Lipt. Mikuláš – Žilina 1:4 (kon.) | Banská Bystrica – Nitra 0:0 (odl.) | Martin – Trenčín 5:3 (kon.)
Nové Zámky – Zvolen 3:6 (kon.) | Poprad – Košice 2:3 (po pr.)
po prodl.
HK Poprad
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
HC Košice
sk Pátek 09.12.2016, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 28. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Košičanom sa podarilo získať aj druhý bod vďaka Nagyovi, ktorý rozhodol o osude stretnutia. Poprad odchádza z tohto zápasu s jedným bodom.

    Ďakujeme za pozornosť, pekný piatok a aj celý víkend. (20:25:46)
     
    Koniec zápasu.
    63:09 NAGY - 2:3
     
    63:09
    Košice dali gól!
    Oceliari rozhodujú tento zápas! Šedivého prihrávku pred bránku zúročil LADISLAV NAGY, ktorý z prvej bekhendom prestrčil puk pomedzi Šúrekove betóny!
    Asistencie: Eduard Šedivý, Martin Dudáš.
     
    62:47
    Kroták to vzal na seba. Nakoniec bol iba z rohu klziska natlačený do bránky a nebezpečné zakončenie nevymyslel. Habal musel prikryť.
     
    62:09
    Ďalšie prečíslenie pre Poprad. Takisto však nebolo úspešné. Na jeho konci bol napokon po Lapšanského prihrávke Fabian, ale spred bránky trafil iba do Habala, ktorý domácich prečítal.
     
    61:35
    Domáci šli do prečíslenia troch proti dvom. Hvila nahral Postnikovovi medzi kruhy, ale jeho zakončenie švihom Habal krásne schoval v lapačke.
     
    61:01
    Lichanec si nakorčuľoval poza obranu a snažil sa spracovať si prihrávku od Suchého. Košičania ju však tečovali a nakoniec ju prikryl Habal.
     
    60:27
    Domáci získali útočné pásmo. Fabianova prihrávka na modrú čiaru bola pre Lapšanského veľmi skorá. Spracoval ju už v strednom pásme.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V poslednej tretine domáci šli do vedenia v 45. minúte gólom Lichanca. Hostia však vyrovnali o štyri minúty neskôr a stav sa už nezmenil. Uvidíme teda predĺženie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:28
    Kamzíci už nič nechcú riskovať. Bránia zodpovedne stredné pásmo a čakajú na puky.
     
    58:40
    V azda najväčšej šanci posledných minút sa ocitol Adam Lapšanský, ktorý bol sám pred Habalom, ešte ho aj ponaťahoval. Košický brankár však skvelo kopíroval jeho pohyb, zmenšil strelecký uhol a zakončenie vyrazil betónom!
     
    58:19
    Fabian sa telom oprel do vzrastovo vyššieho Dudáša. Napriek tomu si od fanúšikov zaslúžil potlesk.
     
    57:24
    Akcia Košíc sa takmer skončila gólom! Milý posunul medzi kruhy Sujovi, ktorému nakorčuľoval pred bránku Hričina, no jeho strelu Šúrek skvelo vyrazil!
     
    56:04
    Postnikov prepasíroval puk na Štraucha, ktorý sa pár kľučkami uvoľnil a strieľal. Nakoniec však namieril iba do Jankoviča.
     
    55:04
    Bartánusove ľahké nahodenie z ľavého kruhu vyrazil Šúrek poľahky svojou hokejkou.
     
    54:01
    Po Štrauchovej strele nastal pred Habalom závar, z ktorého sa snažil profitovať Lichanec, no dorážal vedľa.
     
    53:21
    Boltun pred bránkou nakrátko posúval Bicekovi, ktorý síce strieľal, ale mieril veľmi nepresne. Košice sa potom z pásma dostali vlastnou vinou.
     
    52:51
    Dinda bol Hruškom pritlačený k mantinelu a následne ho aj košický hráč držal. Vzniklo tam potom isté klbko hráčov, ale neboli to nedovolené zákroky.
     
    51:30
    Dudášovi nechali Popradčania až príliš veľa priestoru. Ten sa obtočil okolo brány po bekhendovej strane, dostal sa medzi kruhy a strieľal. Mieril však nad bránu.
     
    50:29
    Zagrapan sa vymanil z rohu klziska a už sa mu pred bránkou ukazoval Fabian. Nakoniec mu však nedokázal puk presne posunúť.
     
