranné sítě, takže se nemohlo pokračovat.
     
    21:53
    To se také děje, byl to ale Jeff Carter, kdo zakončoval z pozice na pravém kruhu. Martina Jonese ale zaskočit nedokázal.
     
    21:45
    Kings už jsou v útočném pásmu, ale zatím čekají na první střelu, vypadá to, že přesilovku opět hodlají hrát hodně přes obránce.
     
    21:23
    Domácí si podruhé v utkání zahrají početní výhodu, rozhodčí posílá za katr jednoho ze Žraloků. Konkrétně to je Kevin Labanc, autor dnešní první branky. Provinil se hákováním.
     
    21:05
    Lewis pouze nahodil kotouč o zadním mantinel a doufal, že se k němu dostane někdo z jeho spoluhráčů. Jenže to se nestalo a hráli hosté.
     
    20:30
    San Jose musí dávat pozor, Kings poprvé ve druhém dějství v útočné příležitosti. Doughty střílel z dálky, ale nikdo jeho slibný pokus netečoval.
     
    20:07
    Už se hraje a také nyní vyhráli jako první buly ve třetině Kings. Ti se ale vzápětí musí bránit šancím svého soupeře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Blíží se začátek druhé třetiny, Los Angeles Kings v ní budou dohánět ztrátu tří branek. Dá se říci, že San Jose vytěžilo z minima maximum. Stejně jako jejich soupeř zakončilo sedmkrát, ale na rozdíl od Kings hosté vsítili tři góly.
     
    Podrobnější statistiky první třetiny

    Střely na branku: 7:7
    Vyloučení: 0:1
    Hity: 14:14
    Zblokované střely: 3:9
    Vhazování: 65 % – 35 %
     
    Střely na branku po první třetině

    Los Angeles Kings: 7

    San Jose Sharks: 7
     
    Mám za sebou první třetinu utkání mezi Los Angeles a San Jose. Rozhodně jsme se nenudili, padly tři branky. A všechny tři z hostujících hokejek. Malinko překvapivě, protože Kings byli během celé dvacetiminutovky hodně aktivní a tvořili si šance, přesto má jasné vedení jejich soupeř. Uvidíme, jak domácí budou reagovat v prostřední části.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:35 Ryan CARPENTER - 0:3
     
    19:35
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tento konec první třetiny bude Los Angeles možná ještě hodně mrzet! V poslední minutě úvodní části se Žraloci prosazují podruhé a dávají třetí branku, která může Krále dostat pod deku. Zda se tak stane či ne, to uvidíme ve druhé třetině. Domácí nicméně do šance pustili RYANA CARPENTERA, ten neváhal a zkusil vystřelit. Což se mu vyplatilo, v cestě mu stál pouze Peter Budaj, který už nestačil vytasit úspěšný zákrok. Pro Carpentera se jedná o první přesnou trefu v National Hockey League. San Jose si do kabiny ponese pohodový náskok. Asistence: Mikkel Boedker.
    19:06 Logan COUTURE - 0:2
     
    19:05
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Teď už ji ale LOGAN COUTURE trefuje a střídačka San Jose Sharks se podruhé v tomto utkání a samozřejmě i podruhé v první třetině raduje. Vůbec nešlo o nikterak krásnou hokejovou akci, ale hosté předvedli dobrý důraz před brankou. A co hlavně, Couture byl ve správnou chvíli na správném místě. Nahozený kotouč z dálky se totiž odrazil od Petera Budaje a útočník s číslem devětatřicet na zádech se stal prvním, kdo našel kotouč a doklepl jej do sítě. Ještě to chvíli vypadalo, že by gólman Kings mohl puk zastavit, ale nepovedlo se mu to. Sharks tedy vedou o dvě branky. Asistence: Joonas Donskoi, Joel Ward.
     
    18:35
    Ward a jeho další dobrá práce u mantinelu v útočném pásmu, nakonec našel Coutureho, který pálil bez přípravy. Ale ani jemu se nepodařilo trefit přesně branku.
     
