Barys – Minsk 5:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Riga 4:2 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Jokerit 2:3 (kon.)
Magnitogorsk – Petrohrad 5:4 (5:4 po s.n.) | Čeljabinsk – Čerepovec 1:0 (kon.) | Ufa – CSKA Moskva 1:5 (kon.)
Spartak Moskva – Soči 1:3 (kon.) | HC Slovan – Viťaz 1:6 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
1:6 (1:1, 0:2, 0:3)
HC Viťaz Moskevská oblast
Pátek 03.02.2017, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Slovan Bratislava ve čtvrtek večer prohrál s Dinamem Moskva a tři utkání před koncem základní části KHL zřejmě definitivně přišel o účast v playoff, ačkoliv byl střelecky aktivnější a v závěru si vytvořil obrovský tlak. Svěřence trenéra Miloše Říhy navíc čeká v pátek večer přímý souboj o playoff proti Viťazu Podolsk, který vyhrál šest utkání v řadě a má k dobru šest zápasů.
     
    HC Slovan Bratislava:

    Slovan Bratislava v závěru základní části letošní sezóny KHL přišel vinou zranění o několik klíčových hráčů, přesto v domácím prostředí nevyšel od Vánoc bodově naprázdno. Ve čtvrtek večer ovšem nezvládl výsledkově důležitý souboj se Dinamem Moskva, které zvítězilo těsně 2:1. Naděje Slovanu na postup do playoff už je jen teoretická. Hokejisté slovenského týmu musí vyhrát vše tři zbývající zápasy a zároveň doufat, že Jokerit, který má k dispozici o jeden zápas více, už v závěru neboduje a zůstane na 85 bodech.
     
    HC Viťaz:

    Viťaz Podolsk vyhrál šest utkání v řadě, během nichž pouze jednou inkasoval více než dvě branky, a výrazně si řekl o účast v playoff. Hokejisté hostujícího celku mají na svém kontě po 54 zápasech 86 bodů a postup drží ve svých rukou. Dokáží vyhrát posedmé v řadě?
    FOTO: Kyle Chipchura byl včera zvolen na straně Slovanu Bratislava v utkání proti Dinamu Moskva nejlepším hráčem.

    @kchipchura bol dnes zvolený za našu ⭐️

    Fotka zveřejněná uživatelem HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan),


     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    14.10.16 Viťaz Podolsk – Slovan Bratislava 3:2
    FOTO: Slovan Bratislava bojuje fialovými dresy proti rakovině!

     
    Česká stopa v utkání:

    Tomáš Kundrátek (SLV) 7+4, +/- +11
    Lukáš Vopelka (SLV) 2+4, +/- +6
    Jakub Jeřábek (VIT) 5+25, +/- -1
    Roman Horák (VIT) 13+14, +/- -5
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Bačík, Kundrátek, Plastino, Švarný, Rosandić, Starosta, Luža, Pätoprstý – Cheechoo, Taffe, M. Hlinka – Jeglič, Chipchura, Musatov – Skalický, Lušňák, Šťastný – Vopelka, Petráš, Halama.

    HC Viťaz: Saprykin (Todykov) – Golovkov, A. Semjonov, Katičev, Jeřábek, P. Lukin, Gimajev, Voronkov – Afinogenov, A. Nikulin, Makejev – Kopejkin, Kempe, M. Aaltonen – Vyglazov, Horák, A. Černov – Švec-Rogovoj, Jacenko, Džiošvili – Pankov.

    Rozhodčí: Andris Ansons, Roman Gofman. Čároví: Jakov Palej, Dmitry Sivov.
    STATISTIKY: Porovnání bilance Slovanu Bratislava a Viťazu.

     
    Aréna Ondreja Nepelu je připravena na zahájení důležitého souboje mezi Slovanem Bratislava a Viťazem, který dnes Belasí musí bezpodmínečně porazit za tři body, aby zachovali teoretickou šanci na postup do playoff! Po hymně ruské federace následuje slovenská. Zápas začne za okamžik.
     