    49:32
    Klíma potiahol akciu po pravom krídle. Následne posúval na modrú čiaru Šmachovi, ktorý vystrelil na bránku, no Šúrek dokázal vyraziť.
    48:07 MILÝ - 2:2
     
    48:07
    Košice dali gól!
    Košiciam sa podarilo vyrovnať! Varga posunul krížom na , ktorý šikovnou prihrávkou pred bránku našiel úplne nechráneného JURAJA MILÉHO. Jeho gól do prázdnej bránky bol ako z učebnice!
    Asistencie: Ivan Jankovič, Tibor Varga.
     
    47:43
    Bagin od modrej nebezpečne nahodil puk na bránku bekhendom. Paločko a Troliga tečovali jeho pokus, ale Habal nastavil svoj betón presne.
     
    47:19
    Bicekovi sa nepodarilo spracovať ťažkú prihrávku. Síce prešiel cez Bagina, ale následne mu Dinda puk vypichol.
     
    46:24
    Nebezpečenstvo pred Šprekom! Hruška spoza bránky našiel pred bránkoviskom Bartoša. Jeho bekhend šiel tesne vedľa. Bol tam však úplne nestrážený!
     
    46:01
    Košičania mohli ísť do prečíslenia dvoch proti jednému. Bartánusa však Postnikov jednoznačne zastavil a nedovolil mu vystreliť.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 749 divákov. Podľa hlásateľa je to zatiaľ najväčšia návšteva v Poprade v tejto sezóne.
    44:49 LICHANEC - 2:1
     
    44:49
    Poprad dal gól!
    Domáci sa prekvapivo dostávajú do vedenia v zápase! Štrauch získal puk na ľavom kruhu a snažil sa presadiť proti Habalovi. Jeho nepresná strela sa odrazila od zadného mantinelu k bránke a odtiaľ bekhendom zakončil PETER LICHANEC!
    Asistencia: Andreas Štrauch.
     
    44:32
    Kroták prihrávkou na stred klziska našiel Paločka. Jemu sa však veľmi nepodairlo presadiť.
     
    42:58
    Milý sa skúšal individuálne presadiť cez stredné pásmo. Proti trojici Popradčanov mu to však veľmi nevyšlo. Oceliari však napriek tomu udržali pásmo.
     
    41:53
    Domáci sa dostali s pukom do útočného pásma, odkiaľ preverili Habala. Ten bol pozorný.
     
    41:12
    Nagy šikovne prekorčuľoval po ľavom krídle. S pukom sa dostal až blízko k bránke. Odtiaľ ohrozil Šúreka, no nemieril presne
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V prostrednej časti hry sme už videli aj nejaké góly. Košice šli do vedenia po góle Nagya v 24. minúte a v 38. minúte vyrovnal Henderson.
    Tretia tretina začína približne o 19:45.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:19
    Zagrapan akosi šikovne prestrčil puk na Lapšanského tesne pred bránkou, ktorý si to hodil na bekhend, no následne mu aj puk ušiel.
     
    38:50
    Troligova prudká prihrávka z pravého kruhu mala skončiť na Paločkovej hokejke. Košičania však boli pri puku skôr a vyhodili ho.
     
    38:15
    Poprad strávi koniec druhej tretiny a začiatok tretej v početnej výhode. Radek Deyl dostáva trest za napadnutie.
    37:01 HENDERSON - 1:1
     
    37:01
    Poprad dal gól!
    Domácim sa darí vyrovnať stav stretnutia! KEVIN HENDERSON si spracoval puk, v rohu klziska sa zbavil protihráča, prišiel bližšie k bránke a skúsil to bekhendom. Stál pri ňom aj kusisko šťastia, keďže puk prešiel práve cez medzierku medzi Habalom a tyčkou!
    Asistencie: Aleš Ježek, Marek Zagrapan.
     
    36:54
    Kamzíci sa potom dostali do protiútoku troch proti dvom. Štrauch nemal možnosť na prihrávku z ľavého kruhu a tak volil strelu. Tú mu však obranca stečoval na ochrannú sieť.
     
    36:20
    Horúco bolo aj pred Šúrekom. Najprv strieľal z ľavého kruhu Varga. Nebezpečnejšia strela však bola tá z modrej čiary od Deyla. Puk letel na hornú žrď!
     
    35:44
    Suchého strelu z osi ihriska na modrej niekto tečoval a zazvonila aj žŕdka!
     
    34:45
    Ježek skúšal križnou prihrávkou posunúť puk na ľavý kruh Zagrapanovi. Akosi však niekto z hráčov Košíc tečoval puk.
     
    34:06
    Lapšanský bol nepríjemne tvrdo narazený na zadný mantinel. Narazil ho Martin Dudáš, ktorý dostáva trest za krosček.
     
