Č. Budějovice – Sparta 3:4 (kon.) | Kladno – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Chomutov – Pardubice 5:1 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 3:2 (kon.) | HC Plzeň – Třinec 4:6 (kon.) | Jihlava – Zlín 3:0 (kon.)
Slavia – Liberec 0:4 (kon.) | HC Litvínov – Mountfield HK 5:0 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 0:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Berani Zlín
Sobota 03.12.2016, 14:15 • Horácký zimní stadion, Jihlava • DHL Extraliga juniorů • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:15.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího utkání DHL extraligy juniorů, ve kterém proti sobě nastoupí domácí HC Dukla Jihlava a PSG Zlín. Souboj těchto týmů byl na Horáckém zimním stadionu k vidění již včera, ale v kategorii nadstavbové části Extraligy mladšího dorostu. Jak dopadne utkání nejvyšší mládežnické kategorie? Na Horáckém zimním stadionu bude vhozeno úvodní buly ve 14:15.
     
    Pokud se podíváme do tabulky, o něco lépe je na tom domácí Dukla. Ta v dosavadních 25 zápasech vytěžila 43 bodů a je na pátém místě tabulky. Zlínští se na Jihlavu dívají z osmého místa, když získali o osm bodů méně, ale je třeba říct, že mají k dobru tři odehrané zápasy.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Mareš, Pospíchal, Hrabaň, Srnský – Kraučuk, Heinrich, Mejzlík – Maštera, Ondráček, Geier – Huňáček, Krtek, Hendrych. Trenér: Patrik Augusta

    PSG Zlín: Šimonů (Odložilík) – Padrnos, Gazda, Procházka, Váňa, Kolařík, Budil – Václavek, Karafiát, Strmiska – Mikulec, Fryšara, Kotek – Bainar, Horváth, Stiksa – Kenša. Trenér: Zbyněk Mařák

    Rozhodčí: Skopal – Kotlík, Polák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    K ohrožení branky soupeře se ani jeden z týmů doposud nedostal.
     
    01:17
    Jiří Ondráček sebral odražený kotouč a namířil si to z vlastního obranného pásma na druhou stranu. Po přejetí modré byl puku zbaven.
     
    01:53
    Už to vypadalo, že Fryšara obkrouží s pukem branku, když udělal úhyb k levé tyči Brože a pokusil se prostrčit puk do sítě. To se mu ale nepodařilo, gólman Dukly byl pozorný a poté dobře pokryl svojí klec proti dorážce Mikulce.
     
    02:45
    Stanislav Huňáček byl u puku dříve a posunul jej do středního pásma.
     
    03:22
    Jan Václavek měl kotouč na hokejce a chtěl se z kruhu dostat blíže k brance. Jenže proti němu stál Pospíchal s Geierem, kteří ho rychle kotouče zbavili.
     
    03:56
    Přihrávka rukou v podání Zlína hatí útočnou akci Ševců.
     
    04:33
    Od modré pálil Procházka, ovšem Brož si opět počínal dobře a stejně tak jako při dorážce Václavka, který operoval před brankou a snažil se puk dostat za čáru.
     
    04:51
    Dukla právě vstřelila branku!
    V utkání staršího dorostu na ledě Zlína vede Jihlava 5:2 a do vedení se dostávají také její starší mládežničtí kolegové. Po dobrém zásahu Brože vzal kotouč Kraučuk a poslal jej do jízdy na levou stranu pro Mejzlíka. Rázem z toho bylo přečíslení domácích. Mejzlík si najel na pravý kruh, přihrál na střed pro ALEŠE HEINRICHA a nejproduktivnější hráč jihlavských juniorů poslal gólmanovi Šimonů navštívenku pod horní tyčku! Asistence: Tomáš Mejzlík, Jakub Kraučuk.
     
    06:27
    Jihlavští jsou při chuti. Z levé strany pálil zblízka Tomáš Mejzlík, ovšem chtělo to poslat kotouč o trošku níže. Domácí útočník přestřelil horní tyčku.
     
    07:04
    Hra má zatím pořádný spád, sudí Skopal jí vůbec nekouskuje a není proč.
     
    07:26
    Dobrou akci předvedl také Vladimír Váňa. Rychle se dostal na modrou a vystřelil pořádně tvrdě, ale mířil zhruba o dva metry vedle pravé tyče Brože.
     
    08:31
    Po Mašterově střele od modré neudržel Šimonů puk ve své výstroji. Kotouč nakonec vypadl před něj, kde se v tísni neprosadil Aleš Krtek.
     
