Barys – Minsk 5:1 (kon.) | Jekatěrinburg – Riga 4:2 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Jokerit 2:3 (kon.)
Magnitogorsk – Petrohrad 5:4 (5:4 po s.n.) | Čeljabinsk – Čerepovec 1:0 (kon.) | Ufa – CSKA Moskva 1:5 (kon.)
Spartak Moskva – Soči 1:3 (kon.) | HC Slovan – Viťaz 1:6 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
1:6 (1:1, 0:2, 0:3)
HC Viťaz Moskevská oblast
Pátek 03.02.2017, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:08
    Fanoušci Belasích děkují svým hráčům za fantastickou sezónu, ačkoliv se jim do playoff nakonec proniknout nepodaří. Slovan předváděl doma skvělé výkony a od Vánoc před svým publikem až do včerejšího zápasu proti Dinamu Moskva nevyšel bodově naprázdno!
     
    57:56
    Fanoušci Slovanu Bratislava odpočítali fantastickou děkovačku. Každý fanoušek slovenského týmu je na nohou a hlasitě tleská! Dokonce se zde objevila i mexická vlna.
     
    56:55
    Slovan Bratislava si vytvořil obrovský zámek a pokud jsem dobře slyšel, tak se puk odrazil zpět do hry od tyče! To byla nádherná pumelice Belasích od modré čáry. Druhý gól ale nikde.
     
    55:24
    Hosté v levém kruhu pro vhazování napřáhl z úhlu k prudké střele, která letěla těsně nad ledem a Barry Brust ji levým betonem vykopl!
     
    55:01
    Arťom Švec-Rogovoj si z pravého rohu útočného pásma krásně vybruslil před bránu a v blízkosti pravé tyče se pokusil puk zasunout mezi betony Barryho Brusta, brankář Slovanu Bratislava se ale překonat nenechal!
     
    53:58
    Tomáš Starosta se během pár sekund dostal na levém křídle ke dvěma nebezpečným střelám, Igor Saprykin ale po úvodním gólu Slovanu zamkl bránu na sto západů!
     
    52:03
    Slovan si v rychlém sledu vytvořil dvě skvělé brankové příležitosti! V blízkosti levé tyče nejprve pálil pod horní tyč Jeff Taffe, Igor Saprykin ale předvedl senzační zákrok, když puk maskou vytáhl nad, a vzápětí si poradil i s prudkou střelou Jonathana Cheechooa od modré čáry. Pokus druhého jmenovaného hráče mířil nad ledem k bližší pravé tyči, brankář Viťazu se ale překonat nenechal a předvedl perfektní semafor! Igor Saprykin ukryl puk v lapačce.
    49:46 Mario KEMPE - 1:6
     
    49:46
    Viťaz právě vstřelil branku!
    MARIO KEMPE si skvěle najel mezi kruhy pro vhazování, kde tečoval střelu Mira Aaltonena z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a puk nad pravým betonem Barryho Brusta zamířil ke vzdálenější levé tyči. Viťaz využil přesilovou hru a vede nad Slovanem na jeho vlastním ledě 6:1! Asistence: Miro Aaltonen a Roman Horák.
     
    48:59
    Mario Kempe se v blízkosti pravé tyče po vyjetí zpoza brány ocitl ve velké šanci a puk se od hole Barryho Brusta přiložené k ledu vznášel směrem pod horní tyč, nakonec se ale od ní odrazil do jeho zad a poté ven!
     
    47:55
    Jonathan Cheechoo se snažil v blízkosti levé tyče prodrat do zakončení, jenže si pomohl držením a přesilová hra Slovanu Bratislava rychle skončila.
     
    47:05
    Sergej Gimajev v pravém rohu obranného pásma fauloval Jeffa Taffea a dostal dvě minuty za podražení.
    45:47 Alexandr PANKOV - 1:5
     
    45:47
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Belasí trestuhodně propadli na levém křídle na útočné modré čáře a ALEXANDR PANKOV po jeho krásné žabičce z pravého křídla na vzdálenější levé tyči o vyrážečku přesouvajícího se Barryho Brusta zamířil bez přípravy k přední levé tyči. Asistence: Arťom Švec-Rogovoj.
     
