Benfica – Rio Ave 2:0 (kon.)
konec
Benfica Lisabon
2:0 (2:0)
Rio Ave FC
Středa 21.12.2016, 19:00 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz), Lisabon (kapacita: 65.647 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Rio Ave usilující o účast v evropských pohárech čeká po čtyřech výhrách v řadě ostrý test, když ve středu večer v rámci 15. kola portugalské Ligy NOS zavítá na Estádio da Luz, kde změří síly s Benficou. Domácí fotbalisté se nachází na čele tabulky a do utkání budou vstupovat také v dobré formě, když vyhráli tři zápasy v řadě. Druhé Porto ovšem ztrácí jediný bod.
     
    Úvodní sestavy:

    Benfica Lisabon: Ederson – Semedo, Luisão (C), Lindelof, André Almeida – Rafa, Pizzi, Fejsa, Cervi – G. Guedes, Mitroglou. (4-4-2)
    Náhradníci: Paulo Lopes – Samaris, Jiménez, Jonas, Carrillo, Jardel, Celis.

    Rio Ave FC: Cássio – Pedrinho, Roderick, Vilas Boas (C), Rafa Soares – Wakaso, Filipe Augusto, Krovinovic – Rúben Ribeiro, H. Guedes, Heldon. (4-3-3)
    Náhradníci: Rui Vieira – Nelson Monte, Tarantini, Kizito, Gil Dias, João Novais, Yazalde.

    Rozhodčí: Rui Costa. Asistenti: Bruno Rodrigues, Miguel Aguilar. Čtvrtý rozhodčí: João Mendes.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Fotbalisté obou týmů už jsou připraveni na hrací ploše a utkání mezi Benficou Lisabon a Rio Ave za okamžik začne. Domácí bojují o titul, hosté o Evropu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Rui Costa dal právě pokyn k zahájení jediného dnešního zápasu portugalské ligy, jehož výkop obstarali hostující fotbalisté Ria Ave.
     
    2
    Benfica získala míč pod svou kontrolu a v úvodu zápasu se nikam nehrne. Domácí hráči v klidu kombinují na vlastní polovině, respektive kombinovali, Roderick totiž fauloval na levém křídle při napadání Rafu Silvu.
     
    3
    Pizzi byl faulován nedaleko pokutového území a Benfica na levém křídle rozehrála první standardní situaci. Domácí si sice na poprvé nerozuměli a rozehrávka nakrátko se jim nepovedla, vzápětí ale přilétl do šestnáctky centr, po kterém Luisão hlavičkoval vedle levého horního rohu brány.
     
    4
    Domácí kapitán se po necelých třech minutách dostal do zakončení, jeho předchozí hlavička ale byla nepřesná a následný protiútok Ria Ave zastavila kolmá přihrávka, která zamířila do území nikoho, a brankář Ederson v klidu rozehrál.
     
    5
    Benfica na levé straně hřiště nádherně vykombinovala obranu hostujícího celku a poté před bránu z ostrého úhlu posílala nebezpečný centr, který na přední tyči po pohotové rybičce hlavou odvrátil na rohový kop Roderick.
     
    6
    Rohový kop Benficy rozehraný nakrátko žádné nebezpečí nepřinesl a Rio Ave mohlo přejít do protiútoku.
     
    7
    Útok Ria Ave nic nepřinesl a na opačné straně málem udeřil po krásné zpětné přihrávce domácí útočník Mitroglou, který bez přípravy pálil zpoza šestnáctky těsně vedle levého horního rohu brány! Cássio se za míčem pouze ohlédl.
    7. Konstantinos Mitroglou a jeho nebezpečná technická střela.
     
    8
    Filipe Augusto sestřelil na pravé straně šestnáctky Guedese a Benfica měla kopat penaltu. Hlavní rozhodčí ji ale nenařídil!
     
    9
    Pizzi napřáhl zpoza šestnáctky k nádherné přízemní střele, která mířila přesně k pravé tyči, Cássio ale předvedl fantastický reflexivní zákrok a míč vyrazil na rohový kop!
     
    10
    Následný rohový kop domácích fotbalistů žádné nebezpečí nepřinesl a skóre utkání zůstává bezbrankové.
     
    11
    Wakaso stáhl ve snaze získat míč u postranní čáry Guedese a byl mu odpískán faul.
     
    12
    Filipe Augusto na pravé straně obranné poloviny v blízkosti šestnáctky čistě odstavil tělem od míče Guedese a vybojoval odkop od brány.
     