    18:18
    Dustin Browm vyhodil puk až příliš bez rozmyšlení, proto také následně skončil na zakázaném uvolnění. Daroval tak soupeři útočné pásmo zadarmo.
     
    18:07
    Zase důvod pro to, aby rozhodčí přerušil hru. Teď pravděpodobně puk skončil mimo hrací plochu, buly proběhne ve středním pásmu.
     
    17:38
    Hra přerušena, ještě předtím dobrá možnost Melkera Karlssona, který ovšem příležitostí z první o kousek přestřelil zařízení Petera Budaje a nemohl tak oslavovat druhou hostující trefu.
     
    17:18
    Kings na chvíli získali útočné pásma, ale pouze se s kotoučem pohybovali někde u modré čáry a váhali se střelou. A to se jim nakonec vůbec nevyplatilo.
     
    16:50
    Zbývají zhruba tři minuty do konce třetí třetiny a nadále platí, že se hraje hodně nahoru a dolů. Carter chtěl zaútočit, jenže byl v postavení mimo hru, takže nemohl pokračovat do útočného pásma.
     
    16:40
    Jones měl nyní o dost těžší práci, když musel kotouč zachytit do lapačky, ale zvládl to a zařídil nové vhazování před svými zraky. Pálil na něj některý z obránců Los Angeles.
     
    16:27
    San Jose jednoduše založilo akci přes střední pásmo a Patrick Marleau se vydal na útočný výlet. Jenže spíše ještě potřeboval pomoci od některého ze spoluhráčů.
     
    15:57
    Už to vypadalo, že se Gáborík dostane do třetí velké možnosti během prvního dějství, ale tentokrát se proti němu postavila hned dvojice obránců v bílém dresu.
     
    15:44
    Následuje ještě komerční přestávka, za malý okamžik budeme pokračovat ve zbytku první třetiny tohoto zápasu dvou rivalů.
     
    15:19
    Po vhazování u klece Martina Jonese opět pokračujeme, San Jose se po delší časové odmlce usazuje v útočném pásmu. Melker Karlsson ale nedokázal vytočit puk až do zakončení před branku.
     
    14:59
    Forbort získal jednoduše pro Krále pásmo – nahozením o zadní mantinel. Jenže nikdo z jeho spoluhráčů se následně na kotouč nedostal jako první.
     
    14:15
    Martinezova střela z dálky nejprve nevypadala nebezpečně, ale prosvištěla kolem branky a kdyby ji někdo tečoval, klidně mohla spadnout do sítě.
     
    13:38
    Thornton a Marleau kombinovali v útočném pásmu na pravém křídle, ale potřebovali by nějakou střelu na branku. Ta zatím nepřichází, protože na ni útočníci San Jose nemají dostatek času a prostoru.
     
    13:16
    Znovu přestupek proto pravidlům od Los Angeles, podruhé v krátké době je domácímu mužstvu pískáno zakázané uvolnění.
     
    13:04
    Sharks potřebovali vystřídat, a tak nahodili jednoduše puk do středního pásma a učinil tak, aby zbytečně nechybovali. Povedlo se jim to.
     
    12:43
    Buly před Jonesem, ale Boedker pravděpodobně přejel dříve, bude se tedy muset vhazování opakovat.
     
    12:34
    Sledujeme další delší pasáž bez přerušení, za chvíli budeme skoro na konci prvního dějství. Když už se hra přerušuje, je to pouze pro nějaký technický přestupek.
     
    11:55
    Anže Kopitar získal útočné pásmo pro Kings, byl to ale Lewis, kdo zkusil zakončit. Střílel ale moc z velké dálky na to, aby kotouč propadl až do sítě.
     
    11:25
    Joel Ward v souboji o kotouč u zadního mantinelu, obrannou práci zvládl dobře a pak se jeho formace málem ještě dostala do slibné útočné možnosti.
     
