Poprad – Skalica 1:0 (kon.)
konec
FK Poprad
1:0 (0:0)
MFK Skalica
sk Středa 05.04.2017, 17:00 • NTC Poprad • Slovenský pohár - Slovnaft cup
Předzápasové kurzy
     
    Pod Tatrami sme videli zaujímavý zápas, ktorý určite spĺňal parametre semifinálového pohárového zápasu. Lepšiu pozíciu pred odvetou si vybojovali futbalisti Popradu, ktorí zvíťazili 1:0 po góle Šestáka z 58. minúty.
    Ďakujeme, že ste nás sledovali. (18:48:26)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Brankár Čikoš-Pavličko nakopol loptu zo svojej šestnástky smerom do pokutového územia súpera. Domáci loptu získali, no ešte na jeden útok im to zrejme nevyjde.
     
    90+1
    Rozhodcovia sa rozhodli nadstaviť dve minúty.
     
    89
    Hra je v týchto chvíľach nie veľmi zaujímavá. Lopta sa prehadzuje zo strany na stranu, od kraja ku kraju.
     
    86
    Popradskí futbalisti sa snažia o nápor, z ktorého by mohli vyťažiť istý poistný gól, ktorý by im priniesol ešte lepšiu východiskovú pozíciu pred následnou odvetou na skalickom trávniku. Zatiaľ šance sú, ale Skalica tuho odoláva.
     
    83
    Poprad si vypracoval ďalších niekoľko príležitostí. Delovka Šašinku a Bilasa skončila iba na hráčoch Skalice. Následne snaženie o dobytie skalickej brány po druhýkrát zavŕšil Daško. Jeho delovka letela tesne vedľa pravej žrde!
     
    82
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Duje Medak, prichádza Miroslav Daško.
     
    81
    Bilas posunul v šestnástke na kopačku Kukoľovi, ktorý vystrelil z dosť tesnej blízkosti. Čikoš-Pavličko loptu s istotou vyrazil na rohový kop.
     
    79
    Vladimír Kukoľ sa šikovne uvoľnil po pravej strane ihriska. Loptu si však následne predkopol ďaleko a už ju mal v moci Čikoš-Pavličko.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2 250 divákov.
     
    77
    Popradskí futbalisti mali k dispozícii rohový kop. Počas hľadania si voľného miesta však jeden z domácich hráčov fauloval a hlavný rozhodca tento útočný nedovolený zákrok odpískal.
     
    75
    Počas rozohrávky Skalice na útočnej polovici sme videli pár sporných momentov. Išlo o to, či popradský hráč zahral rukou alebo nie.
     
    74
    Kukoľ vysúval ľahkým centrom po pravom krídle Bilasa. Bilas však do lopty iba jemne ťukol a skončilo sa to odpískaním kopu od brány.
     
    73
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Stanislav Šesták, prichádza Rudolf Bilas.
     
    72
    Nad popradským NTC sa opäť spustil akýsi dážď. Počasie je počas celého zápasu od jeho počiatku veľmi premenlivé. Aktuálne stále držia kontrolu nad hrou domáci, keďže hostia hrajú od 58. minúty po vylúčení Pankarića o jedného hráča menej.
     
    71
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Viktor Maťaš, prichádza Slavomír Kica.
     
    69
    Hruška sa dostal do súboja s Kapláňom a jeho zákrok sa hlavnému rozhodcovi nepáčil. Hruška inkasoval žltú kartu.
     
    67
    Domáci futbalista Maťaš bol nepekne podkopnutý pri postrannej čiare a hlavný rozhodca zákrok na neho odpískal. V hre sa pokračuje.
     
    66
    Kapláň lišiacky ukradol loptu Mészárosovi a posunul ju mäkkým centrom dopredu. Šesták utekal za centrom, no proti nemu sa tentokrát postavil prezieravejší Szöcs.
     
    65
    Mizerákovi uskočila loptu za zadnú bránkovú čiaru a Popradčania získavjaú rohový kop, ktorý zahrá Kukoľ.
     
    63
    Striedanie v tíme MFK Skalica: z ihriska odchádza Blažej Vaščak, prichádza Peter Lipták.
     
    62
    Kukoľ sa snažil presadiť sa smerom dopredu, no veľmi sa mu to nepodarilo. Popradčania aj vďaka vylúčeniu skalického hráča držia kontrolu nad zápasom a prakticky vo väčšom počte vedia nájsť viac voľného priestoru.
     
    58
    Žltú kartu dostáva Šesták (FK Poprad).
     
