Nijmegen – GA Eagles 1:2 (kon.) | Alkmaar – Eindhoven 2:4 (kon.) | Willem II – Heracles 1:2 (kon.)
Groningen – Excelsior 1:1 (kon.)
konec
NEC Nijmegen
1:2 (0:2)
Go Ahead Eagles
Sobota 04.02.2017, 18:30 • Goffertstadion, Nijmegen • Nizozemská Eredivisie • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nizozemská nejvyšší soutěž Eredivisie pokračuje jednadvacátým kolem a my se společně zaměříme na zápas domácího Nijmegenu, který přivítá GA Eagles.
     
    NEC Nijmegen

    Nijmegen se po odehraných dvaceti kolech nachází na desáté pozici. Po nepovedeném úvodu sezony se Nijmegen v novém roce vrací k dobrých výkonům. V posledním měsíci se Nijmegen radoval z vítězství s týmem ze středu tabulky. Na stadionu Willemu zvítězil o jednu branku. Následně navázal dalším výhrou na svém stadionu proti předposlední Rodě. Před týdnem ale před fanoušky Feyenoordu dostal čtyři branky a sám nedokázal brankáře domácího týmu ani jednou překonat.
     
    Go Ahead Eagles

    Eagles to nemají po postupu do nejvyšší nizozemské soutěže jednoduché. Z dvaceti kol dokázali získat jen třináct bodů a jsou s odstupem na posledním místě v tabulce. Z posledních třinácti soutěžních zápasů se Eagles radovali z vítězství jen jednou. Ale zato to byl skalp prvního týmu tabulky. Na domácí půdě se vytáhli na slavný Feyenoord, který porazili 1:0. To už je ale téměř tři měsíce starý zápas a od té doby čekají na další utkání ze kterého si připíšou tři body.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    14.08. 2016 G.A. Eagles – Nijmegen 2:2
    02.02. 2014 Nijmegen – G.A. Eagles 1:1
    05.10. 2013 G.A. Eagles – Nijmegen 4:3
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    NEC Nijmegen: Delle – Dyrestam, Dumić, Golla, Fomitschow – von Haacke, Kadioglu, Breinburg (C) – Mayi, Jornell Grot, Rayhi.
    Náhradníci: Smits, van Duin – Heinloth, Bikel, Awoniyi, J. Larsson, Buwalda, Messaoud, Groeneveld.

    Go Ahead Eagles: Zwarthoed – Groenbast, Fischer (C), Schenk, Ritzmaier – Chirivella, Crowley, Duits – Antonia, de Kogel, Manu.
    Náhradníci: Cummins – Nieveld, Suk, Hendriks, Hettinga, Marengo..
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas jednadvacátého kola může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí měli k dispozici rozehrávku prvního poločasu. Nikam se však neženou a do hry se zapojit také už i brankář Delle.
     
    3
    Také hosté se poprvé předvedli na útočné polovině. Groenbast získal míč u svého vápna, sám přešel přes několik soupeřů, ale před pokutovým územím Nijmegenu byl obrán čistým skluzem.
     
    4
    Na pravé straně se k míči procpal Mayi. Centroval před branku, kde byl jeden na jednoho Grot s Fischerem. Ani jeden však nezasáhl balon.
     
    5
    Elvis Manu nepříjemně pro domácí napadal rozehrávku. Nijmegen se musel několikrát vrátit s míčem až ke stoperům. Dlouhý pas na Rayhia nevyšel. Balon si bere Zwarthoed.
     
    6
    Zwarthoed si nyní nepočítal vůbec přesně. Do jeho výkopu si našel cestu napadající Grot a jen těsně se od něj neodrazil míč do branky.
     
    7
    Domácí jsou v úvodu zápasu aktivnější. Na levém kraji se také převedl poprvé v zápase Breinburg. Přihrávkou do středu uvolnil Kadiogla. Ten se dostal do vápna, ale proti přesile si již nevěděl rady.
     
    8
    Grot znovu u míče. Tentokrát centroval z velkého úhlu před branku hostů. Na zadní tyči nikoho ze svých spoluhráčů nenašel a akce končí bez zakončení.
     