    Slovan Bratislava společně s partnery věnoval před začátkem utkání proti Viťazu šek s částkou 10 tisíc eur na podporu boje proti rakovině.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Hymna Slovanu Bratislava dozněla, fanoušci v hledišti ale zpívají dál a ženou svůj tým směrem kupředu!
     
    00:41
    Patrik Bačík z hloubi vlastního obranného pásma rozjel první útočnou akci Slovanu a Michal Hlinka v pravém rohu útočného pásma vyhrál tuhý osobní souboj s jedním z hráčů Viťazu. Poté přišla střela z ostrého úhlu, žádné nebezpečí ale nepřinesla.
     
    01:53
    Hokejistům Viťazu se také podařilo vyhrát souboj v rohu útočného pásma a před bránu posílali nebezpečnou zadovku, kterou pozorný brankář Barry Brust holí usměrnil do bezpečí.
     
    02:55
    Hra se přelévá ze strany na stranu, zatím ovšem bez nějaké velké brankové příležitosti.
     
    03:19
    Slovanu Bratislava se nepodařilo rozehrát a puk na levé straně ledové plochy zamířil na zakázané uvolnění.
     
    03:24
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Mario Kempe v pravém kruhu útočného pásma vyhrál vhazování a Ivan Jacenko z mezikruží mířil po krásné otočce zápěstím po ledě směrem k pravé tyči, kde puk z blízkosti poslal do brány ALEXEJ KOPEJKIN. Viťaz vede v Bratislavě 1:0! Asistence: Ivan Jacenko a Mario Kempe.
    03:24 Alexej KOPEJKIN - 0:1
     
    04:05
    Jonathan Cheechoo na pravém křídle dobře vypálil, Igor Saprykin byl ale připraven a puk našel v lapačce.
     
    05:36
    Slovan Bratislava se ocitl ve dvou obrovských šancích, Igor Saprykin si ale nejprve poradil se střelou z vrcholu mezikruží a vzápětí s pokusem Andreje Šťastného, který se snažil prosadit v blízkosti levé tyče po nádherné stahovačce, jeho následný pokus ale ztroskotal na pravém betonu ležícího brankáře Viťazu!
    05:36 Andrej Šťastný v obrovské šanci Saprykina nepřekonal!
     
    06:14
    A další nebezpečná střela, která přišla na levém křídle od modré čáry. Igor Saprykin ale skvěle zakročil a levým betonem puk mířící ke vzdálenější pravé tyči vykopl!
     
    06:29
    Slovan Bratislava špatně střídal a dostal dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    07:21
    Mario Kempe dostal dvě minuty za podražení a po hře 4 na 4 si Slovan zahraje zkrácenou přesilovou hru.
     
    07:34
    Kyle Chipchura nabral na levém křídle obrovskou rychlost a po objetí brány našel na vrcholu mezikruží krásnou zpětnou přihrávkou Ivana Švarného, který neváhal a bez přípravy puk napálil s příklepem na bránu, jeho pokus ale těsně před Igorem Saprykinem zablokoval jeden z jeho spoluhráčů!
     
    08:01
    Patrik Lušňák na pravém křídle vypálil od modré čáry a Igor Saprykin jeho střelu mířící nad raději lapil do lapačky.
     
    08:29
    Slovan Bratislava hraje v plném počtu a začíná jeho avizovaná zkrácená přesilová hra. Dokáže ji využít?
     
    09:21
    Času na využití přesilové hry bylo příliš málo a Mario Kempe se vrátil na led. Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    10:05
    Alexandr Pankov v levém rohu útočného pásma vybojoval puk a poté si krásně najel mezi kruhy pro vhazování, kde vpádu vypálil střelou na dlouhou hůl bekhendem, Barry Brust byl ale připraven a jeho pokus pravým betonem vyrazil!
     
    10:16
    Také Viťaz během první třetiny špatně střídal a dostal týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě, který odpyká Maxim Afinogenov.
     
