Lotyšsko – Kanada 1:4 (kon.) | Bělorusko – USA 0:7 (kon.) | Rusko – Švédsko 3:1 (kon.)
Slovensko – Finsko 4:5 (kon.)
konec
Rusko
3:1 (0:1, 0:0, 3:0)
Švédsko
Čtvrtek 13.04.2017, 19:37 • Zimný štadión, Spišská Nová Ves • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:

     
    Švédsko sice vedlo zásluhou Erika Bränströma 1:0, jenže o vyrovnání se postaral Kirill Maximov a na konečných 3:1 upravil dvěma přesnými zásahy Andrej Svečnikov. Rusko tak vítězí 3:1. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. Už zítra se vám ozveme ze Spišské Nové Vsi znovu, tentokrát při utkání české reprezentace s Běloruskem! Na shledanou! (21:55:59)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Rusko – 7 (23)
    Švédsko – 13 (44)
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Rusko – Maxim Žukov
    Švédsko – Oskar Bäck
     
    Konec zápasu.
    59:57 Andrej SVEČNIKOV - 3:1
     
    59:57
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Hokej dovede být někdy hodně krutý, o čemž se teď Švédsko jasně přesvědčilo, když nastřelilo břevno a místo vyrovnání na 2:2 inkasuje na 1:3! ANDREJ SVEČNIKOV si několikrát vyměnil puk s Ivanem Čechovičem před prázdnou bránou a uzavřel na konečných 3:1 pro ruské barvy! Asistence: Ivan Čechovič.
     
    59:22
    Jeden ze Švédů, zřejmě to byl Isac Lundeström, vypálil z pravého kruhu a jeho bomba zacinkala na břevno! Sborná vyhodila a Švédi hrají bez gólmana!
     
    58:50
    Tre Kronor už mají obrovský tlak a brankář Žukov má spoustu práce.
     
    58:23
    Švédsko se nemůže dostat ani ke hře bez brankáře, nemá totiž puk vepředu pod kontrolou. Další vyhození sborné.
     
    57:50
    Brankář Ek Eriksson teď trochu zalaškoval, když dalekonosné nahození vyrazil při rybičce vedle své brány. Rusové předtím opět vyhodili.
     
    57:25
    Rusové zvládli důležitý a tvrdý souboj za svou bránou a opět se osvobodili dlouhým vyhozením.
     
    57:08
    Brankář Ek Eriksson zatím zůstává v bráně, jeho spoluhráči svírají soupeře u gólmana Žukova.
     
    57:03
    Sluší se dodat, že faul ruského útočníka byl hodně okatý a naprosto zbytečný, protože k němu došlo v útočném pásmu.
     
    Na tohle přesně Švédsko čekalo. Má ideální možnost vyrovnat a hned si bere oddechový čas. Dá se očekávat, že brzy vsadí na hru bez brankáře!
     
    57:03
    Vyloučení v týmu Rusko (Andrej Svečnikov – 2 min., sekání).
     
    56:32
    Sborná se sice snaží osvobodit z pevného objetí, ale ne a ne se jí to povést. Švédi teď skvěle bruslí a hrají důrazně v blízkosti hrazení.
     
    56:06
    Švédská družina se opět probila přes neutrální zónu a už si nahrává v soupeřově třetině, což potřebuje za nepříznivého stavu 1:2 jako sůl.
     
    55:34
    Au, tohle muselo hodně bolet, ale Rusové se bez toho teď neobejdou! Timothy Liljegren vypálil golfákem od modré čáry a nastřelil Kirilla Maximova bolestivě do chráničů holení. Zápas sleduje 2350 diváků.
     
    55:11
    Uvidíme, jestli Tre Kronor ještě dokáží vyrovnat, případně dokonce zápas znovu otočit, nebo si pro první důležité body dojde sborná, jež k tomu má lépe našlápnuto.
     
    54:50
    Švédsko svírá všechny své síly a tlačí se mohutně do útoku. Brankář Žukov má ale hodně usnadněnou práci díky skvělé hře svých spoluhráčů v defenzivě.
     
    54:27
    Alexander Klisunov mohl střílet při přečíslení 2 na 1 do odkryté brány, jenže Alexej Lipanov mu dal puk trochu za hůl, což neumožnilo přesné zakončení!
     
    53:50
    Sborná je pod tlakem, ale čeká trpělivě na svou šanci. Nedá se nic dělat, Švédi musí prostě hru trochu otevřít, aby měli větší šanci vyrovnat.
     
