Frankfurt – Freiburg 1:2 (kon.) | Hamburg – Hertha 1:0 (kon.)
konec
Hamburger SV
1:0 (0:0)
Hertha BSC
Neděle 05.03.2017, 17:30 • Imtech Arena, Hamburg • Německá Bundesliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (19:25:32)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:11.
     
    Je hotovo, Die Rothosen si připisují první výhru po čtyřech zápasech a posílili své naděje v boji o záchranu! Defenzivní bitvu s minimem šancí na jedné či druhé straně rozhodl Albin Ekdal, který čtvrthodinku před koncem poslal míč nechytatelně k levé tyči. Hertha Berlín si tak připsala už pátou venkovní porážku v řadě.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hráči Herthy se ale ne a ne dostat k nějakému závěrečnému tlaku, Nicolai Müller vybojoval další vhazování na útočné polovině.
     
    90+1
    Druhý poločas bude o tři nastavené minuty delší!
     
    90
    Střídající Filip Kostić zavezl míč hluboko na útočnou polovinu, domácí fotbalisté už se především snaží střádat cenné vteřinky.
     
    89
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Aaron Hunt, přichází Michael Gregoritsch.
     
    88
    Marvin Plattenhardt našel povedenou kolmicí rozběhnutého Skjelbreda, jenž ale poté netrefil míč podle svých představ a jeho centr skončil v zámezí.
     
    87
    Brooks před napadajícím Woodem přenesl hru na Sebastiana Langkampa, jehož následný nákop na útočné polovině nikoho v růžovém dresu nenašel.
     
    86
    Berlíňany může těšit alespoň fakt, že šestý Eintracht Frankfurt ve druhém dnešním utkání podlehl Freiburgu, v Hamburgu už zbývá do konce už jen něco kolem pěti minut.
     
    85
    Alexander Esswein čeká na ligovou trefu od loňského září, tak se nechme překvapit, zdali dnes tuto šňůru ukončí. Herthě by se to setsakramentsky hodilo.
     
    84
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Genki Haraguči, přichází Alexander Esswein.
     
    82
    Právě Genki Haraguči se po zblokovaném Daridově centru dostal ke střele, balon ale netrefil podle svých představ a Adler i tentokrát mohl zůstat v klidu.
     
    81
    V Imtech Areně už se nám rozběhla závěrečná desetiminutovka, hosté po faulu na Haragučiho budou mít k dispozici standardku z pravé strany.
     
    79
    Albin Ekdal, který před pár okamžiky vsítil svůj první gól v sezóně, teď založil další rychlou protiakci DIe Rothosen, domácí se ale tentokrát daleko nedostali.
     
    78
    Vladimír Darida už má na svém kontě žlutou kartu a nyní se prezentoval dalším hraničním zákrokem, sudí Felix Brych ale nechal ve hře pokračovat.
    77. Albin EKDAL - 1:0
     
    77
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Domácí jdou čtvrthodinku před koncem do vedení! Vše začalo chybou Marvina Plattenhardta, po níž se míče ujal Bobby Wood a zavezl ho až do pokutového území. Aaron Hunt poté posunul balon na volného ALBINA EKDALA a ten v krkolomném postavení zakončil přesně!

    Vojtěch Balon

    Branky: 77. Ekdal (Hunt)

    Karty:   55. Papadopoulos (HAM) – 41. Stark (HER), 64. Darida (HER)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:11.
    Hamburger SV: Adler – Diekmeier, Papadopoulos, Ekdal, Ostrzolek – G. Jung, Walace (73. Sakaj) – N. Müller, Holtby (57. Kostić), Hunt (89. Gregoritsch) – Wood.
    Náhradníci: Mathenia – Lasogga, Djourou, Santos, Kostić, Gregoritsch, Sakaj.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Stark (52. Duda), Skjelbred – Haraguči (84. Esswein), Darida, Kalou – Ibišević.
    Náhradníci: Kraft – Esswein, Duda, Allagui, Allan, Mittelstädt, Stocker.

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp
    thejrc.org