    10:50
    Setoguchiho nenápadná střela po ledě, která ale klidně mohla zaskočit San Jose. Nakonec se tak nestalo, domácí hokejista poslal kotouč mimo zařízení a halou to jen zahučelo.
     
    10:33
    Zakázané uvolnění Los Angeles Kings, hra se tedy přesunuje před zařízení Petera Budaje.
     
    10:05
    Kings na tom v útočné periodě nejsou vůbec špatně, většinou jsou u kotouče dříve než soupeř. Jakmile ale dojde na střelu, většinou pokusy Králů míří mimo tři tyče.
     
    09:44
    Další domácí střela končí sražená někde v ochranné síti, Martin Jones ale musel dávat moc dobrý pozor, kam předchozí střelecká možnost mířila.
     
    09:28
    Tierney se po srážce s Muzzinem u mantinelu těžce zvedal z ledu, už je ale na střídačce a hra pokračuje.
     
    09:16
    Na druhé straně hodně nebezpečný Marián Gáborík, který si dnes už podruhé vytvořil gólovou příležitost a málem vyrovnal skóre ve Staples Center.
     
    08:50
    Forbort za svou brankou zpacifikoval útočník hostujícího celku, ten se tedy nemohl dostat do zakončení a vytvořit si šanci.
     
    08:13
    Hosté se zkusili usadit ve třetině soupeře, ale zatím jim to moc nejde. Pravděpodobně dnes budeme celý zápas sledovat hru ze strany na stranu, což je samozřejmě pro diváky atraktivní.
     
    08:00
    Už se znovu hraje, ale buly v útočné třetině Sharks se musí opakovat.
     
    07:59
    Paul Martin zpátky na ledové ploše, San Jose první oslabení v utkání zvládlo a už se zase bude moci soustředit na hru dopředu. Teď ovšem následuje krátká komerční pauza.
     
    07:35
    Následně znovu rána Martineze z dálky a zkusil to i Muzzin. Jenže zatím to nevypadá, že Kings bude dnes stačit hrát početní výhodu pouze přes obránce.
     
    07:06
    Už jen něco málo přes půl minut do návratu Martina na ledovou plochu, Králové ale stále drží útočné pásmo a o střelu z dálky se nyní pokusil také Alec Martinez.
     
    06:57
    Až nyní San Jose Sharks vyhazují kotouč alespoň do středního pásma. Následně se jim docela ulevilo, protože rozhodčí pro technický přestupek přerušil hru.
     
    06:33
    Zakončoval i Anže Kopitar, ale tentokráte byl na svém místě připraven Martin Jones, jenž vyráží kotouč do levého rohu.
     
    06:00
    Doughtyho střela od modré čáry orazítkovala pouze mantinel za brankou, pak se odrazila zpátky na domácí hokejky v útočném pásmu Kings.
     
    05:42
    Los Angeles si ale zahraje první přesilovku v zápase, na trestnou lavici totiž musí odejít hostující obránce Paul Martin, který se provinil držením protihráče. Šance pro domácí na vyrovnání.
     
    05:23
    Už to zkoušel za domácí Nolan, kterému ještě pomáhal Shore, ale neuspěli proti dvěma bránícím hráčům v bílém trikotu.
     
    04:57
    San Jose se teď nikam nežene a spíše čeká na chyby soupeře, obráncům Kings se naopak vůbec nedaří založit přesnou rozehrávku.
     
    04:35
    Hra přerušena ve středním pásmu, bude se vhazovat na modré čáře.
    03:32 Kevin LABANC - 0:1
     
    03:32
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Spousta šancí během prvních pár okamžiků úvodního dějství a nakonec z toho pramení branka do sítě Los Angeles Kings. Zatímco hosté ubránili dvě nebo dokonce tři veliké příležitosti Králů, Peter Budaj inkasuje poté, co se proti němu vydala dvojice mužů v dresu Sharks. Byl to KEVIN LABANC, kdo zakončoval do horní poloviny zařízení a nedal slovenskému brankáři téměř žádnou šanci uspět. Máme tu tedy rychlou změnu ve skóre a uvidíme, jak Los Angeles Kings na tuto skutečnost zareagují, hned musejí dohánět. Asistence: Logan Couture, Joel Ward.
     