    10:47
    Slovan právě vstřelil branku!
    PATRIK LUŠŇÁK si najel před bránu na krásnou přihrávku Pavla Skalického z pravého křídla a z blízkosti jemnou tečí usměrnil puk mezi betony Igora Saprykina ke vzdálenější levé tyči. Slovan Bratislava využil přesilovou hru a vyrovnal stav utkání na 1:1! Asistence: Pavol Skalický.
    10:47 Patrik LUŠŇÁK - 1:1
     
    11:02
    Nick Platino dostal ihned po vyrovnávacím gólu dvouminutový trest za podražení a Viťaz si zahraje v dnešním utkání druhou přesilovou hru.
     
    11:23
    Viťaz se na pravém křídle dostal k několika střelám, žádná ale neprošla na brankáře Barryho Brusta.
     
    12:13
    Maxim Afinogenov se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, jeho střela z téměř nulového úhlu ale skončila na levém betonu Barryho Brusta, který vzápětí ukryl puk pod lapačkou a ještě stihl v oslabení rychle rozehrát, fantastická práce!
     
    13:02
    Vyloučený Nick Plastino je zpět na ledě a Slovan Bratislava úspěšně přečkal druhou hru v oslabení.
     
    13:24
    Jeden z hokejistů Slovanu na pravém křídle zavezl puk do útočného pásma a na vrcholu kruhu pro vhazování napřáhl k táhlé střele, kterou Igor Saprykin ukryl v náručí.
     
    13:35
    Ivan Švarný se hodně rozčiloval, musel ale zamířit na trestnou lavici poté, co dostal dvě minuty za sevření puku v rukavici. Miloš Říha tomu nemohl uvěřit a jen se bezmocně hlavou opřel v předklonu o mantinel.
     
    14:41
    Viťaz se na pravém křídle dostal ke střele, Barry Brust měl ale dobrý výhled a přerušil hru.
     
    15:02
    Hosté se málem v oslabení dopustili obrovské chyby v rozehrávce, Igor Saprykin ale rychle vystartoval z brány, aby puk holí o mantinel poslal do bezpečí.
     
    15:35
    Ivan Švarný se vrátil zpět na ledovou plochu a Slovan v dnešním zápase přečkal i třetí hru v oslabení.
     
    16:14
    Andrej Šťastný byl zřejmě hráčem, který na levém křídle vypálil od modré čáry, jeho pokus byl ale nepřesný a po odrazu od mantinelu skončil v ochranné síti.
     
    16:33
    Nikita Vyglazov nabral na levém křídle obrovskou rychlost a z úhlu napřáhl ke střele, kterou Barry Brust bez problému hrudí vyrazil za svou bránu.
     
    16:45
    Nick Plastino podruhé v zápase usedl na trestnou lavici, tentokrát za hákování poté, co v blízkosti levé tyče zezadu zahákoval zpoza brány vyjíždějícího Nikitu Vyglazova.
     
    17:32
    Viťaz si vytvořil v přesilové hře velký tlak a Roman Horák číhal před bránou, přihrávka z levého rohu útočného pásma se k němu ale nedostala. Barry Brust bleskově sáhl po puku a v blízkosti své pravé tyče ho zmrazil pod lapačkou.
     
    17:53
    Maxim Afinogenov se ocitl v blízkosti pravé tyče po nádherné dlouhé diagonální přihrávce z levého křídla ve velké šanci, z ostrého úhlu ale mířil pouze do boční sítě brány, kterou Barry Brust během zákroku vleže posunul levým betonem!
     
    18:45
    Nick Plastino se vrátil podruhé v zápase zpět na ledovou plochu po uplynutí dvouminutového trestu a Slovan Bratislava hraje v závěru první třetiny v plném počtu.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:54
    Žiga Jeglič na pravém křídle dobře vypálil od mantinelu, Igor Saprykin byl ale připraven a puk ukryl v lapačce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Slovan Bratislava se nechal v první třetině hodně často vylučovat a Viťaz se ujal po necelých čtyřech minutách vedení, když se ve hře pět na pět prosadil Alexej Kopejkin, na jehož gól v polovině úvodní části odpověděl v přesilové hře Patrik Lušňák. Skóre po první třetině: HC Slovan Bratislava 1 HC Viťaz 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 19:59.
     
