San Jose – Nashville 1:3 (kon.) | Buffalo – Columbus 5:3 (kon.) | Tampa – Florida 3:2 (kon.)
Carolina – Toronto 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Calgary 0:3 (kon.) | Colorado – Ottawa 2:4 (kon.)
St. Louis – NY Islanders 4:3 (kon.) | Arizona – New Jersey 5:4 (kon.) | Vancouver – Pittsburgh 0:3 (kon.)
Los Angeles – Washington 4:2 (kon.) | Chicago – Minnesota 4:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:2 (0:0, 2:0, 2:2) Stav série: 1:0
SKLH Žďár nad Sázavou
Neděle 12.03.2017, 17:00 • Zimní stadion Kotlina • Play-off 2. ligy, skupina Sever • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dobrý den! Srdečně vás zdravím ze zimního stadionu v Kotlině, kde nás dnes čeká v rámci čtvrtfinále play-off 2. ligy první zápas série mezi kluby BK Havlíčkův Brod a SKLH Žďár nad Sázavou. Utkání začíná v 17:00.
     
    Havlíčkův Brod vyhrál základní část skupiny Střed díky lepšímu vzájemnému zápasu před druhým Táborem a v osmifinále play-off, jež se hrálo na 4 vítězné zápasy, narazil na Řisuty. Hned první zápas série přinesl velké překvapení, když Buldoci papírového favorita dokonale zaskočili a v Kotlině vyhráli 4:2. Odveta ve Slaném však vyšla lépe Bruslařům, kteří si odvezli výhru 5:2, a doma smetli soupeře poměrem 7:2. Velké drama nabídl čtvrtý duel na ledě Středočechů, kde zvítězila parta z Kotliny 4:3 až po samostatných nájezdech. Svěřenci trenéra Romana Kaňkovského potom využili hned první mečbol a v domácím prostředí slavili po triumfu 3:1 postup.
     
    Žďár nad Sázavou obsadil v základní části ve skupině Střed 4. místo a v osmifinále zkřížil hole s Trutnovem. První utkání vyhrály Plameny 3:1, když využily výhody domácího prostředí. Východočeši sice srovnali stav série po domácím vítězství 4:2, ale potom už se radovali jen hokejisté z Bouchalek. Dvakrát porazili soupeře v prodloužení 3:2 (doma a venku) a sérii uzavřeli před svými fanoušky přesvědčivou výhrou 5:1.
     
    Vzájemné zápasy v základní části:

    SKLH Žďár nad Sázavou – BK Havlíčkův Brod 4:2
    BK Havlíčkův Brod – SKLH Žďár nad Sázavou 3:4sn
    SKLH Žďár nad Sázavou – BK Havlíčkův Brod 5:4
    BK Havlíčkův Brod – SKLH Žďár nad Sázavou 2:4
     
    Důležitá bitva o postup do semifinále play-off 2. ligy bude mít pikantní náboj prestižního derby Vysočiny, dají se tak čekat velmi vyrovnané zápasy plné emocí ve skvělé divácké atmosféře.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben "A", Lacina, Vala, Kulhánek, Kříž – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Michálek, Kozlík, Navrátil – Chlubna, Ludvík, Kuchta – Beneš, Křížek, Teplý

    SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř (Sláma) – Pleva "C", Beneš, M. Vítek, Smejkal, Staněk "A", Rašner, Kolda, Hort – Červenka, Kunstmüller "A", D. Vítek, Bureš, Kuřítko, Gregar, Čech, Střecha, Krupka, Kaňka, Juráň, Jícha

    Rozhodčí: Libor Veinfurter, Tomáš Veselý – Michal Laczko, Jan Pechánek.
     
    Na stadionu panuje pekelná atmosféra, oba fankluby zahřívají své hlasivky na provozní teplotu ještě před úvodním vhazováním. Hráči vjeli na led při speciálním nástupu s mladými hokejisty z řad havlíčkobrodské mládeže.
     
    Sektor na stání je opravdu doslova nacpaný, tribuna vyhrazená pro hosty je rovněž velmi slušně zaplněna. Taková návštěva už v Kotlině pěkně dlouho nebyla! Skvělá zpráva!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Hosté vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu a zakládají útočnou akci od své brány.
     
    00:21
    Bruslaři sice odrazili žďárský útok, jenže vzápětí si neporadili dobře s rozehrávkou a pod tlakem vyhodili jen na zakázané uvolnění. Buly u gólmana Nováka.
     
    00:33
    Miroslav Třetina zakládal brodský útok po levém křídle a přihrál Michalu Semrádovi, jenže ten byl už v útočném území a píská se tak postavení mimo hru.
     
    00:44
    Hosté nedokázali dostat puk ven ze svého pásma, když ho u hrazení zachytil Miroslav Duben a nahodil ho za soupeřovu bránu.
     
    01:00
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Jícha – 2 min., napadení).
     
    01:22
    Hosté získali puk a osvobodili se rychlým vyhozením.
     
    01:41
    Domácím hráčům se zatím při přesilovce nedaří rozhodně tak, jak by si představovali. Plameny se parádně brání a brankář Řehoř má minimum práce.
     
    01:52
    Teď Bruslaři dokonce vyhodili na icing, opravdu se zatím proti oslabenému krajskému rivalovi hodně trápí.
     