    9
    Nijmegen se usadil na polovině soupeře. Zatím ale schází domácímu týmu větší přesnost ve finální fázi.
     
    10
    Dlouhý aut poslal do vápna domácí Fomitschow. V pokutovém území ale byla převaha hráčů Eagles, kteří si s přehledem poradili.
     
    11
    Po dlouhé době se k míči dostali také hosté. Ne však na dlouho. Crowley ztratil ve středu pole míč a musí se vracet do obrany.
     
    12
    Dlouhý pas na rozběhnutého Grota si pohlídal Zwarthoed, který si vyběhl až na hranici vápna, kde sebral míč ze vzduchu.
     
    13
    Nyní musel být hodně opatrný Fischer, který měl za zády napadajícího Mayiho. Hostující stoper nepříjemnou situaci zvládl kombinací s brankářem.
     
    13
    Go Ahead Eagles právě vstřelili branku!
    Tak to je rána pro domácí celek. Nijmegen byl od začátku zápasu aktivnější, ale inkasuje jako první. ELVIS MANU se zkušeně zbavil obránce v pokutovém území a střelou na zadní tyč posílá Eagles do vedení. Delle se sice natahoval za střelou, ale vyrazit jí nedokázal.
    13. Elvis MANU - 0:1
     
    15
    Nijmegen je zaskočen brankou ve vlastní síti. Ve středu pole zůstal na trávníku Kadioglu, který musí být ošetřen. Žlutou kartu za nepříjemný zákrok dostává Antonia.
     
    16
    Domácí se po vyvedené kombinaci dostali ke střele. Zpoza vápna natáhl ke střele Kadioglu, ale vystrašil jen diváky nad brankou.
     
    17
    Delle musel na zem. Dlouhý pas hledal v pokutovém území De Kogela, ale domácí brankář se vrhl pod nohy soupeře bere míč.
     
    19
    Domácí jsou i po obdržené brance aktivnější, ale do pokutového území si již nedostávají tak snadno jako v prvních minutách zápasu.
     
    20
    I po dvaceti odehraných minutách stále vedou Eagles nad domácím Nijmegenem o jednu branku. Nyní se pokusil překvapit obranu soupeře Duits, ale jeho přízemní střela jde mimo.
     
    21
    Nepřesnou rozehrávku domácího celku mohl potrestat Crowley, ale při přechodu přes půlící lajně nebyl připravený na souboj s Gollou.
     
    22
    Grot se připomněl na trávníku. Hlavou chtěl přiťuknout míč na hranici vápna, kde byl připravený ke střele Rayhi. Míč se však k jeho spoluhráči nedostal.
     
    24
    Domácí pokračují v tlaku. Od rohového praporku se dostal míč do ohně na zadní tyč. Tam si nepočínal vůbec zle Mayi, který ale nepropálil obrannou hradbu před sebou.
     
    25
    Eagles si mohou na malou chvíli oddechnout od bránění. Po kombinaci na vlastní polovině však ztratil balon Duits a hosté se museli vracet do obrany. Celou akci musel zastavit až faulem za žlutou kartu střelec první branky Manu.
     
    26
    Go Ahead Eagles právě vstřelili branku!
    A už je to o dvě branky. Průběžné skóre naprosto neodpovídá dění na trávníku. Na dlouhý pas za obranu si naběhl JARCHINIO ANTONIA, předběhl svého strážce a z úhlu prostřelil domácího brankáře.
    26. Jarchinio ANTONIA - 0:2
     
    28
    Domácí jsou více u míče, ale finální fáze jim dnes nevychází. Znovu se pokusil projít do vápna Grot, ale byl čistě zastaven Fischerem.
     
    29
    Nijmegen se nemůže prosadit před dobře organizovanou obranu hostů. Eagles naopak čekají na další možnost k úspěšnému brejku.
     
    30
    Po půlhodině hry vedou hosté již o dvě branky. Nijmegen diktuje hru, ale Eagles jsou zatím ve smrtících brejcích mnohem efektivnější.
     
    31
    Manu se už už znovu dostával za obranu Nijmegenu. Po přesné přihrávce si však pomohl v souboji drobným faulem a akce musí být zastavena.
     