    33:37
    Hostia sa bezpečne oslobodili. Boltun vyviezol puk von z pásma a následne aj vystrelil, no nepresne. Domácim sa zatiaľ nedarí usadiť sa v pásme.
     
    32:52
    Poprad bude hrať presilovku. Ladislav Nagy dostáva trest za sekanie.
     
    32:38
    Hostia sa dostali pomerne rýchlo do útočného pásma. Nagy následne posunul puk na pravý kruh Bicekovi, ktorý posielal takú viacmenej strieľanú prihrávku na bránu. Šúrek pre istotu puk podržal a nerozohrával.
     
    32:17
    Košičania si vytvorili príležitosť na zakončenie. Od modrej strieľal Matejka. Šúrek videl takmer všetko a puk preto bez problémov zachytil.
     
    30:29
    Lapšanskému sa ukazoval na pravom kruhu Fabian. Krížna prihrávka cez pásmo však neprešla, hostia získali puk, oslobodili sa a už sú aj v plnom počte.
     
    29:31
    Mlynarovič vystrelil z ľavého kruhu. Pri Habalovi zazvonila žŕdka po jeho pravici!
     
    28:28
    Popradčania si zahrajú prvýkrát presilovku v tomto zápase. Ivan Jankovič dostáva trest za nedovolené bránenie.
     
    27:54
    Peter Lichanec sa ocitol v superšanci. Pred bránkou si spracoval puk a pálil. Habal sa však dokázal skvelo presunúť a zakončenie zastavil!
     
    27:15
    Troliga nabil Baginovi na modrú čiaru. Jemu sa však do strely hodil jeden z košických hokejistov a delovku zbrzdil.
     
    26:20
    Košické útoky pokračujú. Hráči si vymenili puk na pravom kruhu. Smerom bránke sa potom s ním otočil Tomáš Hričina a strieľal. Šúrek pohodlne zastavil zakončenie vo výstroji.
     
    25:35
    Košice boli opäť istú dobu nasťahovaní v útočnom pásme. Strelu si však nevytvorili. Popradu sa zatiaľ darí brániť súpera zónovo.
     
    24:43
    Marek Bartánus vykorčuľoval s pukom po ľavej strane a z kruhu vystrelil. Šúrek dostal strelu priamo do masky. Je to už asi tretí puk, ktorý takto dostal do prilby. Pre brankára to nie je nič príjemné.
     
    23:49
    Skvelá akcia Popradu! Hvila od modrej čiary našiel v medzikruží absolútne voľného Ľubomíra Dindu, ktorý sa ocitol v super šanci. Ako obranca však nie je zvyknutý na premieňanie šancí, tak ani táto mu nevyšla.
    23:08 NAGY - 0:1
     
    23:08
    Košice dali gól!
    Oceliari sa dostávajú do vedenia! Jednoduchú akciu predviedol LADISLAV NAGY, ktorý sa dostal z obranného pásma dopredu po pravom krídle a z kruhu vystrelil. Šúrek sa ani nepohol, tak presne Nagy namieril!
    Asistencia: Jiří Bicek.
     
    22:52
    Štrauch zachytil rozohrávku Nagya v strednom pásme. V následnom tesnom korčuliarskom súboji však neuspel.
     
    22:26
    Košice budú hrať presilovku na začiatku tretiny. Tomáš Troliga dostáva dve minúty za faul kolenom, ktorým nepríjemne zasiahol Hričinu.
     
    21:46
    Individuálne to skúšal Viktor Postnikov. Dostal sa medzi kruhy a odtiaľ zakončoval. Obrancovia Košíc sa však k nemu priblížili a následne už nedokázal zakončiť na bránku. Strela bola zblokovaná na sieť.
     
    21:29
    Hvila sa síce s pukom dostal do útočného pásma, no to bolo tak všetko. Pri mantineli už bol odzbrojený.
     
    20:30
    Zagrapan šiel dopredu po osi ihriska a spomedzi kruhov strieľal. Jeho bekhendové zakončenie šlo mimo.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodná časť hry bola veľmi opatrná a veľmi hokejové to nebolo. Nevideli sme ani jeden gól.
    Druhá tretina sa začína približne o 18:50.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:09
    Domáci si vypracovali sľubne vyzerajúcu šancu. Troliga sa ocitol blízko pred brankárom, no úplne to pokazil. Bekhendom vyhodil puk na sieť.
     
    18:42
    Nagy poľahky tečoval Deylovo nahodenie puku od modrej čiary. Šúrek sa rýchlo presunul a dokázal strelu vyraziť.
     