    02:33
    Až teď vypálil z levého kruhu David Michálek, ale gólman Řehoř měl na letící kotouč ideální výhled a kus černé gumy u přední tyčky schoval v náruči.
     
    02:40
    Bruslaři zakončili z blízkosti modré čáry, ale hosté vytlačili letící kotouč vysoko nad bránu do ochranné sítě. Hra je tak znovu přerušena.
     
    02:49
    A hned po vhazování následuje další vyhození Plamenů, Havlíčkův Brod si tuto přesilovku za rámeček rozhodně nedá.
     
    03:05
    Žďár nad Sázavou už je v plném počtu, ale domácí i nadále okupují útočné pásmo a tlačí se dopředu.
     
    03:31
    Tomáš Chlubna se statečně vrhl mezi přesilu protihráčů a tlačil se do útočného území, ale hosté ho nakonec ještě ve středním pásmu dokázali zastavit.
     
    03:53
    Hosté už vybojovali kotouč a nahodili ho do útočného území. Pětka Plamenů však byla na ledě moc dlouho, proto jen nahodila kotouč a vystřídala.
     
    04:17
    Michal Kaňka dostal nabito do pravého kruhu a vší silou se opřel do puku, ale jeho dělovku skvěle zblokoval před bránou obětavý bek Jakub Lacina.
     
    04:36
    Žďárští hokejisté se teď zabydleli na dostřel brodské brány a dál hrozí. Brankář Novák tentokrát střelu od modré čáry velmi dobře viděl a u své pravé tyčky ji schoval do náruče.
     
    04:48
    Domácí hokejisté se ocitli pod tlakem, proto přes napadající protihráče dokázali kotouč vyhodit jen na zakázané uvolnění.
     
    05:06
    Lukáš Jícha nebezpečně pálil z mírného úhlu na pravé straně, ale branku jen o kousek minul. Brankář Novák měl však přední tyčku stejně pokrytou.
     
    05:28
    Domácí hráči se teď vzorně natlačili do předbrankového prostoru a moc nechybělo k tomu, aby se probili k hodně nebezpečným dorážkám zblízka.
     
    05:54
    David Michálek dostal nahrávku mezi kruhy a pálil zpoza obránce, ale brankář Řehoř puk viděl a vyrazil ho pohotově nad svou bránu.
     
    06:15
    Zakončení i na druhé straně. Martin Červenka se hezky uvolnil na pravém křídle a z kruhu vypálil, ale brankář Novák vyrazil kotouč od přední tyčky.
     
    06:40
    Hosté vyhodili na zakázané uvolnění, buly proběhne v jejich pásmu.
     
    07:07
    Petr Kuchta aktivně napadá žďárskou rozehrávku v blízkosti soupeřovy brány, ale Plameny jsou zatím pozorné a nedopustily se chyby.
     
    07:21
    Hosté vybojovali kotouč a už se s ním řítí v hojném počtu směrem vpřed. Atmosféra je opravdu elektrizující, starají se o ni rovnoměrně oba fanouškovské tábory.
     
    07:39
    Plameny zastavil ofsajd.
     
    07:45
    Bruslaři pojedou trestné střílení, bude to Patrik Přidal!
     
    07:45
    Martin Pleva byl faulujícím hráčem. Patrik Přidal si sjel až před bránu, ale zblízka svou prudkou střelou nastřelil jen gólmana Řehoře!
     
    08:09
    Parta z Kotliny pokračuje v útočné aktivitě. Filip Navrátil zavezl kotouč do útočného pásma, nyní o něj bojuje v jeho rohu společně se svými spoluhráči.
     
    08:28
    David Michálek měl prostor na pravém křídle a z prostoru kruhu vypálil. Jeho jedovku vyrazil gólman Řehoř od bližší tyčky.
     
    08:41
    Marcel Juráň nabral rychlost, vybruslil si až do pravého kruhu a svižnou zápěstní ranou provětral Novákovu vyrážečku. To byla nepříjemná střela...
     
    09:01
    Hosty zastavilo postavení mimo hru, Bruslaři se vzápětí dopustili zakázaného uvolnění. Fanoušci fandí, seč jim síly stačí. Jen tak dál!
     
    09:20
    Zmatek v brodském pásmu. Davidu Valovi se přes protihráče nepovedlo vyhodit a hosté dál drží puk u hrazení, odkud si hledají cestu k zakončení.
     
    09:40
    Havlíčkův Brod nakonec svého soka z Bouchalek odzbrojil a už se řítí vpřed. Obrana hostů se rychle vrací do předepsaného postavení.
     
    10:00
    Sledujeme opravdu úchvatnou bitvu v parádní atmosféře. Na druhé straně nelenil Michal Semrád, jehož ránu od modré čáry brankář Řehoř spolehlivě lapil.
     
    10:25
    Lukáš Endál byl faulován a domácí mají k dispozici další přesilovku. Pavel Staněk (ZNS) se provinil hákováním.
     
    10:38
    Lukáš Endál obdržel parádní pas mezi kruhy a hezky vystřelil, jeho pumelici však parádně vychytal gólman Řehoř, jenž přerušil hru.
     
    11:00
    Plameny vybojovaly kotouč a vyhodily.
     
    11:11
    Havlíčkobrodská družina už znovu obsadila útočné území a v přesilovkovém postavení kombinuje.
     
