Fréjus St-Raphaël – Auxerre 2:0 (kon.) | Bastia – Angers 0:1 (kon.) | Bordeaux – Lorient 2:1 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
2:1 (0:0)
FC Lorient
Úterý 28.02.2017, 21:00 • Stade Matmut-Atlantique, Bordeaux (kapacita: 42 115 diváků) • Francouzský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    GIRONDINS BORDEAUX

    Domácí jsou aktuálně pátým celkem francouzské Ligue 1, avšak na čtvrtou příčku zajišťující Evropskou ligu ztrácejí čtyři body a úspěch v poháru by se tak náramně hodil. V posledních zápasech navíc Bordeaux prokazuje velmi dobrou formu, neboť kromě zápasu s PSG (0:3) mají z dalších tří nedávných utkání skóre 10:2!

    Cesta do osmifinále

    1/32-finále: Clermont – Bordeaux 0:1
    1/16-finále: Bordeaux – Dijon 2:1
     
    FC LORIENT

    Oproti domácím jsou na tom hosté výrazně hůře. Aktuálně jsou totiž v Ligue 1 vůbec poslední a na nesestupové pozice ztrácejí šest bodů. V posledních třech zápasech navíc Lorient nebodoval, přičemž si dokonce nepřipsal ani jednu branku. Na půdě Bodeaux navíc fotbalisté Lorientu dosud nikdy nevyhráli.

    Cesta do osmifinále

    1/32-finále: Lorient – Nice 2:1
    1/16-finále: Chateauroux – Lorient 2:3 pp.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    5.11.2016 Bordeaux – Lorient 2:1
    3.8.2016 Bordeaux – Lorient 3:1 (příprava)
    7.5.2016 Bordeaux – Lorient 3:0
    12.1.2016 Bordeaux – Lorient 2:0 (pohár)
    4.10.2015 Lorient – Bordeaux 3:2
     
    Úvodní sestavy:

    Girondins Bordeaux: Carrasso – Gajic, Lewczuk, Pallois, Contento – Plašil (C), Arambarri, Sankharé – Ounas, Laborde, Ménez
    Náhradníci: Prior – Kamano, Malcom, Toulalan, Rolán, Jovanović, Vadda

    FC Lorient: Lecomte – Moreira, Ciani (C), Touré, Le Goff – Cabot, Wakaso, Cafú, Marveaux – Waris, Jeannot
    Náhradníci: Delecroix – Moukandjo, Guendouzi, Aliadiére, Bellugou, Philippoteaux, Lautoa

    Rozhodčí: Mikael Lesage – Sebastien Denis, Cyril Mugnier.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali fotbalisté Lorientu. Jejich postupný útok ale zatím nedospěl k přihrávce přes půlící čáru.
     
    2
    Až nyní se hosté ospalou kombinací dostali na polovinu soupeře. Centrovaný míč z levé strany byl odvrácen k Wakasovi a jeho následné zakončení bylo sraženo na roh.
     
    3
    Z protiútoku mohlo zahrozit domácí Bordeaux. Ménez chvíli sám postupoval na brankáře Lorientu, ale nakonec byl dostižen a následnou zpětnou přihrávkou situaci nevyřešil ideálně.
     
    4
    Nyní už se hrálo znovu hluboko na polovině domácích, nicméně přihrávkou vzduchem se hosté znovu nedostali až k zakončení.
     
    5
    Další akce Lorientu přinesla znovu jen centr ze strany. Tentokrát míč prolétl nad pokutovým územím a zamířil do zámezí.
     
    6
    Domácí fotbalisté zatím nehrají ani zdaleka ideálně. Od začátku zápasu se prakticky pouze brání a vůbec se nedostávají ke kombinaci na útočné polovině.
     
    7
    Nyní mohl dopředu postupovat Sankharé. Nějaké ty metry sice získal, ale poté se prezentoval velmi nepřesnou přihrávkou.
     
    8
    Přízemní přihrávka z levé strany sice prošla až do pokutového území Lorientu, ale následoval jen razantní odkop míše do autu. Bordeaux bude vhazovat.
     