    09:12
    Otázka je, jak se svižná hra projeví na domácích plejerech. Jihlava totiž hraje pouze se čtyřmi zadáky a na tři útoky. podobně jako starší dorost Dukly ve Zlíně.
     
    09:52
    Stiksa měl puk na holi a chtěl jej v situaci tři na dva rychle zavézt do pásma, ale kus černé gumy mu nakonec od hokejky uskočil. Rychle ho sebral Bainar a po chvíli přihrál na modrou pro Kolaříka, který pálil do připraveného Brože.
     
    10:15
    Václavkův pokus z levé strany byl zblokován nad branku, a to až k reklamám téměř pod střechou Horáckého zimního stadionu.
     
    10:35
    Padrnos přistrčil kotouč na levý kruh pro Karafiáta. Ten bleskově poslal křižnou přihrávku na druhou stranu útočného pásma hostí, kde z pokleku vypálil Václavek, jenže mířil také vedle vzdálenější tyčky Brože.
     
    12:22
    Nebezpečný Aleš Heinrich zkusil zničehonic vypálit z pravého kruhu a Šimonů musel zasahovat, aby se k dorážce ihned nedostal Lukáš Mareš.
     
    12:56
    Pískáno je zakázané uvolnění Dukly, kotouč se stěhuj po pravici Brože.
     
    13:22
    Stejně je tomu tak i nyní, Dukla znovu posílá kotouč na zakázané uvolnění.
     
    13:47
    Před branku Brože si hodně ostře sjížděl Lukáš Horváth, který ukázal tlak do branky, ale kotouč se k němu přes pozornou práci domácích do obrany nedostal.
     
    14:37
    Nyní bylo rušno na chvíli před Šimonů, kde se k dorážce po střele Hendrycha sápal Krtek, ovšem kotouč mu na hůl nesedl ideálně.
     
    15:53
    Jeden útok na obou stranách byl neúspěšný, Brož ani Šimonů nemuseli zasahovat.
     
    16:16
    Zlínští se při přechodu do pásma provinili ofsajdem, hra je tak přerušená.
     
    17:08
    Domácí se hnali do situace dva na jednoho. Z levé strany si před branku sjížděl René Geier, který mohl nahrát Vojtěchu Mašterovi. Nakonec vzal odpovědnost na sebe a zkusil to tvrdou střelou po ledě, kterou neprotlačil pod betony Šimonů.
     
    18:45
    Boj o puk ve středním pásmu vyšel lépe pro Zlín, ale Kotek vzápětí kotouč po domácím napadání ztratil.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:11
    Pospíchalovu střelu od modré asi Šimonů neviděl zcela dobře, přesto proti ní stačil zasáhnout a nadvakrát puk ztlumit.
     
    19:31
    Geier vypálil z levého kruhu a nyní měl Šimonů ještě těžší pozici, protože před brankou byl připravený k teči Ondráček. Kotouč ale těsně nezasáhl. Gólman hostí nevěděl, zda mu to vyjde nebo puk nezmění směr.
     
    19:41
    A šance i na druhé straně. Váňovo nahození od modré zkoušel před brankou tečovat i Karafiát, ovšem kotouč mu přeskočil hokejku a prošel vedle levé tyčky Brože.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství, odehrané za 27 minut, je u konce. Branka padla jediná, v páté minutě se o ní zasloužil Aleš Heinrich, který po Mejzlíkově dobré přihrávce zamířil pod horní tyčku. Hokej vidíme zatím hodně pohledný, obě mužstva chtějí hrát a je vidět, proč je Dukla i Zlín v první polovině tabulky.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:56.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Druhá třetina začíná zakázaným uvolněním na straně hostů ze Zlína.
     
    21:25
    Hokej nahoru dolu z první části pokračuje. Je se na co dívat, obrany Jihlavy ani Zlína nemohou být ani na okamžik nepozorné.
     
    22:21
    Hendrych si z pravé strany najel až před branku, ovšem kotouč za záda Šimonů u levé tyče nezasunul.
     
    23:00
    Rána Mejzlíka z levého kruhu končí nad horní tyčí, puk se poté od plexiskla odrazil na hokejky hráčů Zlína.
     
    23:29
    Šimonů u pravé tyčky slajdováním jistil pokus Hrabaně od modré.
     
    23:39
    Vidíme vůbec první vyloučení dnešního zápasu. Petr Procházka je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění a Zlín tak bude hrát oslabení.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    24:19
    Jihlavští byli de facto od buly před brankou Zlína, ale ke střeleckému pokusu se nedostali a nyní jim puk utíká do středního pásma.
     