    11:30
    Bruslaři se sami vlastní chybou vyhnali z útočného postavení, jejich přesilovky zatím vypadají bezzubě. Brankář Řehoř má minimum práce.
     
    11:37
    Ani z další útočné akce domácích nevzešlo nic, co by mělo brankáři Řehořovi přidělávat vrásky na čele. Bruslaři se dostali do ofsajdu.
     
    12:00
    Parta z Kotliny se tlačí do útočného pásma, ale stále se její snaha rozbíjí o poctivou defenzivu dobře bruslících Plamenů.
     
    12:17
    Hosté znovu vyhodili a obránce David Vala rozehrává ze zákrytu brankáře Nováka.
     
    12:37
    Bruslaři nevyužili ani svou druhou přesilovku, hosté si zaslouží za oslabení opět pochvalu. Hraje se už 5 na 5.
     
    12:57
    Jakub Lacina vypálil od modré čáry, ale gólman Řehoř byl pozorný a jeho projektil ukryl v nachystané lapačce. Hra je přerušena.
     
    13:24
    Lukáš Endál se probíjel do útočného pásma, ale byl dobře pokrytý a daleko se nedostal. Vzápětí vypálil Tomáš Semrád z blízkosti modré čáry, brankář Řehoř se na švestkách nachytat opět nenechal.
     
    13:49
    David Michálek měl před sebe trochu volného prostoru a vypálil zpoza beka mezi kruhy, ale rána mu vůbec nesedla a netrefila bránu.
     
    14:09
    Hosté se snažili rychle natlačit do útočného území, ale Havlíčkův Brod si dobře pohlídal prostor u své modré čáry a soupeřův útok odrazil.
     
    14:39
    Kryštof Kulhánek vypálil z okraje kruhů, ale brankář Řehoř jeho projektil dobře viděl a vyrazil střelu betony do bezpečí.
     
    15:10
    Lukáš Endál byl v samostatném úniku jednoznačně podražen a je z toho další trestné střílení! Obrovská šance pro Bruslaře!
     
    15:10
    Ještě se upěvňuje posunutá Řehořova branka. Fanoušci Plamenů pochopitelně na Lukáše Endála, kterého nemají vůbec v lásce, hodně pískají.
     
    15:10
    Na hrací plochu byli dokonce povoláni ledaři, před důležitým momentem první třetiny dojde ještě k menší prodlevě.
     
    15:10
    Lukáš Endál už každou chvíli pojede!
     
    15:10
    Neuvěřitelné, tohle by mohlo Bruslaře hodně mrzet! Nedat dvě trestná střílení za třetinu, to není pro psychiku žádného mužstva příjemné! Lukáš Endál si skvěle položil brankáře Řehoře na led, ale vzápětí přestřelil z úhlu odkrytou bránu!
     
    15:27
    Plameny nahodily kotouč do útočného pásma a bojují o něj v rohu brodského pásma.
     
    15:33
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kozlík – 2 min., sevření puku rukou).
     
    15:43
    Tomáš Chlubna zachytil vyhození na útočné modré čáře a mohl se hnát do úniku, jenže ztratil rovnováhu a nestihl pád ustát. O faul se rozhodně nejednalo.
     
    16:10
    Plameny už svírají Bruslaře u jejich brány.
     
    16:27
    Lukáš Krupka stál na konci dlouhé kombinace a vypálil z mírného úhlu na pravé straně, ale nastřelil jen protihráče před sebou a kotouč k Novákovi nedoletěl.
     
    16:38
    Havlíčkův Brod vzápětí získal puk a vyhodil.
     
    17:00
    Plameny už si probily cestu do útočného pásma a obléhají brodskou bránu.
     
    17:28
    Filip Beneš skvěle zblokoval nahrávku soupeře a v pádu založil ještě protiútok. Nahrál Petru Kuchtovi, jenž hledal rozjetého spoluhráče, ale ten si nezpracoval prudký pas.
     
    17:47
    Hra je po souboji v rohu pásma Plamenů přerušena, vhazovat se bude každou chvíli po levé ruce gólmana Řehoře, který zatím hosty hodně drží.
     
    17:55
    Miroslav Duben nahrál Lukáši Endálovi, jenž vypálil zápěstím z levého kruhu, ale mířil vysoko nad břevno.
     
    18:21
    Lukáš Endál teď zaváhal při rozehrávce, když ztratil rovnováhu a upadl, ale hosté toho naštěstí pro havlíčkobrodské barvy nedokázali využít ve svůj prospěch.
     
    18:49
    David Vítek vypálil z mírného úhlu na levé straně, ale u přední tyčky nastřelil jen gólmana Nováka, jenž zasáhl svým betonem.
     
    19:09
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (M. Semrád – 2 min., držení protihráče).
     
    19:20
    Plameny kombinují v pásmu soupeře.
     
    19:37
    Hosté udělali při přesilovce chybu v kombinaci, volný puk dojel jako první Petr Kuchta a v klidu vyhodil kotouč přes celou délku hřiště.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce. Mnohem blíže gólu byl Havlíčkův Brod, který trestuhodně nevyužil hned dvě trestná střílení! Nejdříve neuspěl Patrik Přidal a pak ani jeho parťák z elitního útoku Lukáš Endál. Fanoušci hostů teď ukazují i sovu stinnou stránku a po Bruslařích přiletěl z tribuny kelímek s pivem. Prostřední část začne zhruba v 17:51, stav je stále 0:0.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Havlíčkův Brod – 15
    Žďár nad Sázavou – 6
     
    Hráči už jsou zpět na hrací ploše, stejně tak rozhodčí. Můžeme pokračovat!
     
