Finsko – Švýcarsko 5:1 (kon.) | USA – Rusko 5:4 (kon.) | Kanada – Slovensko 4:3 (po pr.)
Švédsko – Česko 3:2 (kon.)
konec
Švédsko
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Česko
Sobota 15.04.2017, 19:38 • Zimný štadión, Spišská Nová Ves • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Švédsko – Fabian Zetterlund
    Česko – Jakub Škarek (22:02:15)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Švédsko – 8 (38)
    Česko – 16 (34)
     
    Je konec! Švédsko nakonec udrželo nejtěsnější náskok a porazilo Čechy, kteří bojovali ze všech sil a ve vyrovnaném zápasu nebyli daleko od bodového zisku, 3:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Filip Zadina ještě vypálil od modré čáry, ale trefil jen brusle hráče před sebou.
     
    59:49
    Nesmírně důležité bude teď vhazování, sudí před ním ještě rovnají hráče do správného postavení.
     
    59:49
    Češi to dál pochopitelně zkoušejí v šesti hráčích s prázdnou bránou.
     
    59:49
    A mohlo být vyrovnáno! Nečas obdržel parádní nahrávku do levého kruhu a z první pálil před odkrytou bránou, ale kus černé gumy brankář Ahman skvěle vyrazil do ochranné sítě! Oddechový čas pro české barvy, buly ve švédském pásmu.
     
    59:20
    Už zbývá jen 40 sekund, Češi rozehrávají od své brány a brankář Škarek uhání na střídačku! Češi v 6!
     
    58:54
    Rickard Hugg vypálil z mezikruží, jeho rána byla zblokována a kus černé gumy proplachtil kousek od levé tyčky brankáře Škarka.
     
    58:40
    Švédi vyhráli buly a nahodili kotouč dopředu.
     
    58:36
    Přerušení hry, buly ve středním pásmu.
     
    58:23
    Po nepřesné střele Švédů od modré čáry získali Češi puk a nastěhovali se do pásma soupeře.
     
    58:15
    Vítaný dárek pro švédské barvy. Čechům se nepovedla rozehrávka a dlouhé nahození doklouzalo přes všechny čáry jen na icing.
     
    58:08
    Švédi opět dokázali vyhodit a už jsou na ledě v kompletním složení. Český výběr se ještě tlačí ze všech sil dopředu a snaží se vyrovnat.
     
    57:35
    Hokejisté obou týmů dlouho bojovali o kus černé gumy za švédskou bránou a vítězně vyšli z této bitvy modrožlutí, kteří opět dokázali vyhodit.
     
    57:07
    Ostap Safin si srovnal kotouč na hůl v levém kruhu a opřel se po mohutném nápřahu do kotouče, který však vyrazil brankář Ahman betony. Švédi vyhodili.
     
    56:54
    Švédi po buly získali kotouč a ihned ho bez otálení napálili dopředu.
     
    56:48
    Rozhodčí znovu zadul do píšťalky a nařídil vhazování v neutrální zóně blíže modré čáře hokejistů ze země proslavené Vikingy.
     
    56:26
    Švédi nedokázali vybojovaný puk vyhodit a i nadále se tak musí bránit u svého gólmana Ahmana. Český tým by potřeboval vyrovnat, čas už se mu na to krátí.
     
    56:10
    Martin Kaut vypálil od modré čáry a jeden ze Švédů kotouč ještě jemně tečoval, ale brankář Ahman zareagoval včas a betonem puk vykopl do bezpečí.
     
    55:55
    Vyloučení v týmu Švédsko (Kalle Miketinac – 2 min., hákování).
     
    55:32
    Český výběr se snaží střílet z každé pozice a Švédi jsou pod enormním tlakem. Znovu se jim povedlo dvě nepříjemné střely od modré čáry zblokovat.
     
    55:13
    Češi i nadále buší na zadní vrátka seveřanů, kteří toho teď mají ve svém pásmu plné zuby.
     
    54:49
    Švédi přišli o kotouč v pásmu soupeře a musejí se vracet rychle zpět.
     
    54:21
    Hraje se ve svižném tempu, přičemž puk se rychle stěhuje od jedné branky ke druhé. Fanoušci se tak rozhodně nemohou nudit.
     
    53:46
    Další slibné střelecké příležitosti na české straně! Rány Ostapa Safina a Davida Kvasničky však byly zblokovány včas obětavými hráči Švédska.
     
    53:08
    Martin Nečas pálil hned dvakrát z prostoru kruhů, ale v obou případech si vylámal zuby na dobře postaveném a pozorném brankáři Ahmanovi.
     
    52:49
    Češi se usadili v útočném pásmu a mačkají Švédy u jejich gólmana Ahmana, zatímco rozjeté publikum si žádá třetí gól v síti Švédska.
     