    58
    Skaličania pokračujú v akejsi agresivite a vytváraní napätia na trávniku. Mizerák absolútne bezvýznamne začal strkať do Maťaša a následne aj Pankarićan do Šestáka, ktorý výrazne vypenil. Šesták dostáva žltú kartu, ale hosťujúci Filip Pankarićan je po druhej žltej karte z trávnika vylúčený!
     
    56
    Poprad dal gól!
    Popradskí futbalisti idú do vedenia v stretnutí! Po chybe Skaličanov v rozohrávke sa lopta dostala na kopačku Kukoľa. Ten prihral pred pokutové územie STANISLAVOVI ŠESTÁKOVI, ktorý sa urýchlene zorientoval v priestore a loptu umiestnil k ľavej žrdi!
     
    55
    Veľká šanca pre domácich. Vladimír Kukoľ v šestnástke na pravej strane povyzvŕtal Szöcsa, loptu si pristavil na ľavačku a pálil. Čikoš-Pavličko sa za strelou poriadne natiahol a vyrazil ju!
     
    53
    Hlavatovič v súboji nepríjemne kopol do lýtka popradského futbalistu, z ktorého úst sme počuli iba výkrik. Rozhodca okamžite reagoval, hru prerušil a išiel skontrolovať stav domáceho hráča.
     
    51
    Šesták si hľadal priestor pri šestnástke na osi ihriska, kde čakal na center z kopačky Vladimíra Kukoľa. Spracovať loptu sa mu však nepodarilo.
     
    49
    Druhý polčas sa začal vyvíjať veľmi pomaly a nevideli sme zatiaľ žiadne vážne šance. Dá sa však povedať, že hra sa viac sústreďuje na obrannej polovici Popradu.
     
    47
    Cez polčas sa neudiali zmeny v zostavách, no udiala sa priaznivá zmena počasia. Dážď a mraky ustúpili a na popradských divákov sediacich na východnej tribúne sa začína usmievať slniečko.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom polčase sme videli niekoľko zaujímavých príležitostí na oboch stranách. V mnohých prípadoch to smrdelo gólom, no stav je po 45 minútach stále bezgólový. Druhý polčas sa začne približne o 18:01.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Autové vhadzovanie hostí nebolo veľmi presvedčivé. Kapláň sa hodil do prihrávky a následne loptu upratal do bezpečia.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    44
    Popradčania mali k dispozícii štandardku. Na Medakov center si veľmi nenaskočil nik. Skaličania potom šli do protiútoku, ale ich snaha bola nakoniec márna. Čiarový rozhodca odmával ofsajd.
     
    42
    Zatiaľ azda najväčšia šanca v tomto zápase. Gól na kopačke mal domáci Jakub Šašinka, ktorý to z malého vápna skúsil z voleja. Čikoš-Pavličko sa natiahol za loptou ako len vedel a vytlačil ju na hornú sieť!
     
    40
    Kukoľ zahrával štandardku pre Poprad. V šestnástke skákal na hlavičku Šašinka so Šestákom, ale Skaličania sa bez problémov ubránili.
     
    37
    Peciar sa pomýlil a prihral presne na kopačku Lukáša Hrušku do šestnástky. Jeho delovku Knurovský vyrazil pred seba a následne zachytil rukami.
     
    36
    Maťaš pred číhajúcim Pankarićanom zasiahol striktne. Loptu spred postrannej čiary odkopol až do hľadiska. Znamená to aut pre Skaličanov.
     
    33
    Vaščak získal loptu pred pokutovým územím a chcel ju okamžite posunúť na ľavú stranu Ádamovi Mészárosovi, ktorý však nebol pripravený na spracovanie.
     
    31
    Emócie na trávniku sa mierne stupňujú. Tentokrát utrpel nepríjemný faul Maťaš, ktorého jeden zo Skaličanov poslal na trávnik. Videli sme niekoľko slovných výmen, no hra pokračuje. Zároveň pripomínam, že v Poprade sa nám akosi rozpršalo, čo veľmi neteší hráčov na ihrisku.
     
    30
    Odrazená lopta z kopačky Medaka sa akosi dostala za hranicu šestnástky k Hatokovi, ktorý tvrdo vypálil, no mieril nad.
     
    28
    Popradčania sa opäť dostali mierne pod tlak Skaličanov, tak ako tomu bolo na začiatku tohto stretnutia. Skalica je nepríjemná vpredu, najmä v tom, že posúva cez krídla nečakané lopty, s ktorými majú popradskí krajní obrancovia problémy.
     