    13
    Benfica právě vstřelila branku!
    KONSTANTINOS MITROGLOU dostal za obranu nádhernou kolmou přihrávku od Pizziho a poté měl dostatek času na to, aby si zpracoval míč a přízemní střelou ho poslal k levé tyči.
    13. Konstantinos MITROGLOU - 1:0
     
    14
    Benfica byla od úvodních minut nebezpečnější a zaslouženě se před zraky svých fanoušků ujala vedení.
     
    15
    Rio Ave sice v letošním ročníku podává skvělé výkony a bojuje o evropské poháry, v dnešním zápase toho ale zatím jeho fotbalisté příliš mnoho nepředvedli.
     
    16
    Ze zápasu uplynula úvodní čtvrthodina a Benfica nad Rio Ave vede zásluhou Konstantinose Mitrogloua 1:0.
     
    17
    Luisão napřáhl z půlící čáry k velmi chytré střele, kterou málem přehodil hostujícího brankáře Cássia. Míč ale nakonec skončil nad a kuriózní gól se nekonal.
     
    18
    Heldon na levém křídle rozkmital své rychlé nohy a po přistrčení Semeda vybojoval pro Rio Ave standardní situaci.
     
    19
    Vilas Boas se postavil k rozehrání standardní situace a z úhlu posílal na vzdálenější pravou tyč střílený centr, který pozorný brankář Ederson stáhl ze vzduchu.
     
    20
    Mitroglou si z levé strany hřiště navedl míč na pravačku a mezi pěti hráči Ria Ave pronikl do středu šestnáctky, kde vzápětí přízemní střelou mířil ke vzdálenější pravé tyči, jeho pokus ale neměl příliš velkou razanci a Cássio si připsal dobrý zákrok!
    20. Konstantinos Mitroglou předvedl krásnou individuální akci.
     
    21
    Fotbalisté Ria Ave rozehráli na levé straně hřiště rohový kop, míč ale během trajektorie centru opustil hrací plochu a domácí brankář Ederson mohl v klidu odkopávat od své brány.
     
    22
    Mitroglou se málem řítil sám na bránu, jenže mu nevyšlo zpracování a jeden z hostujících hráčů ho ve skluzu o míč připravil. Řecký útočník je zatím hodně vidět.
     
    23
    Kromě Mitrogloua hraje dobrý zápas také Guedes, který trápí obranu Ria Ave nebezpečnými průniky a centry.
     
    24
    Rafa předvedl na pravém křídle nádherný sprint a pronikl do šestnáctky, kde se vzápětí ocitl v sevření dvou protihráčů a alespoň pro domácí tým vybojoval rohový kop.
     
    25
    Benfica rozehrála na pravé straně hřiště rohový kop opět nakrátko a po následné kombinaci se k ničemu nedostala.
     
    26
    Domácí fotbalisté přešli do útoku a Pizzi posílal na přední tyč z pravého křídla pěkný centr, jenže tam nebyl žádný z jeho spoluhráčů a Cássio bez problému ukryl míč v náruči.
     
    27
    Vzápětí se na levé straně hřiště dostali k centru hosté, výsledek byl ale úplně stejný jako po centru domácího Pizziho.
     
    28
    Wakaso se snažil uniknout domácím fotbalistům podél pravé postranní čáry, jenže ve své snaze neuspěl a Benfica navíc po jeho neúspěšné akci mohla vhazovat.
     
    29
    Rúben Ribeiro zůstal ležet na hrací ploše poté, co ho zezadu nepříjemně skopl na trávník André Almeida.
     
    30
    Rúben Ribeiro je zpět na nohou a bude moci v zápase bez problému pokračovat. Zákrok Almeidy zůstal nepotrestán.
     
    31
    Heldon se pokusil uprostřed šestnáctky o pěknou Zidanovku, jenže mu nevyšla podle jeho vlastních představ a pozorného Luisãa se mu obelstít nepodařilo.
     
    32
    Pizzi nepříjemně unikal po pravém křídle a zezadu byl přistrčen Heldonem. Benfica bude rozehrávat standardní situaci.
     
    33
    Rozehrávky standardní situace se ujal sám faulovaný Pizzi, jeho následný centr ale uprostřed šestnáctky bez problému stáhl ze vzduchu připravený brankář Cássio.
     
    34
    Utkání se zatím hraje v duchu fair-play a ani na jedné straně nebyla udělena žlutá karta.
     
    35
    Rio Ave kombinuje na polovině Benficy podobně jako Barcelona a z hlediště se ozývá hlasitý pískot.
     
    36
    Benfice se podařilo konečně získat míč, ještě předtím ale nastal velice krásný fotbalový okamžik, když Filipe Augusto v blízkosti šestnáctky nasadil jesličky Mitroglouovi.
     
