Boston – Anaheim 3:4 (kon.) | NY Islanders – Chicago 4:5 (kon.) | Toronto – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.)
Detroit – Los Angeles 1:4 (kon.) | St. Louis – New Jersey 5:2 (kon.) | Nashville – Minnesota 2:5 (kon.)
Winnipeg – Florida 4:3 (2:1 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 0:2 (kon.)
po s.n. (0:1)
Toronto Maple Leafs
2:3 (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
Arizona Coyotes
Pátek 16.12.2016, 01:30 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny a třiceti minut se můžeme těšit na duel mezi domácím Torontem Maple Leafs a hosty z Arizony Coyotes!
     
    Toronto Maple Leafs

    Fanoušci tradičního kanadského klubu byli po draftování Austona Matthewse plní očekávání, které se však zatím úplně nenaplňují.Toronto se po velmi špatném úvodu sezóny v listopadu výrazně zvedlo, jenže v prosinci to opět není to pravé ořechové. Pět z šesti posledních utkání totiž Maple Leafs prohráli a v tabulce Východní konference klesli na čtrnáctou příčku, ze které ztrácí na osmý Boston už sedm bodů.

    Nejproduktivnější hráči:
    • A. Matthews – 22 bodů (13+9)
    • J. van Riemsdyk – 21 bodů (12+9)
    • M. Marner – 20 bodů (7+13).
     
    Arizona Coyotes

    Kojoti jsou na tom v mnoha ohledech velmi podobně jako jejich dnešní soupeř. Předsezónní očekávání vzaly hned v úvodu sezóny za své a na účast ve vyřazovacích bojích to v podání týmu z Glendale zatím příliš nevypadá. V Západní konferenci nalezneme Arizonu na předposlední třinácté příčce, přičemž ztráta na účast v play-off je momentálně pětibodová. Kvůli dlouhodobým zraněním Maxe Domiho a Brada Richardsona se v posledních dnech objevily v týmu Coyotes dvě nové posily: útočníci Josh Jooris a Peter Holland.

    Nejproduktivnější hráči:
    • R. Vrbata – 19 bodů (8+11)
    • M. Domi – 16 bodů (5+11)
    • O. Ekman-Larsson – 14 bodů (5+9).
     
    Vzájemné zápasy

    23.12.2015 Arizona - Toronto 3:2
    27.10.2015 Toronto – Arizona 3:4
    30.01.2015 Toronto – Arizona 1:3
    05.11.2014 Arizona - Toronto 3:2
    21.01.2014 Arizona – Toronto 2:4.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    O útočníka Arizony Petera Hollanda dnes měli novináři velký zájem, ještě nedávno totiž v Torontu působil

     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Andersen (Bibeau) – N. Zajcev, Rielly (A), C. Carrick, Gardiner, R. Polák, Hunwick (A) – Co. Brown, Kadri, Komarov (A) – Marner, Bozak, J. van Riemsdyk – W. Nylander, Matthews, Hyman – Sošnikov, Ben Smith, M. Martin.

    Arizona Coyotes: M. Smith (Domingue) – Schenn, Ekman-Larsson (A), DeAngelo, Goligoski, Stone, Chychrun – Vrbata, Hanzal (A), Perlini – Duclair, Holland, J. McGinn – Doan (C), Martinook, Rieder – White, Dvorak, Crouse.

    Rozhodčí: StPierre, Peel – Alphonso, Kovachik.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Holland vyhrál úvodní vhazování nad Matthewsem, puk nasměroval na Ekmana-Larssona a ten bez váhání vystřelil z poloviny hřiště do míst, které kontroloval Andersen.
     
    00:35
    První zákrok si připsal také Mike Smith, který si poradil s ujetým Zachem Hymanem, jenž se dostal před všechny zadáky Arizony, ale na gólmana Kojotů nevyzrál.
     
    01:05
    Goligoskému se úplně nepovedla rozehrávka, kotouče se v levém kruhu zmocnil Kadri, jenže jeho pokus zablokoval Martin Hanzal.
     
    01:33
    Mužstvo Toronta je v úvodu zápasu rozhodně aktivnější, van Riemsdyk nebezpečně pálil z pravé části hřiště a přinutil Smithe vyrazit puk na opačnou stranu, kde číhal na modré Hunwick a znovu zaměstnal kanadského gólmana ve službách Arizony.
     
    01:50
    Právě Hunwick ztratil puk v rohu obranného pásma, ovšem k Doanovi se přihrávka od napadajícího Martinooka nedostala.
     
    02:22
    Chychrun projel skrz střední pásmo a po několika rychlých krocích sám vypálil zpoza pravého kruhu, odkud ale svatyni Toronta o kousek minul.
     
    02:42
    Rozhodčí viděli ve střední třetině nějaký prohřešek proti pravidlům a po přerušení nařídili vhazování ve středovém kruhu.
     