    32
    Manu si tentokrát poradil se soupeřem v rychlostním souboji. Dostal se před obránce a ten ho musel zatáhnout za dres. Nyní rozhodčí nevytahuje žlutý kartónek.
     
    33
    Eagles mohli rozehrávat volný přímý kop. V malém vápně si však udělal respekt Delle, který si vyskočil pro míč.
     
    34
    Hosté však zůstávají u míče. Nyní centroval z levého kraje Duits. Míč se mu svezl z kopačky a centr tak končí mimo dosah jako spoluhráčů.
     
    36
    Theo Zwarthoed musel po dlouhé době sáhnout na míč. Přízemní centr mu však nenadělal žádné problémy.
     
    37
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Domácí si v úvodu nevytvořili potřebné vedení, naopak dostali dvě branky a nyní přicházejí i o kontrolu nad míčem.
     
    38
    Nijmegen se snad poprvé v zápase stáhl do obrany a vyčkává do vytvoří v útoku soupeř. Manu se snažil přejít přes Dyrestama, ale ten mu zkušeně balon vypíchl.
     
    39
    Přesný centr do pokutového území našel jen hlavu Fischera, který je v obraném vápně zatím stoprocentní.
     
    40
    Nyní musel zasahovat v obraně Chiriella, který na polovině trávníku stáhl za dres soupeře k zemi. Ani nyní se netrestá kartou.
     
    41
    Grot se se štěstím dostal v pokutovém území k míči. Zwarthoed musel předvést vynikající zákrok. Domácí však stále čekají na první branku.
     
    42
    Nijmegen se již v závěru poločasu nikam nežene. Na pravém kraji si dlouho vyměňoval míč Breinburg s Rayhim. K míči se připletl také Mayi, který vysokou nohou zasáhl soupeře do obličeje a je za to potrestán žlutou kartou.
     
    43
    Eagles kontrolují hru na své polovině trávníku. Manu chtěl ještě něco vymyslet směrem dopředu, ale přes dva bránící hráče na pravé straně neprošel. Míč ale udržel a poslal ho zpět na obránce.
     
    44
    Minutu před pauzou se do rozehrávky zapojil Delle, který jen vyhodil míč na Gollu. Ten neudržel balon a musel se vracet do vápna. Prudký centr si však pohlídal Delle.
     
    45
    Eagles drží balon v dostatečné vzdálenosti od své branky. Domácí by chtěli přejít do posledního útoku v prvním poločase, ale nedostanou se zatím ani k míči.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Výsledek prvního poločasu neodpovídá hře na trávníku. Domácí byli aktivnější, ale až do pokutového území se dostávali jen zřídkakdy. Naopak na druhé straně Eagles, kteří proměnili oba své rychlé brejky a po prvním poločase tak vedou 2:0. Nejdříve se prosadil Elvis Manu, aby o chvilku později z téměř totožné akce poslal hosty do dvoubrankového vedení Antonia. Nijmegen zatím nepředvádí optimální výkon, především směrem dozadu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu NEC Nijmegen: ze hřiště odchází Kévin Mayi, přichází Jordan Larsson.
    Střídání v týmu NEC Nijmegen: ze hřiště odchází Julian von Haacke, přichází Ali Messaoud.
     
    47
    Ve druhém poločas rozehráli hosté. Ihned se ale k míči dostal střídající Larsson. Před pokutovým územím si ale nerozuměl s Grotem.
     
    48
    Domácí vstoupili do druhého poločasu rozhodně aktivněji než do toho prvního. Žene je také publikum, které o sobě dává vědět. Zwarthoed si došel pro nepřesnou přihrávku Grota do středu vápna.
     
    49
    Eagles se stejně jako v prvním poločase zaměřují na brejkové situace. Nyní se do jedné takové tlačil Manu, ale domácí obrana byla pozorná.
     
    50
    U pravé postranní lajny tancoval nad míčem Breinburg. Následný centr nenašel spoluhráče, ale balon se odrazil na kopačku Grota, který z velké blízkosti nastřelil jen brankáře.
     
