Švýcarsko – Lotyšsko 4:0 (kon.) | Česko – Bělorusko 7:4 (kon.)
po s.n. (2:0)
HC Dukla Jihlava
4:3 (1:0, 2:0, 0:3 - 0:0)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 14.04.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Baráž o extraligu • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:49
    Závěr zápasu nabídne také pořádné drama. Richard Diviš totiž jde na dvě minuty ven za nedovolené bránění. První faul na hráče Dukly písknut nebyl, jeho oplácení už ano.

    Na vyloučení: 5-5.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    49:06
    Jihlavský obránce Šimon Szathmáry jde ven na dvě minuty za krosček.

    Na vyloučení: 4-5.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    45:32
    Pardubice nyní mohou otočit celý průběh zápasu, jelikož David Kajínek jde za faul kolenem ve středním pásmu ven. Druhá to výhoda pro hosty v krátkém časovém sledu.

    Na vyloučení: 3-5.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    44:29
    Pardubické přesilovky jsou pro soupeře hodně hodně těžké a nyní to pocítí i Jihlava. Adam Zeman jde ven na dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 2-5.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    38:31
    Dukla se ale o výhodu přesilové hry hodně rychle připravuje, neboť po velké chybě v rozehrávce musel nebezpečí před vlastní brankou hasit Tomáš Kaláb, jenž sekl soupeře. Kdyby sudí nařídil trestné střílení, asi by nikdo nemohl nic říct. Také zástupce Dukly tak dnes poprvé usedá na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 1-5.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    38:07
    Dynamo se znovu svojí nedisciplinovaností připravuje o tlak. Před brankou totiž krosčekoval soupeře útočník Matěj Beran a jde ven na dvě minuty za krosček. Ve druhé třetině usedá na trestnou již podruhé.

    Na vyloučení: 0-5.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    34:50
    Za brankou Dukly došlo k faulu jednoho z hráčů Dynama, a to v pořádně velké přetlačované o puk. Jedná se o Michala Bártu, který se provinil hrubostí, navíc neunesl tíhu okamžiku a dostává desítku navrch za nesportovní chování. Možná se zlobí právem, o tomhle vyloučení by se také dalo polemizovat. Menší trest odsedí Ondřej Panna.

    Na vyloučení: 0-4.
    Vyšší tresty: 0-1.
     
    30:00
    Jenže hosté se zcela nepochopitelně připravují o tlak. Domácí pětice už sotva stála na nohou, navíc měli hosté blíže ke střídačce a mohli se točit. Jenže hráli v šesti a jejich tlak je tak rázem přerušen. Dvě minuty si jde odsedět Matěj Beran.

    Na vyloučení: 0-3.
     
    12:40
    Nyní už je zákrok na Jiřího Říhu potrestán. Tomáš Kaut jihlavského obránce poslal před domácí střídačkou na led a půjde si odsedět menší trest za sekání.

    Na vyloučení: 0-2.
     
    07:42
    Puk po Šidlíkově střele neprošel na pardubickou branku i kvůli tomu, že Ján Sýkora zahrál vysokou holí, za což dostává dvě minuty a je tak prvním vyloučeným hráčem zápasu.

    Na vyloučení: 0-1.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 14. F. Seman (Szathmáry, Šidlík), 24. Jiránek (J. Skořepa), 35. Jiránek (Jergl, J. Skořepa), rozh. náj. F. Seman – 42. Ovčačík (Tomášek), 42. P. Sýkora (Rolinek), 46. Trončinský (P. Sýkora)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Josef Skořepa (JIH)
    0:0   David Tomášek (PCE)
    2. série:
    1:0   Filip Seman (JIH)
    1:0   Petr Sýkora (PCE)
    3. série:
    2:0   Adam Zeman (JIH)


    HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Brož) – J. Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb, Váňa – Jiránek, J. Skořepa, Jergl – Čachotský (C), F. Seman (A), Zeman – Důras (A), Hubáček, Diviš – Čermák, Jícha, Anděl.
    HC Dynamo Pardubice: Martin Růžička (J. Hübl) – Schaus, Čáslava (A), Trončinský, Ovčačík, Ščotka, Chaloupka, Zajíc – P. Sýkora (A), Nahodil, Rolinek (C) – J. Sýkora, Špirko, Hubáček – Beran, Tomášek, M. Bárta – Starý, T. Kaut, Panna.

    Rozhodčí: Hradil, Souček – Gebauer, Lederer

    Diváci: 6200
    bahis siteleri