    03:06
    Duclair přenechal puk DeAngelovi, který měl na modré dost času ke střele, ale ta přes Gardinera k Andersenovi neprošla.
     
    03:25
    O pár vteřin později se tak už stalo, nicméně betony dánského gólmana DeAngelovo zakončení úspěšně vyrazily.
     
    03:49
    Zach Hyman si na pravé straně nabral puk na bekhendovou část hokejky, jenže Smith byl ve správný čas na správném místě a připsal si už svůj pátý zákrok.
     
    04:26
    Schenn převzal od Ekmana-Larssona přihrávku podél modré čáry, avšak golfákem z delší vzdálenosti branku vůbec netrefil.
     
    04:54
    Útok Toronta nemohl pokračovat kvůli signalizovanému ofsajdu, obránci Kojotů tak mají poměrně dostatek času k postupné rozehrávce.
     
    05:21
    Martinook s Doanem pobyli v útočné třetině hostujícího celku několik desítek vteřin, jenomže kvůli důsledným soupeřům se k žádné střele nedostali.
     
    05:52
    Kojoti propadli uprostřed hřiště a poté už jenom sledovali protiútok, při kterém se naštěstí pro ně Sošnikov prosadit nedokázal.
     
    06:41
    McGinn uspěl v souboji v rohu hřiště a nahrál Hollandovi, po jehož pasu pálil od modré Schenn, ovšem Andersen byl připravený a puk vyrazil.
     
    07:06
    Matthewse na levém křídle zastavil Ekman-Larsson, Arizona poté ale pokazila rozehrávku a ani se nestihla přiblížit útočnému pásmu.
     
    07:17
    Ani v podání Toronta nebylo založení útoku příliš povedené, dlouhý pas na útočnou modrou nikdo nezachytil a je z toho zakázané uvolnění.
     
    07:35
    Na ledě se alespoň na chvíli pořádně přitvrdilo, vše odstartoval čistý a velmi tvrdý hit Schenna, který přilepil na hrazení Komarova.
     
    08:21
    Hanzalova formace byla před Andersenem uhlídaná a Maple Leafs se tak mohli vydat do útoku, který ranou z levého kruhu zakončil Bozak. Ten mířil mezi betony, avšak Smith je dal k sobě včas.
     
    08:45
    Jednička Arizony se ani dnes zřejmě nebude vůbec nudit, další dva zákroky zaznamenal proti střelám Mitchella Marnera a Jakea Gardinera!
     
    09:12
    Doan neprotlačil puk přes útočnou modrou, načež Chychrun dvakrát špatně přihrál a umožnil zahrozit Sošnikovovi, po kterém ještě nepříjemně dorážel Martin.
     
    09:36
    Dobré střídání pokračovalo Gardinerovým nahozením od modré, jenž Smith v těžké pozici nekontroloval, nicméně na druhý pokus už zakročil, neboť Martina k němu nepustil Stone.
     
    09:54
    Martinookova nečekaná střela přilétla z levého mantinelu, ale Andersen, jenž byl přilepený u pravé tyče, puk za svá záda nepustil.
     
    10:29
    Komarov se nyní prezentoval aktivním a nepříjemným napadáním, se kterým si ale obranné duo Arizony vědělo rady.
     
    10:47
    Vrbata se ocitl na ose hřiště a roztáhl hru před najíždějícího Hanzala, který ale Andersena neohrozil, protože mířil hodně vedle.
     
    11:24
    Van Riemsdyk byl u Bozakovy přihrávky skrz osu hřiště pozdě a Smith tak zůstal po nebezpečně vyhlížející situaci bez práce.
     
    11:57
    Martinooka ještě ve střední třetině zastavil Hunwick, čehož vzápětí mohl využít Martin, jenomže ani ten neměl přesně seřízená mířidla.
     
    12:16
    Návrat do útoku Maple Leafs nevyšel, z dlouhé přihrávky se vyklubalo nevynucené zakázané uvolnění.
     
    12:18
    Po buly mezi Hollandem a Kadrim se puk odrazil směrem do brankoviště, kde se však Frederik nikterak nepřekvapit nenechal. Následuje reklamní přestávka.
     
    12:42
    Connor Brown byl na první pohled ze všech stran obklíčený, v mezikruží se ale pěkně uvolnil a střelou přes Schenna poslal puk do zadního mantinelu, odkud se odrazil k levé tyči pod Smithovu lapačku.
     
    13:15
    Nylander šikovně zasekl na pravém křídle a předložil kotouč před levý kruh Hunwickovi, kterého Smith opět vychytal.
     
    13:45
    Domácí zbytek akce zbytečně překombinovali a vzápětí měli velké štěstí, že DeAngelo v samostatném úniku se svým bekhendovým blafákem neuspěl!
     