    Statistiky po první třetině: Střely: 20-17; Střely na bránu: 11-10; Vhazování: 10-14; Zablokované střely: 2-8; Hity: 2-4; Fauly: 2-1; Trestné minuty: 8-4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Barry Brust v úvodu druhé třetiny zastavil střelu Viťazu z pravého kruhu pro vhazování a rychle rozehrál.
     
    21:19
    Alexej Kopejkin na pravém křídle vypálil z úhlu od mantinelu, Barry Brust byl ale připraven a puk sevřel ve svém náručí, aby se hokejisté Viťazu náhodou nedostali k dorážce.
     
    22:29
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Barry Brust se vydal za bránu, aby zastavil nahození Viťazu, jenže po katastrofální rozehrávce puk namazal na hůl Arťoma Švece-Rogovoje, který se neukvapil se zakončením a ještě ho předložil lépe postavenému IVANOVI JACENKOVI, který zamířil z mezikruží do prázdné brány. Asistence: Arťom Švec-Rogovoj.
    22:29 Ivan JACENKO - 1:2
     
    22:43
    Alexandr Nikulin vypálil z pravého kruhu pro vhazování a Barry Brust ukryl puk ve své lapačce.
     
    22:53
    A další střela hostů z pravého křídla, která od modré čáry mířila pod horní tyč, Barry Brust ji ale opět ukryl v lapačce! Brankář Slovanu rozhodně nemá o práci nouzi.
     
    23:20
    Alexandr Pankov se v levém kruhu pro vhazování krásně protáhl kolem Patrika Bačíka, který mu vpádu zabránil naženou holí poslat puk před bránu, jenže kotouč se od jeho hokejky nebezpečně odrážel k přední levé tyči, Barry Brust byl ale naštěstí připraven a pravým betonem puk vyrazil!
     
    25:00
    Slovan Bratislava podruhé v zápase prohrává a musí pořádně zabrat, pokud chce utkání otočit a vyhrát.
     
    25:15
    Konečně Slovan předvedl nějakou kloudnější akci, ze které pramenila na pravém křídle střela z ostrého úhlu, Igor Saprykin byl ale na přední tyči připraven a puk vyrazil!
     
    26:20
    Tomáš Kundrátek na pravém křídle nádherně vypálil od modré čáry a Igor Saprykin měl pořádné starosti, nakonec ale puk před dorážejícím Jonathanem Cheechooem dokázal zastavit! Útočník Slovanu štouchl do puku nataženou holí, to už ho ale měl brankář Viťazu pevně pod kontrolou.
     
    27:31
    Viťazu se na levém křídle nepodařilo rozehrát a puk zamířil na zakázané uvolnění.
     
    28:15
    Viťaz se za současného vývoje utkání nežene směrem kupředu a z obranného nebo středního pásma pouze nahazuje puku na bránu Barryho Brusta.
     
    28:31
    Jeden z hráčů Slovanu se ocitl v blízkosti levé tyče ve slibné šanci, jenže jeho následná střela skončila mimo! V hledišti to jen bezmocně zahučelo.
     
    29:31
    Igor Saprykin se vydal za svou bránu, aby bekhendem po nahození Slovanu Bratislava rozehrál.
     
    29:43
    Viťaz rozjel nádhernou kombinační akci, která kolikrát není k vidění ani v NHL, a v mezikruží ji zakončil prudkou střelou bez přípravy Alexandr Nikulin! Jeho pokus ovšem zamířil pouze doprostřed brány a náruče připraveného Igora Saprykina.
     
    30:20
    Slovan se dostal během pár sekund ke dvěma nebezpečným střelám, Igor Saprykin si ale nejprve poradil s prudkou střelou z levého kruhu pro vhazování a vzápětí i vrcholu mezikruží!
     
    31:38
    Viťaz po druhém gólu vyklidil pole a Slovan Bratislava si začíná vytvářet čím dál větší převahu.
     
