Lipt. Mikuláš – Žilina 1:4 (kon.) | Banská Bystrica – Nitra 0:0 (odl.) | Martin – Trenčín 5:3 (kon.)
Nové Zámky – Zvolen 3:6 (kon.) | Poprad – Košice 2:3 (po pr.)
po prodl.
HK Poprad
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
HC Košice
sk Pátek 09.12.2016, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Košičanom sa podarilo získať aj druhý bod vďaka Nagyovi, ktorý rozhodol o osude stretnutia. Poprad odchádza z tohto zápasu s jedným bodom.

    Ďakujeme za pozornosť, pekný piatok a aj celý víkend. (20:25:46)
     
    Koniec zápasu.
    63:09 NAGY - 2:3
     
    63:09
    Košice dali gól!
    Oceliari rozhodujú tento zápas! Šedivého prihrávku pred bránku zúročil LADISLAV NAGY, ktorý z prvej bekhendom prestrčil puk pomedzi Šúrekove betóny!
    Asistencie: Eduard Šedivý, Martin Dudáš.
     
    62:47
    Kroták to vzal na seba. Nakoniec bol iba z rohu klziska natlačený do bránky a nebezpečné zakončenie nevymyslel. Habal musel prikryť.
     
    62:09
    Ďalšie prečíslenie pre Poprad. Takisto však nebolo úspešné. Na jeho konci bol napokon po Lapšanského prihrávke Fabian, ale spred bránky trafil iba do Habala, ktorý domácich prečítal.
     
    61:35
    Domáci šli do prečíslenia troch proti dvom. Hvila nahral Postnikovovi medzi kruhy, ale jeho zakončenie švihom Habal krásne schoval v lapačke.
     
    61:01
    Lichanec si nakorčuľoval poza obranu a snažil sa spracovať si prihrávku od Suchého. Košičania ju však tečovali a nakoniec ju prikryl Habal.
     
    60:27
    Domáci získali útočné pásmo. Fabianova prihrávka na modrú čiaru bola pre Lapšanského veľmi skorá. Spracoval ju už v strednom pásme.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V poslednej tretine domáci šli do vedenia v 45. minúte gólom Lichanca. Hostia však vyrovnali o štyri minúty neskôr a stav sa už nezmenil. Uvidíme teda predĺženie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:28
    Kamzíci už nič nechcú riskovať. Bránia zodpovedne stredné pásmo a čakajú na puky.
     
    58:40
    V azda najväčšej šanci posledných minút sa ocitol Adam Lapšanský, ktorý bol sám pred Habalom, ešte ho aj ponaťahoval. Košický brankár však skvelo kopíroval jeho pohyb, zmenšil strelecký uhol a zakončenie vyrazil betónom!
     
    58:19
    Fabian sa telom oprel do vzrastovo vyššieho Dudáša. Napriek tomu si od fanúšikov zaslúžil potlesk.
     
    57:24
    Akcia Košíc sa takmer skončila gólom! Milý posunul medzi kruhy Sujovi, ktorému nakorčuľoval pred bránku Hričina, no jeho strelu Šúrek skvelo vyrazil!
     
    56:04
    Postnikov prepasíroval puk na Štraucha, ktorý sa pár kľučkami uvoľnil a strieľal. Nakoniec však namieril iba do Jankoviča.
     
    55:04
    Bartánusove ľahké nahodenie z ľavého kruhu vyrazil Šúrek poľahky svojou hokejkou.
     
    54:01
    Po Štrauchovej strele nastal pred Habalom závar, z ktorého sa snažil profitovať Lichanec, no dorážal vedľa.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 38. Henderson (Ježek, Zagrapan), 45. Lichanec (Štrauch) – 24. Nagy (Bicek), 49. Milý (Jankovič, Varga), 64. Nagy (Šedivý, Dudáš)


    HK Poprad: Šúrek (Pajpach) – Ježek, Fabian (A), Suchý (A), Dinda, Bagin, Postnikov, Pokovič, Kurali – Lapšanský, Zagrapan, Henderson – Kroták (C), Mlynarovič, Hvila – Bondra, Troliga, Paločko – Murček, Lichanec, Štrauch
    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Jankovič, Deyl, Šmach, Matejka, Dudáš, Pavúk – Nagy (C), Suja, Bicek (A) – Milý, Boltun, Hričina – Varga, Šedivý, Bartánus – Bartoš (A), Hruška, Klíma

    Rozhodčí: Goga, Jonák – Gegáň, Kacej

    Diváci: 1 749
    thejrc.org