    52:28
    Filip Zadina udělal několik oblouků v rohu pásma a bekhendem hledal spoluhráče mezi kruhy, ale jeho pas naslepo našel jen švédské hole.
     
    52:09
    Hodně nepřehledné situace po vhazování se snažili Švédové využít a natlačit se do pásma proti otevřené obraně, ale je z toho jednoznačný ofsajd.
     
    52:06
    Další přerušení hry, probíhá komerční přestávka. Vhazovat se bude ve středním pásmu u modré čáry Čechů.
     
    51:36
    Češi dostali puk k útočné modré čáře, ale byli na ledě příliš dlouho a potřebovali vystřídat. Nahození z dálky tak v pohodě zmařil gólman Ahman a rozehrál.
     
    51:18
    Rickard Hugg se objevil v dobré palebné pozici v prostoru pravého kruhu a jeho dělovka z voleje pořádně protáhla gólmana Škarka!
     
    50:50
    Skvělá návštěva! Utkání ve Spišské Nové Vsi sleduje 5126 diváků!
     
    50:28
    Tre Kronor si neporadily dobře s rozehrávkou od své brány a dopustily se zakázaného uvolnění. Sudí vhodí puk zpět do hry po pravici gólmana Ahamana.
     
    50:07
    Z českého tlaku na švédskou defenzivu vzešla prudká rána z levého kruhu, jež však postrádala trochu více přesnosti a prosvištěla poměrně daleko od vzdálenější tyčky.
     
    49:45
    Český výběr je i nadále aktivní a žene ho dopředu velmi slušně zaplněná hala. Uvidíme, jestli se Varaďova družina opět dočká vyrovnání.
    49:24 Ahman senzačním zákrokem rozbil přečíslení Čechů!
     
    49:24
    Velká tutovka Čechů zůstala nevyužita, mohlo být znovu vyrovnáno! Jan Kern dojel nahozený puk a ujel do přečíslení 2 na 1 s Ostapem Safinem. Druhému jmenovanému předložil parádní pas před brankoviště, ale střelu z voleje senzačně zmařil betonem gólman Ahman, jenž se bleskově přesunul!
     
    48:50
    Puky létají kolem brány gólmana Škarka, jen to sviští. Nyní se český brankář vyznamenal, když zneškodnil hodně prudkou dělovku z bezprostřední blízkosti!
     
    48:22
    Češi teď čelí mohutnému tlaku, ze kterého se jim nedaří vyklouznout.
     
    47:49
    Švédsko je na koni a dál buší do obrany svého soupeře, který je z další obdržené branky trochu otřesený.
    47:30 David GUSTAFSSON - 3:2
     
    47:30
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je obrovská škoda pro české barvy, které se z vyrovnání radovaly jen malou chviličku, protože Tre Kronor v podstatě okamžitě odpověděly! Rána Adama Ginninga byla zblokována v prostoru mezi kruhy, kde se nejrychleji zorientoval DAVID GUSTAFSSON a bekhendem skóroval před nad rameno bezmocného brankáře Škarka! Asistence: Adam Ginning.
    46:08 Jan KERN - 2:2
     
    46:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    Obrovská radost na zimním stadionu ve Spišské Nové Vsi, Čechům se povedlo po krásné akci vyrovnat! Ostap Safin nahrál z pravého křídla mezi kruhy JANU KERNOVI, který si přehodil puk těsně před bránou na bekhend a nekompromisně zavěsil pod horní tyčku! Asistence: Ostap Safin.
     
    45:39
    Švédi teď buší do obranného valu svého soka ze střední Evropy, brankář Škarek musí být neustále ve střehu.
     
    45:17
    Skandinávci se probili do útočného pásma, ale tam si nedokázali vytvořit nic nebezpečného. Česká defenziva zafungovala spolehlivě.
     
    44:55
    Češi se snaží proti Švédům použít jejich vlastní zbraň, a to aktivní napadání soupeřovy rozehrávky už v jejím zárodku. Zatím to nese ovoce, Varaďovi svěřenci získali vepředu několik puků.
     
    44:40
    Švédi se tlačili do předbrankového prostoru tak vehementně, že po souboji s protihráči došlo k posunutí Škarkovy brány. Hra je přerušena.
     
    44:07
    Češi vyvezli puk do útočného území a protlačili se i do zakončení. Rána od modré čáry měla potřebnou razanci, ale byla hodně nepřesná.
     
    43:48
    Teď měli Češi obrovské štěstí, když po dlouhém hledání vhodné pozice vystřelil od modré čáry Timothy Liljegren a jeho dělovka orazítkovala tyčku!
     
    43:01
    Rickard Hugg dostal ideální pas mezi kruhy a jeho dělovka z voleje pořádně protáhla lapačku pozorného brankáře Škarka, který se opět vyznamenal!
     
