Leverkusen – Monaco 3:0 (kon.) | Tottenham – CSKA Moskva 3:1 (kon.) | Real Madrid – Dortmund 2:2 (kon.)
Legia – Sporting 1:0 (kon.) | Club Bruggy – Kodaň 0:2 (kon.) | Porto – Leicester 5:0 (kon.)
Lyon – Sevilla 0:0 (kon.) | Juventus – Dinamo Záhřeb 2:0 (kon.)
konec
Real Madrid
2:2 (1:0)
Borussia Dortmund
Středa 07.12.2016, 20:45 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek už vše. S konstatováním toho, že dnešnímu atraktivnímu mači na Estadio Santiago Bernabéu přihlíželo 76 894 diváků, se s Vámi loučím. Dobrou noc! (22:58:17)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:15.
     
    Je konec, i druhý vzájemný zápas mezi Realem Madrid a Borussií Dortmund v tomto ročníku Ligy mistrů nabídl parádní fotbalovou podívanou, navíc skončil i totožným výsledkem, oba celky si připisují bod za remízu 2:2, což znamená, že vítězem skupiny F se stávají fotbalisté BVB! První poločas tohoto klání jednoznačně patřil aktivněji hrajícímu Bílému baletu, který si vypracoval hned několik gólových příležitostí, hosty ale držel skvělý Weidenfeller. V osmadvacáté minutě se ale domácí dostali do vedení, po povedené nahrávce od obránce Carvajala síť rozvlnil Karim Benzema! Ještě před odchodem do šaten mohlo být srovnáno, Schürrleho ránu z přímého kopu ale bravurně vytěsnil Navas.

    Do druhého poločasu vstoupili prohrávající Tuchelovi svěřenci ve velkém stylu, jejich dvě velké příležitosti ale zůstaly neproměněny, v třiapadesáté minutě jim navíc tvrdý direkt zasadil podruhé skórující Karim Benzema! Zbytek utkání se nesl v poměrně vyrovnaném duchu, více možností si vypracovávali Blancos, góly ale střílela už jen Borussia. V šedesáté minutě se prosadil Pierre-Emerick Aubameyang, o deset minut později Benzemově hattricku zabránil z brankové čáry míč odklízející Reus. Krátce nato ještě Ronaldo orazítkoval tyč, což v konečném součtu mohlo Zidanovu družinu mrzet, v osmaosmdesáté minutě totiž rychlý brejk hostí zakončil Marco Reus!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    S nařízeným přímým kopem ale domácí naložili prachmizerně, Dortmund se tak znovu mohl vrhnout do protiakce. Po Reusově přihrávce a souboji s Carvajalem se v šestnáctce k zemi poroučel Aubameyang, zákrok španělského zadáka ale penaltovým nebyl.
     
    90+1
    Álvaro Morata byl během svého postupu vpřed stažen k zemi vracejícím se Dembélém, Realu se tak naskýtá možná poslední šance na zvrácení nerozhodného výsledku ve svůj prospěch.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty!
     
    89
    Lucas Vázquez vyslal do šestnáctky hostí přetažený centr, míč se na zadní tyči ujal Cristiano Ronaldo, který si jej ještě hodlal píchnout na svou silnější pravačku, těsně před momentem střely ale smolně podklouzl.
    88. Marco REUS - 2:2
     
    88
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Neskutečné, pár minut před koncem tohoto utkání máme vyrovnáno! Hosté přežili chvilkový tlak ze strany svého soupeře a poté se vydali do bleskového protiútoku. Rode krásnou přihrávkou vyslal na zteč Aubameyanga, který rozkmital své rychlé nohy, vřítil se do šestnáctky a gólovou přihrávkou vyzval k zakončení MARCA REUSE. Ten se do rány položil skluzem a z bezprostřední blízkosti propálil Navase!
     
    87
    Nakonec hosté zahrávali hned dva rohy, v případě toho prvního ale ve vápně zaúřadoval Sergio Ramos, o pár okamžiků později to Dortmundští zkoušeli na krátko, tento tah se jim ale dnes už poněkolikáté nevyplatil.
     
    86
    Další parádní průnik Emreho Mora, který se dokázal bleskurychle zbavit napadajícího Marcela a pro své spoluhráče vybojovat rohový kop. Jak s ním BVB naloží? Dočkáme se srovnání?
     
    85
    Madridský stadion je na nohou, pár minut před koncem totiž hrací plochu opouští hlavní hrdina tohoto mače. Karim Benzema dnes dokázal vstřelit dvě branky, nyní je vystřídán Álvarem Moratou.
     
    84
    Rode si všiml mezi beky si sbíhajícího Reuse a právě jemu svou přihrávku také předložil. Německý křídleník se neukvapil a balon ještě poslal k Morovi, který se pokusil Keylora Navase překvapit jakýmsi stříleným centrem z ostrého úhlu, domácí gólman se ale nenechal opít rohlíkem.
     
    83
    Domácí však nedokázali míč odklidit do bezpečné vzdálenost od vlastní svatyně, nátlaková hra jejich soupeře tak ještě pár chvilek pokračovala, Dembélé ale nakonec o balon přišel. Do protiakce se po Kroosově vybídnutí mohl hnát Benzema, byl ale odstaven Sokratisem.
     
    82
    Pierre-Emerick Aubameyang se pokusil podniknout dravý výpad vpřed, byl ale zastaven nedovoleně hrajícím Casemirem. Tuchelovi hoši tak měli k dispozici přímý kop, jehož rozehrávky se ujal právě gabonský útočník, nevedl si ale vůbec dobře.
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Sebastian Rode.
     
    80
    Sudí ale viděli teč jednoho z hostujících fotbalistů, Real tedy zahrával rohový kop. Z něj se Bílému baletu ještě zahrozit nepovedlo, nedlouho nato ale na zadní tyč přilétl balon, na který si naskočil Sergio Ramos, proti jehož hlavičce musel Weidenfeller vytáhnout další solidní zákrok!
     
    79
    To je škoda, Blancos si mohli ztracené dvougólové vedení vzít zpět! Karim Benzema pod tlakem zachoval chladnou hlavu a šikovným pasem našel v šestnáctce BVB úplně osamoceného Cristiana Ronalda, jeho pokus o obstřel Weidenfellera ovšem skončil na tyči hostující branky!

    Vojtěch Tůma

    Branky: 28. Benzema (Carvajal), 53. Benzema (James Rodríguez) – 60. Aubameyang (Schmelzer), 88. Reus (Aubameyang)

    Karty:   39. Modrić (REA), 70. Casemiro (REA) – 71. Papastathopoulos (DOR)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:15.
    Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos (C), Varane, Marcelo – Casemiro, Modrić (63. Kroos), James Rodríguez – L. Vázquez, Benzema (85. Morata), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Pepe, Kroos, Asensio, Morata, Isco, Danilo.

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Papastathopoulos, Bartra, Schmelzer (C) – Weigl – Pulisic (61. Mor), Dembèlé, G. Castro (81. Rode), Schürrle (61. Reus) – Aubameyang.
    Náhradníci: Bonmann – Mor, Reus, Rode, Ramos, Ginter, Durm.

    Rozhodčí: Szymon Marciniak – Tomasz Listkiewicz, Paweł Sokolnicki (všichni Polsko)

    Diváci: 76 894
    bahis siteleri