    43:58
    Dvojice hráčů Slovanu se ocitla před bránou v obrovské šanci, ani jeden ale nedokázal puk dopravit do brány! Igor Saprykin na pravém boku předvedl senzační zákrok.
    43:24 Maxim AFINOGENOV - 1:4
     
    43:24
    Viťaz právě vstřelil branku!
    MAXIM AFINOGENOV po zpětné přihrávce Alexeje Makejeva v blízkosti modré čáry naznačil střelu a poté napřáhl k nádherné ráně s příklepem, která zapadla přesně do levého horního rohu brány. Asistence: Alexej Makejev.
    35:24 Ivan JACENKO - 1:3
     
    35:24
    Viťaz právě vstřelil branku!
    IVAN JACENKO si na vrcholu levého kruhu pro vhazování klepl o led a Arťom Švec-Rogovoj ho okamžitě našel krásnou zpětnou přihrávkou z levého rohu útočného pásma, po které napřáhl ke krásné střele zápěstím a vymetl vzdálenější pravý horní roh brány. Sen o playoff se rozplývá a Viťaz vede nad Slovanem 3:1! Asistence: Arťom Švec-Rogovoj a Sergej Gimajev.
     
    34:31
    Tomáš Kundrátek napřáhl na pravém křídle od modré čáry k prudké střele s příklepem, která mířila k bližší pravé tyče a Igor Saprykin měl co dělat, aby ji zastavil, nakonec se mu ale kotouč podařilo zkrotit a zalehnout!
     
    32:45
    Alexej Semjonov po faulu na Patrika Lušňáka usedl na trestnou lavici a dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    32:45
    Patrik Lušňák schytal před vlastní střídačkou tvrdý hit a zůstal ležet na ledové ploše. Hra byla vzápětí přerušena, ale až po několika sekundách. Z hlediště se hrnul hlasitý pískot!
     
    30:20
    Slovan se dostal během pár sekund ke dvěma nebezpečným střelám, Igor Saprykin si ale nejprve poradil s prudkou střelou z levého kruhu pro vhazování a vzápětí i vrcholu mezikruží!
     
    29:43
    Viťaz rozjel nádhernou kombinační akci, která kolikrát není k vidění ani v NHL, a v mezikruží ji zakončil prudkou střelou bez přípravy Alexandr Nikulin! Jeho pokus ovšem zamířil pouze doprostřed brány a náruče připraveného Igora Saprykina.
     
    28:31
    Jeden z hráčů Slovanu se ocitl v blízkosti levé tyče ve slibné šanci, jenže jeho následná střela skončila mimo! V hledišti to jen bezmocně zahučelo.
     
    26:20
    Tomáš Kundrátek na pravém křídle nádherně vypálil od modré čáry a Igor Saprykin měl pořádné starosti, nakonec ale puk před dorážejícím Jonathanem Cheechooem dokázal zastavit! Útočník Slovanu štouchl do puku nataženou holí, to už ho ale měl brankář Viťazu pevně pod kontrolou.
     
    25:15
    Konečně Slovan předvedl nějakou kloudnější akci, ze které pramenila na pravém křídle střela z ostrého úhlu, Igor Saprykin byl ale na přední tyči připraven a puk vyrazil!
     
    23:20
    Alexandr Pankov se v levém kruhu pro vhazování krásně protáhl kolem Patrika Bačíka, který mu vpádu zabránil naženou holí poslat puk před bránu, jenže kotouč se od jeho hokejky nebezpečně odrážel k přední levé tyči, Barry Brust byl ale naštěstí připraven a pravým betonem puk vyrazil!
     
    22:53
    A další střela hostů z pravého křídla, která od modré čáry mířila pod horní tyč, Barry Brust ji ale opět ukryl v lapačce! Brankář Slovanu rozhodně nemá o práci nouzi.
    22:29 Ivan JACENKO - 1:2
     
    22:29
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Barry Brust se vydal za bránu, aby zastavil nahození Viťazu, jenže po katastrofální rozehrávce puk namazal na hůl Arťoma Švece-Rogovoje, který se neukvapil se zakončením a ještě ho předložil lépe postavenému IVANOVI JACENKOVI, který zamířil z mezikruží do prázdné brány. Asistence: Arťom Švec-Rogovoj.
     
    17:53
    Maxim Afinogenov se ocitl v blízkosti pravé tyče po nádherné dlouhé diagonální přihrávce z levého křídla ve velké šanci, z ostrého úhlu ale mířil pouze do boční sítě brány, kterou Barry Brust během zákroku vleže posunul levým betonem!
     
    16:45
    Nick Plastino podruhé v zápase usedl na trestnou lavici, tentokrát za hákování poté, co v blízkosti levé tyče zezadu zahákoval zpoza brány vyjíždějícího Nikitu Vyglazova.
     