    42:39
    Švédsko skvěle napadá českou rozehrávku a dostává tím soupeře pod tlak. Češi mají velké problémy s přechodem do útočné fáze.
     
    42:15
    Obrana České republiky se rychle zkonsolidovala, vybojovala puk u hrazené svého pásma a Češi mohou kvapit do brejku.
     
    41:59
    Hra je přerušena po neúspěšném pokusu seveřanů o proniknutí do útočného území. Sudí jim odpískal postavení mimo hru, buly ve středním pásmu.
     
    41:46
    Švédsko začalo aktivně a ve třetí periodě se vehementně tlačí do útočného území. Češi se zatím musí soustředit hlavně na defenzivu.
     
    41:29
    Timothy Liljegren využil volného prostoru na levém křídle a od mantinelu vypálil. Mířil dobře k protější tyčce, ale gólman Škarek zasáhl svou lapačkou.
     
    41:06
    Poradili si však i Švédi, nyní už znovu dobývají českou bránu.
     
    40:41
    Švédi se tlačili do předbrankového prostoru, ale tam Češi dobře uzavřeli prostor a získal puk do své moci. Ze svého území se řítí do protiútoku.
     
    40:29
    Filip Zadina se hezky uvolnil na pravém křídle a z úhlu zkusil štěstí. Gólman Ahman se nenechal zaskočit a pohlídal si prostor u přední tyčky.
     
    40:07
    Švédsko získalo puk po úvodním vhazování a natlačilo se do útočného pásma, ale tam ho brzy odzbrojili hráči českého výběru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Vše je nachystáno na začátek třetí třetiny, zajímavá bitva může pokračovat!

     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Švédsko – 11 (30)
    Česko – 13 (18)
    FOTO: Čeští hokejisté se mohli v závěru druhé části radovat.
     
    Švédi měli do prostřední části raketový nástup a odskočili soupeři na dvoubrankový rozdíl, když se trefil Fabian Zetterlund. Češi se však postupem času osmělovali víc a víc, vynutili si značný tlak a při přesilovce se nakonec dočkali zaslouženého snížení, když nádhernou ranou vymetl šibenici Filip Zadina. Třetí perioda začne zhruba ve 21:24, stav je 2:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:21
    Češi mají teď obrovský tlak, Švédi jsou pod tlakem a vůbec neví, kam dřív skočit. Čechům navíc hodně pomohlo to, že konečně protrhli své střelecké trápení.
     
    38:00
    Ostap Safin při přečíslení 2 na 1 našel před bránou volného Jana Kerna, jenž střílel úplně sám z bezprostřední blízkosti, ale přehodil břevno!
    37:30 Filip ZADINA - 2:1
     
    37:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Brankář Ahman předvedl neuvěřitelné zákroky proti několika nebezpečným ranám zblízka, David Kvasnička předal puk FILIPU ZADINOVI a jeho nechytatelná rána zápěstím z pravého kruhu zametla do vzdálenější šibenice! Asistence: David Kvasnička Jáchym Kondelík
     
    37:00
    Kryštof Hrabík pálil z bezprostřední blízkosti, ale jen do Ahmanových betonů! Nápor české reprezentace však pokračuje.
     
    36:38
    Češi už jsou nastěhováni ve švédském pásmu a přihrávají si.
     
    36:20
    Švédsko zvládlo lépe přetlačovanou v blízkosti své modré čáry a posunulo hrací předmět do neutrální zóny.
     
    36:12
    Seveřané předvedli hodně zbytečný útočný faul, český tým má šanci snížit na nejtěsnější rozdíl při další přesilové hře, v nichž se mu však dnes moc nedaří.
     
    36:12
    Vyloučení v týmu Švédsko (Anton Johansson – 2 min., podražení).
     
    35:37
    Švédi teď výrazně přidali na své aktivitě a svírají českou reprezentaci v jejím pásmu.
     
    35:18
    Kalle Miketinac našel geniálním pasem před brankovištěm Jacoba Petersona, jenž mohl střílet do prázdné brány, jenže střela mu vůbec nesedla!
     
    34:45
    Nakonec z toho ale nic nebylo, píská se české zakázané uvolnění.
     
    34:21
    Švédští reprezentanti vyhodili kus černé gumy ven ze svého pásma tak, aby nešlo o icing. Český výběr rozehrává od svého brankáře Škarka.
     
    34:00
    Češi se dostali při přesilové hře do tempa a nyní buší do obranného bloku seveřanů, kteří jsou ve viditelném útlumu. Bíločervené ale zatím trápí zakončení.
     
    33:39
    Českému výběru se přesilovka nepovedla, Švédsko už je kompletní a ubránilo se bez větších potíží. Nadále tak vede o 2 góly.
     
    33:00
    Češi se teď v přesilovce trápí, Švédům se povedlo dvakrát vyhodit.
     
