Trenčín – Nitra 2:3 (po pr.)
po prodl.
HK DUKLA Trenčín
2:3 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
HK Nitra
sk Pondělí 27.03.2017, 17:00 • Zimný štadión Pavla Demitru • Playoff extraligy juniorů (SVK) • Finále
Partner:
     
    Gratulujeme nitrianskym juniorom k zisku majstrovského titulu, Trenčania teda skončia na striebornej priečke. Nitrianskych mladíkov teda zrejme čakajú v nasledujúcich dňoch bujaré oslavy, niektorí z nich možno dostanú šancu aj v seniorskom play-off. Juniori Dukly oslavovať zrejme nebudú, chvíľu im bude trvať, kým prebolí sklamanie a ocenia aj druhú priečku. Viacerí ale možno dostanú šancu v zápasoch baráže, aby pomohli uchovať pre Trenčín najvyššiu súťaž. (19:43:27)
     
    Samozrejme okamžite po úspešnej koncovke Koniga sa ľad zaplnil výstrojom nitrianskych hráčov, a radujúcimi sa hráčmi. Domáci smutne sedia na striedačke a na ľade, pripravuje sa záverečný ceremoniál. Spolu s nitrianskymi hráčmi sa radujú aj početní diváci z Nitry, ktorí pricestovali do Trenčína.
     
    Koniec zápasu.
     
    68:01
    Nitra dala gól!
    Novák bol s pukom za bránkou tvrdo dohraný na mantinel, Nitrania tak získali puk, ktorý Matejov rýchlo posunul pred bránu, kde bol osamotený DÁVID KONIG, ten si položil brankára a zavesil puk pod hornú žrdku.
    Asistencie: Martin Matejov
     
    66:47
    Hecl vystrelil spomedzi kruhov z otočky, ale málo razantný pokus nenarobil Foltánovi problémy.
     
    65:50
    D.Konig mal dobrú rýchlosť a prekorčuľoval brániaceho hráča, dostal sa tak až do koncovky pred Kostelného, trenčiansky brankár zmenšil strelecký uhol a úspešne zasiahol.
     
    64:50
    K strele spoza hráča sa dostal v pásme Matejov, ale puk bol zblokovaný.
     
    64:08
    Korčuliarsky súboj o vyhodený puk vyhral Sádecký, pískal sa icing Nitry.
     
    64:01
    Ďaľší zásah Foltána, po Heclovej koncovke spomedzi kruhov.
     
    63:40
    Briestenského pokus spoza hráča, Foltán bol pritlačený pri žrdke a pokryl tak strelu.
     
    62:20
    Gubov strelecký pokus z pravej strany, minul bránku.
     
    61:40
    Sádecký sa preštrikoval s pukom medzi kruhy, ale Foltán jeho strelu švihom zachytil.
     
    60:51
    L.Konig stratil puk pri rozohrávke, Tužinský podržal v pásme a prihral Havrilovi, jeho pokus Foltán pohodlne skryl do lapačky.
     
    60:15
    Hostia v plnom počte.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Po šesťdesiatich minútach sme teda majstra nespoznali, o malý kúsok bližšie k víťazstvu mali v tretej tretine domáci, keď boli aktívnejší, prestrieľali súpera 17:8, ale gól sa im streliť nepodarilo. Najmä pri šanci Briestenského tesne pred koncom mala Dukla už už ruky hore. Ale Nitrania sú stále v hre, naďalej môžu bojovať o svoj sen. Rozhodne už hocijaká chyba.
     
    Základná hracia doba nerozhodla. Pokračovať sa bude dvadsaťminútovým predĺžením s rovnakým počtom hráčov. 14 sekúnd ešte bude pokračovať presilovka Trenčanov.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:30
    Ďurkechova prízemná strela Foltána neohrozila, opäť hostia vyhodili z vlastného pásma.

    Marián Vychovalý

    Branky a nahrávky: 17. Themár (Sádecký, Regenda), 40. Trška (Pataky) – 20. Rácz (Múčka, Mrázik), 22. Múčka (Gubo, Matejov), 69. D.Konig (Matejov)


    HK DUKLA Trenčín: Kostelný – Ďurkech, Božík, Trška, Themár, Danko, Dúžek, Birás – Briestenský, Tužinský, Pataky – Hecl, Čacho, Novák – Regenda, Havrila, Sádecký – Okuliar, Jakubec, Faško-Rudáš – Škvarka
    HK Nitra: Foltán – J.Štefanka, Garay, Matejovie, Šimurda, Matejovič, Pupák, Šturdík, Rácz – D.Konig, Klenko, L.Konig – Bahna, Ondrušek, Šramaty – Múčka, Matejov, Gubo – Fominych, Kollár, Mrázik

    Rozhodčí: Fridrich, Adamec – Výleta, Gegáň

    Diváci: 1500
    thejrc.org