    24:46
    Radim Budil dosáhl na levém kruhu na kotouč a ihned jej vyhodil přes všechny čáry až k brance Brože.
     
    25:19
    Ostrá rána Maštěry od modré se zastavila na hrudi Šimonů, který následně puk sklepnul do lapačky.
     
    25:39
    První přesilová hra branku nepřinesla, Zlínští hrají v plném počtu.
     
    26:53
    Fryšara našlápl a rychle se ubíral k modré Dukly. Zkoušel míchat s pukem a dostat se přes dva hráče domácích, ale to se mu nepodařilo.
     
    27:11
    Hezká akce Jana Mikulce. útočník Zlína se natlačil po levé straně k brance Brože. Napoprvé se přes domácího gólmana neprosadil a jeho dorážku do téměř volné části branky u levé tyče Brož zneškodnil perfektním zákrokem levým betonem!
     
    27:58
    Dukla právě vstřelila branku!
    Sportovní pořekadlo praví, že nedáš, a proto dostaneš. Přesně tohle platí i nyní. Heinrich po další hezké Mejzlíkově přihrávce ujel obráncům hostí a řítil se sám na Šimonů. Toho překonal, jenže v gólu mu zamezila pravá tyčka. Kotouč se ale odrazil před branku, kde ho do volné klece uklidil JAKUB KRAUČUK. Asistence: Aleš Heinrich, Tomáš Mejzlík.
     
    28:29
    Další slibná šance Dukly. Tohle byla teda pořádná rána, kterou vyslal z levého kruhu útočník René Geier, včera proti Olomouci dvougólový střelec. Šimonů našel puk kdesi mezi betony.
     
    29:23
    Vyloučení také na domácí straně. Dvě minuty dostává obránce Vladimír Srnský za podražení soupeře v obranném pásmu u pravého kruhu.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    29:29
    Sražená střela Daniela Gazdy projela hodně vedle pravé tyče domácí klece.
     
    29:37
    Jihlava se hned poté osvobozuje.
     
    29:58
    I v oslabení dokázala Jihlava zahrozit a Šimonů musel zasahovat. Nejprve zblízka proti Heinrichovi, který se i v obtížné pozici dokázal dostat k puku a ohrozit branku hostí. Když kotouč skončil za svatyní Zlína, poslal jej Heinrich na modrou pro Pospíchala, ten našel na levém kruhu Mejzlíka a Šimonů sepnul betony včas.
     
    30:24
    Znovu jsem se podíval, zda-li na trestné lavici sedí hráč Dukly, protože tohle na jihlavské oslabení rozhodně nevypadá. Do úniku se dostal Vojtěch Maštera, který po levé straně prošel až před branku a Šimonů s obtížemi vyrazil jeho střelu nad horní tyčku.
     
    30:58
    Bude se hrát opět před brankou Zlína, hosté rozehráli akci s cílem dostat se do útočného pásma jen na zakázané uvolnění.
     
    31:21
    Střela Radima Budila z pravé strany nebyla přesná a Brož se po ní mohl takřka s klidem ohlédnout.
     
    31:23
    Jihlavští hrají v plném počtu, i když to tedy předešlé dvě minuty vůbec nebylo znát.
     
    32:55
    Tomáš Mejzlík v rohu za brankou udržel kotouč i proti dvěma protihráčům a ještě dokázal nahrát na spoluhráče. Byl to Aleš Heinrich, který si najel na pravý kruh a ihned vypálil. Šimonů rozhodně neměl s tímto zákrokem jednoduchou pozici.
     
    33:17
    Na druhé straně to zkoušel střelou z prostoru mezi kruhy po ledě k levé tyči Jiří Karafiát, Brož byl ovšem pozorný a nyní je to již 103 minut, co nedostal branku.
     
    34:54
    Bainar kombinuje za brankou s Horváthem, ale to je místo, odkud se Zlínu budou jen těžko dávat góly.
     
    35:45
    Ihned po přejetí útočné modré to zkusil střelou přes obránce Jan Václavek. Brož na puk znovu viděl, ztlumil puk levým betonem a poté jej schoval do lapačky.
     
    36:52
    Mejzlík se nejprve dravě prodíral na levém kruhu k puku, ale na poslední chvíli byl zablokován. Nedlouho poté při útoku hostí trefil za brankou Brože útočník Krtek čistým hitem Jana Václavka.
     