    32:36
    Martin Nečas vystřelil z pravého křídla, a i když nejdříve trefil jen protihráče před sebou, na druhý pokus z úhlu prověřil brankáře Ahmana u první tyče.
     
    32:17
    Češi už jsou zpět u brány soupeře a snaží se rozhýbat bleskovou kombinací obranný blok Švédů.
     
    32:00
    Ostap Safin zamíchal s pukem v pravém kruhu a tvrdě vystřelil, ale nastřelil jenom protihráče před sebou, Švédi potom dokázali vyhodit.
    31:48 Martin Kaut si srovnal puk na hůl a vypálil zápěstím.
     
    31:48
    Martin Kaut si srovnal puk ideálně na holi v levém kruhu a vypálil zápěstím k přední tyčce, kde gólman Ahman zakročil a schoval puk ve výstroji.
     
    31:39
    Vyloučení v týmu Švédsko (Sebastian Walfridsson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    31:21
    Hra je přerušena, buly u gólmana Škarka.
     
    30:50
    Vzápětí ale ještě dokázal nahrát před brankoviště jednomu ze svých spoluhráčů, jehož rána z voleje orazítkovala beton brankáře Ahmana.
     
    30:26
    Fabian Zetterlund bleskově obkroužil bránu a nastřelil při pokusu o zasunutí kotouče k bližší tyčce betony brankáře Škarka. Vzápětí uháněl dopředu Martin Nečas za dlouhým pasem, ale nestihl ho dojet včas a dostal se do rohu švédského území.
     
    30:08
    Erik Brännström vypálil od modré čáry do Škarkových plastronů, po čemž dorážel z mezikruží Emil Bemström, ale jen do Škarkovy nachystané náruče. Hra je přerušena.
     
    29:40
    Český výběr opět získal kotouč a vyhodil.
     
    29:27
    Brankář Škarek vyrazil střelu z pravého kruhu a dorážet se snažil neúspěšně Emil Bemström, jenž se po přerušení hry pustil do menší strkanice s Radimem Šaldou.
     
    29:06
    Teď už jsou však seveřané zabydleni na dostřel brány svého soupeře a hledají si postupnou kombinací dobrou příležitost k zakončení.
     
    28:40
    Češi začali oslabení skvěle, když opět získali kotouč pod kontrolu a dlouhým nahozením donutili k zákroku brankáře Ahmana. Švédům se v přesilovce nedaří.
     
    28:21
    Česká družina získala puk a vyhodila.
     
    28:15
    Vyloučení v týmu Česko (Ondřej Machala – 2 min., vražení na hrazení + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    28:06
    Tak to byla úchvatná akce po rychlém protiútoku! Ostap Safin nahrál z pravé strany na křídlo Ondřeji Machalovi, jenž ještě nabil mezi kruhy Janu Kernovi, jehož dělovku z voleje vyrazil brankář Ahman betony!
     
    27:46
    Češi teď dokázali svého soupeře semknout do pevného objetí u jeho brány, Švédsko pod velkým tlakem získalo puk a stihlo ho jen vyhodit na icing.
    27:28 Krásná individuální akce v podání Martina Škvrněte.
     
    27:28
    Martin Škvrně vystřihl hezkou individuální akci, když bleskově obkroužil soupeřovu bránu, odvážně se natlačil až před brankoviště a z ideální střelecké pozice vyprášil ranou po ledě Ahmanovy betony!
     
    27:06
    Varaďův výběr se procpal s pukem do útočného pásma, kde si nyní přihrává.
     
    26:38
    Češi chtěli dostat puk ven ze svého území, jenže u modré čáry ho zachytil Rickard Hugg a nahodil kus černé gumy za brankáře Škarka. Češi rozehrávají.
     
    26:09
    Česká reprezentace ustála těžké chvíle v oslabení bez úhony a i nadále ztrácí na hokejisty ze Skandinávie dvě branky.
     
    25:48
    Český výběr opět splnil své obranné úkoly na jedničku podtrženou a napálil hrací předmět až do blízkosti gólmana Ahmana.
     
    25:28
    Švédsko už si probilo cestu vpřed a zabydlelo se na dostřel gólmana Škarka.
     
    25:06
    Češi odvedli v oslabení znovu skvělou práci, vybojovali v rohu svého pásma puk a vyhodili.
     
    24:41
    Seveřanům se zatím v přesilovce moc nedaří, při útočném snažení už jim kotouč utekl za modrou čáru do středního pásma a píská se tak ofsajd.
     
    24:26
    Tre Kronor mají kotouč na svých holích a v postavení velkého pětiúhelníku kombinují na dostřel gólmana Škarka, který zatím nemusel zasahovat.
     
    24:09
    Vyloučení v týmu Česko (Buchtela – 2 min., krosček).
     