    O přestávce probíhala na hrací ploše přestávková soutěž, v níž střílely malé děti na prázdnou bránu od modré čáry.
     
    Ještě bych rád připomenul, že hosté mají k dispozici minutu a 10 sekund přesilovky 5 na 4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Hosté získali puk a natlačili se do útočného pásma.
     
    20:31
    Havlíčkobrodští hokejisté rychle získali puk a vyhodili.
     
    20:49
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je ledová sprcha pro Plameny, které ve vlastní přesilovce inkasují, Havlíčkův Brod jde naprosto nečekaně do vedení! Tomáš Chlubna nahrál Jakubu Lacinovi, jehož pas zachytil TOMÁŠ LUDVÍK a hnal se sám na bránu. Z předbrankového prostoru zakončil bekhendem a po ledě našel skulinku mezi Řehořovými betony! Asistence: Jakub Lacina, Tomáš Chlubna.
     
    21:21
    Bruslaři jsou dál aktivnější a tlačí se do útoku.
     
    21:39
    Lukáš Endál nahrál na okraj kruhů Tomáši Semrádovi, jehož dělovka prosvištěla kousek vedle levé Řehořovy tyčky a zaduněla o zadní mantinel.
     
    22:00
    Hosté získali puk a ženou se napříč středním pásmem v hojném počtu vpřed. Ovací brodských fanoušků si užívá Tomáš Ludvík, jenž vstřelil nejdůležitější svůj gól v sezoně.
     
    22:27
    Plameny se vehnaly do útočného území, jenže tam jim Bruslaři rychle vystavili stopku a sami se ženou do protiútoku.
     
    22:47
    David Michálek hezky dojel nahození do útočného pásma, objel bránu a poslal "centr" po ledě před bránu, kam se tlačili dva jeho spoluhráči, ale prudký pas nedokázali zasáhnout!
     
    23:08
    Petr Beneš vypálil od modré čáry a jeden z jeho spoluhráčů ještě letící puk tečoval, ale brankář Novák stihl zareagovat a ukryl puk v náruči.
     
    23:32
    Havlíčkův Brod se probil do útočného území, kde si několikrát vyměnil kotouč, ale Žďár nad Sázavou ho do koncovky nepustil.
     
    23:54
    Na ledě zůstal přímo před zraky sudího ležet na ledě po souboji David Vala, který však odjel na střídačku a měl by být už v pořádku. Sudí měl celou situaci přímo před sebou a dobře ji viděl, nevylučuje se.
     
    24:17
    Miroslav Třetina nabral rychlost na levé straně a nahrál mezi kruhy Lukáši Endálovi, jenž se do kotouče opřel z voleje a vyprášil připravený Řehořův beton.
     
    24:40
    Plameny vybojovaly kotouč, ale brzy o něj v blízkosti gólmana Nováka přišly. Domácí jsou zatím mnohem nebezpečnější a hrozí z protiútoků.
     
    25:09
    Brankář Novák měl teď i trochu štěstí, že prudká rána z mírného úhlu na pravé straně neměla patřičnou přesnost a skončila na zadním mantinelu, když proletěla vedle jeho tyčky.
     
    25:34
    Hosté získali alespoň útočné pásmo. Brankář Novák schoval v lapačce dalekonosné nahození, ale vzápětí nemohl kvůli napadajícím Plamenů rozehrát nakrátko.
     
    26:00
    Oba týmy se střídají v útočné aktivitě, sledujeme hodně atraktivní hokej, který přerušují jen minimálně sudí. Hraje se tak hodně plynule, což hře jen svědčí.
     
    26:23
    Domácím hokejistům teď nevyšla rozehrávka, píská se zakázané uvolnění. Oba fankluby i nadále zaslouží absolutorium, takhle má vypadat správné derby Vysočiny!
     
    26:46
    Plameny drží kotouč za bránou soupeře a nahrávají si.
     
    27:00
    Brodský soubor sice přerušil útočnou akci hostů, jenže vzápětí nedokázal s kotoučem přejít přes zahuštěnou neutrální zónu, kde Plameny získaly kotouč.
     
    27:09
    Hráči bojují o puk u hrazení pásma Bruslařů.
     
    27:26
    Hra je nakonec po dlouhém zápolení, jež nenašlo vítěze, přerušena. Buly proběhne v pásmu Bruslařů u gólmana Nováka.
     
    27:38
    Žďár nad Sázavou nahodil kotouč do útočného pásma tak, aby nešlo o icing. Tomáš Semrád má dostatek času na přesnou rozehrávku.
     
    28:04
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (M. Semrád – 2 min., podražení).
     
    28:04
    Hosté mají k dispozici přesilovku a žďárští fanoušci si hlasitě žádají vyrovnání.
     
    28:17
    Plameny se drží po buly v útočném pásmu a tlačí Bruslaře u jejich brány.
     
    28:23
    Pavel Staněk vypálil z prostoru pravého kruhu, ale gólman Novák měl na letící kotouč dobrý výhled a schoval ho ve své lapačce. Své spoluhráče stejně jako gólman Řehoř na druhé straně drží.
     