    32:45
    Patrik Lušňák schytal před vlastní střídačkou tvrdý hit a zůstal ležet na ledové ploše. Hra byla vzápětí přerušena, ale až po několika sekundách. Z hlediště se hrnul hlasitý pískot!
     
    32:45
    Alexej Semjonov po faulu na Patrika Lušňáka usedl na trestnou lavici a dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    33:45
    Minuta z přesilové hry Slovanu je pryč a Belasí se zatím marně snaží usadit v útočném pásmu.
     
    34:31
    Tomáš Kundrátek napřáhl na pravém křídle od modré čáry k prudké střele s příklepem, která mířila k bližší pravé tyče a Igor Saprykin měl co dělat, aby ji zastavil, nakonec se mu ale kotouč podařilo zkrotit a zalehnout!
     
    34:45
    Vyloučený kapitán Viťazu Alexej Semjonov je zpět na ledě a Slovan Bratislava nevyužil ani třetí přesilovou hru.
     
    35:24
    Viťaz právě vstřelil branku!
    IVAN JACENKO si na vrcholu levého kruhu pro vhazování klepl o led a Arťom Švec-Rogovoj ho okamžitě našel krásnou zpětnou přihrávkou z levého rohu útočného pásma, po které napřáhl ke krásné střele zápěstím a vymetl vzdálenější pravý horní roh brány. Sen o playoff se rozplývá a Viťaz vede nad Slovanem 3:1! Asistence: Arťom Švec-Rogovoj a Sergej Gimajev.
    35:24 Ivan JACENKO - 1:3
     
    36:45
    Slovanu se nepodařilo na levém křídle rozjet souvislou akci a puk zamířil podél střídaček na zakázané uvolnění.
     
    37:39
    Slovan Bratislava se v blízkosti levé tyče dostal do náznaku šance, jeho následná střela ale byla sražena mimo.
     
    38:39
    Přesně 121 sekund před koncem druhé třetiny se opět pískalo zakázané uvolnění a opět na straně Slovanu.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Slovan Bratislava se na rozdíl od včerejšího utkání proti Dinamu Moskva jen stěží dostává do slibných brankových příležitostí a v obraně navíc dělá zbytečné chyby. Brankář Barry Brust při rozehrávce zpoza brány namazal puk v úvodu druhé třetiny na hůl Arťoma Švece-Rogovoje, který se neukvapil se zakončením, a Ivan Jancenko po jeho přihrávce skóroval do prázdné brány. Poslední jmenovaný hráč se vzápětí prosadil podruhé v zápase nádhernou střelou do pravého horního rohu brány a dostal Viťaz na koně. Slovan už to bude mít ve zbytku utkání hodně těžké, šance na vyrovnání či vítězství ale stále žije. Skóre po druhé třetině: HC Slovan Bratislava 1 HC Viťaz 3.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 20:49.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely: 38-32; Střely na bránu: 18-21; Vhazování: 19-23; Zablokované střely: 3-15; Hity: 5-10; Fauly: 2-2; Trestné min.: 8-6.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Slovan Bratislava vstupuje do třetí třetiny s dvoubrankovým mankem a má pouhých dvacet minut na to, aby se pokusil zachránit letošní sezónu.
     
    40:43
    Viťaz vstoupil do závěrečné části utkání lépe a v levém kruhu pro vhazování napřáhl jeden z jeho hráčů k prudké střele, která minula bližší levý horní roh brány a zamířila mimo.
     
    41:09
    Belasí to na opačné straně ledové plochy zkoušeli střelou z pravého křídla, puk ale těsně nad ledem zamířil vedle přední brány tyče a skončil na mantinelu za bránou.
     
    42:19
    Hra je ve třetí třetině velice plynulá a od úvodního vhazování se v ní zatím ani jednou nepřerušovalo.
     
    42:44
    Patrik Bačík vyhrál závod o puk a proti Viťazu bylo odpískáno po nepřesné přihrávce zakázané uvolnění.
     