    14:24
    Doan chtěl zrychlit hru přihrávkou přes celé střední pásmo, na jehož konci ale našel pouze hokejky domácích hokejistů.
     
    14:47
    Ti mohou plynule pokračovat ve svém náporu, oba celky totiž střídají a Carrick čeká za Andersenovou brankou.
     
    15:05
    Komarov to zkusil ze strany, jenže jeden z hostujících hráčů obětavým blokem Smithovi usnadnil práci. Ta ale může velmi záhy přijít, Kojoti totiž vyhodili na icing.
     
    15:31
    První přesilová hra bude k vidění v provedení Toronta. Luke Schenn se položil na břicho, aby znemožnil Nylanderovi vystřelit nebo přihrát. Švédský talent ale rychle zareagoval a vyrazil za branku, přičemž ho ležící zadák Arizony jednoznačně podrazil.
     
    15:45
    Úvod oslabení Arizoně ale vyšel. To hlavně díky Riederovi, který s potížemi vypíchl kotouč mimo obranné pásmo Yotes.
     
    16:10
    Stále se hraje hodně daleko od Smithe, tentokrát díky Hanzalovi a Vrbatovi, který se dokonce pokusil vystřelit z pravého křídla.
     
    16:32
    Domácí hráči se ne a ne odvážit vyrazit do útoku, což se zaplněným ochozům Air Canada Centre pochopitelně vůbec nelíbí.
     
    16:58
    Největší šance zápasu překvapivě vznikla na straně týmu, který hraje v oslabení! Z nedorozumění dvou hráčů mohl těžit Rieder, který se chopil zcela volného puku, jenomže v úniku proti Andersenovi nabídnutou možnost nevyužil.
     
    17:17
    Až teď zahrozilo také Toronto, Komarov předal kotouč na modrou, z níž přilétla nenápadná střela, se kterou měl Smith přesto hodně potíží.
     
    17:31
    Hosté v plném počtu.
     
    18:05
    Goligoski hledal svou přihrávkou Hanzala, tomu ale nepomohla ani mohutná postava, se kterou si zadáci Leafs poradili.
     
    18:38
    Hollandovo nahození si za vlastní brankou jednoduše zastavil Andersen, jehož spoluhráči nedokázali vyjet na útočnou polovinu, jenže poté zablokovali hned dva pokusy o střelu.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:18
    Stone otravoval Gardinera u mantinelu tak dlouho, až hlavní sudí zvedl paži a za držení ho poslal na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    19:23
    Schennova snaha o vyhození se povedla jen částečně, akce Toronta byla ukončena, jenže puk vyletěl mezi diváky a vhazovat se bude po pravici Smithe.
     
    19:41
    Matthews si v pravém kruhu rozmyslel střelu a nahrál na osu hřiště, odkud Gardiner nabil doleva Nylanderovi a ten z první vypálil do nastavené výstroje hostujícího gólmana.
     
    19:49
    Uteklo jen pár vteřin a celá situace se ještě jednou opakovala. Výsledek byl ale stejný, Smith se přesunul k pravé tyči a přerušil hru.
     
    19:52
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Pár sekund před první přestávkou jsou domácí přece jenom odměněni za svou aktivitu! Gardiner zachytil puk na modré a ihned ho předal Nylanderovi, po jehož přihrávce přes celou šíři hřiště se dělovkou z golfáku prosadil AUSTON MATTHEWS! Pro toho to musí být zvláštní moment, v Arizoně totiž vyrůstal a nikterak se netají tím, že Coyotes jsou tým jeho srdce. Asistence: William Nylander, Jake Gardiner.
    19:52 Auston MATTHEWS - 1:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Torontem a Arizonou jednoznačně patřila hráčům s javorovým listem na hrudi. Ti vyprodukovali hned 21 střel na branku, ovšem na první gól si museli počkat až do úplného závěru, když se v přesilové hře prosadil Auston Matthews. Kojoti toho směrem dopředu příliš nevymysleli, párkrát ale přece jenom zahrozili, a to z rychlých protiútoků, které však Andersen vždy zastavil.
     
    Statistiky po 1. třetině:

    Střely na branku: 21 – 7
    Zablokované střely soupeře: 9 – 9
    Trestné minuty: 0 – 4
    Využité přesilové hry: 1/2 – 0/0
    Bodyčky: 10 – 13
    Vyhraná vhazování: 55% – 45%.
    Skóre zápasu paradoxně otevřel Auston Matthews, který si před pár lety zatrénoval se svým oblíbeným týmem Kojotů po boku velkého idola Shanea Doana

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Hlasatelem vyvolávaný Matthews se dral po pravém mantinelu kupředu, odpískané postavení mimo hru ho ale zastavilo.
     