    28:41
    Martin Pleva vystřelil z blízkosti modré čáry, gólman Novák byl opět velmi jistý a kotouč lapil do své nachystané náruče, po čemž přerušil hru.
     
    28:56
    Broďáci získali puk a vyhodili.
     
    29:16
    A další dvě havlíčkobrodská vyhození v krátkém časovém sledu. Plameny se zatím v přesilovce trápí.
     
    29:40
    Kdepak, žďárští hokejisté to mají hodně těžké, jejich útoky se pravidelně rozbíjejí o zkonsolidovanou obranu party z Kotliny.
     
    30:10
    Bruslaři už byli v plném počtu a přečkali teď klinickou smrt, když zblízka doráželi hned dva hráči Plamenů, ale prvně jmenovaný vyprášil Novákovy betony a druhý nastřelil protihráče!
     
    30:28
    Lukáš Endál se teď po zakázaném uvolnění Bruslařů pošťuchoval v rohu žďárského pásma s protihráčem, což se fanouškům Plamenů vůbec nelíbilo a jeden z nich hodil na hlavu jednoho z pořadatelů kelímek s pivem.
     
    30:48
    Hokejisté bojuj o kus hrací gumy v blízkosti středového kruhu, ani jednomu z týmů se nedaří probít ser na delší dobu do útočného území.
     
    31:24
    David Michálek nahodil puk z dálky na brankáře Řehoře, jenž kotouč musel schovat ve své výstroji až do přerušení hry. Vhazovat se bude v kruhu po jeho pravici.
     
    31:50
    Plameny teď zamkly Bruslaře v jejich pásmu, když se domácí dopustili chyby v rozehrávce. Nedokázaly to však přetavit v ohrožení gólmana Nováka.
     
    32:10
    Hosté si začínají vynucovat tlak, havlíčkobrodští hráči si opět pomohli jen vyhozením na zakázané uvolnění přes celou délku hřiště.
     
    32:21
    A v nastoleném trendu se pokračuje i dál, opět z toho nebyl kloudný útok a svěřenci trenérů Romana Kaňkovského a Ladislava Fixy vyhodili jen na icing.
     
    32:30
    Puky teď létají kolem brodské brány, jen to sviští. Plameny nyní diktují tempo hry a pasivní Bruslaři si začínají koledovat o vyrovnání.
     
    32:54
    Havlíčkův Brod už zmáčkl soupeře v jeho pásma a hledá si prostor k zakončení.
     
    33:16
    Miroslav Třetina dlouho míchal s kotoučem za bránou soupeře a čekal na pohyb spoluhráčů před bránu. Tam ale byly Plameny v dobrém postavení a nahrávku v kruhu obránce Tomáš Semrád nezachytil.
     
    33:37
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Přidal – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Čech – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:06
    Hraje se 4 na 4, oba týmy se snažily projít do útočného pásma, ale defenzivy byly pozorné a brankáři tak nemuseli zasahovat.
     
    34:25
    Bruslaři sice nahodili puk do útočného pásma, ale o zakázané uvolnění se tentokrát nejednalo. Hosté tak museli rychle rozehrávat, ale poradili si na jedničku.
     
    34:49
    Plameny se vydaly kupředu, ale nedokázaly zakončit. To samé však platí i o Bruslařích na druhé straně.
     
    35:20
    Hosté předvedli parádní brejk, který hlasitě volal po gólu! Nádherný pas dostal před bránu Martin Kuřítko, ale z voleje buď trefil gólmana Nováka, nebo mířil těsně vedle brány, z naší pozice to nejde dobře posoudit!
     
    35:31
    Soubor z Kotliny už si nahrává ve středním pásmu a pokouší se překonat obranný val soupeře na modré čáře Plamenů.
     
    36:01
    Hra je znovu přerušena, buly ve středním pásmu.
     
    36:23
    David Michálek uháněl za nahozeným pukem za soupeřovu bránu, ale tohle nemohl stihnout dříve než protihráč. Píská se zakázané uvolnění.
     
    36:38
    Hosté šikovně nahodili puk do útočného pásma a protože ho dokázali i protečovat, nejedná se o icing. Domácí pod tlakem zkoušejí rozehrát od své brány.
     
    37:16
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Obrovská salva euforie teď vypukla na straně Bruslařů, kteří po parádní kombinaci prvního útoku jdou do dvougólového trháku! Lukáš Endál narýsoval zpoza brány geniální pas před brankoviště na MIROSLAVA TŘETINU, jenž z mírného úhlu na pravé straně nechytatelně přibil puk z voleje k protější tyčce, na což neměl brankář Řehoř šanci! Asistence: Lukáš Endál, Patrik Přidal.
     
    37:16
    Ledaři měli ještě práci, na hřiště přiletěl z brodského kotle nějaký předmět, vypadalo to dokonce na mražené kuře! Tak to by se rozhodně stávat nemělo.
     
    37:38
    Zpoza brány si vybruslil Kryštof Kulhánek a předvedl hezkou individuální akci, jenže vzápětí mu střela nesedla a kotouč skončil vedle brány!
     
    38:10
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kulhánek – 2 min., vysoká hůl + 2 min., vysoká hůl).
     
    38:31
    Bruslaři získali kotouč a rychle vyhodili.
     