    03:04
    King a jeho veliká šance, domácí Žraloky přečíslili dva na jednoho. Hned v prvních minutách zápasu je rozhodně na co kouta, ihned poté měl příležitost také Kopitar.
     
    02:37
    Znovu lapačka slovenského brankáře ve službách Kings, nyní si ale v pohodě kotouč stáhl ze vzduchu a přerušil hru.
     
    02:34
    Vzápětí střela Pavelskiho, avšak také Peter Budaj připraven zasahovat. Před jeho zraky nyní proběhne další vhazování.
     
    02:10
    Teď už ale obrovská šance na druhé straně, kde se nečekaně zjevil slovenský forvard Marián Gáborík. Pokusem o bekhendovou kličku si ale s gólmanem San Jose nedokázal poradit.
     
    02:05
    Puk na domácí střídačce, mělo by se vhazovat někde ve středním pásmu.
     
    01:46
    San Jose poprvé na delší dobru v útočné třetině, ale nejedná se o nic vážného, hostující hokejisté se těžko dostávají ke střele.
     
    01:19
    Stále se ještě od úvodního buly hraje bez přerušení, ani jedna strana si zatím netvoří vyložené příležitosti.
     
    00:56
    Kopitar zavezl pryž za branku Jonese, ale ani on neměl komu nahrávat, takže nakonec vůbec nedošlo k zakončení.
     
    00:25
    Doughty měl na svědomí první rozehrávku od vlastní brány, ale neviděl nikoho, komu by mohl nabídnout touš do jízdy, tak jej pouze odevzdal soupeři.
     
    00:06
    Jako první se kotouče na buly zmocnili hokejisté Los Angeles, pak ale o pokus přišli a hrálo San Jose.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Už je vše připraveno a budeme moci začít!
     
    Začátek utkání se ještě pravděpodobně o pár minutek pozdrží, rozhodně ale nikam neodcházejte, čeká nás zajímavá bitva dvou týmů z vrcholku Pacifické divize!
     
    Hráči už přijíždějí na ledovou plochu, za chvíli proběhne úvodní vhazování. Ještě si poslechneme hymnu.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Jak je u NHL zvykem, začneme o pár minutek později.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Budaj (Zatkoff) – Forbort, Doughty, Muzzin, Martinez, Gravel, M. Greene – King, Kopitar, Lewis – Pearson, J. Carter, Toffoli – D. Brown, Dowd, Setoguchi – Gáborík, N. Shore, Nolan.

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Marleau, J. Thornton, Pavelski – Donskoi, Couture, J. Ward – Bødker, Tierney, Labanc – M. Karlsson, Carpenter, Haley..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat jednu z lahůdek Západní konference, konkrétně Pacifické divize. Ve sledovaném souboji proti sobě mezi mantinely vyrukují tradiční kalifornští rivalové Los Angeles Kings a San Jose Sharks. Už před každým vzájemným zápasem těchto dvou mančaftů je jasné, že bude na co koukat.
     
    Československá stopa v utkání

    Peter Budaj (LAK) (18 odchytaných zápasů, 12 výher, 2.04 inkasovaných gólů na zápas)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy na sebe narazí teprve podruhé v této sezóně, přestože spolu hrají v rámci jedné divize. Celky se potkaly hned na startu ročníku, v prvním zápase San Jose Sharks uvítali na svém ledě Los Angeles Kings a porazili je těsně 2:1. Králové tak mají co napravovat, ještě chtějí Žralokům oplatit jarní porážku z play-off.
     