    53:22
    I nadále sledujeme zajímavou a napínavou bitvu ve skvělém tempu. Nyní tlačí soupeře pro změnu Švédi.
     
    52:37
    Skandinávci se na chvíli vymanili z pevného sevření Rusů, jenže už jsou opět přikováni do blízkosti gólmana Ek Erikssona.
     
    52:06
    Sborná je teď na koni a dál buší do obranného valu Tre Kronor, jež neví, kam dřív skočit.
     
    51:39
    No a moc nechybělo, aby Rusové zasadili překvapeným Švédům další tvrdou ránu! Z mezikruží pálil osamocený Pavel Koltygin, jehož dělovka zápěstím přeletěla bránu!
    51:02 Andrej SVEČNIKOV - 2:1
     
    51:02
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak to klobouk dolů, co teď Rusové předvedli za úchvatnou akci, díky níž dokonali mohutný obrat a ujali se důležitého vedení! Ivan Čechovič zatáhl puk na levou stranu útočného pásma, čímž na sebe navázal pozornost protihráčů, a vykouzlil geniální křížný pas před brankoviště, kde číhal ANDREJ SVEČNIKOV, a bekhendem z voleje zavěsil pod víko! Nádherná souhra! Asistence: Ivan Čechovič.
     
    50:00
    Sborná se probila k puku a posunula ho pryč ze svého území.
     
    49:35
    Seveřané sice svírají svého soupeře v pevném objetí u jeho gólmana Žukova, jenže ne a ne jeho obranný obětavý val překonat.
     
    49:10
    Švédsko má stále více ze hry a okupuje útočné území.
     
    48:23
    Vyloučení v týmu Rusko (Semen Pereljajev – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Švédsko (Calle Själin – 2 min., hrubost).
     
    48:23
    Nyní si přivolali sudí do svého území před trestnými lavicemi oba kapitány, švédského Rickarda Hugga a ruského Alexeje Lipanova, s nimiž předchozí události konzultují.
     
    48:23
    Rusové vyhráli vhazování a snažili se zakončovat z prostoru mezi kruhy, což se jim snažili Švédi za každou cenu znemožnit. Byla z toho pořádně vášnivá strkanice a sudí mají spoustu práce.
     
    48:09
    Vyloučení v týmu Švédsko (Adam Ginning – 2 min., vražení na hrazení).
     
    47:55
    Sborná drží kotouč a operuje s ním v útočném pásmu, ale jen v blízkosti hrazení, odkud nehrozí brankáři Ek Erikssonovi přímé nebezpečí.
     
    47:38
    V krátkém časovém rozmezí stříleli z prostoru mezi kruhy Lucas Elvenes a Jacob Olofsson, ale brankář Žukov zakročil svými betony.
     
    47:06
    Skandinávci teď tahají za delší konec pomyslného provazu, Rusové jsou přikováni ke svému brankáři Žukovovi a spíše číhají na šance k brejkům.
     
    46:48
    Seveřané dvakrát v krátkém časovém sledu přišli o puk, ale zároveň se sluší dodat, že v defenzivě si splnili své úkoly spolehlivě.
     
    46:20
    Švédi se zabydleli v pásmu soupeře a vytvořili si slibnou příležitost! Isac Lundeström pálil z bezprostřední blízkosti, ale minul levou Žukovovu tyč!
     
    46:09
    Hra je přerušena, čeká nás další komerční přestávka.
     
    46:00
    Děj hry se odvíjí teď v pásmu Ruska, brankář Žukov musel předvést opět několik povedených zákroků proti hladovým střelcům z tábora soupeře.
     
    45:37
    Vypadá to, že další vstřelená branka tempu utkání jen prospěla. Švédi, kteří byli na začátku třetí periody trochu v útlumu, nyní zařadili vyšší rychlostní stupeň.
     
    45:18
    Ruští fanoušci jsou očividně spokojení s tím, že jejich miláčci dokázali vyrovnat. "Rossija, Rossija!", rozléhá se zaplněným stadionem.
     
    44:48
    Jaroslav Alexejev společně s Alexanderem Klisunovem pelášili do rozevřené obrany Švédů, přičemž prvně jmenovaný při situaci 2 na 2 hledal svého parťáka pasem mezi kruhy, ale tam Klisunov na puk nedosáhl!
     