    17:32
    Popradčanom vôbec nevychádza prechod do útočného pásma. Hostia blokujú väčšinu pokusov ešte pri modrej čiare.
     
    15:49
    Hostia sú opäť dlhšiu dobu v pásme. Puk sa však pohybuje len za bránkou a odtiaľ nebezpečenstvo veľmi nehrozí.
    14:34
     
    14:34
    Oceliari šli do prečíslenia troch proti dvom. Zrodila sa z toho Vargova strela z pravého kruhu, ktorá bola nepresná.
     
    13:52
    Kroták prihral nakrátko Hvilovi, ktorý sa presunul do pásma spoločne s Mlynarovičovom, no po prekročení modrej čiary sa to celé skončilo.
     
    13:18
    Suchému príliš nevyšla krížna prihrávka. Končí sa to zakázaným uvoľnením a hra sa sťahuje pred Šúreka.
     
    11:58
    Aleš Ježek predviedol pekný útočný výpad po ľavom krídle. Dostal sa do pásma a vypálil príklepom. Habal s istotou vyrazil.
     
    11:12
    Sujovi sa v medzikruží ukazoval Bicek. Aj mu poslal prudkú prihrávku, no Bicek na ňu nedokázal včas reagovať.
     
    10:14
    Suchý prihrával Mlynarovičovi o mantinel. Ten sa snažil následne pripraviť si pozíciu na zakončenie, no zastavil ho ofsajdový verdikt.
     
    08:48
    Od modrej vypálil Bicek. Jeho delovka skončila priamo u Šúreka a v rovnakom čase sa skončila aj celá početná výhoda Košíc. Už sa hrá po piatich na oboch stranách.
     
    08:16
    Šmach nabil na modrej čiare Dudášovi, ktorý pálil veľmi tvrdo z prvej. Trafil Šúreka priamo do masky. Domáci brankár je trochu otrasený.
     
    07:34
    Nagy prihral na ľavý kruh Bartánusovi, ktorý to skúsil strelou a nie prihrávkou ako v predošlej akcii. Jemne zazvonila horná žrď!
     
    07:05
    Suchý šikovne zablokoval nebezpečnú Bartánusovu prihrávku popred bránkovisko. Domácim sa potom podarilo aj vyhodiť puk.
     
    06:48
    Domáci si to robia ešte ťažšie. Kevin Henderson zbytočne fauloval. Odsedí si dve minúty za hákovanie.
     
    06:24
    Košice si zahrajú prvú presilovku v zápase. Michal Murček odchádza na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    05:55
    Matúš Paločko ešte získal skackajúci puk na pravom kruhu. Dostal sa blízko pred bránkovisko, ale zoči-voči Habalovi namieril iba do jeho betónu!
     
    05:21
    Lukáš Hvila vykorčuľoval po obvode kruhu a strieľal od modrej. Mlynarovič sa snažil tečovať jeho strelu. Trochu sa mu to aj podarilo, ale Habal bol pozorný.
     
    04:50
    Nápor Košíc pokračuje aj naďalej. Z pravého kruhu strieľal Tomáš Hričina. Šúrek musel použiť svoj betón. Popradčania sa následne môžu nadýchnuť a vytvoriť nejakú akciu.
     
    03:45
    Košičania boli od začiatku tejto minúty v útočnom pásme. Dlho však boli statickí a puk mali hráči len za bránou. Nakoniec sa im predsa podarilo niečo vymyslieť. Nagy si nakorčuľoval pred bránku a z prvej strieľal po prihrávke. Šúrek reflexne zastavil puk na betóne.
     
    02:44
    Hostia získali puk pred modrou čiarou. Hruška ho potiahol po ľavom krídle a nahodil na Šúreka, ktorý si si zakončením poradil s prehľadom.
     
    01:58
    Oceliari sa postupným útokom dostali do pásma. I keď to bolo viacmenej krkolomné. Bartánus sa však z pravého kruhu už k strele nedostal a pomaly získali puk kamzíci.
     
    01:17
    Hričina sa v rohu klziska šikovne zbavil popradského obrancu a bekhendom poslal puk na bránku. Šúrek toto nie veľmi nebezpečné zakončenie vyrazil betónom.
     
    00:49
    Lapšanský prihral z ľavého kruhu nepresne. Puk došiel k modrej čiare, ale zmocnil sa ho iba Bicek.
     