    38:49
    Hosté už drží útočné pásmo a nahrávají si.
     
    39:08
    Plameny si vyměňují puk v pásmu soupeře, ale zatím z toho nedokázali vytěžit dobré zakončení.
     
    39:30
    Akce Žďáru nad Sázavou dlouho nikam nevedla, až vypálil z pravého kruhu Martin Pleva a rána kapitána Plamenů skončila v náruči gólmana Nováka.
     
    39:43
    Důležité vyhození Bruslařů přes celou délku hřiště. Plameny začínají až od své klece.
     
    39:56
    Ve velké šanci se ještě těsně před druhou sirénou ocitl Filip Beneš, jehož rána skončila zřejmě jen těsně nad horní Řehořovou tyčkou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část vyzněla jednoznačně lépe pro havlíčkobrodské barvy, které se dostaly do důležitého dvoubrankového vedení. Nejdříve při vlastním oslabení skóroval po parádním úniku mezi Řehořovy betony Tomáš Ludvík a úder do šatny Plamenům zasadil Miroslav Třetina. Před třetí periodou, jež začne přibližně v 18:40, vede Havlíčkův Brod nad Plameny 2:0.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Havlíčkův Brod – 9 (24)
    Žďár nad Sázavou – 11 (17)
     
    Plameny ještě budou mít k dispozici dvě minuty a 10 sekund přesilovky 5 na 4. Bruslaři se zatím v oslabeních skvěle brání, spoustu střel se jim daří blokovat, takže k brankáři Novákovi vůbec nedoletí. Uvidíme, jak to bude vypadat ve třetí periodě.
     
    A pozor, těsně před koncem úpravy ledu se zřejmě něco porouchalo a rolba vynechala. Ve středním pásmu zůstala hromada sněhu a ledaři mají o práci postaráno. Snad se jim podaří problém brzy vyřešit.
     
    Na ledě probíhá hokejová exhibice Ondřeje Smrže, specializovaného trenéra na bruslení a hokejové dovednosti.
     
    Dobrá zpráva, rolba už je očividně v pořádku a úpravu hrací plochy by měla dokončit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Plameny vyhrály úvodní vhazování ve středovém kruhu a hned se ženou kupředu.
     
    40:20
    Hosté teď předvedli v tísni ukázkovou kombinaci na malém prostoru a udrželi díky tomu postavení v útočném pásmu.
     
    40:44
    Zbytečný zákrok brodského hráče Miroslava Dubna a je z toho oslabení Bruslařů 3 na 5, a to dost dlouhé.
     
    40:44
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Duben – 2 min., vysoká hůl).
     
    41:09
    Chyba Tomáše Semráda, jenž nedokázal v jasné pozici vyhodit puk pryč z pásma a namazal ho protihráči. Martin Červenka z kruhu nastřelil jen brankáře Nováka, domácí vzápětí vyhodili.
     
    41:40
    Bruslaři jsou pod obrovským tlakem.
     
    42:09
    Žďár právě vstřelil branku!
    Parta z Kotliny za svou nedisciplinovanost krutě pykají a v Kotlině už je to jen o gól, na závěrečné drama je tak zaděláno ideálně! Tomáš Střecha narýsoval ideální pas před brankoviště na volného MICHALA KAŇKU, jenž pohodlně skóroval do zcela odkryté brány! Asistence: Tomáš Střecha.
     
    42:41
    Žďár právě vstřelil branku!
    Studená sprcha pro Bruslaře, je vyrovnáno, když hosté využili i druhou přesilovku! Lukáš Jícha nabil kotouč na modrou čáru PAVLU STAŇKOVI, jehož dělovka od modré čáry skončila vedle levého Novákova betonu až v síti! Začínáme od začátku! Asistence: Lukáš Jícha, Adam Rašner.
     
    43:15
    Plameny si teď se zaskočenými Bruslaři doslova dělají, co chtějí. David Vítek mohl dokonat obrat, ale jeho dělovku z levého kruhu skvěle zmařil lapačkou gólman Novák.
     
    43:39
    Havlíčkův Brod je i nadále totálně z role, tohle s jeho psychikou pořádně zamávalo. Naopak hosté jsou jako pokropeni živou vodou a je jich doslova plný led.
     
    44:06
    Nepříjemná srážka ve středním pásmu. Martin Pleva a Lukáš Endál do sebe narazili a zůstali chvíli ležet otřeseni na hrací ploše. Už jsou však zpět na nohách a snad budou bez následků pokračovat v dnešním derby.
     
    44:06
    Současná časová prodleva by měla prospět hlavně zaskočeným Bruslařům, kteří na začátku třetí periody úplně odpadli. Mohou si za to však sami zbytečnými fauly, které Plameny bez milosti potrestaly.
     
    44:15
    Filip Navrátil si hodil puk o mantinel do útočného pásma a snažil se ho dobruslit, ale protihráč mu zatarasil dobře cestu a dál ho nepustil.
     
    44:48
    David Kozlík předvedl hezké sólo! Po levém křídle prošel žďárskou obranou jako nůž máslem, ale z kruhu následně nastřelil jen náruč připraveného gólmana Řehoře!
     
    45:09
    Kotouč dlouho poskakoval v nepřehledné skrumáži na ose hřiště pásma Plamenů, ale nikdo z domácích ho nedokázal z mezikruží napálit směrem na bránu.
     