    44:08
    A další nebezpečná rána z holí Švédska, jež však byla obětavým protihráčem ještě ve skrumáží mezi kruhy zablokována.
     
    43:50
    Seveřané i nadále diktují tempo hry a Rusové pod tlakem neví, kam dřív skočit.
     
    43:21
    Sborná je teď zatlačena hluboko do obranného bloku, Tre Kronor obdržená branka očividně probudila, nyní je jich doslova plné hřiště.
     
    42:39
    Švédi se snaží rychle odpovědět a obléhají brankáře Žukova.
    42:13 Kirill MAXIMOV - 1:1
     
    42:13
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A pozor, teď už se sborná přeci jen může radovat a ve Spišské Nové Vsi máme vyrovnáno! Kirill Slepec to udělal parádně, když se neunáhlil, podržel si puk, čímž se uvolnil před brankovištěm, a zblízka vyprášil betony brankáře Ek Erikssona, po čemž puk zametl do prázdné brány KIRILL MAXIMOV! Asistence: Kirill Slepec.
     
    41:24
    A další tutovka, ale Bicadze zblízka neuspěl!
     
    40:55
    Rusové měli další velikou příležitost! Danila Galeňuk však z prostoru mezi kruhy nastřelil jen připraveného brankáře Ek Erikssona!
     
    40:25
    Oba týmy se snažily přejít do útočného pásma, ale ani jednomu z nich se to nepovedlo. Nyní zakládají novou akci od své brány hokejisté Ruska.
     
    40:05
    Švédi vyhráli buly a uhánějí s pukem vpřed.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Vše je nachystáno na třetí třetinu, uvidíme, jak dnešní pěkný zápas nakonec dopadne!
    Ruští fanoušci mají v publiku mírnou převahu...

     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Rusko – 6 (16)
    Švédsko – 16 (31)
     
    I prostřední část už je ve Spišské Nové Vsi minulostí. Stejně jako první perioda nabídla pěknou a vyrovnanou podívanou, v níž nebyla o zajímavé momenty u obou branek vůbec žádná nouze. Jenže Rusové neprotrhli své střelecké trápení, a protože neskórovalo ani Švédsko, stav je stále 0:1. Třetí dějství začne zhruba v 21:13.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Další promarněná tutovka Rusů, které by to mohlo ještě mrzet! Michajl Bicadze, pokud se nepletu, dorážel z bezprostřední blízkosti, ale brankář Ek Eriksson byl přímo před ním a zasáhl ramenem, po čemž udržel puk ve výstroji do hvizdu sudího!
     
    39:08
    Švédsko už bylo kompletní, když vypálil od modré čáry Jaroslav Alexejev, ale brankář Ek Eriksson si hravě poradil. Pokračuje se ve hře.
     
    38:36
    Tak to je hodně nepovedená přesilovka a nespokojenost ruských fanoušků sílí společně s občasným pískotem.
     
    38:04
    Jenže znovu z toho nebylo vůbec nic nebezpečného, Tre Kronor vybojovaly puk a odpálily ho do Ek Erikssonovy blízkosti. Ozývá se pískot.
     
    37:47
    Sborná přešla do území svého soka, kotouč zavezl dopředu rozjetý Ivan Čechovič.
     
    37:18
    Švédsko odrazilo útok soupeře a ihned napálilo černou pryž do útočného pásma.
     
    37:00
    Vyloučení v týmu Švédsko (Lucas Elvenes – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    36:54
    Fabian Zetterlund se svými kumpány z lajny několikrát nebezpečně dorážel zblízka, když obrana sborné trochu zaspala, ale brankář Žukov se vyznamenal a podržel puk v lapačce!
     
    36:29
    Švédi jsou ale přeci jen v této pasáži hry aktivnějším týmem a dál se neúnavně tlačí do ofenzivy. Brankář Žukov si tak na nedostatek práce rozhodně nestěžuje.
     
    36:00
    Rusové už získali kus černé= gumy pod kontrolu a opatrnou rozehrávkou uklidnili sovu rozháranou hru, jež je stojí hodně sil.
     
    35:31
    Skandinávci hýří pohybem a dělají souboru z největší země na světě velké potíže u brankáře Žukova, který si musí dávat dobrý pozor, co se kolem něj děje.
     
    35:04
    Tre Kronor si několikrát nahrály v pásmu soupeře a vzešla z toho utěšená rána od modré čáry, jíž brankář Žukov poměrně v klidu vyrazil do bezpečí.
     