    37
    Rafa Silva byl zřejmě hráčem, který si na levé straně hřiště nabíhal na kolmou přihrávku, jenže se ocitl v ofsajdu, který neunikl zraku pomezního rozhodčího.
     
    38
    Rúben Ribeiro se snažil prosadit po pravém křídle a uprostřed hřiště byl faulován, což se mu hodně nelíbilo, žlutou kartu ale pro jednoho z hráčů Benficy nevykoledoval.
     
    39
    Krovinovic upadl na hřiště jako papír poté, co se ho jemně dotkl rukou Fejsa. Jasné simulování, po kterém domácí vhazovali.
     
    40
    Heldon se snažil prosadit podél levé postranní čáry, kde ho čistě připravil o míč tělem Luisão a ještě se za ním "provokativně" ohlédl. Skvělá práce domácího kapitána.
     
    41
    Almeida si udělal na levé straně pokutového území po pěkné zasekávačce mezi dvěma protihráči letecký den a rozhodčí mu jeho teatrální pád ani omylem nespolkl.
     
    42
    Benfica právě vstřelila branku!
    PIZZI si nádherně narazil míč s Rafou Silvou a na pravé straně šestnáctky poté fantastickým lobem přehodil vybíhajícího brankáře Cássia. Benfica vede 2:0!
    42. PIZZI - 2:0
     
    43
    Fotbalisté Benficy předvedli nádhernou kombinační akci a Rio Ave těsně před přestávkou rázem prohrává o dvě branky.
     
    44
    Rio Ave musí po přestávce výrazně zvýšit obrátky, pokud se chce vrátit zpět do utkání. Pomoci mu může fakt, že nemá co ztratit.
     
    45
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát pár sekund a uvidíme, kolik se bude nastavovat.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Benfica odehrála fantastický první poločas, nad který nakonec nebyla na Estádio da Luz nastavena ani jedna minuta. Pizzi nejprve nádhernou kolmou přihrávkou našel za obranou Konstantinose Mitrogloua, který v obrovské šanci z blízkosti nezaváhal, a těsně před přestávkou se sám prosadil, když po krásné narážečce s Rafou Silvou přehodil vybíhajícího brankáře Cássia. Hosté se nedostali k ničemu a jsou bezzubí. Skóre po prvním poločase. Benfica Lisabon 2 Rio Ave FC 0.
    Pizziho nádherný gól a oslava z pohledu fanoušků na tribuně.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Filip Krovinovic, přichází Gil Dias.
     
    46
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Filipe Augusto, přichází Tarantini.
     
    47
    Benfica obstarala výkop druhého poločasu, před kterým Rio Ave sáhlo ke dvojitému střídání.
     
    48
    Ze hřiště o přestávce odešli Filipe Augusto a Filip Krovinovic, místo nichž na hrací plochu vyběhli Gil Dias a Tarantini.
     
    49
    Guedes na levé straně šestnáctky hodně naivně upadl a penaltu se snažil vymodlit marně.
     
    50
    Pizzimu byl odpískán faul a poté diskutoval s rozhodčím Ruiem Costou, ovšem pouze krátce, aby za řeči neviděl kartu.
     
    51
    Fotbalisté Benficy se pokoušeli založit nebezpečnou akci krásnou kolmou přihrávkou do šestnáctky, jeden z domácích hráčů, zřejmě Mitroglou, ji ale nedokázal zpracovat.
     
    52
    Střelec úvodního gólu dnešního zápasu se vzápětí pokoušel prodrat do zakončení znovu, jenže si v souboji s jedním z hostujících obránců pomohl faulem.
     
    53
    Benfica bez problému hájí své dvoubrankové vedení a bude zajímavé sledovat, zda Rio Ave dokáže duel zdramatizovat.
     
    54
    Rafa Soares přeběhl míč a Rúben Ribeiro na levé straně hřiště rozehrál standardní situaci, po které jeho vysoký a dlouhý diagonální centr v pohodě stáhl ze vzduchu Ederson.
     
    55
    Mitroglou si na levé straně šestnáctky naběhl na kolmou přihrávku za obranu a přízemní střelou mířil k tyči, následný pokus byl ovšem kvůli ofsajdu zbytečný.
     
    56
    Guedes předvedl na hranici šestnáctky nádherný sprint, jenže se dostal ze střeleckého úhlu a na její pravé straně poté z brankové čáry odcentrovat nedokázal. Míč sice skončil v zámezí a vypadalo to na rohový kop, jako poslední se ho ale dotkl právě Guedes. Následovat tedy odkop od Cássiovy brány.
     