    LOS ANGELES KINGS

    Dlouho to letos na začátku podzimu nevypadalo se svěřenci trenéra Suttera vůbec dobře, trápili se často v koncovce a hledali recept na nejednoho soupeře. Ale pak to přišlo, dvojnásobný vítěz Stanley Cupu zabral, i bez klíčových opor (například brankáře Quicka, kapitána Anžeho Kopitara či slovenského dravce Mariána Gáboríka) začala šlapat a vítězit. Aktuálně je – podobně jako San Jose – blízko prvnímu místo Pacifické divize a rozhodně se na něj v nejbližší době pokusí zaútočit.

    Kings vyhráli všech pět z posledních pěti zápasů a vezou se tedy na vlně pohody, naposledy se jejich obětí stali Chicago Blackhawks. Ještě předtím Králové vyzráli na Islanders (4:2), Anaheim Ducks (3:2) či New Jersey Devils (4:2).

    Produktivitu Kings táhnou zejména Jeff Carter (tomu se poslední zápasy zvláště daří a zažívá vydařený podzim), obránce Alec Martinez a také mladý střelec Tyler Toffoli, jenž od sebe ale určitě očekává o něco více vstřelených branek. Tanner Pearson se taktéž nemusí stydět za své výkony. A ještě uveďme jméno slovenského gólmana Petera Budaje. Ten nahrazuje absentujícího Jonathana Quicka a zatím si vede daleko lépe, než mnoho odborníků očekávalo.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Hokejisté ze San Jose vystupují v rámci letošní National Hockey League docela podle očekávání. Téměř od začátku aktuálního ročníku se drží v kontaktu s nejvyššími příčkami Pacifické divize, což vzhledem k jarní jízdě Žraloků v play-off není takové překvapení. Nyní jsou Sharks dokonce úplně první. Kádr nedoznal mnoha změn, přestože někteří hráči jej buď opustili, nebo jsou na marodce. Jako třeba český útočník Tomáš Hertl.

    Celek pod vedením kouče DeBoera se přetahuje o první pozici jak s edmontonskými Olejáři, tak i s dnešním vyzyvatelem z Los Angeles, který během posledních několika dní a týdnů začal daleko lépe šlapat. San Jose zažívá občas proměnlivé výsledky, z předchozích odehraných duelů ale vypíchněme hlavně vítězné střetnutí proti Chicagu (2:1) a proti New York Islanders (3:2). Naopak se organizaci z Kalifornie nedařilo s rivalem z Anaheimu (2:3). V zatím posledním odehraném klání Sharks vyrukovali doma proti Arizona Coyotes, zvítězili 2:1 v prodloužení a zajistili si tak nejvyšší divizní stupínek.

    Kanadské bodování San Jose prozatím táhnou hlavně obránce Brent Burns, Joe Pavelski a Joe Thornton, ale přidávají se i další, například už známý kanadský mazák Logan Couture. Poslední dobou je na ledě hodně vidět Patrick Marleau. Co se týče brankoviště, dle očekávání roli jasné jedničky plní Martin Jones, který je však občasně doplňovaný kolegou Aaronem Dellem. Zvládnout Žraloci také další atraktivní utkání s Los Angeles?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 24. D. Brown (Gáborík, Dowd) – 4. Labanc (Couture, J. Ward), 20. Couture (Donskoi, J. Ward), 20. Carpenter (Bødker), 59. Couture


    Los Angeles Kings: Budaj (Zatkoff) – Forbort, Doughty, Muzzin, Martinez, Gravel, M. Greene – King, Kopitar, Lewis – Pearson, J. Carter, Toffoli – D. Brown, Dowd, Setoguchi – Gáborík, N. Shore, Nolan.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Marleau, J. Thornton, Pavelski – Donskoi, Couture, J. Ward – Bødker, Tierney, Labanc – M. Karlsson, Carpenter, Haley.

    Rozhodčí: Schlenker, Watson – Nagy, Murchison

    Diváci: 18 230
    bahis siteleri