    43:24
    Viťaz právě vstřelil branku!
    MAXIM AFINOGENOV po zpětné přihrávce Alexeje Makejeva v blízkosti modré čáry naznačil střelu a poté napřáhl k nádherné ráně s příklepem, která zapadla přesně do levého horního rohu brány. Asistence: Alexej Makejev.
    43:24 Maxim AFINOGENOV - 1:4
     
    43:58
    Dvojice hráčů Slovanu se ocitla před bránou v obrovské šanci, ani jeden ale nedokázal puk dopravit do brány! Igor Saprykin na pravém boku předvedl senzační zákrok.
     
    45:47
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Belasí trestuhodně propadli na levém křídle na útočné modré čáře a ALEXANDR PANKOV po jeho krásné žabičce z pravého křídla na vzdálenější levé tyči o vyrážečku přesouvajícího se Barryho Brusta zamířil bez přípravy k přední levé tyči. Asistence: Arťom Švec-Rogovoj.
    45:47 Alexandr PANKOV - 1:5
     
    46:35
    Jeff Taffe na levém křídle nabral rychlost a nahazoval puk směrem na vzdálenější pravou tyč, tam ovšem nebyl žádný z jeho spoluhráčů, který by se dostal do zakončení.
     
    47:05
    Sergej Gimajev v pravém rohu obranného pásma fauloval Jeffa Taffea a dostal dvě minuty za podražení.
     
    47:55
    Jonathan Cheechoo se snažil v blízkosti levé tyče prodrat do zakončení, jenže si pomohl držením a přesilová hra Slovanu Bratislava rychle skončila.
     
    48:33
    Barry Brust musel v rychlém sledu dvakrát zasahovat proti střelám z pravého křídla, jednalo se ale o snadné zákroky.
     
    48:50
    Ivan Jacenko nabral na pravém křídle rychlost a střelou od mantinelu se pokusil vstřelit hattrick, jeho pokus byl ale přizvednut a skončil v ochranné síti.
     
    48:59
    Mario Kempe se v blízkosti pravé tyče po vyjetí zpoza brány ocitl ve velké šanci a puk se od hole Barryho Brusta přiložené k ledu vznášel směrem pod horní tyč, nakonec se ale od ní odrazil do jeho zad a poté ven!
     
    49:05
    Vyloučený Sergej Gimajev je zpět na ledě a začíná krátká přesilová hra hostujícího Viťazu.
     
    49:46
    Viťaz právě vstřelil branku!
    MARIO KEMPE si skvěle najel mezi kruhy pro vhazování, kde tečoval střelu Mira Aaltonena z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a puk nad pravým betonem Barryho Brusta zamířil ke vzdálenější levé tyči. Viťaz využil přesilovou hru a vede nad Slovanem na jeho vlastním ledě 6:1! Asistence: Miro Aaltonen a Roman Horák.
    49:46 Mario KEMPE - 1:6
     
    50:52
    Andrej Šťastný v blízkosti vrcholu levého kruhu pro vhazování přes jednoho z hráčů Viťazu napřáhl k pěkné táhlé střele zápěstím, jeho následný pokus ale zamířil pouze doprostřed brány, kde byl připravený Igor Saprykin.
     
    51:30
    Dnešní utkání sleduje 10055 diváků.
     
    52:03
    Slovan si v rychlém sledu vytvořil dvě skvělé brankové příležitosti! V blízkosti levé tyče nejprve pálil pod horní tyč Jeff Taffe, Igor Saprykin ale předvedl senzační zákrok, když puk maskou vytáhl nad, a vzápětí si poradil i s prudkou střelou Jonathana Cheechooa od modré čáry. Pokus druhého jmenovaného hráče mířil nad ledem k bližší pravé tyči, brankář Viťazu se ale překonat nenechal a předvedl perfektní semafor! Igor Saprykin ukryl puk v lapačce.
     
    53:58
    Tomáš Starosta se během pár sekund dostal na levém křídle ke dvěma nebezpečným střelám, Igor Saprykin ale po úvodním gólu Slovanu zamkl bránu na sto západů!
     