    20:46
    Brown zavezl puk do útočné třetiny Toronta a zleva nastřelil puk, který tečoval Zajcev. Druhou branku Maple Leafs tato situace ale nepřinesla.
     
    21:10
    Arizona právě vstřelila branku!
    Kojoti zničeho nic vyrovnávají na 1:1! DeAngelo se vydal na útočný výlet, po objetí branky ale zvolil místo střely přihrávku, po které se Perliniho zablokovaná střela z mezikruží ještě neujala. Tak se stalo až po přiťuknutí od Vrbaty, po kterém zakončoval JORDAN MARTINOOK do odkryté části branky nad pravý beton přesunujícího se Andersena. Asistence: Radim Vrbata, Brendan Perlini.
    21:10 Jordan MARTINOOK - 1:1
     
    22:09
    Ben Smith si v souboji s Chychrunem pomohl hákováním, za které míří na trestnou lavici, odkud bude sledovat první přesilovku Arizony.
     
    22:31
    Leafs velmi rychle odklidili kotouč do bezpečí, jeden z Kojotů se tak musí vracet až za vlastní svatyni.
     
    22:42
    Tak tohle bude zajímavé! Zach Hyman zezadu postrčil Ekmana-Larssona na mantinel a rovněž si vysloužil menší trest za krosček! Kojoti tak mají k dispozici dlouhou přesilovku 5 na 3.
     
    22:53
    Vrbata přihrávkou podél brankové čáry hledal Riedera, kterému v osudný okamžik puk přeskočil hokejku a ke střele tak nedošlo.
     
    23:24
    Arizona právě vstřelila branku!
    Takovýto úvod druhé třetiny si zřejmě nepředstavovali ani ti nejoptimističtější fanoušci Coyotes! Krátkou chvíli po vyrovnávající trefě tu máme obrat ve skóre, o který se zasloužil OLIVER EKMAN-LARSSON. Švédský zadák si za pravým kruhem zpracoval přihrávku od Riedera a svou klasickou střelou švihem rozvlnil síť za Andersenovými zády! Asistence: Tobias Rieder, Anthony DeAngelo.
    23:24 Oliver EKMAN-LARSSON - 1:2
     
    23:59
    Hosté pokračují v klasické přesilovce 5 na 4, při které ale musí zakládat útok opět až z vlastního obranného pásma.
     
    24:17
    Z trestu Hymana zbývá už jen 25 sekund a na řadu přichází buly ve středním pásmu, neboť odražený puk vylétl ven z hrací plochy.
     
    24:42
    Domácí v plném počtu.
     
    25:04
    Andersen zastavil puk za svou brankou a před blížícím se Vrbatou jej nechal jednomu ze svých kolegů, který pro jistotu vyhodil až na icing.
     
    25:22
    Nyladner byl v rohu kluziště zdvojený, Holland ale poté nerozehrál ideálně a Kojoti tak zůstávají na obranné polovině.
     
    25:41
    Connor Carrick napálil kotouč od modré a trefil Ekmana-Larssona, od kterého se hrací předmět odrazil jen těsně vedle Smithovy branky!
     
    25:56
    Stone nechtěně naservíroval puk na hokejku Marnera, který byl zcela sám v pravém kruhu, ale Smith proti němu vytasil výtečný a hodně důležitý zákrok!
     
    26:24
    Chychrun se parádně zbavil svého hlídače a nikým nehlídaný pálil z levé strany, nicméně Andersen zasahovat nemusel.
     
    27:05
    Domácí hokejisté jsou evidentně rozhození, hosté naopak nabrali sebevědomí, jejich výkon se oproti první třetině rapidně zlepšil.
     
    27:29
    Ekman-Larsson stejně jako před prvním gólem dostal pas od Riedera, počkal si, až Smith odjede z jeho zorného pole a dobrou ranou trefil Andersenovu lapačku.
     
    28:19
    Hra se teď několikrát překlopila ze strany na stranu, ani jeden z týmů ale nevystřelil, protože je začal trápit velký počet nepřesností.
     
    29:12
    Znovu v akci Ekman-Larsson, který v mezikruží tentokrát zvolil přihrávku k tyči, kde byl Duclair, ovšem ten z bezprostřední blízkosti nenašel místo, kudy procpat puk za Andersena.
     
    29:22
    William Nylander ujížděl společně s Hymanem na jediného obránce DeAngela. Ten mu výborně znemožnil přihrát a švédský forvard tak byl donucen pálit z levého kruhu, načež Smith svůj tým podržel.
     
    29:51
    První formace Arizony zatím moc vidět není, což bude platit i po tomto momentu, kdy Hanzal vjel s kotoučem do jasného ofsajdu.
     
    30:18
    Dvěma hráči hlídaný Bozak dokázal procedit puk zpět před branku, před jeho spoluhráči ale dobře zakročil Crouse.
     