    34:35
    Švédsko neotálí a dál se valí vpřed jako svižná lavina. Nyní čekají obránci na střídající útočníky, aby se jim nabídli do jízdy a mohli pelášit vpřed.
     
    34:12
    Oliver Fjellström si vyjel s pukem na holi elegantním manévrem až mezi kruhy a jeho zápěstní pumelici ukryl ve své náruči dobře postavený brankář Žukov.
     
    34:00
    Sborná si nepotykala s přesnou rozehrávkou, její dlouhé nahození dojeli jako první za bránou Švédi a píská se tak zakázané uvolnění.
     
    33:40
    Mark Rubinčik hned po buly práskl na modré čáře do puku, který byl ve skrumáží mezi kruhy ještě jemně tečovaný švédským hráčem, ale proletěl vedle pravé Ek Erikssonovy tyče.
     
    33:39
    Jenže to byl jen takový výstřel do tmy, parádní útočná bitva pokračuje dál! Názorně to potvrdil Georgij Dědov, jenž z levé kruhu vypustil skvělou ránu nad beton, ale brankář Ek Eriksson vykouzlil svou lapačkou výstavní semafor!
     
    33:06
    Hra je teď trochu nepřesná, ani jednomu z týmů se nedaří podržet kotouč pevněji na svých holích a vytvořit si slibnější šanci.
     
    32:34
    Žlutozelení dlouho nemohli přejít přes střední pásmo, alespoň tedy předvedli parádní hit, který ocenilo publikum hlasitým potleskem.
     
    32:17
    Ve Spišské Nové Vsi pozorujeme opravdu nesmírně atraktivní a bojovný zápas, v němž o zajímavé momenty a napětí rozhodně není nouze.
     
    31:46
    Tohle byla velmi slibná příležitost, jež hlasitě volala po vyrovnání! Ivan Muranov se jako uragán vřítil v obrovské rychlosti mezi kruhy a jeho golfák vyrazil brankář Ek Eriksson do boční síťky!
     
    31:21
    Švédi zvládli o něco lépe přetlačovanou ve svém pásmu a jejich beci mohou v klidu rozehrát od svého gólmana Ek Erikssona.
     
    31:08
    Sborná vyhrála vhazování ve svém pásmu a může v klidu rozehrát ze zákrytu gólmana Žukova.
     
    30:45
    Jenže zahanbit se nechtějí ani hráči ze severní Evropy. Emil Bemström si vybruslil při rychlém kontru na osu hřiště a z mezikruží pálil do Žukovových betonů.
     
    30:00
    Rusko se naladilo přesilovkou, jíž nevyužilo, na příznivou ofenzivní vlnu. Švédská defenziva má s aktivní hrou soupeře velké problémy.
     
    29:27
    Tre Kronor už jsou kompletní, oslabení ustály bez úhony a dál drží nejtěsnější náskok.
     
    29:15
    Tohle už vypadalo nadějněji! Bicadze napřáhl v mírném úhlu na pravé straně, ale prověřil jen pevnost Ek Erikssonových betonů. Hra je přerušena.
     
    28:39
    A znovu z toho nebylo zhola nic. Zblokovaná rána mezi kruhy a Švédsko vyhodilo.
     
    28:17
    Skandinávci dvakrát v krátkém časovém sledu získali puk a osvobodili se, Rusové se zatím v početní převaze trápí.
     
    27:47
    Sborná si několikrát vyměnila kotouč v útočném pásmu a zakončila, jenže Andreji Svečnikovovi střela vůbec nesedla, puk proletěl daleko od brány a soupeř vyhodil.
     
    27:27
    Vyloučení v týmu Švédsko (Isac Lundeström – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:06
    Brankář Ek Eriksson se znovu zapojil do hry, tentokrát se jednalo o rutinní zákrok. S dalekonosnou ranou až ze středního pásma si poradil, ale protihráči k němu rychle dojeli a donutili ho k přerušení hry. Získal tak alespoň buly v útočném území.
     
    26:37
    Sborná má teď více ze hry a pokračuje v tlaku. Brankář Ek Eriksson má nyní mnohem více práce než jeho protějšek Žukov.
     
    26:13
    Krásnou individuální akci vystřihl Jaroslav Alexejev, jenž si vybruslil z pravé strany do kruhu, když se přitom zbavil protihráče, a mířil dobře do protější šibenice, ale o kousek ji minul!
     