    23:25
    Ondřej Buchtela dostal nabito na modrou čáru a vší silou se opřel do kotouče, ale nedokázal svou dělovku poslat mezi tři červené tyče švédské brány.
     
    23:06
    Jáchym Kondelík se ocitl v palebné pozici na levé straně, ale jeho rána byla ještě sražena protihráčem a puk skončil v rohu pásma Švédů.
     
    22:37
    Varaďovi svěřenci se usadili v útočném pásmu, jenže ne a ne se přes dobře postavenou švédskou obranu probít ke střele.
     
    22:17
    Česká reprezentace se tlačí dopředu a snaží se s nepříznivým vývojem něco udělat. Obrana Švédska je však zatím pevná jako skála.
     
    22:00
    Obrovská chyba české obrany a mohlo být znovu zle! Isac Lundeström pláchl do samostatného úniku a vystřihl bekhendový blafák, který však gólman Škarek zmařil skvěle lapačkou a zachránil svůj tým od pohromy!
     
    21:37
    Nepochopitelný zákrok předvedl Adam Ginning (SWE), který po přerušení hry sestřelil krosčekem zezadu Jana Kerna a český útočník s bolestivou grimasou ležel na ledě. Snad bude v pořádku.
     
    21:13
    Češi získali puk ve svém pásmu a hnali se do rychlého brejku, jenže nakonec z toho nebylo nic, protože defenziva Švédů se zformovala včas.
    20:35 Fabian ZETTERLUND - 2:0
     
    20:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je ledová sprcha pro české barvy hned na začátku prostřední části, Švédi odskakují do dvougólového trháku! FABIAN ZETTERLIUND předvedl úchvatnou individuální akci, když z levé strany doslova protančil až před brankoviště a zblízka nekompromisně zavěsil pod víko! Bez asistence.
     
    20:21
    Emil Bemström zatáhl puk po levé straně až k bráně a vypálil na brankáře Škarka, jenž dobře utěsnil prostor u bližší tyčky a přerušil hru.
     
    20:08
    Češi zavezli puk do útočného pásma, jenže tam o kotouč přišli a peláší zpět ke své bráně. Švédi se ženou do rychlého protiútoku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Švédsko – 19
    Česko – 5
     
    Úvodní dvacetiminutovka přinesla převahu Švédska, jež se dostalo po přesné dorážce Jacoba Petersona, jíž ještě posvětil videorozhodčí, do vedení. Tři korunky měly dále více ze hry a mohly odskočit do trháku při dvouminutové přesilovce 5 na 3, jenže to se jim nepovedlo. Největší šanci na vyrovnání měl pak Kryštof Hrabík, ale zblízka netrefil odkrytou bránu. Prostřední část začne zhruba ve 20:32, stav je 1:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    A znovu je kotouč venku z pásma Švédska, Varaďova parta se ještě neprobila při přesilovce ke střele na branku.
     
    19:40
    Švédi i v oslabení nesmírně dobře napadají a rychle přistupují k protihráčům. Opět tím dostali Čechy pod tlak, získali puk a vyhodili.
     
    19:21
    Modrožlutí opět ukořistili hrací předmět do své moci a co nejrychleji ho napálili až za bránu gólmana Škarka.
     
    19:06
    Obranný blok seveřanů zatím působí hodně kompaktně, Čechům se vůbec nedaří ho trochu rozhýbat a probít se ke střele z lepší pozice.
     
    18:40
    Češi už drží puk v pásmu soupeře a kombinují.
     
    18:13
    Martin Nečas vypálil od modré čáry, jenže Švédi byli v dráze letu kotouče v hojném počtu a střelu zblokovali. Potom se jim povedlo rychle vyhodit puk.
     
    18:08
    Češi přečkali hodně perné chvilky při dvojnásobném oslabení 3 na 5 a nyní mohou vyrovnat, protože se jim nabízí hra v početní převaze.
     
    18:08
    Vyloučení v týmu Švédsko (Emil Bemström – 2 min., podražení).
     
    18:00
    Opět získal český výběr kotouč a osvobodil se vyhozením.
     
    17:38
    Timothy Liljegren vypálil od modré čáry, ale Jáchym Kondelík jeho projektil zblokoval a Češi vyhodili.
     
    17:18
    Erik Brännström opět vypustil z okraje kruhů jednu ze svých dělovek, ale brankář Škarek se vyznamenal a jeho projektil vyrazil do bezpečí.
     
    16:59
    Vyloučení v týmu Švédsko (David Gustafsson – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Česko (Ondřej Buchtela – 2 min., hrubost).
     
    16:42
    Vítaný dárek pro české barvy. Švédi sice vyhráli vhazování, ale Lucas Elvenes nepřesnou nahrávkou bekhendem poslal puk do středního pásma.
     