    25
    Skaličanom sa naskytla obrovská príležitosť, z ktorej mohli ťažiť. Do šance sa dostal Lukáš Hruška, ktorý sa vyrútil na Knurovského, ktorý však perfektne zasiahol, loptu vyrazil a následne do rúk zachytil. Predviedol fakt dva významné zákroky.
     
    22
    Máme za sebou približne polovicu prvého polčasu. Spočiatku aktivitou hýrila Skalica, no karta sa mierne obrátila a tempo hry diktujú domáci. Teraz však uvidíme roh hostí, ktorý môže dej dramaticky zmeniť.
     
    20
    Ďalší nepríjemný zákrok z dielne skalických futbalistov. Brankár Ján Čikoš-Pavličko tvrdo atakoval Šestáka, ktorý nepríjemne spadol na trávnik. Skalický gólman dostal žltú kartu.
     
    19
    Vaščak sa počas naháňania Maťaša dotkol popradského futbalistu dosť výrazne a domáci hráč padol. Hlavný rozhodca ponechal výhodu.
     
    17
    Kukoľ síce šikovne oklamal krajného obrancu Skalice, no na Mizeráka už bol prikrátky. Skalica podnikla kontru po pravom krídle, loptu do šestnástky presúval Mészáros, ale Knurovský zasiahol suverénne.
     
    15
    Filip Pankarićan, ktorý pred chvíľou dostal žltú kartu sa opäť neprejavoval veľmi v súlade s pravidlami. Popradský futbalista Stanislav Šesták aktuálne leží na trávniku a má veľký problém postaviť sa na vlastné.
     
    12
    Šašinka rozbiehal akciu po strede ihriska. Nedovoleným spôsobom ho zastavil Filip Pankarićan, ktorý za svoje výrazné podkopnutie dostáva žltú kartu.
     
    11
    O strelu sa pokúšal Kapláň z prostredia šestnástky, delovku mu však protihráči zablokovali. Z otočky dorážal Šesták, ale mimo bránky.
     
    9
    Šašinkovi nevyšla hlavička po ponúknutej lopte od Medaka a lopta skončila v náručí brankára Čikoša-Pavlička.
     
    8
    Maťaš sa zbavil jedného hráča Skalice a pripravoval sa na center .V poslednej chvíli však proti nemu sklzom zasiahol Pankarićan a bude z toho roh pre domácich.
     
    7
    Kukoľ šikovným centrom z pravej strany hľadal nabehnutého Šestáka v pokutovom území. Pre Šestáka však bola táto lopta pridlhá a nedosiahol na ňu. Rozohrávať bude Čikoš-Pavličko.
     
    5
    Hruška si hľadal priestor v šestnástke. Center z ľavej strany mu poslal Mészáros, no napokon na ponúknutú loptu ani nesiahol.
     
    4
    Rýchla a jednoduchá akcia Skaličanov. Na jej konci v pokutovom území bol Mészáros, ktorý to skúsil takým neškodným oblúčikom. Knurovský bol pripravený.
     
    3
    Švrček centrom na útočnej polovici hľadal Šebestu. Popradčania strelu zablokovali smerom za postrannú čiaru.
     
    2
    Kukoľ prenikal dopredu po pravom krídle a tesne už spred postrannej čiary odcentroval do šestnástky. Lopta však letela úplne mimo bránky.
     
    1
    K úvodnému výkopu stretnutia sa dostali futbalisti FK Poprad. Skaličania však ihneď smerujú do protiútoku a hľadjaú cestu smerom do šestnástky.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na trávnik už vychádzajú oba tímy. Popradčania oblečení v bielych dresoch sa dnes postavia proti Skaličanom v čiernych dresoch.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Knurovský – Hatok, Palša (C), Peciar, Maťaš, Hric, Medak, Kukoľ, Šesták, Kapláň, Šašinka
    Náhradníci: Lipčák, Šuľa, Kica, Daško, Bilas, Tóth, Gruca

    MFK Skalica: Čikoš-Pavličko – Szöcs, Švrček, Vaščak, Šebesta, Hlavatovič, Mizerák, Majerník (C), Mészáros, Pankarićan, Hruška
    Náhradníci: Lipták, Ulrich, Neoveský, Milunović, Vrábel, Slaný, Bartal

    Rozhodca: Valášek – Chládek, Jenčura.
     