    55:01
    Arťom Švec-Rogovoj si z pravého rohu útočného pásma krásně vybruslil před bránu a v blízkosti pravé tyče se pokusil puk zasunout mezi betony Barryho Brusta, brankář Slovanu Bratislava se ale překonat nenechal!
     
    55:16
    Slovan se ocitl pod velkým tlakem a raději puk vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    55:24
    Hosté v levém kruhu pro vhazování napřáhl z úhlu k prudké střele, která letěla těsně nad ledem a Barry Brust ji levým betonem vykopl!
     
    56:55
    Slovan Bratislava si vytvořil obrovský zámek a pokud jsem dobře slyšel, tak se puk odrazil zpět do hry od tyče! To byla nádherná pumelice Belasích od modré čáry. Druhý gól ale nikde.
     
    57:56
    Fanoušci Slovanu Bratislava odpočítali fantastickou děkovačku. Každý fanoušek slovenského týmu je na nohou a hlasitě tleská! Dokonce se zde objevila i mexická vlna.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:08
    Fanoušci Belasích děkují svým hráčům za fantastickou sezónu, ačkoliv se jim do playoff nakonec proniknout nepodaří. Slovan předváděl doma skvělé výkony a od Vánoc před svým publikem až do včerejšího zápasu proti Dinamu Moskva nevyšel bodově naprázdno!
     
    Konec zápasu.
     
    Slovan Bratislava sice zásluhou Patrika Lušňáka v první třetině odpověděl v přesilové hře na úvodní gól Alexeje Kopejkina, z jeho strany už to ale bylo vše a ve zbytku utkání inkasoval v řadě pět gólů, z nichž dva padly po velkých a zbytečných chybách. Belasím se utkání o důležité tři body vůbec nepovedlo a dva zápasy před koncem základní hrací doby je jasné, že se do playoff nepodívají. Viťaz si naopak zásluhou dvou branek z hokejky Ivana Jacenka upevnil místo mezi nejlepší osmičkou a zvítězil již posedmé v řadě. Konečný výsledek: HC Slovan Bratislava 1 HC Viťaz 6.
    FOTO: Belasí dostali pěkný příděl a museli blahopřát k výhře.

     
    Statistiky: Střely: 57-48; Střely na bránu: 30-29; Vhazování: 28-36; Zablokované střely: 5-18; Hity: 6-14; Fauly: 3-3; Trestné minuty: 10-8.
    VIDEO: Kompletní sestřih všech branek hostujícího Viťazu.

     
    Česká stopa v utkání:

    Tomáš Kundrátek (SLV) 0+0, 2 střely, čas na ledě 22:52
    Lukáš Vopelka (SLV) 0+0, 0 střel, čas na ledě 4:53
    Jakub Jeřábek (VIT) 0+0, 5 střel, čas na ledě 20:37
    Roman Horák (VIT) 0+1, 0 střel, čas na ledě 17:47 (21:42:07)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 11. Lušňák (Skalický) – 4. Kopejkin (Jacenko, Kempe), 23. Jacenko (Švec-Rogovoj), 36. Jacenko (Švec-Rogovoj, Gimajev), 44. Afinogenov (Makejev), 46. Pankov (Švec-Rogovoj), 50. Kempe (M. Aaltonen, Horák)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Bačík, Kundrátek, Plastino, Švarný, Rosandić, Starosta, Luža, Pätoprstý – Cheechoo, Taffe, M. Hlinka – Jeglič, Chipchura, Musatov – Skalický, Lušňák, Šťastný – Vopelka, Petráš, Halama.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Saprykin (Todykov) – Golovkov, A. Semjonov, Katičev, Jeřábek, P. Lukin, Gimajev, Voronkov – Afinogenov, A. Nikulin, Makejev – Kopejkin, Kempe, M. Aaltonen – Vyglazov, Horák, A. Černov – Švec-Rogovoj, Jacenko, Džiošvili – Pankov.

    Rozhodčí: Andris Ansons, Roman Gofman. Čároví: Jakov Palej, Dmitry Sivov

    Diváci: 10055
    bahis siteleri