Nacional – Boavista 0:2 (kon.) | Braga – Moreirense 2:1 (kon.) | Feirense – FC Ferreira 2:0 (kon.)
Belenenses – Sporting 0:1 (kon.) | Chaves – Estoril 1:0 (kon.)
konec
CF OS Belenenses
0:1 (0:0)
Sporting Lisabon
Čtvrtek 22.12.2016, 22:00 • Estádio do Restelo, Lisabon (kapacita: 25.000 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    CF OS BELENENSES

    Domácí fotbalisté zatím předvádějí průměrné výsledky a nacházejí se proto přesně v polovině osmnáctičlenné tabulky. Po čtrnácti zápasech má Belenenses 14 bodů, avšak v šesti domácích zápasech vyhrálo jen dvakrát. Počet vstřelených branek v utkáních odehraných na vlastním stadionu je dokonce roven pouze čtyřem a celkem je Belenenses společně s Feirense týmem s nejmenším počtem vstřelených gólů.

    Nejlepší střelec: Abel Camara – 3 góly

    Posledních pět zápasů

    16.12.2016 Ferreira – Belenenses 2:1
    10.12.2016 Belenenses – Marítimo 1:0
    4.12.2016 Estoril – Belenenses 1:1
    29.11.2016 Porto – Belenenses 0:0 (pohár)
    26.11.2016 Belenenses – Porto 0:0
     
    SPORTING LISABON

    Oproti domácím jsou na tom hosté podstatně lépe a na svém kontě mají již o deset bodů více než jejich dnešní soupeř. Pro Sporting je ale primární boj o titul a v tom začíná pomalu ztrácet. Vinou posledních dvou ligových proher se totiž Sporting propadl na čtvrtou pozici, přičemž na třetí Bragu ztrácí dva body a na druhé Porto již sedm. Z venkovních utkání mají navíc svěřenci kouče Jorge Jesuse pouze dvě výhry.

    Nejlepší střelec: Bas Dost – 8 gólů

    Posledních pět zápasů

    18.12.2016 Sporting – Braga 0:1
    14.12.2016 Setúbal – Sporting 0:1 (pohár)
    11.12.2016 Benfica – Sporting 2:1
    7.12.2016 Legia – Sporting 1:0 (LM)
    3.12.2016 Sporting – Setúbal 2:0
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    4.4.2016 Belenenses – Sporting 2:6
    30.11.2015 Sporting – Belenenses 1:0
    14.2.2015 Belenenses – Sporting 1:1
    21.1.2015 Sporting – Belenenses 3:2 (pohár)
    13.9.2014 Sporting – Belenenses 1:1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    CF OS Belenenses: Castro – Diogo, Brandão, G. Silva, Hanin – Benny, Gomes – Yebda, Sousa, Sturgeon – Camará
    Náhradníci: Ventura – Almeida, Caeiro, Fernandes, Pinto, Andrić

    Sporting Lisabon: Beto – Douglas, Coates, Jefferson, Esgaio – Carvalho, A. Silva – Martins, B. Ruiz, A. Ruiz – Dost
    Náhradníci: Jug – Campbell, César, Oliveira, Castaignos, Pereira, Elias

    Rozhodčí: Tiago Martins – André Campos, Pedro Mota.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Favorizovaný Sporting se okamžitě nastěhoval na útočnou polovinu. Zatím se ale nedostal blíže k bráně a celá akce skončila faulem na Jeffersona.
     
    2
    Další útok hostujícího celku se nyní pokusil založit Sebastián Coates, nicméně jeho přihrávka na pravou stranu si to namířila pouze do zámezí.
     
    3
    Belenenses se od začátku utkání prakticky nedostalo k míči. Ani Carvalho se však neprezentoval lepší finální přihrávkou za obranu soupeře.
     
    4
    Hned po odkopu v podání Joela Pereiry Castra se Sporting vrátil k míči a nakonec vybojoval rohový kop. Vypadá to však na rozehrávku nakrátko.
     
    5
    Hosté opravdu nezvolili centr do šestnáctky a výsledkem byla posléze jen velmi nepřesná prudká přihrávka, která letěla mimo tři tyče.
     