    9
    Znovu se domácí fotbalisté prezentovali velmi nepřesnou kombinací. Ani rychlý útok Lorientu však nepřinesl nic nebezpečného.
     
    10
    Vysoký míč od půlící čáry sice doputoval až na hlavu Jeannota, ale ten byl zády k bráně a míč posunul pouze vedle mimo tři tyče.
     
    11
    Nadále sledujeme opravdu velmi neatraktivní fotbal. Doufejme, že se jeden z celků postupně dostane aspoň do nějakých šancí.
     
    12
    Velmi dobře to nyní vymyslel Plašil, který dostal přihrávku na levou stranu pokutového území a hned přihrával před Lecomteho. Nikdo z domácích se ale k zakončení neprodral.
     
    13
    Aktivita Bordeaux se pomalu stupňuje, nicméně z další akce domácí vytěžili pouze vhazování. Po něm ještě zakončoval Laborde, ale vše bylo vinou ofsajdu zbytečné.
     
    14
    Další přihrávku do pokutového území hostujícího celku teď našel pouze Cafú. Ten navíc udělal rychlý manévr, při kterém byl faulován.
     
    15
    Rodící se brejk domácích byl zastaven, neboť Pallois byl při napadání až příliš důrazný. Hosté budou rozehrávat ze středového kruhu.
     
    16
    Aktivní Laborde se po akci na levé straně dostal k finální přihrávce. Ta však byla sražena na rohový kop.
     
    17
    Solidní centr od rohového praporku našel hlavu Younousse Sankharého, ale ten hlavičkoval velmi slabě a navíc přesně k Lecomtemu.
     
    17
    Na druhé straně se k hlavičce snažil prodrat Jimmy Cabot. Sice nakonec uspěl, ale míč se od zad bránícího hráče odrazil vedle brány.
     
    18
    Následný rohový kop již nepřinesl nic zajímavého. Míč si to namířil až za protější boční čáru, díky čemuž budou domácí vhazovat.
     
    19
    Rozběhnutý Ménez byl v posledním možném momentu před přijetím míče faulován Stevenem Moreirou (LOR). Hostující obránce dostává žlutou kartu.
     
    20
    Rozehrání volného kopu se ujal Mauro Arambarri, nicméně jeho razantní střela z místa přestupku se od zdi odrazila za brankovou čáru.
     
    21
    Zprava šel na bránu hostujícího celku Laborde. Ve finální části akce byl ale tísněn dvěma soupeři a nakonec zakončil jen do náruče brankáře Lecomteho.
     
    23
    Hostující obranou nevýrazně odvrácený míč se dostal přesně před Méneze. Ten na nic nečekal, vypálil, ale trefil znovu jen vyběhnuvšího brankáře Lorientu.
     
    24
    Domácí mají v posledních minutách jednoznačně více ze hry, ale potenciální šance zatím likvidují vlastními nepřesnostmi.
     
    25
    Dvakrát si hosté pomohli faulem u postranní čáry. Ani jeden z přestupků však nebyl moc tvrdý a druhou žlutou kartu tak sudí zatím neukazuje.
     
    26
    Laborde natáhl k velmi dobré přízemní střele zpoza pokutového území. Hostující brankář byl včas na trávníku a zakončení mířící do boční sítě pro jistotu vyrazil.
     
    27
    Po rohovém kopu se ještě domácí dostali k zakončení, nicméně to šlo mimo tři tyče. Pallois byl navíc u vzdálenější tyče příliš pozdě a nemohl tak dorážet.
     
    28
    Odvrácená přihrávka mířící do pokutového území se dostala ke Cafúovi. Hostující záložník hned zakončoval, ale sražená střela znamená opět jen roh.
     
    29
    Rohový kop Lorientu byl domácími fotbalisty naprosto bez problémů ubráněn. Plašil a spol. už proto spěchají k půlící čáře.
     
    30
    Ani po půlhodině hry se celky nedostávají do zajímavějších šancí. Aktivitou hýřící Cabot se chtěl dostat k finálnímu zakončení, nicméně Carrasso byl u míče rychleji.
     