    25:49
    Rusové se nechtěli nechat zahanbit a prověřili brankáře Ek Erikssona. Na okraj kruhů si vybruslil Ivan Čechovič a vyprášil betony.
     
    25:17
    Fabian Zetterlund dostal trochu prostoru na levém křídle a hned z toho bylo nebezpečí. Brankář Žukov ale ránu k bližší tyčce očekával a schoval puk ve výstroji.
     
    24:45
    Tre Kronor pokračovaly v náporu a několikrát zahrozily z prostoru kruhu, ale brankář Žukov se opět vyznamenal a podržel svůj tým.
     
    24:18
    Kalle Miketinac dostal přesný pas zpoza brány a z mezikruží dobře vypálil, ale jeho přízemní ránu zmařil gólman Žukov svými betony!
     
    23:39
    A další prudké rány od modré čáry, jež se však nepotkaly s větší přesností. Sborné se však vůbec nedaří získat puk a vyhodit.
     
    23:20
    Timothy Liljegren nebezpečně vypálil zápěstím od modré čáry a brankář Žukov jeho štiplavou dělovku vyrazil svou vyrážečkou za svou bránu!
     
    23:07
    Vyloučení v týmu Rusko (Ivan Čechovič – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:07
    Znovu pálil Sebastian Walfridsson, ale ani tentokrát mu rána od modré čáry nesedla zdaleka podle jeho představ. Bude se vylučovat opět na straně Ruska.
     
    22:48
    Sebastian Walfridsson nebezpečně vypálil z voleje od modré čáry a jeho dělovka proletěla těsně vedle pravé tyčky gólmana Žukova, jenž měl teď i štěstí!
     
    22:13
    Sborná je v plném potu, těžké chvilky při nebezpečné šanci soupeře přečkala bez úhony a dál ztrácí jen jednu branku.
     
    22:06
    Rusové mají puk a drží ho daleko od své brány.
     
    21:36
    To byla obrovská šance seveřanů! Brankář Žukov vyrazil štiplavou ránu od modré čáry před sebe a zblízka dorážel před odkrytou bránou Lucas Elvenes, ale ve vyložené pozici mu zakončení vůbec nesedlo a puk skončil nad bránou!
     
    21:17
    Oscar Bäck vypálil z pravého kruhu, ale brankář Žukov byl na místě a jeho projektil v pohodě vyrazil betony. Švédi však drží dál puk v pásmu soupeře.
     
    20:55
    A opět Rusové ukořistili hrací předmět do své moci a nastřelili ho do bezpečných prostorů hřiště. Brankář Žukov zatím zůstává ve svém území naprosto v klidu.
     
    20:20
    Sborná okamžitě vybojovala puk po důležitém vhazování a osvobodila se dlouhým vyhozením až do blízkosti gólmana Ek Erikssona.
     
    20:13
    Samorukov
     
    20:13
    Švédsko vyhrálo vhazování a pomohlo si do útočného pásma dlouhým nahozením. Odražený puk nadělal brankáři Žukovovi trochu starosti a po souboji před bránou se odrazil až do ochranné sítě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Na ledě už jsou znovu rozhodčí i hráči obou týmů, každou chvíli můžeme pokračovat v atraktivní bitvě!
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Rusko – 10
    Švédsko – 15
     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce. Urodilo se v ní několik slibných šancí na obou stranách pomyslné barikády, ale ujala se z nich jen jedna jediná. Švédsko vede 1:0, když ho poslal do vedení při přesilovce přesnou ranou Erik Brannström. Druhá třetina začne zhruba ve 20:26.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Vypadá to, že před koncem první třetiny už se nic zajímavého nestane, puk se zdržuje ve středním pásmu.
     
    19:08
    Isac Lundeström vypálil od modré čáry, ale brankář Žukov měl snadnou práci, když jen zkontroloval pohledem kotouč při letu nad jeho bránou.
     
    18:35
    Útok střídá útok, nyní ukořistili kus černé gumy seveřané a vydali se na další útočný výlet. Ten však jejich soupeř rychle zastavil a může sám mířit vpřed.
     
    18:06
    Po menší odmlce se do útočného území probili i Rusové, jenže švédská obrana byla zkonsolidovaná a brzy získala puk zpět do své moci.
     
    17:35
    Jacob Olofsson vypálil z blízkosti modré čáry, ale gólman Žukov měl na letící puk dobrý výhled a plastrony ho vyrazil do rohu pásma.
     