    Prajem vám príjemný futbalový podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu, v ktorom sa proti sebe v semifinále Slovenského pohára stretnú FK Poprad s MFK Skalica. Stretnutie sa v NTC Poprad začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Ako vyzerala cesta FK Poprad do semifinále?
    Popradu bol v 1. kole pridelený FK Svit. Pod Tatrami sme teda videli akési malé okresné derby. Popradčania po výhre 0:1 postúpili a v 2. kole narazil na Vyšné Opátske, ktoré pôsobí v 3. lige VsFZ. Ani toto mužstvo nebolo pred Poprad prekážkou, súpera zdolali Popradčania 1:5. Vo svojej pohodovej jazde kolami pohára pokračovali futbalisti Popradu aj v 3. kole, v ktorom zdolali zástupcu 5. ligy skupiny D, FK CSM Tisovec, výsledkom 0:4. Poprad postúpil následne už medzi 16 najlepších, kde narazil na favorizovanejší Tatran Prešov. Prvoligista však zápas na domácom ihrisku absolútne nezvládol a Popradu podľahol jednoznačne 0:3. Po tomto zápase sa zdalo, že Popradčania môžu určite tento rok výrazne zamiešať karty v slovenskom pohári. A to sa aj nakoniec potvrdilo. V osemfinále na popradských futbalistov čakal FC DAC Dunajská Streda. Vo vynikajúcej atmosfére na dunajskostredskom štadióne sme videli obrovské prekvapenie. Popradčania po góle Šestáka viedli už od 4. minúty a napriek obrovskej územnej prevahe DAC ubránili výsledok zubami-nechtami až do konca a vybojovali si teda postup medzi štvoricu najlepších.

    Ako si postupne dláždil cestu do semifinále MFK Skalica?
    Skalici bola v prvom kole vyžrebovaná Petržalka, ktorú Záhoráci zdolali bez problémov 5:1. Mimoriadne úspešne to však pokračovalo aj po výhre nad Šamorínom 2:0 v 2. kole. Skalica už v 3. kole „dostala“ fortunaligistu, ktorým bola našliapnutá Podbrezová. Skaličania však v domácom prostredí porazili Podbrezovú výsledkom 1:0 a zabezpečili si osemfinálovú účasť. Zo 16 postupujúcich tímov Skalica získala práve Myjavu, ktorú zdolala taktiež 1:0. Čo prišlo však po zápase s Myjavou, na to by si nevsadil ani veľmi skúsený a obozretný športový stávkar. Skalica v domácom prostredí v štvrťfinále Slovnaft Cup-u porazila aktuálneho lídra fortunaligovej tabuľky a obrovského favorita na zisk aj slovenského pohára MŠK Žilina výsledkom 3:2. Na prekvapenie sa toto víťazstvo rodilo aj vcelku ľahko. Skalica vyhrávala už po 21 minútach 2:0. Žilina síce skorigovala stav hneď o minútu neskôr, no následne si Záhoráci držali priaznivý stav. V 79. minúte dokonca zvýšil na 3:1 Šebesta a Žilina v tretej nadstavenej minúte iba kozmeticky upravila na 3:2 gólom Mráza.

    Vo finále určite jeden druholigista
    Už niekoľko rokov to býva tak, že vo finále sú väčšinou iba tí najlepší a tí najlepší by sa mali nachádzať práve v našej najvyššej súťaži. Tento rok to bude výnimka. Obaja z dvojice Poprad – Skalica sú totižto zástupcovia druhej ligy a vo finále teda svoje zastúpenie bude s určitosťou mať aj práve táto o stupeň nižšia súťaž, čo môže byť v konečnom dôsledku zaujímavé. Nechajme sa prekvapiť. Len pripomeniem, že druhú semifinálovú dvojicu tvora Michalovce a Slovan Bratislava. V úvodnom zápase 4. apríla Slovan porazil Zemplín vonku 1:2. Odveta je na programe 11. apríla. Semifinálová odveta medzi Popradom a Skalicou je na pláne 12. apríla.
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 56. Šesták

    Karty:   58. Šesták (PPD) – 12. Pankarićan (SKA), 20. Čikoš-Pavličko (SKA), 69. Hruška (SKA)   58. Pankarićan (SKA)


    FK Poprad: Knurovský – Hatok, Palša (C), Peciar, Maťaš, Hric, Medak, Kukoľ, Šesták, Kapláň, Šašinka
    Náhradníci: Lipčák, Šuľa, Kica, Daško, Bilas, Tóth, Gruca

    MFK Skalica: Čikoš-Pavličko – Szöcs, Švrček, Vaščak, Šebesta, Hlavatovič, Mizerák, Majerník (C), Mészáros, Pankarićan, Hruška
    Náhradníci: Lipták, Ulrich, Neoveský, Milunović, Vrábel, Slaný, Bartal

    Rozhodčí: Valášek – Chládek, Jenčura

    Diváci: 2 250
    bahis siteleri