    57
    Guedes se tentokrát snažil prosadit podél levé postranní čáry, kde byl zezadu poslán k zemi Wakasem, který si pomohl oběma rukama.
     
    58
    Fotbalisté Benficy rozehráli na levé straně hřiště standardní situaci a před bránu poslali nebezpečný ostrý centr, Luisão se ale k hlavičce nedostal a Rio Ave se ubránilo.
     
    59
    Luisão při předchozí situaci skončil na trávníku, v žádném případě se ovšem nemohlo jednat o penaltu, protože upadl na hřiště sám ve snaze zakončit.
     
    60
    Rúben Ribeiro si na pravé straně šestnáctky navedl míč na levačku a napřáhl k přízemní střele, která mířila k bližší pravé tyči, brankář Ederson byl ale včas na zemi!
    60. Rúben Ribeiro měl na svědomí první šanci Ria Ave.
     
    61
    Střídající Tarantini vzápětí zkusil štěstí táhlou přízemní střelou zpoza šestnáctky, jeho pokus ale zamířil daleko vedle levé tyče.
     
    62
    Heldon si naběhl na levé straně šestnáctky na krásnou diagonální přihrávku od Tarantina a levačkou se pokusil vypálit volejem, střela mu ale vůbec nesedla a svezla se mu po nártu.
     
    63
    Tarantini hru Ria Ave po přestávce pořádně rozhýbal, hosté se ale až na jednu přízemní střelu zatím k ničemu nedostali.
     
    64
    Fotbalisté Benficy překombinovali nadějnou útočnou akci a Fejsa vzápětí stáhl k zemi v blízkosti šestnáctky Ribeira.
     
    65
    Rúben Ribeiro napřáhl na levé straně šestnáctky pravačkou k nádherné přízemní střele, která mířila přesně ke vzdálenější pravé tyči, Ederson ale předvedl úžasný zákrok, když ji po fantastickém skoku vyrazil nataženou levou rukou na roh!
    65. Rúben Ribeiro pořádně protáhl brankáře Edersona!
     
    66
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Rafa Silva, přichází Jonas.
    66. Střídající Jonas se dočkal od fanoušků vřelého přivítání.

     
    67
    Rohový kop Benficy nic nepřinesl a na hřiště přišel za obrovských ovací Jonas, který se dočkal velkého přivítání.
     
    68
    Pizzi se podruhé v dnešním zápase pustil do konverzace s hlavním rozhodčím a tentokrát byl již potrestán žlutou kartou.
     
    69
    Rúben Ribeiro se dostal po odvráceném rohovém kopu k odraženému míči a zpoza šestnáctky napřáhl k prudké přízemní střele, která málem trefila rohový praporek.
     
    70
    Hosté se na levé straně hřiště dostali k střílenému centru, pro který si uprostřed šestnáctky došel brankáře Ederson.
     
    71
    Do konce utkání zbývá odehrát dvacet minut a Benfica stále vede nad Rio Ave dvoubrankovým rozdílem 2:0
     
    72
    Mitroglou si podruhé v zápase naběhl za obranu na kolmou přihrávku a opět přízemní střelou zamířil k levé tyči, tentokrát ale jeho gól nebyl uznán kvůli ofsajdu. Správně!
    72. Druhý gól Mitrogloua nebyl uznán kvůli ofsajdu.
     
    73
    Jonas si z levého křídla navedl míč do středu hřiště a zpoza šestnáctky napřáhl k technické střele, která o značný kus minula vzdálenější pravý horní roh brány.
     
    74
    Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Helden Guedes, přichází Yazalde.
     
    75
    Rio Ave připravilo poslední střídání a další změnu chystá také domácí tým. Ze hřiště odchází střelec úvodního gólu.
     
    76
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Konstantinos Mitroglou, přichází Raul Jiménez.
     
    77
    Hra se v závěru utkání přelévá ze strany na stranu a nezaujatý fanoušek se musí bavit. Nebezpečnější jsou po přestávce hosté, když dvakrát nebezpečně vypálil Rúben Ribeiro.
     
    78
    Střídající Raul Jiménez si v blízkosti šestnáctky hostů pomohl v hlavičkovém souboji rukou a byl mu odpískán faul.
     
    79
    Pedrinho se snažil prosadit po pravém křídle a v blízkosti šestnáctky byl faulován Cervim. Hosté mají k dispozici na pravé straně hřiště standardní situaci.
     
    80
    Wakaso rozehrál standardní situaci a na vzdálenější levou tyč posílal pěkný centr, jenže v pokutovém území nebyl žádný z jeho spoluhráčů, který by mohl zakončovat.
     