    16:36
    Český výběr nedokázal vyhodit a opět se dostal k puku na modré čáře Erik Brännström, jehož dělovku brankář Škarek zlikvidoval a podržel puk ve výstroji do hvizdu rozhodčího.
     
    16:14
    Švédi hrají dvouminutovou přesilovku 5 na 3! Erik Brännström vypálil od modré čáry, ale jeho ránu Češi zblokovali těsně vedle pravé Škarkovy tyčky.
     
    16:05
    Vyloučení v týmu Česko (Martin Nečas – 2 min., vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu Česko (Radim Šalda – 2 min., podražení).
     
    15:49
    Švédsko je kompletní samo si zahraje přesilovku, na lavici hanby půjde jeden z Čechů.
     
    15:24
    Jáchym Kondelík se objevil na konci kombinace v dobré palebné pozici před brankovištěm, ale ani nadvakrát neprostrčil puk za Ahmanova záda.
     
    15:09
    Češi už jsou zpět v přesilovkovém postavení a hledají si prostor ke střele.
     
    14:48
    Česká reprezentace se usadila v pásmu soupeře a několikrát si vyměnila pukl, jenže seveřané se zodpovědně brání, opět zblokovali jednu ze střel a vyhodili.
     
    14:28
    Švédi opět získali puk na své hole po souboji u hrazení a vyhodili.
     
    14:05
    Tohle byla tutovka Čechů jako hrom! David Kvasnička vypálil od modré čáry, brankář Ahman vyrazil nepříjemnou ránu betony před sebe a Kryštof Hrabík mohl dorážet do odkryté brány, ale minul tyčku!
     
    13:48
    Český výběr se snažil o střelbu od modré čáry, ale Švédi puk zblokovali a vyhodili.
     
    13:28
    Brankář Škarek dojel na střídačku, ale Češi při ponechané výhodě nedokázali získat útočné pásmo a ohrozit gólmana Ahmana.
     
    13:28
    Vyloučení v týmu Švédsko (Marcus Sylvegard – 2 min., podražení).
     
    13:00
    A znovu získali Varaďovi svěřenci kotouč a odpálili ho co nejrychleji do útočného území, po čemž pouštějí na led čerstvé síly.
     
    12:34
    Švédsko si proklestilo cestu zpět do palebného postavení v útočném pásmu, jenře opět přišlo o kotouč. Češi se brání zatím skvěle.
     
    12:10
    Rickard Hugg vypálil z pravé strany, ale brankář Škarek si poradil a u bližší tyčky místo nenechal. Češi potom získali puk a osvobodili se.
     
    11:46
    Švédi už okupují útočné pásmo a nahrávají si.
     
    11:24
    Vyloučení v týmu Česko (Šalda, 2 min. – hrubost).
     
    11:09
    Timothy Liljegren vypálil po přesném pasu od modré čáry, ale jeho projektil po ledě brankář Škarek dobře viděl a vyrazil ho betony.
     
    10:52
    Švédsko rozehrává od své brány, když Češi vyvezli puk dopředu a nechali vydechnout své přetížené zadní řady. "Češi, Češi!", skanduje zaplněná hala.
     
    10:25
    Švédští reprezentanti nepolevují z nastoleného tempa, dál skvěle bruslí a tlačí se dopředu. Češi jsou zatím pod velkým tlakem.
     
    10:05
    Sebastian Walfridsson vypálil z uctivé vzdálenosti kousek za modrou čarou. Brankář Škarek puk ukryl do rukavice a rychle ho rozehrál na své spoluhráče.
     
    09:45
    Dalimil Mikyska vypálil od modré čáry a letící kotouč nepříjemně tečoval těsně před bránou Kryštof Hrabík, ale gólman Ahman byl dobře postavený a přerušil hru.
     
    09:17
    Jan Hladoník si nabruslil do útočného pásma po levém křídle a vypálil, ale jeho rána byla hodně nepřesná a proletěla jen nad horní tyčkou.
     
    08:52
    Hráči ze severní Evropy opět získali vhazování v útočném pásmu, když z levého kruhu prověřili pozornost gólmana Škarka, jenž u první tyče přerušil hru.
     
    08:28
    Švédští hokejisté si mezi sebou několikrát vyměnili kotouč a snažili se zakončit od modré čáry, ale jen nepřesně. Varaďova družina se vyměňuje alespoň na chvíli z pevného objetí.
     
    08:08
    Švédské napadání činí mladým Čechům zatím obrovské problémy. Seveřané i nadále diktují tempo hry a svírají soupeře u gólmana Škarka.
     
    07:46
    Modrožlutí už se dostali při kombinaci v útočném pásmu za modrou čáru a vystavili se tak do postavení mimo hru.
     
    07:34
    Švédi jsou zatím jasně aktivnější, poměr střel na branku činí 7:1 v jejich prospěch.
     
