Lotyšsko – Kanada 1:4 (kon.) | Bělorusko – USA 0:7 (kon.) | Rusko – Švédsko 3:1 (kon.)
Slovensko – Finsko 4:5 (kon.)
konec
Bělorusko
0:7 (0:0, 0:5, 0:2)
USA
Čtvrtek 13.04.2017, 15:40 • Zimný štadión, Spišská Nová Ves • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hymna na počest vítěze je u konce a tím i zahajovací utkání mistrovství světa na Slovensku mezi Běloruskem a Spojenými státy americkými.

    Ode mě je to pro dnešek vše. Přeji hezký zbytek dne. (17:58:27)
     
    Nyní si poslechneme státní hymnu Spojených států amerických!
     
    Nejlepší hráči

    Z poraženého Běloruska byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání brankář Andrej Grišenko, který si připsal čtyřiačtyřicet úspěšných zákroků.
    Z týmu Spojených států amerických byl vyhlášen nejlepším hráčem autor dvou gólů Oliver Wahlstrom!
     
    Hotovo, vymalováno! Po bezbrankové první třetině se otěží utkání ujali hokejisté Spojených států amerických, kteří svému soupeři nasázeli hned sedm branek, ba co víc, z čistého konta se může radovat také brankář Dylan St. Cyr!
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Scott Reedy zavezl kotouč do útočného pásma, kde ho rychle doplnili jeho spoluhráči. Tuším, že zde už to budou chtíti hokejisté USA v poklidu dohrát.
    Na Slovensko dorazili i příznivci Běloruska.

     
    58:30
    Teď ovšem zbytečné zakázané uvolnění hostů a vhazování před bránou USA.
     
    57:51
    Po velmi dlouhé době si na kotouč sáhli také Bělorusové, ovšem na velmi krátkou chvíli. Puk mají opět hokejisté Spojených států amerických, který už nyní hrají pouze od čisté konto Dylana St. Cyra!
     
    56:18
    Hokejisté Běloruska jsou na ručník, Američané si naopak z utkání dělají vlastní exhibici, když celé minuty krouží kolem nešťastného Grišenka. Na druhé straně St. Cry má úplnou pohodu a může si užívat pomalu ale jistě čistého konta!
     
    55:13
    Sean Dhooghe si našel volný kotouč před Grišenkem a z první ho vypálil na bránu. Zde byl ale velice rychlý rozklek domácího brankáře a další úspěšný zákrok.
     
    54:18
    Nate Knoepke se z pozice obránce ihned po buly ocitl osamocený před Grišenkem. Pokusil se ho zaskočit svižnou střelou nad beton, tam ale byla připravená lapačka domácího brankáře a skvělý zákrok!
     
    53:38
    O velkou parádičku se nyní na kruzích pokoušel Wahlstrom, když se pokusil prohodit dva obránce najednou. Ti mu na tuto fintu ale ani trochu neskočili a o puk ho obrali. I toto ale svědčí o sebevědomí hokejistů Spojených států amerických, kteří hrají ve velké pohodě.
     
    53:14
    Bělorusové si nyní nerozuměli v rozehrávce a je z toho zakázané uvolnění, tedy další práce pro Grišenka.
     
    52:34
    Maxwell Gildon vypálil z kruhů, puk ale ke Grišenkovi nedošel, jelikož se ještě před ním zastavil o obětavého obránce Běloruska.
     
    52:08
    Evan Barratt měl před sebou pouze Grišenka, ovšem neměl kotouč ideálně na čepeli a jeho zakončení postrádalo razanci.
     
    51:00
    Vladislav Jerjomenko nahodil kotouč na bránu, ten nebezpečně prosvištěl nad horní tyčkou St. Cyra. Hostující brankář měl velké štěstí, že šel kotouč mimo, jelikož na tuto ránu neměl šanci reagovat.
     
    50:39
    Tkachuk si šel za dalším gólem, když mu byla adresována skvělá přihrávka do jízdy. Talentovaný mladíček ale v zakončení tentokrát selhal.
    Marken.cz

    Martin Stříbrný

    Branky a nahrávky: 22. Pastujov (Miller, Gildon), 23. Reedy (Farabee), 28. Wahlstrom (B. Tkachuk, Inamoto), 33. Dhooghe (Farabee), 37. Wahlstrom (Norris, Mismash), 43. Mismash (Barratt, Pastujov), 45. Farrance (Poehling)


    Bělorusko: Grišenko – Nikitin, Děrjabin (C), Jerjomenko, Savrickij (A), Boršjov, Gabrus (A), Gurban, Sapego – Filjajev, Martynov, Kot – Baltruk, Pavlenko, Michalčuk – Anosov, Drozdov, Ažgirej – Firsov, Drobyš, Anufrienko.
    USA: St. Cyr – Hughes, Kemp (A), Knoepke, Gildon, Farrance, Miller, Inamoto – B. Tkachuk (C), Wahlstrom, Norris (A) – Barratt, Pastujov, Mismash – Cockerill, Dhooghe, Tortora – Farabee, Reedy, Slaggert – Poehling.

    Rozhodčí: Hallin (NOR), Hejduk (CZE) – Kupcus (LAT), Kacej (SVK)
    bahis siteleri