    31
    Nadýchaný oblouček za obranu Lorientu skončil přesně u Méneze. Domácí útočník byl ale usvědčen z ofsajdu.
     
    32
    Po akci na pravé straně se do šance dostal jeden z hostů. Výsledkem bylo jemné zakončení ke vzdálenější tyči, ale Carrasso znovu zasáhl!
     
    33
    Vysoký centr domácího celku si v pokutovém území naprosto bez problémů pohlídal Lecomte. K ničemu nebyla ani další akce Bordeaux, po které se Ménez na hranici šestnáctky objevil na trávníku.
     
    35
    Aspoň trochu povedenější akcí se prezentovali hosté. Následná přihrávka k dobře bráněnému Jeannotovi už však nebyla nejlepší volbou.
     
    36
    Domácí rozjeli bleskový útok, avšak ten byl zakončen opět obrovskou nepřesností. Centrovaný míč z pravé strany si to namířil do rukavic hostujícího gólmana.
     
    37
    Obrovská šance na otevření skóre! Ménez si míč skvěle navedl na střelu pravou nohou, ale z hranice pokutového území trefil pouze Lecomteho nohu.
    37. Ménezova tutovka
    menez.gif
     
    39
    Na druhé straně byla akce Lorientu zastavena jen za cenu nedovoleného zákroku, ale hosté se posléze přesto k ničemu nedostali. Hra se vrací na polovinu hostů.
     
    40
    Tentokrát byl nedovoleným způsobem zastaven Jimmy Cabot, který se drží za levou nohu. No nevypadá to moc dobře.
     
    41
    Domácí naprosto v pohodě odvrátili centr do pokutového území a rodící se brejk Méneze byl zastaven faulem. Trochu kupodivu však Cafú nedostal žlutou kartu.
     
    43
    Hraje se na polovině Lorientu, nicméně Bordeaux se nadále nedostává do šancí. Převaha tak zatím není vyjádřena gólově.
     
    44
    Nyní to vypadalo velmi slibně. Laborde si míč posunul do středu pokutového území, ale přízemní střelou trefil jen brankáře Lorientu. Z dorážky pak neuspěl ani Sankharé.
    44. Velká šance Bordeaux v závěru poločasu
    sance.gif
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    45+1
    Domácí v pohodě kombinovali ve středu hřiště. Nakonec se sice ještě vrátili před bránu Benjamina Lecomteho, ale obrana Lorientu si věděla rady.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas pohárové utkání je za námi a stav zápasu je zatím 0:0. Více ze hry měli rozhodně domácí, kteří se pomalu rozjížděli, ale nakonec si připsali dvě velmi dobré šance. Ménez ani Laborde však na hostujícího gólmana nevyzráli. Hosté kontrovali jednou možností na gól, avšak i Carrasso zůstal nepřekonán.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux: ze hřiště odchází Mauro Arambarri, přichází Jérémy Toulalan.
     
    46
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Jimmy Cabot, přichází Jeremie Aliadiére.
     
    47
    Lorient právě vstřelil branku!
    Tak to je výborný vstup do druhého poločasu ze strany hostů. Centrovaný míč z pravé strany totiž ve vzduchu nedokázal zastavit Carrasso a BENJAMIN JEANNOT už měl poté jednoduchou práci. Vyhrál souboj s Gajićem a skóroval do prázdné brány.
    47. Benjamin JEANNOT - 0:1
    144846.gif
     
    49
    Domácí by jistě rádi přispěchali s odpovědí, ale kombinací na útočné polovině se zatím vůbec k ničemu nedostávají.
     
    50
    Lorient naprosto v pohodě hraje ve středu hřiště a soupeře nyní vůbec nepouští k zakončení. Navíc se díky útoku po levé straně dostává k rohovému kopu.
     
    51
    Standardní situaci už si defenzíva domácího Bordeaux pohlídala. Nějaký rychlý úprk vpřed se ale zatím nekoná.
     
    53
    Nadále se domácí fotbalisté prakticky vůbec nedostávají k ohrožení soupeřovy brány. Nyní sice budou rozehrávat standardní situaci, ale ta rozhodně není stavěná k přímému zakončení.
     