    17:10
    Rusko má teď ve svém pásmu problémy, nedaří se mu totiž vůbec rozehrát. Švédi velmi aktivně napadají a získávají tak spoustu puků.
     
    16:49
    Emil Bemström vypálil z pravého kruhu a prověřil pozorné betony gólmana Žukova. Následnou ránu od modré čáry vyrazila maskovaná opora hráčů v červeném do ochranné sítě.
     
    16:17
    Rusové dlouho nepouštěli Švédy do svého pásma, jenže nakonec se přeci jen museli schoulit do obranného postavení u gólmana Žukova.
     
    15:53
    Bendelinova družina se opět usadila v ruském pásmu, jenže zmohla se tam jen na nepřesné projektily, po nichž sborná vyvezla puk do neutrální zóny.
     
    15:31
    Žlutomodří se hnali do útoku, jenže jejich akce už byla přerušena na modré čáře, kde se vystavili do postavení mimo hru.
     
    15:23
    K vidění už bylo i několik povedených hitů, na hrací ploše se nám pomalu začíná přiostřovat a emoce narůstají. Sudí mají ale vše pevně pod kontrolou.
     
    15:11
    Rusové se natlačili do útočného pásma, ale po souboji Ivana Muranova a Adama Ginninga byla brána gólmana Ek Erikssona vychýlena ze svého postavení. Hra je přerušena.
     
    14:26
    Oba týmy podnikly neúspěšné útočné výpady, když byla jejich snaha zastavena už na útočné modré čáře.
     
    13:48
    Sledujeme hodně svižný hokej, nyní se hra přelévá ze strany na stranu a fanoušci se v ochozech zimního stadionu ve Spišské Nové Vsi rozhodně nenudí.
     
    13:19
    Rusové jsou teď zatlačeni do kouta. Nedaří se jim přerušit souvislý tlak Švédů, kteří se usadili v blízkosti Žukovovy svatyně.
     
    12:38
    Seveřané teď otočili obraz hry. Nyní jsou to oni, kdo mačká svého soka u něj v pásmu. Brankář Žukov nemůže vůbec polevit ze své koncentrace a za jeho zády dokonce zacinkala i tyčka!
     
    12:07
    Opět se svěřenci kouče Goluboviče usadili na dostřel brankáře Ek Erikssona a prověřili jeho pozornost několika štiplavými projektily ze střední vzdálenosti.
     
    11:39
    Sborná je teď aktivnějším týmem a neustále hrozí. Tre Kronor mají problémy s tím, aby přešly do soupeřovy třetiny. Rusů je teď plný led.
     
    11:15
    Alexej Toropčenko nabral rychlost, vyhnul se protihráčům a namířil si to až před bránu, kde jeho blafák skvěle vychytal brankář Ek Eriksson!
     
    10:28
    Brankář Ek Eriksson musel několikrát zasahovat betony, když na něj sborná pálila z bezprostřední blízkosti, ale podržel svůj tým skvělými zákroky!
     
    09:48
    Rusové tlačí soupeře, co jim síly stačí, a vehementně se ženou za vyrovnáním. Švédská defenziva má spoustu práce.
    09:05 Erik BRÄNNSTRÖM - 0:1
     
    09:05
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédi přesilovku bleskově využili a jdou do vedení! Isac Lundeström nabil puk na hůl ERIKU BRANNSTRÖMOVI, jenž se krásně na okraji kruhů vyhnul protihráči a jeho dělovka zamířila přesně do růžku Žukovovy brány! Asistence: Isac Lundeström, Rickard Hugg.
     
    08:37
    Vyloučení v týmu Rusko (Kirill Maximov – 2 min., podražení).
     
    08:37
    Rusko nedokázali dotáhnout svůj další útok k zakončení a dopustilo se útočného faulu. Švédi při ponechané výhodě nezasáhli bránu.
     
    07:25
    Sborná drží kotouč na svých holích a cpe se s ním k brankáři Ek Erikssonovi. Obrana Tre Kronor je zatím důsledná a nedopustila se zaváhání.
     
    06:48
    Oba týmy se pokoušejí přesunout hru do soupeřovy třetiny, jenže zatím bez úspěchu. Sledujeme hlavně urputnou přetlačovanou o střední pásmo.
     
    06:15
    Obrázek hry se nemění i nadále pozorujeme atraktivní podívanou, v níž začíná přibývat střeleckých příležitostí. Opět to zkusili Rusové ze střední vzdálenosti, ale znovu jim chyběla přesnější muška.
     