    51
    Domácí nic nevytěžili z rohového kopu, naopak na druhé straně se rodila šance po rychlém protiútoku. Hned trojice hostů se vydala k brance soupeře, ale Antonia vše zazdil nepřesnou přihrávkou.
     
    52
    Tentokrát si hledal míč v pokutovém území Rayhi, ale ani on se nedostal k balonu dříve než Zwarthoed.
     
    54
    Ve středovém kruhu vybojoval míč Kadioglu. Následně vyslal do útoku Grota. Ten ale nezpracoval míč a nadějné situace končí bez zakončení.
     
    55
    Crowley výborně přenesl hru ze středu na pravou stranu. Antonia se, jak je jeho zvykem, rozbíhal po lajně. Přihrál přesně na osu hřiště, kde byl připravený ke střele De Kogel. Jeho rána šla jen do středu branky.
     
    56
    A opět to měli hosté tři na dva v rychlém útoku. Dumić však zachránil prozatím svůj tým od třetí branky, když zkušeně vytlačil soupeře až za brankovou lajnu.
     
    57
    Pětatřicet metrů od branky fauloval Schenk a hosté se budou muset bránit volnému přímému kopu.
     
    58
    Na zadní tyči se udělal místo rukama Grot. Rozhodčí zákrok pustil, ale domácí útočník se netrefil do míče v dobré pozici.
     
    60
    I po hodině hry stále vedou hostující Eagles o dvě branky. Domácí rozhodně přitvrdili v útoku, ale do větší šance ne a ne se dostat.
     
    61
    U pravého kraje vápna byl faulován hostující Antonia. Hosté tak rozehrávali nebezpečnou situaci. Nakonec zvolil Manu přímou střelu, ale trefil jen boční síť.
     
    62
    Kadioglu vysouval spoluhráče do vápna, ale v momentě přihrávky se Larsson zastavil a balon tak končí ta brankovou lajnou.
     
    63
    Domácí začínají více a více pronikat do vápna soupeře. Tentokrát se dostal k hlavičce Grot, ale nebyl přesný.
     
    64
    Už to vypadalo, že rozhodčí bude pískat pokutový kop. On ale píská proti hostům a za simulování dostává žlutou kartu Manu. Protože už hostující útočník jednu žlutou kartu měl z prvního poločasu, tak musí předčasně pod sprchu.
    64. Manu simuloval v pokutovém území a po druhé žluté kartě musí z trávníku
     
    65
    Tím se pro Eagles závěr zápasu komplikuje. Hosté sice vedou, ale budou dohrávat dobrých třicet minut jen v deseti hráčích.
     
    67
    Eagles zatím drží také brankář Zwarthoed, který nyní s přehledem udržel prudký centr z pravého kraje.
     
    69
    Domácí stupňují svůj tlak, ale zatím se Nijmegen stále nedopracoval ke stoprocentní šanci.
     
    70
    Grot si naskočil na první tyč na dlouhý aut. Byl však obsazen a k hlavičce se nedostal. Hosté mohou na malou chvíli uklidnit hru.
     
    71
    Antonia se pokoušel najít rozběhnutého De Kogela, ale míč na něj nebyl přesný. Nijmegen se dostává zadarmo k míči.
     
    72
    Střídání v týmu Go Ahead Eagles: ze hřiště odchází Daniel Crowley, přichází Joey Suk.
     
    73
    Eagles si pomáhají více fauly než v prvním poločase. Je to pochopitelné, ale to by se jim také nemuselo v závěrečných minutách vyplatit.
     
    73
    Střídání v týmu NEC Nijmegen: ze hřiště odchází Ferdi Kadioglu, přichází Arnaut Groeneveld.
     
    74
    Nijmegen přitápí pod kotlem. Nyní centroval do vápna Breinburg. Grot byl sice bráněn, ale dostal se k hlavičce. Bude z toho však jen rohový kop.
     
    75
    Domácí byli natlačeni v pokutovém území snad v devíti hráčích. Centr do vápna vyboxoval Zwarthoed na další pokus od rohového praporku.
     
    76
    Následně se domácí proviňují proti pravidlům v pokutovém území a z druhého rohového kopu v krátkém čase tak už nic není.
     