    07:34
    Isac Lundeström a Calle Själin pálili na konci přesilovky, jenže prvně jmenovaný nastřelil protihráče přímo před sebou a i rána druhého jmenovaného byla vytlačena, tentokrát do ochranné sítě.
     
    07:16
    Brankář Škarek neměl žádný problém s tím, aby nahození od modré čáry ukryl ve svém klíně až do hvizdu sudího. Do konce českého trestu chybí jen 4 sekundy.
     
    07:07
    A znovu se nepovedlo Třem korunkám projít do pásma soupeře, píská se postavení mimo hru. Sudí vhodí puk zpět do hry v neutrální zóně.
     
    06:48
    Češi se teď brání zodpovědně a účinně, dvakrát v krátkém časovém sledu připravili svého soupeře o kotouč a vyhodili ho až do Ahmanova hájemství.
     
    06:24
    Brankář Škarek teď podržel svůj tým, když se nenechal zaskočit ranou z levého kruhu a kus černé gumy ukryl u bližší tyčky do přerušení hry.
     
    06:05
    Seveřané jsou zatím při přesilovce nebezpeční. Daří se jim držet svého soka pod tlakem, přesně a rychle kombinovat a tlačit se do koncovky.
     
    05:50
    David Gustafsson se ocitl u puku na úrovni brankové čáry a hledal před bránou své najíždějící spoluhráče, jenže kotouč zachytili Češi a vyhodili.
     
    05:28
    Český výběr vybojoval puk po buly a okamžitě se osvobodil dlouhým vyhozením.
     
    05:20
    Vyloučení v týmu Česko (Jáchym Kondelík – 2 min.).
     
    04:28
    Švédi sice přišli o puk, jenže Češi pod tlakem napadajícího soupeře o hrací předmět přišli a jsou už znovu zatlačeni u gólmana Škarka.
     
    04:06
    Skandinávci znovu vrhli své síly do útoku, je vidět, že první vstřelená branka je notně povzbudila. Česká reprezentace si prostor před bránou tentokrát pohlídala.
    03:40 Jacob PETERSON - 1:0
     
    03:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Bohužel pro české barvy, sudí po konzultaci s videorozhodčím branku uznává a Švédsko tak vede 1:0! Po Lucasi Elvenesovi se probil před bránou k puku JACOB PETERSON a dotlačil hrací předmět za brankovou čáru! Asistence: Lucas Elvenes, Filip Westerlund.
     
    03:40
    Brankář Škarek se teď vyznamenal, když předvedl několik úžasných zákroků! Lucas Elvenes dorážel z bezprostřední blízkosti a po nepřehledné strkanici propadl kotouč až do sítě, zkoumá se záznam hry! Sluší se ještě dodat, že brána byla vychýlena z předepsaného postavení.
     
    02:50
    Calle Själin vypálil z osy hřiště a brankář Škarek vyrazil puk betony, po čemž dorážel Jacob Peterson, ale nepovedlo se mu zasunout puk do brány.
     
    02:17
    Tre Kronor teď zmáčkly svého soupeře u brankáře Škarka, ale česká defenziva si poradila a odrazila útok soupeře. Puk ve středním pásmu.
     
    01:54
    Brankář Škarek musel zasahovat proti dalekonosné střele z blízkosti modré čáry, ale puk neměl patřičnou razanci. Maskovaná opora české družiny si poradila betony.
     
    01:39
    Český výběr se řítil v hojném počtu kupředu, jenže jeho útočná snaha je zastavena. Píská se postavení mimo hru, vhazování ve středním pásmu.
     
    01:27
    Oskar Bäck získal puk a protáhl se s ním podél hrazení dopředu, ale čeští reprezentanti mu zatarasili cestu včas a zahnali ho do rohu pásma.
     
    01:04
    Ostap Safin si vyjel s pukem do příznivé střelecké pozice a z mírného úhlu na levé straně prověřil pozornost gólmana Ahmana, který si dokázal poradit.
     
    00:44
    Hráči svedli urputný souboj o puk v rohu českého pásma a kotouč zamířil do ochranné sítě. Hra je přerušena, buly proběhne u gólmana Škarka.
     
    00:25
    Švédsko nahodilo kotouč dopředu a bylo u puku první, takže se nemohlo pískat zakázané uvolnění. Česká defenziva se tak musí rychle zkonsolidovat.
     
    00:05
    Švédi vyhráli úvodní vhazování ve středovém kruhu a zkusili si pomoci nahozeným pukem za Škarkovu bránu. Tam však byli první Češi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů už se rovnají na úvodní vhazování ve středovém kruhu.
     
    Češi se mohou opřít o podporu početného fanklubu, který je vybaven i bubny a čekání na tento zápas si odpoledne krátil sledování fotbalového zápasu Spišská Nová Ves – Pohornie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, kde zahřál své hlasivky na provozní teplotu.
     