    54
    Vysoký centr v klidu zneškodnil Lecomte, ale poté se faulem u půlící čáry provinil Benjamin Jeannot (LOR). Žlutá karta!
     
    55
    Ani po další standardní situaci soupeře se Lecomte nemusel moc ohánět. Bordeaux ale stále zůstává u míče.
     
    56
    Domácí sice po faulu Alhassana Wakasa (LOR) dostali výhodu, ale v přerušené hře už je hostující fotbalista potrestán.
     
    57
    Velmi nepovedená rozehrávka domácích doputovala pouze k rukavicím hostujícího gólmana. Ten však následně rozehrál odkopem do zámezí.
     
    58
    Další akce domácího celku je zastavena ofsajdovým postavením Jérémyho Méneze. Kouč Gourvennec se sice diví, ale Ménez byl opravdu za obránci.
     
    59
    Waris v pokutovém území upadl, nicméně jeho souboj s Palloisem nebyl shledán jako nedovolený ze strany domácího obránce.
     
    60
    Výborná střílená přihrávka z pravé strany našla úplně osamoceného Sankharého. Ten však prudký míč nedokázal posunout do brány!
     
    61
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Nyní už je ale vyrovnáno! Po akci na levé straně šla Ménézova křížná střela do tyče, avšak míč se poté odrazil přesně k GAÉTANU LABORDEOVI, jenž chvíli vyčkal a nekompromisně rozvlnil síť brány hostujícího celku!
    61. Gaétan LABORDE - 1:1
    27dd09.gif
     
    63
    Po vyrovnání se do útoku pro změnu tlačil Sylvain Marveaux. Ten sice prošel až do pokutového území, ale tam mu byl míč odebrán.
     
    64
    Carrasso byl znovu při centru od rohového praporku velmi nejistý a zůstal tak napůl cesty z brány. Naštěstí pro něj šla hlavička soupeře nad břevno.
     
    65
    Lorient se nyní osměluje a další nebezpečnou akci musel zachraňovat Toulalan, jenž těsně před Aliadiérem odvrátil míč na roh.
     
    66
    Hosté získali další dva rohové kopy, nicméně z nich už nedokázalo pořádně zahrozit. Bordeaux je však hodně pasivní.
     
    68
    Hostující celek se sice na chvíli musel vrátit k půlící čáře, ale nakonec se znovu dostal k finální přihrávce. Míč tentokrát odvrátil pozorný Pallois.
     
    68
    Domácí rohový kop soupeře nebránili zrovna nejlépe a Ciani tak ze vzduchu mohl zakončovat hlavou. Situaci znovu zachránil skvěle bránící Pallois.
     
    69
    Po dvou dalších centrech musel do akce opět Pallois. V tomto případě sice prohrál souboj, ale skvěle ho zastoupil jeden ze spoluhráčů.
     
    70
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux: ze hřiště odchází Jaroslav Plašil, přichází Francois Kamano.
     
    72
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Domácí dokonale otáčejí nepříznivý vývoj utkání. Po souhře na levé straně se míč parádní prostrkávačkou dostal ke GAÉTANU LABORDEOVI, jenž měl dost času v pokutovém území a hostujícího gólmana elegantně přehodil.
    72. Gaétan LABORDE - 2:1
    33f876.gif
     
    73
    A znovu Laborde! Tentokrát byl aktivní útočník Bordeaux na pravé straně, řítil se k hostujícímu gólmanovi, avšak přízemní střelou neuspěl.
     
    75
    Žlutou kartu teď za poměrně nevybíravý zákrok dostává Igor Lewczuk (BOR).
     
    75
    Lorient se pochopitelně tlačí dopředu, avšak zatím se nedostává do nebezpečnějších pozic. Domácí se ale pouze brání a jsou hodně zatažení.
     
    77
    Nyní však domácí fotbalisté přesouvají hru k půlící čáře a soupeře vůbec nepouštějí k míči. Hosté už to budou mít velmi těžké.
     