    00:18
    V úvode stretnutia sa nikto nikam neponáhľa. Domáci majú momentálne puk na svojich hokejkách za bránkou a rozohrávajú.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Keďže v polovici sezóny sa mení nasadenie dresov, dnes budú Popradčania hrať v tmavých, čiže modrých dresoch a Košičania v bielych.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Šúrek (Pajpach) – Ježek, Fabian (A), Suchý (A), Dinda, Bagin, Postnikov, Pokovič, Kurali – Lapšanský, Zagrapan, Henderson – Kroták (C), Mlynarovič, Hvila – Bondra, Troliga, Paločko – Murček, Lichanec, Štrauch

    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Jankovič, Deyl, Šmach, Matejka, Dudáš, Pavúk – Nagy (C), Suja, Bicek (A) – Milý, Boltun, Hričina – Varga, Šedivý, Bartánus – Bartoš (A), Hruška, Klíma

    Rozhodca: Goga, Jonák – Gegáň, Kacej.
     
    Vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 28. kola Tipsport ligy, v ktorom uvidíme tradičné východniarske derby. HK Poprad doma pod Tatrami privíta o 18:00 HC Košice. Stretnutím vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Popradskí hokejisti podávajú raz také, raz onaké výkony. Raz vyhrajú, raz prehrajú. Navyše, od štvrtého do posledného miesta je to v tabuľke veľmi vyrovnané. Stačí jedno víťazstvo, tím ide o pár priečok hore. Naopak, ak prehrá, ide zase o pár miest dole. Popradu momentálne patrí 8. pozícia so ziskom 37 bodov a skóre 79:85. Z 29 zápasov vyhrali 11 (z toho 9 v riadnom hracom čase) a prehrali 17 (13 v riadnom hracom čase).

    Košice patria už tradične k našej extraligovej špičke. Dopĺňajú duo Nitra, Banská Bystrica na prvých troch miestach tabuľky. Momentálne oceliarom patrí 2. miesto so ziskom 61 bodov a skóre 109:62. Ak si porovnáme skóre všetkých tímov, Košice dokázali dokopy nastrieľať najviac gólov spomedzi všetkých tímov a zároveň majú aj druhú najlepšiu obranu po Banskej Bystrici. Košičania strácajú práve na vedúcu Banskú Bystricu dva body a zároveň majú pred treťou Nitrou pohodlný náskok osem bodov.

    Poprad si v posledných troch zápasoch počínal rôznorodo. Porazil doma Zvolen suverénne 6:1, následne v Žiline prehral tesne 2:1 po nájazdoch, ale naposledy predviedol pred domácou kulisou skvelý výkon, ktorý nabudil pred východniarskym derby asi celý tím. Kamzíci zdolali favorita z Nitry 4:2.

    Košice prichádzajú pod Tatry v príjemnej atmosfére. Prehrali síce vo Zvolene 4:3 po nájazdoch a vonku v Nitre 3:2, ale v poslednom zápase deklasovali Martin 7:2 a dobre sa naladili na svojho dnešného súpera.

    Najproduktívnejší hráči HK Poprad: Adam Lapšanský – 23 bodov (11+12), Marek Zagrapan – 21 bodov (10+11), Lukáš Hvila – 16 bodov (8+8)
    Najproduktívnejší hráči HC Košice: Ladislav Nagy – 35 bodov (17+18), Jakub Suja – 25 bodov (10+15), Marek Bartánus – 18 bodov (10+8)

    V tejto sezóne sme videli už tri vzájomné duely medzi Popradom a Košicami. Dvakrát sa tešili Košičania po výhrach 3:1 doma a 3:4 po nájazdoch vonku, ale naposledy zo Steel Arény odchádzali spokojnejšie hostia z Popradu, ktorí porazili Košice tesne 1:2.

    Sledujte s nami tento zápas v našom on-line prenose. Pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 38. Henderson (Ježek, Zagrapan), 45. Lichanec (Štrauch) – 24. Nagy (Bicek), 49. Milý (Jankovič, Varga), 64. Nagy (Šedivý, Dudáš)


    HK Poprad: Šúrek (Pajpach) – Ježek, Fabian (A), Suchý (A), Dinda, Bagin, Postnikov, Pokovič, Kurali – Lapšanský, Zagrapan, Henderson – Kroták (C), Mlynarovič, Hvila – Bondra, Troliga, Paločko – Murček, Lichanec, Štrauch
    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Jankovič, Deyl, Šmach, Matejka, Dudáš, Pavúk – Nagy (C), Suja, Bicek (A) – Milý, Boltun, Hričina – Varga, Šedivý, Bartánus – Bartoš (A), Hruška, Klíma

    Rozhodčí: Goga, Jonák – Gegáň, Kacej

    Diváci: 1 749
    bahis siteleri