    6
    Alan Ruiz se šikovně prodral přes dva protihráče, ale střelou zpoza pokutového území našel pouze náruč pozorného Joela Castra.
     
    7
    Domácí sice vybojovali standardní situaci, avšak velmi nepovedený signál přinesl pouze vhazování Sportingu. Hra se rychle vrací na polovinu Belenenses
     
    8
    Do akce se tentokrát dostal druhý z Ruizů hrajících v dresu Sportingu. Bryan si však nevypracoval ani střeleckou pozici.
     
    12
    Jeden z hostů se dostal do slibnější pozice, avšak hlavou poslal míč pouze do jednoho ze soupeřů a od něj si to kulatý předmět namířil za brankovou čáru.
     
    13
    Sporting zahrával rohový kop, nicméně ten již další zakončení nepřinesl. Přesto hosté zůstávají u míče a v pohodě kontrolují průběh utkání.
     
    14
    Výborně to udělal Bryan Ruiz, který nejprve naznačil přihrávku na v ofsajdu postaveného Martinse, ale nakonec sám pronikl do pokutového území. Znovu je z toho pouze roh.
     
    15
    Žlutou kartu za protesty teď vidí Vitor Gomes (BLN).
     
    16
    Rohový kop Sportingu byl sice odvrácen, ale záhy poté získává favorit utkání velmi dobrou standardní situaci. Uvidíme, jak si hosté s touto nabídkou poradí.
     
    17
    Bryan Ruiz to zkusil přímou technickou střelou na bránu, avšak dobře zatočeným projektilem trefil pouze prostor, který hlídal Joel Castro.
     
    18
    U míče jsou znovu bleskurychle hostující fotbalisté, kteří však nyní volí pozvolný útok a zatím tedy kombinují jen na vlastní polovině hřiště.
     
    19
    Zdlouhavá kombinace teď nebavila Alana Ruize, který natáhl k zajímavé střele z nějakých pětadvaceti metrů, avšak míč si to namířil příliš vysoko.
     
    21
    Nedovolený zákrok si nyní připsal Joao Diogo, který si vyloženě naskočil na hostujícího fotbalistu. Útočit tak mohou znovu fotbalisté Sportingu.
     
    22
    Florent Hanin sice u rohového praporku v pohodě uhlídal Gelsona Martinse, ale Sporting nakonec přeci jenom získává standardní situaci.
     
    23
    Ani šestý roh Sportingu nepřinesl nic moc zajímavého. Centrovaný míč byl naprosto v pohodě odvrácen a hrát se bude až na polovině hřiště.
     
    24
    Zřejmě poprvé v utkání se domácí dostali k míči na více než jen pár vteřin. Stále se ale nedostávají blíže k Betově bráně.
     
    25
    Hned třikrát se Belenenses pokusilo překonat pozornou obrannou řadu soupeře a po nejistém obranném zákroku Jeffersona dokonce získává rohový kop.
     
    26
    Po ubráněném rohovém kopu domácích následovalo vhazování a jedovatý přízemní centr, jenž letěl před Beta. Hostující gólman však míč v poklidu schoval v náruči.
     
    28
    Hodně rychlý výpad vpřed nyní podnikl Ricardo Esgaio, který si pohybem udělal prostor na pravé straně, avšak poté odcentroval pouze do Castrových rukavic.
     
    29
    Nedovolený zákrok byl odpískán Coatesovi a domácí zajímavě rozehráli standardní situaci.. Prúnik Gomese vyústil v zisk rohového kopu.
     
    30
    Hassan Yebda si výborně našel prostor v pokutovém území. Hlavičkou ze záklonu však míč nedokázal poslat do prostoru brány.
     
    31
    Domácím se v posledních minutách daří vyrovnat hru. Fotbalisté Sportingu se navíc stále častěji dopouštějí nedovolených zákroků a po dalším takovém může Belenenses kombinovat na útočné polovině.
     
    32
    Jenže z akce domácích vůbec nic nebylo a tak na druhé straně zahrozil Gelson Martins. Jeho prudký centr byl odvrácen na hranici malého vápna.
     