    78
    Dva centry z poměrně velké vzdálenosti si defenzíva Lorientu v pohodě pohlídala. Nadále se ale u míče drží domácí.
     
    79
    Až teď je nedovolený zákrok odpískán Contentovi. Domácí bek se sice diví, nicméně sudí je o své pravdě přesvědčen.
     
    80
    Jeden z hostů si šikovně navedl míč na střed a zakončil z hranice pokutového území. Slabá přízemní střela mířila jen k domácímu brankáři.
     
    82
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Majeed Waris, přichází Romain Philippoteaux.
     
    82
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux: ze hřiště odchází Adam Ounas, přichází Malcom.
     
    83
    Hosté se snaží kombinovat na polovině soupeře. Míč je ale hodně daleko od brány Cédrica Carrasa, jenž tak nadále zůstává zcela v klidu.
     
    85
    Konečně se Lorient dostal blíže k bráně. Defenzíva Bordeaux si však přesto v poslední možný okamžik poradila a nepustila Jeannota k druhé brance v zápasu.
     
    87
    Domácí mohli zahrozit z rodícího se brejku, nicméně Ménez o míč v rohodující chvíli přišel. Na druhé straně je odmáván a odpískán ofsajd.
     
    87
    Další velká možnost Bordeaux! Jeden z domácích dostal přihrávku před prázdnou bránu, avšak nakonec byl odzbrojen dvěma důraznými obránci.
    87. Ménez byl ubráněn před prázdnou bránou
    menbf3ed.gif
     
    88
    Na konci 88. minuty čelil jedné střele z hranice šestnáctky také Carrasso. Sražená střela však nakonec znamená pouze rohový kop.
     
    89
    Z rohu Lorient vůbec nezahrozil. Míč jde až k půlící čáře, kde si domácí připravují defenzívu.
     
    90
    Rychlá kombinace hostů přinesla jedovaté zakončení z levačky Aliadiéreho. Ten ale nakonec vůbec netrefil bránu!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90+1
    Hosté marně dobývají pozornou obranu domácího celku. Navíc je teď odpískán útočný faul a odkopávat tak bude Carrasso.
     
    90+3
    Zdá se, že domácí už toto utkání přeci jenom dotáhnou do vítězného konce. Míč je velmi daleko od brány Cédrica Carrassa a moc času už hostům nezbývá.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní osmifinálové utkání francouzského poháru mezi Bordeaux a Lorientem je u konce. Hosté šli v úvodu druhého poločasu do vedení, nicméně na branku Benjamina Jeannota Bordeaux dokázalo zareagovat. V 61. minutě nejprve vyrovnal Gaétan Laborde a stejný fotbalista se nakonec o jedenáct minut později postaral o vítěznou branku. Do čtvrtfinále tak postupuje domácí Girondins Bordeaux.
     
    K tomuto utkání je to ode mě vše. U dalších on-line přenosů na shledanou! (23:05:01)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 61. Laborde, 72. Laborde – 47. Jeannot

    Karty:   75. Lewczuk (BOR) – 19. Moreira (LOR), 54. Jeannot (LOR), 56. Wakaso (LOR)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:12. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 16:18.
    Girondins Bordeaux: Carrasso – Gajic, Lewczuk, Pallois, Contento – Plašil (C) (70. Plašil), Arambarri (46. Toulalan (C)), Sankharé – Ounas (82. Malcom), Laborde, Ménez
    Náhradníci: Prior – Kamano, Malcom, Toulalan, Rolán, Jovanović, Vadda

    FC Lorient: Lecomte – Moreira, Ciani (C), Touré, Le Goff – Cabot (46. Aliadiére), Wakaso, Cafú, Marveaux – Waris (82. Philippoteaux), Jeannot
    Náhradníci: Delecroix – Moukandjo, Guendouzi, Aliadiére, Bellugou, Philippoteaux, Lautoa

    Rozhodčí: Mikael Lesage – Sebastien Denis, Cyril Mugnier
    bahis siteleri