    05:49
    Zahanbit se nechtějí nechat ani hokejisté ze severní Evropy. Vyměnili si několik nahrávek v pásmu soupeře a Calle Sjalin z pravého kruhu trefil Žukovovy betony.
     
    05:28
    Rusko se snaží hodně střílet, už několikrát zahrozilo z prostoru v blízkosti modré čáry, ale jeho projektily byly zatím nepřesné.
     
    05:00
    Skandinávci se snažili založit rychlý protiútok, jenže ten jim sborná okamžitě překazila. Brankář Ek Eriksson musí mít neustále oči na stopkách.
     
    04:21
    Alexander Klisunov se hezky uvolnil na pravém křídle, sjel si až do kruhu a vypálil. Jeho ránu ukryl brankář Ek Eriksson ve své náruči.
     
    04:00
    Svěřenci kouče Sergeje Goluboviče se ujali opět kotouče ve středním pásmu a ženou se s ním do švédského pásma.
     
    03:34
    V ochozech to dvakrát zklamaně zahučelo! Nejdříve proletěl puk nebezpečně předbrankovým prostorem, kde se po něm marně natahovali hráči sborné, a potom na druhé straně brankář Žukov vyrazil beton puk do ochranné sítě.
     
    02:39
    I nadále se hraje ve strhujícím tempu, oba týmy nepolevují z velkého nasazení a je znát, že mají obrovskou chuť do hry. Sledujeme vyrovnaný hokej.
     
    02:11
    To už teď ale neplatí! Na konci rychlé akce Rusů stál v útočném území Jevgenij Kalabuškin a jeho rána z mezikruží vyprášila Ek Erikssonovy betony.
     
    01:39
    Zatím sledujeme svižný hokej. Oba soupeři se tlačí do útoku, ale na hrací ploše dominují obě pozorné defenzivy. Brankáři se ještě nezapojili do hry.
     
    01:07
    Tre Kronor sice na chviličku vybojovaly puk a tlačili se dopředu, jenže ruská defenziva si opět splnila své úkoly na jedničku a soupeře do koncovky nepustila.
     
    00:36
    Sborná se usadila v útočné zóně a nebezpečně si vyměňuje kotouč kolem gólmana Eka Erikssona, ale zatím bez střeleckého pokusu.
     
    00:05
    Švédi vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu a snažili se podél hrazení okamžitě přejít do útočného území, jenže ruská obrana byla pozorná a získala puk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno, každou chvilku začínáme!
     
    A za jásotu tribun už vkročila na led i sborná.
     
    ...teď už jsou v ledovém kolbišti i hráči Švédska.
     
    Na hrací plochu už naskočila čtveřice delegovaných rozhodčích...
     
    Začátek zápasu se o pár minut opozdí...
    Rozbruslení zápasu Rusko - Švédsko

     
    ...a nechybí už ani jejich soupeř, Rusko!
     
    Hráči Švédska už naskakují na hrací plochu k předzápasovému rozbruslení...
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Ustimenko (Žukov) – Samorukov (A), Pereljajev, Galeňuk, Rubinčik, Baranov (C), Kalabuškin, Dědov (A) – Čechovič, Svečnikov, Lipanov – Bicadze, Alexejev, Koltygin – Slepec, Maximov, Klisunov – Toropčenko, Šaškov, Muranov – Marušev.

    Švédsko: Ahman (Eriksson Ek) – Westerlund, Själin, Brännström (A), Walfridsson, Liljegren (A), Ginning, Boqvist – Hugg (C), Lundeström, Bemström – Miketinac, Zetterlund, Olofsson – Elvenes, Peterson, Sylvegard – Johansson, Gustafsson, Bäck – Fjellström.

    Rozhodčí: Marc Iwert (GER), Stephen Thomson (USA) – Markus Hägerström (FIN), Roman Výleta (SVK).
     
    Poslední vzájemný zápas a příprava na šampionát


    Poslední mezinárodní akcí před světovým šampionátem byl Turnaj pěti zemí, jejž hostilo právě Švédsko. Severský celek zvítězil nad Ruskem 3:1.


    K přípravnému zápasu zvolili švédští hokejisté celek hostitele blížícího se mistrovství světa. Slovenský výběr nezaváhal a v přátelském duelu porazil reprezentanty Švédska 4:2. Branky hostů dávali Lucas Elvenes a Jacob Peterson.