    33
    Rohový kop Sportingu sice nevypadal špatně, ale nyní už se domácím podařilo přenést hru daleko od své brány. Beto se však zatím nemusí cítit ohrožen.
     
    34
    Martins skvěle vystihl rozehrávku soupeře a na hranici šestnáctky poté nalezl volného Carvalha. Střela mířící do brány však byla zablokována.
     
    35
    Aktivní Gelson Martins se rozhodl napadat kombinaci domácího celku, nicméně nakonec šel míč do zámezí právě od něj. Belenenses se ale nedostane daleko od brány.
     
    36
    Castro dostal opravdu hodně těžkou skákavou malou domů. S následným odkopem si domácí gólman vůbec neporadil, ale po rohovém kopu Sportingu nemusel zasahovat.
     
    38
    Sporting je sice stále o něco aktivnějším týmem, ale ani s blížícím se koncem poločasu si ne a ne vypracovat zajímavější šanci. Následuje pouze další roh.
     
    39
    Obrovská šance domácích! Po ubráněném rohu se hned tři hráči Belenenses vydali do brejku a logicky z toho bylo přečíslení. Celá akce však nebyla zvládnuta zrovna ideálně a Sturgeonovu výslednou ránu s Beto parádně pohlídal.
    39. Přečíslení domácích gól nepřineslo
     
    40
    Rohový kop domácího celku sice nebyl příliš nebezpečný, ale přesto jsou svěřenci kouče Machada stále nastěhováni na polovině soupeře.
     
    42
    Sudí podruhé tasí žlutou kartu. Po zatažení za dres soupeře j vidí Ricardo Esgaio (SPL).
     
    43
    Sporting se rychle dostal k míči a po delší době se usazuje hlouběji na útočné polovině. Ke střelecké pozici mají hosté poměrně daleko.
     
    45
    Hosté sice zahrávali volný kop, avšak Bas Dost si v pokutovém území pomohl faulem. Uvidíme, zda sudí něco nastaví.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodních 45 minut zápasu je u konce a stav utkání je zatím bezbrankový. Od začátku měl více ze hry Sporting, ale za celý první poločas se hosté prakticky nedostali do velké šance. Naopak mohl přijít trest, avšak ve 39. minutě domácí nezvládli rychlé přečíslení tří proti jednomu a Beto si připsal velmi důležitý zákrok. Doufejme, že se v druhé části dočkáme nějakých branek.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 23:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhé půle vstoupil aktivněji Sporting. Nejprve byl odpískán faul na Alana Ruize a záhy po rozehrání volného kopu jsme byli svědky zajímavého střeleckého pokusu. Joel Castro byl připraven!
     
    47
    Hra se přesunula k půlící čáře, kde se snaží kombinovat domácí fotbalisté. Ti se ale zatím nedostávají blíže k bráně.
     
    49
    Až příliš důrazný byl v blízkosti vlastní šestnáctky Douglas. Belenenses se téměř zadarmo dostává k velmi nadějné standardní situaci.
     
    51
    Zakončení z volného kopu letělo příliš vysoko, ale po dalším faulu soupeře teď domácí zůstanou u míče. Bas Dost (SPL) navíc dostává žlutou kartu.
     
    51
    A znovu je postup Belenenses zastaven jen za cenu nedovoleného zákroku. Ze strany favorizovaného Sportingu to opravdu není ideální.
     
    52
    Série faulů hostů vyústila v dobrou standardní situaci, která byla kopaná z pravé strany. Míč propadl k Haninovi, avšak ten se nacházel v ofsajdu.
     
    53
    Sporting se odhodlal k postupnému útoku. Zatím ale hosté kombinují pouze na vlastní polovině a za to je jim odměnou pískot.
     
    54
    Až nyní se nedovoleného zákroku vůči unikajícímu Carvalhovi dopustil jeden z domácích. Tato hra však Belenenses naprosto vyhovuje.
     
    55
    Předchozí faul je ale odměněn žlutou kartou pro Hassana Yebdu (BLN).
     
    55
    A kartónek žluté barvy nyní dostává Adrien Silva (SPL), jenž si až příliš důrazně stěžoval u sudího.
     
    56
    Hosté se sice nyní snaží prokombinovat blíže k Castrově bráně, ale pozorná defenzíva soupeře jim to zatím vůbec nedovoluje. Další akce byla zastavena již po přechodu na polovinu Belenenses.
     