    30:56
    White v těžké pozici nezpracoval Dvorakovu přihrávku z pravého mantinelu a Kojoti tak museli opustit prostor před Andersenem.
     
    31:27
    Smith hodně otálel s bekhendovou rozehrávkou, kterou nakonec poslal jen k Sošnikovovi, který ale byl v rohu okamžitě zdvojený a nic nevymyslel.
     
    31:57
    Matt Martin aktivně napadal Chychruna a vedle Smithe mu dokonce sebral kotouč, který však okamžitě získal nedaleko stojící Stone.
     
    32:21
    Jenom to zahučelo! Duclair se v rohu obtočil okolo Matthewse a skvělou přihrávkou našel McGinna, který z pravého kruhu překonal Andersena, ale horní tyč jeho klece už nepropálil.
     
    32:43
    Rielly ještě zachytil puk na modré čáře, potažmo v domácí útočné třetině, jenomže blok McGinna ho odrazil do náruče jednoho z diváků.
     
    33:12
    Vrbata ve středním pásmu ukořistil volný puk pro sebe, avšak střelou zápěstím z mezikruží na Andersena nestačil.
     
    33:56
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Na konci čtyřiatřicáté minuty je v Air Canada Centre znovu vyrovnáno! Rozehrávající gólman Andersen se společně s obránci vymanil z tlaku napadajícího soupeře, kotouč se poté dostal na hůl Romana Poláka, jenž skvělou dlouhou přihrávkou do jízdy nastartoval MITCHELLA MARNERA a ten z pravého kruhu nekompromisním švihem zakončil nechytatelně pod horní tyč. Asistence: Roman Polák, Matt Hunwick.
    33:56 Mitchell MARNER - 2:2
     
    34:11
    Po propagační střele Bena Smithe a následné reklamní přestávce se opět pokračuje ve hře, po pravici Mikea Smithe se na buly chystají White a Bozak.
     
    34:52
    Maple Leafs se pozvolna přiblížili k hostující brance, jenže tu po několika důrazných soubojích u hrazení tentokrát neohrozili.
     
    35:35
    K Matthewsovi se na ose hřiště blížilo hned několik obránců, on tak zvolil pas na levou stranu, nicméně Hymanova následná přihrávka propadla až do středního pásma.
     
    35:52
    Netradiční střelec Roman Polák si po parádní asistenci troufl na zakončení od modré, leč Mike Smith na puk dobře viděl a zakročil.
     
    36:09
    Javorové listy si zahrají třetí přesilovku v zápase. Nestíhající Martin Hanzal u útočné modré čáry trochu zbytečně fauloval Kadriho a poslal svůj tým do čtyř.
     
    36:22
    Riederův blok odrazil kotouč k Martinookovi, který neváhal a co nejrychleji odehrál kotouč na druhý konec hřiště.
     
    36:52
    Zajcevova střela bez přípravy byla hodně nepřesná a Kojoti se díky tomu znovu pohodlně osvobodili.
     
    37:24
    Matthews byl Lukem Schennem zezadu naražen na mantinel. Celá situace vypadala dost nebezpečně a sudí tak ani nemuseli váhat s udělením dvouminutového trestu pro hostujícího beka.
     
    37:47
    Domácí na chvíli opustili útočnou třetinu, ovšem nyní už pohodlně kombinují a snaží se překvapit trojici bránících Kojotů.
     
    38:09
    Ti už jsou ve čtyřech, Toronto tak ve dvojnásobné výhodě ani jednou nevystřelili na Smithovu branku.
     
    38:30
    O to se až teď přičinil Nylander, který ale ve dvou případech vždy zamířil nad horní tyčku.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:09
    Hosté nestihli kompletně dostřídat, několik hráčů tak je hodně unavených, což nyní střelou z pravého kruhu nevyužil Marner.
     
    39:24
    Hosté v plném počtu.
     
    39:37
    Coyotes přežili dost možná klíčové oslabení, po němž se rychle dostali do bezpečné části hřiště a díky přerušení už mohou klidně vystřídat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Koncovka druhé části žádnou branku do šatny už nenabídla, a tak po čtyřiceti minutách hry platí skóre 2:2. S tímto výsledkem je určitě spokojenější Arizona, která v úvodu třetiny dvakrát rychle udeřila, avšak těsný náskok udržela jen do čtyřiatřicáté minuty, kdy se po přihrávce Poláka v úniku prosadil Marner. V dalších minutách si Toronto mohlo vzít vedení zpět, dvojnásobnou přesilovku ale nevyužilo a ve třetí části se tak můžeme těšit na pořádné drama o veledůležité body!
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Střely na branku: 29 – 15 (21:7, 8:8)
    Zablokované střely soupeře: 10 – 13
    Trestné minuty: 4 – 8
    Využité přesilové hry: 1/4 – 1/2
    Bodyčky: 22 – 21
    Vyhraná vhazování: 63% – 38%.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Závěrečná dvacetiminutovka začala v poklidném tempu, několik pokusů o založení útoku skončilo ještě mezi modrými čarami.
     
