Chabarovsk – Petrohrad 1:2 (kon.) | Vladivostok – CSKA Moskva 2:3 (kon.) | Kunlun – Čerepovec 2:0 (kon.)
Toljatti – N.Novgorod 1:2 (0:1 po s.n.) | Kazaň – Spartak Moskva 3:2 (kon.) | Nižněkamsk – Soči 5:1 (kon.)
HC Slovan – Omsk 3:5 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Spartak Moskva
Sobota 03.12.2016, 15:00 • TatNeft Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a jeho asi zaslouženým vítězem nakonec je domácí Ak Bars Kazaň! Ta měla většinu poslední třetiny svůj dvoubrankový náskok pod plnou kontrolou, mohla přidat další branky, ale poté vykřesal Spartaku naději ojedinělým únikem Leščenko, který snížil na 3:2. To ale bylo od jeho týmu všechno, nakonec tedy všechny body zůstaly doma v TatNeft Areně.

    Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek víkendu. (17:15:09)
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Jedna z posledních střel skončila na zadním mantinelu a vypadá to, že domácí ekipa už se dokáže ubránit!
     
    59:25
    Je to tak, Bespalov je na hráčské lavici a Moskva hraje v šesti lidech.
     
    59:09
    Je tu poslední minuta třetí třetiny a zatím jsme neviděli žádnou šanci hostů na srovnání, dá se čekat, že to zkusí Spartak v šesti.
     
    58:04
    Kazaň ale závěr duelu zvládá zcela zkušeně, takže sledujeme hodně tvrdou bitvu o puk ve střední třetině, kde ovšem mají doposud navrch domácí.
    56:28 Vjačeslav LEŠČENKO - 3:2
     
    56:28
    Spartak právě vstřelil branku!
    Tak jako blesk z čistého nebe snad z první šance po půl hodině hosté snižují! VJAČESLAV LEŠČENKO se odvážně rozhodl natlačit se před brankáře Galimova, nakonec se před ním ocitl zcela sám a byť byl pod tlakem od dojíždějících beků, dokázal puk propasírovat za roztaženého gólmana! Asistence: Alexej Kirillov.
     
    56:18
    A po delší době musel na zem opět Bespalov, který čelil tvrdé ráně Elliota od modré čáry, nakonec si ale poradil a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    55:04
    Moskvané se snaží dostat do alespoň nějakého tlaku, ale moc se jim to nedaří, sledujeme tak opravdu hluchou pasáž hry, která se táhne už tak přes deset minut.
     
    53:34
    Teď nás trochu probudil střelou z levého kruhu domácí Glinkin, který pořádně prověřil Bespalova, ten byl ale na zemi včas a puk vyrazil!
     
    52:47
    I teď si celky jenom dvakrát vyměnily puk, kousek s ním popojely, ale nic nevymyslely – sledujeme tak hodně nudnou pasáž hry, kdy se skoro nic neděje.
     
    51:51
    Spartak hraje jakoby bez zaujetí, hra se tak poklidně odvíjí v jeho obranném pásmu a Bars v pohodě drží své vedení, které znační, že bychom už neměli být svědky dramatu.
     
    50:43
    Teď už se dopředu dostává právě i domácí tým, ten se ale do zakončení nehrne, protože sám moc dobře ví, že vedení má pohodlné a není tak důvod.
     
    49:35
    Tak početní "výhoda" pro hosty je dávno za námi a jak už je naznačeno, výhoda to vážně nebyla, protože Kazaň se v pohodě ubránila.
     
    47:51
    Zatím se ale hostům početní výhoda vůbec nedaří, nemohou se dostat k žádnému pořádnému zakončení.
     
    46:53
    Hosté mají šanci dostat se na dostřel, protože budou hrát přesilovku – na dvě minuty si jde sednout Roman Abrosinov, který odsedí trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    46:17
    Nakonec ale Nikoncev musí do kabiny a je jasné, že dnes si už nezahraje, pozitivní ovšem je, že odbelhal po svých. Snad to nebude nic vážného.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 7. An. Popov (Glinkin, Malychin), 23. Malychin (Glinkin, Elliott), 32. S. Zacharčuk (Lukojanov) – 1. Radil, 57. Leščenko (Kirillov)


    Ak Bars Kazaň: S. Galimov (Garipov) – Abrosimov, Jordán, S. Zacharčuk, Elliott, Pajgin, Ohtamaa, Sidorov, Varnakov (A) – Glinkin, An. Popov, M. Gluchov – Azevedo, Svitov (C), Sekáč – Lukojanov (A), Tkačjov, Čibisov – Malychin, Obuchov.
    Spartak Moskva: Bespalov (Svensson) – Gilroy (A), Provolněv, Dyblenko, Kalinin (A), Bondarev, Kirillov – Radil, Glazačev, Stoa – Mirnov, V. Berdnikov, Stapleton – Leščenko, A. Voronin, Šmeljov – Bobrov, Nikoncev, M. Potapov (C).

    Rozhodčí: Konc, Odins – Goljak, Dedjulja
    thejrc.org