    57
    Tentokrát se sice hosté prodrali k centru z levé strany, avšak Bas Dost byl i při své solidní výšce příliš malý.
     
    58
    Je tady první střídání zápasu. Joel Campbell nahrazuje Bryana Ruize.
     
    58
    Joel Campbell se okamžitě po příchodu na hřiště zapojil do útoku, ale po trochu naivním prúniku byl razantně odstaven od míče.
     
    59
    Zajímavé situace na obou stranách. Domácí se dožadovali penalty po souboji, ve kterém padl Sturgeon, ale záhy museli spěchat do obrany. Sporting však získal pouze rohový kop.
     
    61
    Rohový kop byl odvrácen, avšak záhy poté se Sporting dostal do velké šance. Campbell však přesně nevystřelil ani nepřihrál a míč skončil vedle vzdálenější tyče.
    61. Campbell (SPL) špatně vyřešil slibnou šanci
     
    62
    Do další šance Sportingu se dral Bas Dost. Těsně před ním však míč do bezpečí odkopl Castro, který včas vyběhl z brány.
     
    63
    Ani další rohový kop hostujícího celku teď nepřinesl přesné zakončení. Ve finální fázi to Sportingu hodně skřípe.
     
    66
    Aktivní Joel Campbell si hledal prostor na hranici ofsajdu, Goncalo Silva (BLN) ho neohrabaně poslal k zemi a je tady dobrá standardní situace. K tomu dostává Silva žlutou kartu.
     
    66
    Rozehrání volného kopu obstaral Adrien Silva, ale Castro jeho ránu dokázal vytáhnout na břevno a od něj se míč odrazil zpět do hřiště!
    66. Břevno po skvělém zákroku Joela Castra (BLN)
     
    67
    Pomalu se nám množí nedovolené zákroky domácích fotbalistů, kteří v posledních minutách tahají za kratší konec. Přichází další standardní situace.
     
    68
    Ale tentokrát šel do vápna poměrně přetažený centr z úctyhodné vzdálenosti a míč si to namířil až za brankovou čáru.
     
    69
    Domácí fotbalisté sice chvíli kombinovali hluboko na polovině Sportingu, ale teď už je míč znovu daleko od Betovy brány.
     
    70
    Nejistý odkop Jeffersona teď mohlo využít Belenenses. Díky rychlé souhře se míč dostal na pravou stranu, avšak následný centr letěl vysoko nad Yebdovou bránou.
     
    72
    Pomalu se blíží poslední čtvrthodina utkání. Domácí sice hrají na útočné polovině, avšak ze strany se za několik desítek vteřin nedostali ke střele.
     
    73
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Benny, přichází Gerso Fernandes.
     
    73
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Alan Ruiz, přichází Luc Castaignos.
     
    74
    Teď bylo Belenenses velmi blízko! Centrovaný míč z pravé strany totiž propadl až k nohám Sturgeona, avšak ten trefil jen tyč.
    74. Sturgeon (BLN) trefil jen tyč
     
    74
    Žlutou kartu teď dostává právě před chvílí zakončující Fábio Sturgeon (BLN).
     
    75
    Další šance domácích! Jeden ze svěřenců kouče Machada si to namířil zprava do pokutového území, ale následnou ranou trefil jen Beta.
     
    77
    Ofenzívu Sportingu přerušil zbytečný útočný faul hostujícího fotbalisty. K míči již proto chvátá Castro, který zřejmě pošle dlouhý míč dopředu.
     
    78
    Belenenses se sice nakonec dostalo až k centru do vápna, ale Beto se ve vzduchu vyšrouboval nejvýše a navíc si Camará pomohl faulem.
     
    79
    Rychlý výpad v podání domácích nyní skončil jen ofsajdem. Coates následně narazil do Sturgeona, ale v nějakou důraznější strkanici to nepřerostlo.
     
    80
    Dalším žlutě potrestaným hráčem zápasu je Gerso Fernandes (BLN), jenž byl "odměněn" za jeden z předchozích zákroků.
     