    40:54
    Icing Kojotů znamenal buly po levé ruce Mikea Smithe. Kotouč ihned po buly ale opustil ledovou plochu a hráči Coyotes si mohli déle oddechnout.
     
    41:18
    Frederik Andersen neriskoval a před rozjetým Hanzalem schoval Vrbatovo nahození od červené čáry do nastavené lapačky.
     
    41:35
    Před Bozakem se otevřela dálnice až ke Smithovi, on ale ještě přihrál na pravou stranu, kde pokus van Riemsdyka ihned srazil Jakob Chychrun.
     
    42:17
    Proti Riellymu vystartoval Schenn a obránci Toronta tak u levého mantinelu nezbylo nic jiného, než nahodil kotouč směrem na branku a donutit Smithe přerušit hru.
     
    42:45
    Velmi smolné vyloučení na domácí straně! Auston Matthews po přihrávce od Nylandera pálil zápěstím. Smithe ale nepřekonal a letící holí navíc udeřil do obličeje Whitea, za což inkasuje 2+2 minuty za vysokou hůl.
     
    43:06
    Ekman-Larsson si několikrát přihrál s DeAngelem a nakonec přihrávkou přes šíři hřiště našel Vrbatu, který mířil k bližší tyči, ale tam byl Andersen včas.
     
    43:37
    A ještě jednou nejproduktivnější hráč Arizony v dosavadním průběhu sezóny. Vrbata napřáhl zpoza kruhů, ovšem dánského gólmana tentokrát přímo neohrozil.
     
    44:14
    Důležitou práci teď odvedl Michael Stone, který se stihl vrátit s unikajícím Brownem a jeho zakončení zablokoval bezpečně vedle Smithovy svatyně.
     
    44:44
    Konec první poloviny přesilovky se Arizoně příliš nedaří, Andersen už je poměrně dlouho bez zákroku.
     
    44:56
    Teď už se Andersen zapotil! Ducair nastartoval své rychlé nohy a mihl se kolem všech soupeřů, poté už ale byl moc blízko brance a trefil pouze dánského gólmana, který vzápětí vyrazil i dorážku Martinooka.
     
    45:34
    Krátký záchvěv hostujícího útoku je pryč, Toronto už opět kontroluje situaci a drží puk alespoň uprostřed hřiště.
     
    46:21
    Riederovi při zakládání útoku odstřelil kotouč Rielly a Coyotes se velmi rychle vrací pro puk k vlastní brance.
     
    46:45
    Domácí v plném počtu.
     
    47:05
    Čtyřminutová přesilovka Arizony utekla jako voda, domácí v oslabení odvedli výborný výkon a zaslouženě sklízejí ovace publika!
     
    47:33
    Veterán Doan nevzdal souboj o kotouč, za Andersenem sebral puk Gardinerovi a nahrál Crouseovi, jenž nenašel volný kout v domácí brance.
     
    48:05
    Kojoti mají v posledních minutách mírnou územní převahu, avšak s kotoučem hrají především na své obranné polovině, odkud Andersenovi nebezpečí rozhodně nehrozí.
     
    48:33
    Vrbatovo nahození tečoval Hunwick do Andersenova brankoviště, kde strážce domácí klece lehce zasáhl a zároveň přerušil hru.
     
    48:49
    Kadri po reklamní přestávce vyhrál vhazování v obranné třetině, domácí krátce nato nebezpečně kombinovali u Smithe, ale v jeho statistice se na 31 úspěšných zásazích nic měnit nemuselo.
     
    49:36
    Tohle byla ideální střelecká pozice pro Matthewse! Jednička posledního draftu dostala přihrávku z krátkého mantinelu, střelu ale namířila doprostřed branky a tam už byl Smith.
     
    49:59
    Martinook v pádu šikovně přihrál za branku, zpoza které se vynořil Doan, nicméně Andersen proti jeho koncovce odolal.
     
    50:34
    Matthews dostává opravdu hodně prostoru na ledě, nyní se svými kolegy připravil střelu pro Poláka, po které ještě přišla dorážka, ovšem Mike Smith byl znovu připraven.
     
    51:17
    Hyman byl adresátem dlouhé přihrávky na útočnou modrou, DeAngelo ho ale vytlačil z ideální pozice a forvard Toronta vynucenou střelou bekhendem už neuspěl.
     
    51:57
    Fantastický Smith! Kadriho nahození z levého křídla betonem jenom vyrazil, avšak o vteřinu později skvěle zneškodnil dorážku Connora Browna.
     
