Tampa – Carolina 4:3 (po pr.) | Chicago – Pittsburgh 4:1 (kon.)
po prodl.
Tampa Bay Lightning
4:3 (1:2, 0:0, 2:1 - 1:0)
Carolina Hurricanes
Čtvrtek 02.03.2017, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Domácí tým se raduje z výhry v tomto zápase.

     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Victor Hedman (TBL) 2+0
    2. Nikita Kučerov (TBL) 1+2
    3. Tyler Johnson (TBL) 1+2 (03:51:58)
     
    Československá stopa v utkání:
    Ondřej Palát (TBL) 0+2, 0 střel, čas na ledě 20:44
    Andrej Šustr (TBL) 0+0,0 střel, čas na ledě 14:59
    Andrej Nestrašil (CAR) 0+0, 2 střely, čas na ledě 09:51
     
    Tři branky jsme viděli v první třetině. Nejprve se po tlaku hostujícího celku prosadili domácí, přesně pálil Victor Hedman. Krátce po polovině třetiny dokázali hosté vyrovnat, rychlou střelou se prezentoval Noah Hanifin. Zatím rozdílovou branku vstřelil díky povedené teči střely Derek Ryan. V prostřední třetině jsme gól neviděli. Vyrovnat se domácím podařilo v jednapadesáté minutě, kdy se prosadil tečí bruslí Tyler Johnson. Nikita Kučerov poslal Tampu do vedení, o které ale přišla. Při vlastím oslabení vystřelil přesně Jay McClement. V prodloužení o výhře domácích rozhodl rychlou střelou Victor Hedman.
     
    Konec zápasu.
    60:46 Victor HEDMAN - 4:3
     
    60:46
    Tampa právě vstřelila branku!
    A je rozhodnuto, Tampa vyhrává tento zápas. Po rychlé akci se střelou do vnitřní tyče prosazuje VICTOR HEDMAN. Puk vylétl rychle z branky, rozhodčí si nechali situaci přehrát u videa. Domácí hokejisté se hned radovali, věděli, že se jednalo o gól. Následně branku také potvrdili sudí, a tak zápas končí díky přesně trefě Hedmana. Asistence: Nikita Kučerov a Tyler Johnson.
     
    60:24
    Alex Killorn se dostal do výborné střelecké pozice, jeho rána se od tyčky odrazila mimo branku. Nechybělo mnoho a bylo po zápase.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    Už se nic nestane, uvidíme prodloužení.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta hry ve třetí třetině, pravděpodobně uvidíme prodloužení.
     
    58:47
    Nikita Kučerov se dostal do postavení mimo hru, vhazovat se bude ve středním pásmu. Sedm branek dala Carolina v této sezóně při vlastním oslabení. Tentokrát díky němu vyrovnala stav zápasu.
     
    58:32
    Klas Dahlbeck se dostal do výborné střelecké pozice, ale jeho pokus kryje ramenem brankář domácích. Andrej Vasilevskij nyní podržel své spoluhráče.
    57:23 Jay MCCLEMENT - 3:3
     
    57:23
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno, hostující celek se prosazuje při vlastním oslabení. Toto se domácím vůbec nepovedlo. Příliš mnoho prostoru dostal zakončující JAY MCCLEMENT, jehož střelecký pokus končí mimo dosah brankáře Andrej Vasilevského. Asistence: Jaccob Slavin a Elias Lindholm.
     
    57:00
    Probíhají poslední tři minuty hry ve třetí třetině.
     
    56:40
    Domácí celek má k dispozici početní výhodu, kterou hraje aktivně, snaží se držet hru co nejdále od vlastní branky. To se zatím daří.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 8. Hedman (Kučerov, Palát), 51. T. Johnson (Dotchin, Palát), 56. Kučerov (T. Johnson, Garrison), 61. Hedman (Kučerov, T. Johnson) – 12. Hanifin (E. Lindholm, Aho), 15. D. Ryan (Hanifin, V. Rask), 58. McClement (Slavin, E. Lindholm)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Budaj) – Hedman, Dotchin, Garrison, Strålman, Coburn, Šustr – Palát, T. Johnson, Kučerov – Killorn, Point, Drouin – Erne, McKegg, Naměstnikov – Dumont, Paquette, J.T. Brown.
    Carolina Hurricanes: Läck (C. Ward) – Slavin, Faulk, Hanifin, Pesce, Dahlbeck, Tennyson – J. Staal, Di Giuseppe, Aho – V. Rask, E. Lindholm, Teräväinen – D. Ryan, Stempniak, Nordström – McClement, Nestrašil, P. Brown.
    thejrc.org