    "Češi, Češi!", rozléhá se stadionem. A český výběr už naskakuje na led! Aréna je znovu skvěle zaplněná, uvidíme, kolik bude ohlášeno fanoušků.
     
    Zápas znovu začne s mírným zpoždění, zhruba v 19:38.
     
    Hráči už mají za sebou rozbruslení, teď probíhá v aréně úprava hrací plochy.
    Ve Spišské Nové Vsi už probíhá rozbruslení.

     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Ahman (Eriksson Ek) – Westerlund, Själin, Brännström (C), Walfridsson, Ginning, Liljegren (A), Boqvist – Hugg, Bemström, Lundeström – Gustafsson, Zetterlund (A), Olofsson – Peterson, Elvenes, Sylvegard – Bäck, Johansson, Miketinac – Fjellström.

    Česko: Škarek (Patera) – Kvasnička, D. Mikyska, Šalda, Jan Bednář (C), Buchtela, F. Král – Chytil, Nečas, Zadina – Hrabík, Hladoník, M. Kaut – Kern (A), Machala (A), Safin – Škvrně, J. Dvořák, Kondelík.

    Rozhodčí: Alex Dipietro (SUI), Artur Kulev (RUS) – Markus Hägeström (FIN), Lukáš Kacej (SVK).
    Úspěšná premiéra! Osmnáctka skolila Bělorusko.

    Jedním ze střelců se stal i Martin Kaut. Takto slavil svůj gól.

     
    Češi přejeli Bělorusko

    Svěřenci trenéra Varadi slaví úspěšný vstup do turnaje! V úvodním zápase proti Bělorusku ukázali svou ofenzivní sílu a sedmi úspěšnými trefami si zajistili dostatečný náskok, soupeř už pouze dotahoval. Nutno ale říci, že běloruští hokejisté nezabalili zbraně a český celek ke konci pořádně potrápili.

    Branky českého výběru: 3. Hrabík (Nečas, M. Kaut), 6. Hladoník (Chytil, Bukač), 31. Kondelík (Šalda, Kvasnička), 31. Zadina (Nečas), 34. M. Kaut (Zadina), 35. Kern (Škvrně, J. Galvas), 51. Chytil (Kondelík, Šalda)
     
    Osmnáctka Švédka na úvod ztratila

    Stříbrný celek z minulého ročníku nezvládl své úvodní utkání a podlehl vrstevníkům z Ruska 1:3. Ačkoliv se seveřanům dařilo držet první dvě třetiny fotbalový náskok jedné branky, nezastavili ruskou mašinu ve třetině poslední a nakonec se museli smířit s porážkou 1:3. Jediným úspěšným střelcem švédské osmnáctky byl Brännström.
     
    Sestavy obou celků v prvních zápasech:

    Švédsko: Ahman (Eriksson Ek) – Westerlund, Själin, Brännström (A), Walfridsson, Liljegren (A), Ginning, Boqvist – Hugg (C), Lundeström, Bemström – Miketinac, Zetterlund, Olofsson – Elvenes, Peterson, Sylvegard – Johansson, Gustafsson, Bäck – Fjellström.

    Česká republika: Škarek (Patera) – Bukač, Kvasnička, J. Galvas, Šalda, Buchtela, F. Král – Nečas (C), Zadina, Chytil – Hladoník, Hrabík, M. Kaut – Kern (A), Machala (A), Safin – Kondelík, J. Dvořák, Škvrně.
     
    Čeští mladíci dnes sehrají další duel své skupiny “B”, ve kterém změří síly se svými švédskými vrstevníky, kteří chtějí odčinit svou porážku ze svého úvodního duelu. I český výběr ale touží po vítězství. Utkání startuje v 19:38.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 4. Peterson (Elvenes, Westerlund), 21. Zetterlund, 48. Gustafsson (Ginning) – 38. Zadina (Kvasnička, Kondelík), 47. Kern (Safin)


    Švédsko: Ahman (Eriksson Ek) – Westerlund, Själin, Brännström (C), Walfridsson, Ginning, Liljegren (A), Boqvist – Hugg, Bemström, Lundeström – Gustafsson, Zetterlund (A), Olofsson – Peterson, Elvenes, Sylvegard – Bäck, Johansson, Miketinac – Fjellström.
    Česko: Škarek (Patera) – Kvasnička, D. Mikyska, Šalda, Jan Bednář (C), Buchtela, F. Král – Chytil, Nečas, Zadina – Hrabík, Hladoník, M. Kaut – Kern (A), Machala (A), Safin – Škvrně, J. Dvořák, Kondelík.

    Rozhodčí: Alex Dipietro (SUI), Artur Kulev (RUS) – Markus Hägeström (FIN), Lukáš Kacej (SVK)

    Diváci: 5126
    bahis siteleri