    52:13
    Tohle jsou těžké chvíle pro Arizonu, jež se opět dostává pod nepříjemný tlak, který bude pokračovat i po vyhození na icing.
     
    52:26
    Chychrun vyhodil alespoň k červené čáře, aby se k němu puk vrátil, jenže ani následná rozehrávka ve spolupráci se Stonem nebyla efektivní.
     
    53:27
    Doan s Martinookem tentokrát kotouč v útočném pásmu Kojotů neudrželi, rychle rozehrát se poté pokusil Schenn, jenže jeho pas skončil odpískaným icingem.
     
    53:35
    Nylander v rychlosti prodloužil spoluhráčovu přihrávku na pravou stranu, kde byl zcela volný Nikita Zajcev, jehož švih zaplul přesně do Smithovy výstroje.
     
    54:44
    Hostujícímu brankáři se za brankou zamotal puk mezi nohama, jeden z protihráčů mu ho sebral, jenže jeho přihrávka zpět do ohně směřovala do míst, kde nebyl nikdo v modrém.
     
    55:39
    Shane Doan byl blízko 400. gólu v kariéře! Dlouholetý kapitán Arizony dostala dlouhý pas přes celé střední pásmo od DeAngela, ve svých čtyřiceti letech se pak jediným krokem dostal před všechny soupeře, jenomže Andersen jeho zakončení zlikvidoval skvělým zákrokem lapačkou.
     
    55:53
    Na opačné straně napřáhl z pravého konce modré čáry obránce Carrick, tečovaná střela ale Smithe nezaměstnala.
     
    56:38
    Vrbata přes Kadriho nepřihrál, odražený puk poté Hanzal prodloužil na modrou, ze které zakončoval Schenn, nicméně ani jeho šance gólem neskončila.
     
    57:05
    Hyman se ve velké rychlosti obtočil kolem hostující branky, společně s ním se ale přesunul k levé tyči také Mike Smith, jenž nedopřál Torontu vedoucí trefu.
     
    57:17
    Další zákrok si Smith zapsal po ráně Gardinera a po vhazování netrvalo dlouho, než musel opět zasahovat proti střele od modré.
     
    57:58
    James van Riemsdyk se na pravé straně dostal během tří vteřin hned ke dvěma střelám, ani jedna z nich ale neprošla přes blokující soupeře.
     
    58:08
    Hostující hlavní kouč Dave Tippett si kvůli icingu svých unavených svěřenců vyžádal oddechový čas!
     
    58:22
    Hanzal důležité vhazování vyhrál jen částečně, ovšem Kojoti se poté přesto osvobodili alespoň částečným vyhozením k půlce hřiště.
     
    58:49
    Dělovka z hole Jakea Gardinera byla pro Smithe hodně nepříjemná, hostující gólman v netradiční pozici puk ale vyrazil ke svým spoluhráčům.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:21
    Toronto se snaží rozhodnout ještě v základní hrací době. Po chybce Ekmana-Larssona se ke střele natahoval Matthews, další dva přijíždějící hráči mu však puk na poslední chvíli odpálili.
     
    59:57
    Leafs pár vteřin před třetí sirénou zahráli na zakázané uvolnění. Z vhazování mezi Hanzalem a Matthewsem se pak odrazil kotouč k Riederovi, jehož bekhendové zakončení si Andersen ale pohlídal.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Kojoti si můžou oddychnout, V celé třetí třetině tahali za kratší konec provazu, s problémy přesto ubránili bod a v následném prodloužení mohou vybojovat i ten druhý.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:31
    Martinook s Riederem nevyřešili protiútok vůbec dobře, hra se tradičně rychle obrátila, po tečované přihrávce Nylandera dokázal baseballovým způsobem zakončit Matthews, nicméně Smithovi šel puk někam do hrudníku.
     
    61:09
    Hosté se na delší dobu usadili v útočné třetině, Vrbata přenechal puk Hanzalovi, jenž se zleva blížil brance, avšak sražená střela rozvlnila jen ochrannou síť.
     
    61:22
    Hra byla vykázaná do středního pásma, kde Holland vyhrál buly sám pro sebe, jenomže Andersen jeho pokus z levého kruhu dokázal vyrazit.
     
    61:54
    Tři Kojoti znovu kroužili v útočném pásmu tam a zpátky, Duclarova střela po přihrávce od Hollanda ale byla zablokovaná Bozakem.
     
    62:23
    Rielly krkolomným způsobem zpracoval puk před sebe, aby si ho přivlastnil Hyman, Smith ovšem Arizonu opět zachránil dobrým zákrokem.
     
    62:58
    Tohle byla obrovská šance k rozhodnutí! Hyman si položil Ekmana-Larssona a počkal si na ideální moment pro přihrávku k vzdálenější tyči, kde Matthews tečoval puk jen těsně vedle!
     