    37:34
    Mareš s Ondráčkem nejprve udrželi na obranné modré Zlín ve středním pásmu, poté kotouč poslal ven z vlastní obranné třetiny sám pan rozhodčí a útočník jihlavské juniorky Jiří Ondráček.
     
    38:51
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tohle byla jedna z nejpohlednějších akcí, kterou jsem letos na Horáckém zimním stadionu viděl. Heinrich zabojoval na modré o vyhozený kotouč a stáhl jej ze vzduchu. Hned jej k levé tyči na Mejzlíka, který byl téměř zády ke kleci Šimonů, ale skvostnou zadovkou našel před brankou zcela volného JAKUBA KRAUČUKA a ten jen doklepl kotouč do prázdné klece. Nyní pětice zlínských hráčů nechala gólmana zcela na holičkách. Asistence: Tomáš Mejzlík, Aleš Heinrich.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině navýšila Dukla své vedení o další dvě branky. V osmadvacáté minutě se prosadil Jakub Kraučuk po dorážce Heinrichovy střely do tyčky a naplnil tak pořekadlo nedáš – dostaneš, protože před tím mohl Zlín vyrovnat. Krátce před odchodem do kabin byl znovu Jakub Kraučuk jako zakončovatel u skvělé souhry Mejzlíka a Heinricha.
     
    Je třeba říct, že trio Mejzlík, Heinrich, Kraučuk se podílelo na všech tří brankách. Tomáš Mejzlík třikrát přesně nahrával, Aleše Heinrich dal gól a dvě nahrávky a třetí do party, Jakub Kraučuk, rozvlnil síť soupeře třikrát a jednou přesně nahrál. Navíc Jan Brož drží již 110 minut čisté konto.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:09
    Ve třetí třetině se ukáže, zda-li jihlavským hokejistům nebudou trošku ubývat síly. Přeci jen hrají na dvě obrany a tři útoky.
     
    41:32
    Pokus Budila z levého kruhu nebyl přesný, šel hodně vedle levé tyče Brože.
     
    42:05
    Jihlavští pozorně brání útoky soupeře, i proto nyní Zlín neprošel přes modrou. Nebo přesněji, prošel, ale jen za cenu ofsajdu.
     
    42:26
    Další hezká akce Dukly. Kraučuk našel z levé strany před brankou Heinricha, který nemohl zakončovat, neboť jej fauloval Petr Strmiska. Útočník Zlína dostává 2+2 minuty za hru vysokou holí a domácí forvard je nyní v lehké péči lékaře Čepery.

    Na vyloučení: 1-3.
     
    42:36
    Geier se snažil zblízka dorážet a to se mu mi podařilo, ovšem Šimonů byl pozorný vyrazil kotouč betonem.
     
    43:16
    Další jihlavský tlak do branky. Zblízka se po Geierově přihrávce neprosadil Jiří Ondráček, následně zkoušel puk doslova nacpat do branky René Geier, ale nebylo mu přáno.
     
    43:49
    Zlínští vyhodili kotouč a za ním pořádně rychle bruslí Štěpán Fryšara, na obránce Pospíchala, který letos hraje v životní formě, si ale nepřišel.
     
    44:18
    Váňa získal puk na obranné modré a po levé straně jej zavezl prakticky až za branku. Z nulového úhlu zkusil přihrát před Brože, ovšem Pospíchal se prezentoval dobrým blokem a puk srazil.
     
    45:13
    Domácí jsou opět před brankou Šimonů a kombinují.
     
    45:26
    Rána Ondráčka od modré přelétla nejen lapačku Šimonů, ale také volný prostor u jeho levé tyče.
     
    46:29
    Jihlavští přesilovku dlouhou čtyři minuty nevyužili, Zlín tak hraje v plném počtu.
     
    46:54
    Heinrich nahazoval puk z mezikruží na Šimonů, jelikož věděl, že u stíní Mejzlík. Kotouč sice domácí útočník trefil, ale ten se odrazil kolem pravé tyče za branku.
     
    47:20
    Akce Zlína je přerušena ofsajdem.
     
    47:33
    Váňova střela od modré šla přímo na beton pozorného Brože. Odtud se puk odrazil před branku k volnému Fryšarovi, který i přes veškerou snahu kus černé gumy za čáru zkrátka nedotlačil. Mám takový pocit, že Jan Brož si usmyslel, že dneska prostě zavře branku, stejně jako včera.
     
    48:04
    Ofsajd i na druhé straně při útoku Dukly.
     