    45:25
    Brankář Novák si hravě poradil s nahozením z těžkého úhlu a udržel kus černé gumy ve své výstroji, když byl ve správný čas na správném místě u své levé tyčky.
     
    45:49
    Martin Kuřítko obdržel parádní zadovku do předbrankového prostoru, ale nastřelil před sebou jen brankáře Nováka, který dobře skočil před jeho hůl!
     
    45:58
    Bruslaři měli ponechanou výhodu, ale Michal Semrád naprosto nesmyslně a zbytečně oplácel a připravil svůj tým nedovoleným zákrokem o přesilovku.
     
    45:58
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (M. Semrád – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Pleva – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:12
    Brankář Novák teď předvedl famózní zákrok, když vyrazil nepříjemnou ránu z mezikruží svým bokem těsně vedle své pravé tyčky!
     
    46:42
    Domácí hráči získali kotouč ve svém pásmu a vyvážejí ho napříč středním pásmem dopředu. Žďár nad Sázavou už formuje své obranné šiky. Fanoušci dál fandí, seč jim síly stačí.
     
    47:04
    Bruslaři vybojovali vhazování v útočném pásmu.
     
    47:38
    Michal Kańka nabral velkou rychlost a mezi kruhy nebezpečně zpoza protihráče vypálil. Jeho dělovka však minula bránu a brankář Novák odražený puk rychle zalehl.
     
    48:02
    Oba týmy hrají v plném počtu. Zakončovat mohl po chybě soupeře Ludvík, ale zakončení z mezikruží mu vůbec nesedlo, brankář Řehoř nemusel zasahovat.
     
    48:19
    Bruslaři chvíli okupovali útočnou zónu, ale o hrací předmět přišli a hrát mohou hosté.
     
    48:50
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu a buší do obranné vozby soupeře. Jeden z hráčů Plamenů teď obětavě zblokoval prudkou ránu z okraje kruhů.
     
    49:09
    Plameny se hnaly do nebezpečného protiútoku, ale nakonec z něj nedokázaly vytěžit nic nebezpečného. Brodská obrana si splnila své úkoly spolehlivě.
     
    49:40
    Dnešní utkání sleduje 1809 fanoušků!
     
    49:55
    Brankář Novák si připsal další skvělý zákrok, když vyrážečkou vyrazil nebezpečnou ránu, jež mířila pod jeho horní tyčku!
     
    50:20
    Bruslaři mají obrovské problémy s rozehrávkou, je znát, že dvě rychle obdržené branky na nich zanechaly své stopy. Plameny jsou lepší.
     
    50:39
    Domácí ztratili kotouč, ale hosté toho nevyužili.
     
    51:24
    Petr Kuchta získal puk a byl faulován. Vzápětí hledal před brankovištěm Tomáše Chlubnu, jenž ale promáchl v dobré pozici!
     
    51:24
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Pleva – 2 min., sekání).
     
    51:42
    Broďáci drží puk v útočném pásmu a obléhají brankáře Řehoře.
     
    52:06
    Bruslaři se dopustili při kombinaci v útočném pásmu nepřesnosti a ztratili kotouč.
     
    52:26
    Plameny se teď brání s velkým přehledem. Znovu vybojovaly kotouč a osvobodily se.
     
    52:46
    Rozhodčí ponechávají utkání volný metr, ale tohle se asi mělo pískat. Brodský hráč schytal u hrazení zákrok na hlavu, sudí nechal pokračovat ve hře a nepříjemná rána z levé strany proletěla těsně nad Novákovou klecí.
     
    53:40
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A pozor, Havlíčkův Brod jde zničehonic do vedení! Hosté se hodně zlobí! Kryštof Kulhánek vypálil z levého kruhu a jeho rána nevypadala vůbec nebezpečně. Brankář Řehoř zřejmě puk vyrazil a pak se ho snažil přikrýt, jenže DAVID MICHÁLEK pohotově doklepl zblízka kotouč do sítě a vstřelil svůj nejdůležitější gól kariéry! Plameny zřejmě reklamují, že gólman Řehoř měl puk ve své moci! Asistence: Kryštof Kulhánek, David Kozlík.
     
    54:21
    Hosté se tlačili dopředu, ale jejich útok se rozbil o dobře postavenou havlíčkobrodskou obranu. Nyní jsou v psychické výhodě jednoznačně domácí Bruslaři. Co se týče poslední branky, z našeho pohledu nemůžeme vůbec soudit. Máme stanoviště u brodské brány a ke druhé bráně to máme opravdu hodně daleko.
     
    54:50
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném pásmu a snažil se ohrozit gólmana Řehoře, ale bez úspěchu. Plameny vybojovaly kotouč a mohou uhánět vpřed.
     
    55:24
    Tohle vypadalo na likvidační zákrok na Davida Michálka, který zůstal ležet na hrací ploše a vůbec se nehýbe! Nechápu, čemu se hosté vůbec diví, tohle byl naprosto zbytečný faul ve středním pásmu, který zavání těžkým zraněním.
     
    55:24
    Následuje jednoznačně trest na 5 minut plus do konce zápasu.
     
    55:24
    Hosté už to budou mít hodně těžké, pokud domácí neudělají faul, budou se až do konce zápasu bránit v oslabení. Martin Kuřítko (ZUNS) byl oním hříšníkem a dopustil se napadení.
     