    Hokejisté Ruska odehráli před svým vstupem do šampionátu duely dva. Nejprve změřili síly s Lotyšskem, které porazili těsně 2:1 po brankách Lipanova a Alexejeva. Těsný byl i druhý přípravný zápas, v němž tentokrát ruští mladíci vyzvali své vrstevníky z Kanady. Gólů padlo celkem devět, z toho pět na straně Ruska. I zde se trefil Alexejev, svého kolegu napodobili i Muranov, dvě branky přidal Maximov a o vítězství pro svůj celek rozhodl Slepets.

     
    Nominace Švédska


    V severském týmu, jejž na lavičce vede Togrny Bendelin, má největší zastoupení celek švédské ligy Frölunda HC. Hned pět hráčů, oblékajících tento dres se dostalo do výběru, pojďme si je ale představit všechny.


    Brankáři: Eriksson Ek Olle (Färjestads BK), Ersson Samuel (IF Brynäs), Åhman Adam (HV 71)


    Obránci: Westerlund Filip, Dahlin Rasmus (oba Frölunda HC), Boqvist Adam (Brynäs IF), Brännström Erik (HV 71), Liljegren Timothy (Rögle BK), Själin Calle (Östersunds IK), Walfridsson Sebastian (MODO Hockey), Ginning Adam (Linköping HC)


    Útočníci: Bäck Oskar, Zetterlund Fabian (oba Färjestads BK), Elvenes Lucas (Rögle BK), Gustafsson David (HV 71), Hugg Rickard, Bemström Emil (oba Leksands IF), Johansson Anton (Örebro HK), Lundeström Isac (Luleå HF), Miketinac Kalle, Fjellström Oliwer, Peterson Jacob (všichni Frölunda HC), Olofsson Jacob (Timrå IK), Sylvegård Marcus (IF Malmö Redhawks)

     
    Nominace Ruska


    Brankáři: Arsen Achmetov (AK Bars), Dimitrij Rajko (Dynamo Moskva) Kiril Ustimenko (Dynamo SPB), Maxim Žukov (Lokomotiv)


    Obránci: Venjamin Baranov (Dynamo SPB), Danila Galeňjuk (Yugra) Jevgenij Kalabuškin (SKA), Nikita Ochoťjuk (Traktor), Alexander Osin (Dynamo Moskva), Mark Rubinčik (Saskaton Blades), Dmitrij Samorukov (CSKA)


    Útočníci: Jaroslav Alexejev (Sherbrooke Phoenix), Michajl Bicadze (CSKA Moskva), Ivan Čechovič (Baie-Comeau Drakkar), Pavel Koltygin (Drummondville Voltigeurs), Alexej Lipanov, Ivan Muranov, Alexej Toropčenko (všichni Dynamo Moskva), Daniil Lobanov (CSKA), Maxim Marušev (AK Bars), Kiril Maximov (Saginaw Spirit), Nikita Šaškov (Novosibirsk) Kiril Slepec (Lokomotiv Jaroslavl), Andrej Svečnikov (Muskegon Lumberjack)

     
    Mistrovství světa hokejistů do osmnácti let pokračuje svým dnešním druhým duelem skupiny B. Na svůj vstupní zápas se připravují celky Ruska a Švédska. Utkání začíná v 19:37.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 43. Maximov (Slepec), 52. Svečnikov (Čechovič), 60. Svečnikov (Čechovič) – 10. Brännström (Lundeström, Hugg)


    Rusko: Ustimenko (Žukov) – Samorukov (A), Pereljajev, Galeňuk, Rubinčik, Baranov (C), Kalabuškin, Dědov (A) – Čechovič, Svečnikov, Lipanov – Bicadze, Alexejev, Koltygin – Slepec, Maximov, Klisunov – Toropčenko, Šaškov, Muranov – Marušev.
    Švédsko: Ahman (Eriksson Ek) – Westerlund, Själin, Brännström (A), Walfridsson, Liljegren (A), Ginning, Boqvist – Hugg (C), Lundeström, Bemström – Miketinac, Zetterlund, Olofsson – Elvenes, Peterson, Sylvegard – Johansson, Gustafsson, Bäck – Fjellström.

    Rozhodčí: Marc Iwert (GER), Stephen Thomson (USA) – Markus Hägerström (FIN), Roman Výleta (SVK)
    bahis siteleri