    77
    Střídání v týmu Go Ahead Eagles: ze hřiště odchází Sander Duits, přichází Norichio Nieveld.
     
    78
    Z velké dálky pálil domácí Rayhi, ale on neuspěl. Theo Zwarthoed si našel míč a drží ho v rukavicích.
     
    79
    Zwarthoed nechtěl pustit míč po odpískaném rohovém kopu a dostává za to žlutou kartu.
     
    80
    Domácí se už vůbec nesoustředí na obranu. Nyní toho málem využil po rychlém protiútoku De Kogel. Naštěstí pro Nijmegen si ukopl míč sám od kopačky.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut pro domácí celek, aby vstřelenou brankou alespoň zdramatizoval proti oslabenému soupeři závěr zápasu.
     
    83
    Dlouhý pas na Grota nyní neprošel zhuštěnou obranou hosté. Domácí však zůstávají u míče.
     
    84
    Schenk musel jen poslat míč za brankovou lajnu před dotírajícím Larssonem. Z následného rohového kopu však nic nebezpečného nevzniklo.
     
    85
    Střídání v týmu Go Ahead Eagles: ze hřiště odchází Hendriks, přichází Ludcinio Marengo.
     
    86
    Nijmegen stále obléhá pokutové území hostujícího celku. Nyní to zkoušel centrem Breinburg, ale ani jeho pokus se neujal.
     
    87
    Domácí měli k dispozici volný přímý kop ze čtyřiceti metrů po faulu na Grota. Na zadní tyči se opět vynořil zcela volný Rayhi, ale nedokázal usměrnit míč do sítě.
     
    89
    Minutu před koncem zápasu se dostal k míči hostující Antonia, který zkušeně drží míč na polovině soupeře dlouhé sekundy.
     
    90
    Larsson si našel prostor na zadní tyči, ale před hradbu bránících hráčů neprocpal svou hlavičku do sítě. S Nijmegenem to už dnes vypadá zle.
     
    90+1
    Ze střední vzdálenosti to ještě zkusil Rayhi, ale ani jeho slabší pokus nezamířil mezi tři tyče. Zwarthoed jen pustil míč vedle tyče.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+3
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Tak přece jen se domácí prosazují. Ve třetí nastavené minutě si našel přetažené centr Messaoud, který chtěl nejspíše centrovat, ale poslal míč do břevna, od kterého se míč odrazil na hlavu JAY-ROYE GROTA, který je tak odměněn za svou aktivitu v útoku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Nijmegen byl v dnešním zápase rozhodně aktivnější, ale neodnáší si ani jeden bod. V prvním poločase se Eagles vytvořili dvoubrankové vedení, které ubránili i v početní nevýhodě. Nejdříve se prosadil Manu, aby následně dal vítěznou branku Antonia. V úplném závěru zápase se prosadil už jen domácí Grot, ale to už na zisk bodů nestačilo. Elvis Manu předvedl také svou špatnou stránku, když byl po druhé žluté kartě vyloučen.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:10.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (20:26:55)

    Vít Schück

    Branky: 90+3. Jornell Grot – 13. Manu, 26. Antonia

    Karty:   42. Mayi (NIJ) – 15. Antonia (EAG), 25. Manu (EAG), 79. Zwarthoed (EAG)   64. Manu (EAG)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:10.
    NEC Nijmegen: Delle – Dyrestam, Dumić, Golla, Fomitschow – von Haacke (46. Messaoud), Kadioglu (73. Groeneveld), Breinburg (C) – Mayi (46. J. Larsson), Jornell Grot, Rayhi.
    Náhradníci: Smits, van Duin – Heinloth, Bikel, Awoniyi, J. Larsson, Buwalda, Messaoud, Groeneveld.

    Go Ahead Eagles: Zwarthoed – Groenbast, Fischer (C), Schenk, Ritzmaier – Chirivella, Crowley (72. Suk), Duits (77. Nieveld) – Antonia, Hendriks (85. Marengo), Manu.
    Náhradníci: Cummins – Nieveld, Suk, Hettinga, Marengo.
    bahis siteleri