    55:40
    Hosté získali puk a vyhodili.
     
    56:06
    Lukáš Endál spálil gólovou šanci, když zblízka napálil z voleje jen betony gólmana Řehoře, jenž dál drží alespoň menší naději na úspěch!
     
    56:27
    Další naprosto nesmyslný zákrok žďárského hráče. Chtěl jsem napsat, že doteď se v rámci derby hrálo poměrně slušné utkání, ale závěr duelu je nechutnou tečkou. Jeden z hostů složil jednoho z Bruslařů mimo hru za bránou Řehoře na led, po čemž si na něj lehl a ještě ho několikrát krosčekoval přes záda.
     
    56:27
    Následovala pochopitelně vášnivá strkanice, po níž se vylučuje i na brodské straně, ale hosté jdou každopádně do tří. Tomáš Smejkal (ZNS) dostal trest na 2 plus 2 minuty a Patrik Přidal (HBR) dvě minuty za hrubost.
     
    57:04
    Dnes tu budeme asi hodně dlouho, další ostré zákroky na obou stranách a opět se vylučuje.
     
    57:04
    Vyloučení v týmu SKLH Žďár nad Sázavou (Jícha – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Endál – 2 min.).
     
    57:40
    Havlíčkův Brod hraje dlouhou přesilovku, ale hosté vyhodili.
     
    57:59
    Petr Beneš ujel brodské obraně a vypálil z mírného úhlu na levé straně, ale jeho dělovku skvěle vyrazil od přední tyčky lapačkou gólman Novák!'
     
    57:59
    Další zranění na brodské straně. Filip Navrátil schytal tvrdou ránu v rohu pásma, kam se mu přijel omluvit Lukáš Krupka. Vylučovat se tentokrát nebude, jednalo se o čistý zákrok.
     
    58:10
    Tomáš Semrád při přečíslení 2 na 1 hledal před bránou spoluhráče, ale jeho pas byl hodně prudký a nepřesný, zakončení z toho tak nebylo.
     
    58:44
    To je naprosto neuvěřitelné, jak si dokáží domácí hráči naprosto zbytečně zkomplikovat závěr zápasu. Jako kdyby jim nestačilo, že už soupeř jejich fauly dvakrát v dnešním duelu potrestal. Na lavici hanby míří Jakub Lacina (HBR).
     
    58:44
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Lacina – 2 min., hákování).
     
    58:44
    Hosté si vyžádali oddechový čas a zkouší power-play 5 na 4!
     
    59:03
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    No a je definitivně rozhodnuto, Bruslaři zvítězí a připíší si velmi důležitý první bod ve čtvrtfinálové sérii! David Vala vybojoval kotouč pro PATRIKA PŘIDALA, jenž si vzápětí hezky obhodil na dlouhou hůl protihráče u hrazení, odjel puk v útočném území a zblízka ho zametl do prázdné brány! Asistence: David Vala, Miroslav Třetina.
     
    59:29
    Hra je přerušena, buly v brodském pásmu. Už je zřejmě definitivně rozhodnuto, snad nedojde k nějaké další zbytečné dohře.
     
    59:40
    Martin Pleva nebezpečně vypálil od modré čáry, ale těsně nad horní tyčku. Hosté to dál zkoušejí v power-play!
     
    Konec zápasu.
     
    A je konec! Obrovská radost na straně Bruslařů, kteří v úvodním duelu porazili Žďár nad Sázavou 4:2. Brankář Řehoř ještě naprosto zbytečně provokuje brodské fanoušky. Domácí si tím ale děkovačku nenechají zkazit. Ještě házejí kelímky na brodské hráče jdoucí do kabiny i žďárští fanoušci. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost, přeji vám hezký zbytek večera a z Kotliny zase někdy na počtenou! (19:30:49)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 21. Ludvík (Lacina, Chlubna), 38. Třetina (Endál, Přidal), 54. Michálek (Kulhánek, Kozlík), 60. Přidal (Vala, Třetina) – 43. Kaňka (Střecha), 43. Staněk (Jícha, Rašner)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben "A", Lacina, Vala, Kulhánek, Kříž – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Michálek, Kozlík, Navrátil – Chlubna, Ludvík, Kuchta – Beneš, Křížek, Teplý
    SKLH Žďár nad Sázavou: Řehoř (Sláma) – Pleva "C", Beneš, M. Vítek, Smejkal, Staněk "A", Rašner, Kolda, Hort – Červenka, Kunstmüller "A", D. Vítek, Bureš, Kuřítko, Gregar, Čech, Střecha, Krupka, Kaňka, Juráň, Jícha

    Rozhodčí: Libor Veinfurter, Tomáš Veselý – Michal Laczko, Jan Pechánek

    Diváci: 1809
    Havlíčkův Brod 3 1 Žďár n/S
    #1 Neděle 12.03.2017 • 17:00
    Havlíčkův Brod - Žďár n/S 4:2
    #2 Úterý 14.03.2017 • 18:00
    Žďár n/S - Havlíčkův Brod 8:3
    #3 Čtvrtek 16.03.2017 • 18:00
    Havlíčkův Brod - Žďár n/S 4:1
    #4 Sobota 18.03.2017 • 17:30
    Žďár n/S - Havlíčkův Brod 2:3 po prodl.
    bahis siteleri