    81
    Do konce utkání zbývá odehrát deset minut a nutno konstatovat, že zatím co první poločas patřil domácí Benfice, tak po přestávce bylo nebezpečnější Rio Ave, kterému mělo blíže ke gólu. Na opačné straně skóroval Mitroglou, ale z ofsajdu.
     
    82
    Benfica připravuje poslední střídání a u postranní čáry už je vysvlečený Carrillo, který dostává taktické pokyny.
     
    83
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Gonzalo Guedes, přichází Andre Carrillo.
     
    84
    Benfica využila poslední střídání a uvidíme, zda se některým ze střídajících hráčů podaří ve zbytku utkání skórovat.
     
    85
    Jonas si naváděl míč na střelu, zpoza šestnáctky se mu ale nakonec bránu Cássia ohrozit nepodařilo, protože jeho prudká rána byla zablokována.
     
    86
    Carrillo se snažil po pravém křídle vydat do rychlého protiútoku a byl zezadu faulován v blízkosti půlící čáry Rúbenem Ribeirem.
     
    87
    Carrillo si na pravé straně šestnáctky naběhl na nádhernou diagonální přihrávku Pizziho, jenže se ocitl v ofsajdu.
     
    88
    Rio Ave si nekomplikovalo situaci a rozhodlo se pro dlouhou zpětnou přihrávku až na brankáře Cássia.
     
    89
    Utkání už se pouze dohrává a podle mého osobního názoru nad jeho rámec ani není potřeba nic nastavovat.
     
    90
    Zřejmě už i hráči Rio Ave si přejí, aby byl konec. Kvůli střídáním určitě ještě něco nastaveno bude, příliš času to ovšem nebude a hostům se horko těžko podaří ve zbytku utkání vyrovnat.
     
    90+1
    Nad rámec zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+2
    Benfica se po přestávce nedostala ani k jedné střele na bránu, zatímco Rubén Ribeiro na opačné straně hřiště ke dvěma, skvělého brankáře Edersona se mu ale překonat nepodařilo. Kdyby tam jeho střely padly, mohlo být vyrovnáno.
     
    90+3
    Raul Jiménez vyrazil středem hřiště do rychlého protiútoku, jenže těsně před šestnáctkou si dal míč příliš do nohy a čistým skluzem ho o něj připravil Roderick.
     
    90+4
    Pizzi se v závěru zápasu zachoval hodně hloupě, když za zdržování hry viděl červenou kartu. První žlutá karta mu byla udělena za řeči. Až na disciplínu ale domácí záložník odehrál skvělé utkání, během něhož vstřelil gól a připsal si asistenci.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    „Odehráli jsme velice náročné utkání proti skvělému týmu,“ prohlásil ihned po zápase domácí obránce André Almedia.

     
    Benfica v posledním zápase kalendářního roku 2016 porazila na Estádio da Luz o poháry bojující Rio Ave a vánoční svátky s Novým rokem stráví na prvním místě se čtyřbodovým náskokem před druhým Portem. Velkou zásluhou na tom má Pizzi, který byl sice po dvou zbytečných žlutých kartách za řeči a zdržování v závěru zápasu vyloučen, během prvního poločasu ale nejprve přihrál na gól Konstantinosovi Mitroglouovi a těsně před přestávkou sám skóroval. V dresu hostujícího celku mohl ve druhém poločase dvakrát skórovat Rúben Ribeiro, ani jedna z jeho nebezpečných střel ale za zády Edersona neskončila. Konečný výsledek. Benfica Lisabon 2 Rio Ave FC 0. (21:01:23)

    Tomáš Reiner

    Branky: 13. Mitroglou, 42. Pizzi

    Karty:   68. Pizzi (BNF)   90+4. Pizzi (BNF)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 21:20.
    Benfica Lisabon: Ederson – Semedo, Luisão (C), Lindelof, André Almeida – Rafa (66. Jonas), Pizzi, Fejsa, Cervi – G. Guedes (83. Carrillo), Mitroglou (76. Jiménez). (4-4-2)
    Náhradníci: Paulo Lopes – Samaris, Jardel, Celis.

    Rio Ave FC: Cássio – Pedrinho, Roderick, Vilas Boas (C), Rafa Soares – Wakaso, Filipe Augusto (46. Tarantini), Krovinovic (46. Gil Dias) – Rúben Ribeiro, H. Guedes (74. Yazalde), Heldon. (4-3-3)
    Náhradníci: Rui Vieira – Nelson Monte, Kizito, João Novais.

    Rozhodčí: Rui Costa. Asistenti: Bruno Rodrigues, Miguel Aguilar. Čtvrtý rozhodčí: João Mendes

    Diváci: 51 566
    bahis siteleri