    49:15
    Po zakázaném uvolnění Zlína se hra stěhuje před branku Šimonů.
     
    49:25
    Domácí klec je volná, Jihlava bude hrát přesilovou hru. Zatím je ve výhodě.
     
    49:35
    Viktor Stiksa si dnes už nezahraje, dostává trest na 5 minut a do konce utkání, protože se provinil faulem loktem. A to na obránce Vladimíra Srnského, který je nyní také v péči lékaře. Jeho trest odpyká Viktor Bainar.

    Na vyloučení: 1-3.
    Vyšší tresty: 0-2.
     
    50:13
    Tohle je voda na mlýn pro Jihlavské, kteří nyní mohou v klidu bránit třígólový náskok a ještě jej navýšit.
     
    50:31
    Michal Kolařík zachytil za brankou odražený kotouč a posílá jej přes všechny čáry k brance Brože.
     
    51:13
    Renému Geierovi dnes zatím není přáno, když jej podél brankoviště našel Ondráček. Volný útočník Dukly zakončoval téměř do odkryté klece, ovšem Šimonů se stačil velice dobře přesunout.
     
    51:48
    Zlínští se dvakrát po sobě osvobozují a Jihlava tak začíná od branky Brože, který je blízko k udržení druhého čistého konta po sobě.
     
    52:15
    Nyní už domácí tým kombinuje před brankou Zlína.
     
    52:25
    Velkou šanci nyní nevyužil Tomáš Mejzlík, kterého vyzval ke skórování do volné části branky Heinrich, ovšem jihlavský forvard ke třem asistencím gól nepřidal, když mířil vedle tyče. Puk mu při zakončení sjel z hokejky.
     
    53:22
    Do Mejzlíkovy střely vložil hokejku Maštera, ovšem puk poslal za branku a nikoliv mezi tři tyče.
     
    53:43
    Hosté se osvobozují, domácí tým tak začne opět u Brože.
     
    53:52
    Srnského nahození raději pokryl Šimonů a přerušuje hru.
     
    54:35
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    54:57
    Na odražený puk si počkal téměř na středu pásma kapitán Zlína Martin Padrnos a pořádně se opřel do puku, který Brož zastavil mezi betony.
     
    55:18
    Další vyloučení na straně Ševců. Petr Procházka jde ven za hru vysokou holí.

    Na vyloučení: 1-4.
    Vyšší tresty: 0-2.
     
    55:38
    Pospíchal poslal na branku utěšenou střelu z levého kruhu, ale mířil nad horní tyčku zlínské svatyně.
     
    56:24
    Domácí celek svádí v útočném pásmu souboje o puk, proto se zatím nedostává ke střeleckým pokusům.
     
    56:44
    Štěpán Fryšara vybojoval kus černé gumy na svojí hůl a vyhazuje puk přes všechny čáry.
     
    57:04
    Zlínští ohrozili branku Dukly i při vlastním oslabení, ale se střelou Daniela Gazdy na bližší tyč si poradil jistý Brož.
     
    57:18
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    57:29
    Také Jihlava se bude muset bránit. V závěru zápasu jde ven Jiří Ondráček za podražení.

    Na vyloučení: 2-4.
    Vyšší tresty: 0-2.
     
    58:41
    Bainar si sjel po levé straně ke kruhu a dával k levé tyči kotouč na Václavka, který měl před sebou odkrytou klec. Tam také zakončil, ale Jan Brož se stačil neuvěřitelně mrštně přesunout a jde si za druhou nulou v řadě.
     
    59:29
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    59:46
    Brož skočil po odraženém puku a doslova jej zalehl před dojíždějícím Váňou.
     
    Konec zápasu. (16:09:38)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 5. Heinrich (Mejzlík, Kraučuk), 28. Kraučuk (Heinrich, Mejzlík), 39. Kraučuk (Mejzlík, Heinrich)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Juda) – Mareš, Pospíchal, Hrabaň, Srnský – Kraučuk, Heinrich, Mejzlík – Maštera, Ondráček, Geier – Huňáček, Krtek, Hendrych. Trenér: Patrik Augusta
    Berani Zlín: Šimonů (Odložilík) – Padrnos, Gazda, Procházka, Váňa, Kolařík, Budil – Václavek, Karafiát, Strmiska – Mikulec, Fryšara, Kotek – Bainar, Horváth, Stiksa – Kenša. Trenér: Zbyněk Mařák

    Rozhodčí: Skopal – Kotlík, Polák
    bahis siteleri