    13:35
    Ivan Švarný se hodně rozčiloval, musel ale zamířit na trestnou lavici poté, co dostal dvě minuty za sevření puku v rukavici. Miloš Říha tomu nemohl uvěřit a jen se bezmocně hlavou opřel v předklonu o mantinel.
     
    11:02
    Nick Platino dostal ihned po vyrovnávacím gólu dvouminutový trest za podražení a Viťaz si zahraje v dnešním utkání druhou přesilovou hru.
    10:47 Patrik LUŠŇÁK - 1:1
     
    10:47
    Slovan právě vstřelil branku!
    PATRIK LUŠŇÁK si najel před bránu na krásnou přihrávku Pavla Skalického z pravého křídla a z blízkosti jemnou tečí usměrnil puk mezi betony Igora Saprykina ke vzdálenější levé tyči. Slovan Bratislava využil přesilovou hru a vyrovnal stav utkání na 1:1! Asistence: Pavol Skalický.
     
    10:16
    Také Viťaz během první třetiny špatně střídal a dostal týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě, který odpyká Maxim Afinogenov.
     
    10:05
    Alexandr Pankov v levém rohu útočného pásma vybojoval puk a poté si krásně najel mezi kruhy pro vhazování, kde vpádu vypálil střelou na dlouhou hůl bekhendem, Barry Brust byl ale připraven a jeho pokus pravým betonem vyrazil!
     
    07:34
    Kyle Chipchura nabral na levém křídle obrovskou rychlost a po objetí brány našel na vrcholu mezikruží krásnou zpětnou přihrávkou Ivana Švarného, který neváhal a bez přípravy puk napálil s příklepem na bránu, jeho pokus ale těsně před Igorem Saprykinem zablokoval jeden z jeho spoluhráčů!
     
    07:21
    Mario Kempe dostal dvě minuty za podražení a po hře 4 na 4 si Slovan zahraje zkrácenou přesilovou hru.
     
    06:29
    Slovan Bratislava špatně střídal a dostal dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    06:14
    A další nebezpečná střela, která přišla na levém křídle od modré čáry. Igor Saprykin ale skvěle zakročil a levým betonem puk mířící ke vzdálenější pravé tyči vykopl!
    05:36 Andrej Šťastný v obrovské šanci Saprykina nepřekonal!
     
    05:36
    Slovan Bratislava se ocitl ve dvou obrovských šancích, Igor Saprykin si ale nejprve poradil se střelou z vrcholu mezikruží a vzápětí s pokusem Andreje Šťastného, který se snažil prosadit v blízkosti levé tyče po nádherné stahovačce, jeho následný pokus ale ztroskotal na pravém betonu ležícího brankáře Viťazu!
    03:24 Alexej KOPEJKIN - 0:1
     
    03:24
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Mario Kempe v pravém kruhu útočného pásma vyhrál vhazování a Ivan Jacenko z mezikruží mířil po krásné otočce zápěstím po ledě směrem k pravé tyči, kde puk z blízkosti poslal do brány ALEXEJ KOPEJKIN. Viťaz vede v Bratislavě 1:0! Asistence: Ivan Jacenko a Mario Kempe.
     
    Slovan Bratislava společně s partnery věnoval před začátkem utkání proti Viťazu šek s částkou 10 tisíc eur na podporu boje proti rakovině.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 11. Lušňák (Skalický) – 4. Kopejkin (Jacenko, Kempe), 23. Jacenko (Švec-Rogovoj), 36. Jacenko (Švec-Rogovoj, Gimajev), 44. Afinogenov (Makejev), 46. Pankov (Švec-Rogovoj), 50. Kempe (M. Aaltonen, Horák)


    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – Bačík, Kundrátek, Plastino, Švarný, Rosandić, Starosta, Luža, Pätoprstý – Cheechoo, Taffe, M. Hlinka – Jeglič, Chipchura, Musatov – Skalický, Lušňák, Šťastný – Vopelka, Petráš, Halama.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Saprykin (Todykov) – Golovkov, A. Semjonov, Katičev, Jeřábek, P. Lukin, Gimajev, Voronkov – Afinogenov, A. Nikulin, Makejev – Kopejkin, Kempe, M. Aaltonen – Vyglazov, Horák, A. Černov – Švec-Rogovoj, Jacenko, Džiošvili – Pankov.

    Rozhodčí: Andris Ansons, Roman Gofman. Čároví: Jakov Palej, Dmitry Sivov

    Diváci: 10055
    bahis siteleri