Lotyšsko – Kanada 1:4 (kon.) | Bělorusko – USA 0:7 (kon.) | Rusko – Švédsko 3:1 (kon.)
Slovensko – Finsko 4:5 (kon.)
konec
Slovensko
4:5 (0:1, 4:3, 0:1)
Finsko
Čtvrtek 13.04.2017, 19:40 • Aréna Poprad, Poprad • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:34
    Ikonen nahozením trefil jen tyčku a Slovensko má ještě pořád šanci.
     
    59:00
    Oddechový čas pro domácí. Sklenár zůstává na střídačce a Slovensko to zkusí v šesti.
     
    56:38
    Po velkém závaru nebyl finský gólman v brankářském postoji a proti střele Adama Žiaka nestačil zasáhnout. Rozhodčí nejprve gól neuznal a rozpažil. Po poradě s kolegy ale trefu uznal, aby následně zase rozpažil a gól zřejmě pro postavení útočícího hráče v brankovišti odvolal. Pokračujeme tedy za stavu 5:4 pro Finy.
    52:17 Aarne TALVITIE - 4:5
     
    52:17
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Gól tak padá na opačné straně. Miro Heiskanen táhl útočnou akci po levé straně, nahodil puk před branku a do sítě jej dorazil AARNE TALVITIE. Finsko jde do vedení! Asistence: Miro Heiskanen, Toni Utunen.
     
    41:13
    Po vyhraném vhazování si proti pravidlům počínal Maansaari a odměnou jsou mu dvě minuty na trestné lavici za nedovolené bránění.
    38:40 Jesse YLÖNEN - 4:4
     
    38:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vzápětí byl ale slovenský gólman bezmocný. Suomi se po střele Aarneho Talvitieho dostalo hned k několika dorážkám a do prázdné sítě nakonec poslal puk JESSE YLÖNEN. Asistence: Santeri Virtanen, Aarne Talvitie.
     
    38:13
    Parádní zákrok Juraje Sklenára udržel Slovensko ve vedení. Ke střele z mezikruží se dostal Ylönen, slovenský gólman máchl lapačkou a zabránil téměř jasnému gólu.
    36:57 Adam STACHO - 4:3
     
    36:57
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelná třetina v podání domácího týmu! Do rány Martina Fehérváryho sáhl těsně před Luukkonenem ADAM STACHO a po tomto zásahu skončil puk v síti. Asistence: Martin Fehérváry.
     
    36:57
    Slováci dostali do branky další puk, rozhodčí si ale celou situaci nechají zkontrolovat na videu.
    35:53 Martin KUPEC - 3:3
     
    35:53
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Po vyhraném buly putoval puk na modrou čáru, kde si jej beci několikrát vyměnili a prudká rána MARTINA KUPCE nakonec propadla Luukkonenovi do sítě. Asistence: Adam Žiak.
     
    32:57
    Dvě minuty za hrubost pro slovenského kapitána Fehérváryho.
    31:20 Patrik HREHORČÁK - 2:3
     
    31:20
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Krátce nato je ale početní výhoda využita a je sníženo na rozdíl jediného gólu! PATRIK HREHORČÁK si s pukem vyjel na pravý kruh a svou druhou brankou v dnešním zápase vrací Slováky do hry. Asistence: Adam Žiak.
     
    29:33
    Po snižující brance Slovenska výrazně ožilo publikum v popradské aréně, jenž znovu vytváří hlasitou atmosféru. Domácí mladíci si navíc zahrají přesilovku, jelikož dvě minuty za nedovolené bránění vyfasoval Isiguzo.
    29:18 Patrik HREHORČÁK - 1:3
     
    29:18
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Vzápětí padá první gól také na opačné straně. Rozehrávku Luukkonena zastavil PATRIK HREHORČÁK, od mantinelu si najel před branku a přesnou ranou nedal finskému gólmanovi šanci zasáhnout. Bez asistence.
    28:59 Kristian VESALAINEN - 0:3
     
    28:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Krátce před návratem vyloučeného Ružičky využívá Suomi přesilovku a jde do tříbrankového vedení! KRISTIAN VESALAINEN dostal na vrcholku pravého kruhu spoustu prostoru ke střele, napřáhl a propálil Sklenára. Asistence: Miro Heiskanen, Jesse Ylönen.
     
    27:05
    Adam Ružička se navíc dopustil faulu a na trestné lavici si odpyká dvě minuty za hákování. Uvidíme tedy první přesilovou hru Finů.
    23:46 Aarne TALVITIE - 0:2
     
    23:46
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vzápětí už se ale Finové z druhého gólu přece jen radují. Eero Teräväinen dostal puk na hůl AARNE TALVITIEHO a domácí kapitán střelou z levého kruhu nezaváhal. Asistence: Eero Teräväinen
     
    23:06
    Po dorážce do odkryté části klece se natahoval Ikonen, do dráhy letu puku se ale obětavě položil Havrila a zabránil gólu.
     
    12:23
    Slovenští mladíci už se pomalu radovali z branky po závaru před Luukkonen, do finské sítě ale puk neprošel a rozhodčí také okamžitě rozpažil.
    09:55 Kristian VESALAINEN - 0:1
     
    09:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hosté se po ubráněném oslabení ujímají vedení. Joni Ikonen zavezl puk do útočného pásma a nahodil jej na Sklenára. Před slovenskou brankou se pak k zakončení dostal KRISTIAN VESALAINEN a proti této střele máchl hostující gólman lapačkou naprázdno. Asistence: Joni Ikonen.
     
    07:29
    První přesilovku tohoto zápasu si zahraje Slovensko, jelikož Talvitie dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
    Marken.cz

    Martina Sikorová

    Branky a nahrávky: 30. Hrehorčák, 32. Hrehorčák (Žiak), 36. Kupec (Žiak), 37. Stacho (Fehérváry) – 10. Vesalainen (Ikonen), 24. Talvitie (E. Teräväinen), 29. Vesalainen (Heiskanen, Ylönen), 39. Ylönen (Virtanen, Talvitie), 53. Heiskanen (Heiskanen, Utunen)


    Slovensko: Sklenár (Kostelný) – Ivan, Fehérváry (C), Kupec (A), Žiak, Korenčík, Dúžek, Demo – Ružička, Liška (A), Pospíšil – Miloš Roman, Krivošík, Hrehorčák – Fafrák, Köver, Urbánek – Stacho, Havrila, Regenda.
    Finsko: Luukkonen (Lehtinen) – Utunen, Heiskanen, E. Teräväinen, Isiguzo, Anttalainen, Latvala – Vesalainen, Ikonen (A), Kupari – Virtanen, Talvitie (C), Ylönen – Santeri, Engberg, Maansaari – Kotkaniemi, Koskenkorva (A).

    Rozhodčí: Garon (CAN), Sewell (GBR) – Hancock (USA), Ondráček (CZE)
    bahis siteleri