    81
    Jeden z domácích se poroučel na trávník a zřejmě bude potřebovat ošetření. Mezitím se chystá třetí střídání Sportingu.
     
    83
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází William Carvalho, přichází Bruno César.
     
    84
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Hassan Yebda, přichází Mica Pinto.
     
    86
    Chvilková převaha hostujícího celku přinesla pouze brejk Belenenses. Sturgeon ale nepropálil hradbu těl před sebou a nakonec domácí získávají jen roh.
     
    87
    Hned dva centry teď letěly před Betovu bránu, ale ani jeden nepřinesl výraznější ohrožení hostujícího gólmana. Belenenses se navíc soustředí především na to, aby mělo dost hráčů v obraně.
     
    88
    Až nyní se Sporting dostal do blízkosti pokutového území. Výsledkem je jeden z mnoha dnešních rohových kopů.
     
    89
    Až na třetí pokus se hostům podařilo propasírovat centr před Castra, ale ten se dostal vysoko do vzduchu a míč v pohodě stáhl do náruče.
     
    90
    Další ofenzívu soupeře nyní Belenenses opět ubránilo jen za cenu rohového kopu. Ten přijde až po posledním střídání.
     
    90
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Fábio Sturgeon, přichází Tiago Caeiro.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem pět minut!
     
    90+1
    Téměř celou první minutu nastavení kombinovali hosté, ale k žádnému zakončení se svěřenci trenéra Jesuse nedostali. Vhazovat budou dokonce domácí.
     
    90+2
    Abel Camará (BLN) dlouho vyčkával s vhozením míče do hry a je potrestán žlutou kartou.
     
    90+3
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Zničehonic jde favorit dnešního utkání do zřejmě rozhodujícího vedení! Po akci přes střed se míč dostal k postranní čáře nohám Campbella, který parádně odcentroval do vzdálenější části pokutového území. Nedostatečně bráněný BAS DOST měl poté poměrně jednoduchou pozici a trefil se přesně mezi nohy přesunujícího se Castra.
    90+3. Bas DOST - 0:1
     
    90+5
    Zajímavá situace na druhé straně. Beto likvidoval tečovaný centr těsně před brankovou čárou a domácí si chvíli mysleli, že se míč dostal do brány. Asistent sudího však situaci vyřešil naprosto správně.
     
    90+6
    Hostující gólman Beto nyní ulehl na trávník a žádá si ošetření. Tohle je poměrně zbytečné...
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a tři body nakonec slaví hostující Sporting. Favorité zápasu se sice dlouho nemohli prosadit a sami čelili několika šancím soupeře, avšak ve třetí minutě nastavení vytáhl Campbell parádní centr a Bas Dost v pokutovém území prostřelil domácího brankáře. Následně měl ještě práci Beto, nicméně ten dokázal udržet míč před brankovou čárou a jeho spoluhráči mohli záhy poté slavit.
     
    K tomuto utkání je to ode mě vše. Budu se však těšit u dalších on-line přenosů. Dobrou noc! (00:06:06)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 90+3. Dost

    Karty:   15. Gomes (BLN), 55. Yebda (BLN), 66. G. Silva (BLN), 74. Sturgeon (BLN), 80. Fernandes (BLN), 90+2. Camará (BLN) – 42. Esgaio (SPL), 51. Dost (SPL), 55. A. Silva (SPL)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:13. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 17:19.
    CF OS Belenenses: Castro – Diogo, Brandao, G. Silva, Hanin – Benny (73. Fernandes), Gomes – Yebda (84. Pinto), Sousa, Sturgeon (90. Caeiro) – Camará
    Náhradníci: Ventura – Almeida, Caeiro, Fernandes, Pinto, Andrić

    Sporting Lisabon: Beto – Douglas, Coates, Jefferson, Esgaio – Carvalho (83. César), A. Silva – Martins, B. Ruiz (58. Campbell), A. Ruiz (73. Castaignos) – Dost
    Náhradníci: Jug – Campbell, César, Oliveira, Castaignos, Pereira, Elias

    Rozhodčí: Tiago Martins – André Campos, Pedro Mota
    bahis siteleri