    63:25
    Obrovská příležitost také na druhé straně! Martinook se po šanci Matthewse řítil sám na gólmana, který jeho zakončení rovněž zlikvidoval!
     
    64:05
    Ekman-Larsson inkasoval úder hokejkou do oblasti hlavy, hra ale pokračuje, právě tento švédský zadák zaváží puk do vnitra útočné třetiny Kojotů.
     
    64:41
    Ti se museli rychle vracet, Kadri potáhl kotouč po pravé straně, přes DeAngela přihrál k brankovišti, ale tam Smith zastavil teč Connora Browna!
     
    64:57
    To je neskutečné!! Hanzal fantasticky udržel pásmo pro Arizonu, velmi šťastně přitom přihrál před branku úplně, ale úplně volnému Radimu Vrbatovi, který měl hromadu času na zakončení do odkryté branky, jenže to nasměroval pouze do horní tyče! Český útočník nevěří vlastním očím!
    64:57 Radim Vrbata mohl v posledních vteřinách rozhodnout, ale trefil pouze horní tyč!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Teď však měli smůlu i domácí! Bozak při prvním nájezdu také trefil brankovou konstrukci!
     
    1. série
    0:0
    Tyčky si v těchto chvílích dělají co chtějí! Duclair si najížděl z pravé strany, Andersenovi po střele z mezikruží ale také pomohla kovová část branky.
     
    2. série
    0:0
    I při Marnerově nájezdu šlo slyšet cinknutí! Hráč Toronta mířil nahoru, ale pod tyčku kotouč nevtěsnal.
     
    2. série
    0:0
    Vrbata svůj 44. nájezdový gól nepřidal, Frederik Andersen jeho blafák vyrazil pravou rukavicí.
     
    3. série
    0:0
    A znovu tyč! To už snad hráči obou týmů dělají schválně. Van Riemsdyk si dal puk na bekhend a už tradičně napálil břevno.
     
    3. série
    0:1
    Tohle je parádní tečka za tímto zápasem! PETER HOLLAND se rozjel proti brance svého bývalého týmu a bekhendovým blafákem rozhodl o výhře Arizony!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Arizona Coyotes.
    Autorem vítězné branky je PETER HOLLAND.
    Peter HOLLAND - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Pouštní psi byli drtivou většinu zápasu tím horším týmem, zásluhou skvělého gólmana ale dotáhli zápas do prodloužení. V něm měly oba celky několik gólových šancí, které však gólem neskončily, a tak musely rozhodnout až nájezdy, v nichž po několika zásazích brankové konstrukce rozhodl muž, který byl ještě před pár dny členem organizace Toronta – Peter Holland.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 46 – 30
    Zablokované střely soupeře: 13 – 23
    Trestné minuty: 8 – 8
    Využité přesilové hry: 1/4 – 1/4
    Bodyčky: 29 – 33
    Vyhraná vhazování: 59% – 41%.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Peter Holland (ARI) 0+0
    2. Auston Matthews (TOR) 1+0
    3. Mike Smith (ARI) 44 zák., 2 gólů, 95,7%.
     
    Československá stopa v utkání:
    Roman Polák (TOR) 0+1, 1 střela, čas na ledě 14:57
    Martin Hanzal (ARI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 19:13
    Radim Vrbata (ARI) 0+1, 5 střel, čas na ledě 18:07.
    Oba celky potřebovaly v boji o play-off body jako sůl. O jeden více nakonec získala Arizona!

     
    Z tohoto dramatického duelu je to vše, přeji Vám poklidný páteční den. (04:43:50)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 20. Matthews (W. Nylander, Gardiner), 34. Marner (R. Polák, Hunwick) – 22. Martinook (Vrbata, Perlini), 24. Ekman-Larsson (Rieder, DeAngelo), rozh. náj. Holland

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Tyler Bozak (TOR)
    0:0   Anthony Duclair (ARI)
    2. série:
    0:0   Mitchell Marner (TOR)
    0:0   Radim Vrbata (ARI)
    3. série:
    0:0   James van Riemsdyk (TOR)
    0:1   Peter Holland (ARI)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Bibeau) – N. Zajcev, Rielly (A), C. Carrick, Gardiner, R. Polák, Hunwick (A) – Co. Brown, Kadri, Komarov (A) – Marner, Bozak, J. van Riemsdyk – W. Nylander, Matthews, Hyman – Sošnikov, Ben Smith, M. Martin.
    Arizona Coyotes: M. Smith (Domingue) – Schenn, Ekman-Larsson (A), DeAngelo, Goligoski, Stone, Chychrun – Vrbata, Hanzal (A), Perlini – Duclair, Holland, J. McGinn – Doan (C), Martinook, Rieder – White, Dvorak, Crouse.

    Rozhodčí: StPierre, Peel – Alphonso, Kovachik

    Diváci: 18 903
    bahis siteleri