Banská Bystrica – Nitra 4:1 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
4:1 (1:0, 2:0, 1:1) Stav série: 1:0
HK Nitra
sk Sobota 15.04.2017, 18:00 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipsport Liga (SR) play-off • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:21
    Banská Bystrica dala gól!

    Pravdepodobne tu máme definitívu, pretože PAVOL SKALICKÝ vyviezol puk z vlastnej tretiny a poľahky trafil odkrytú nitriansku svätyňu.
    Asistencia: Jonathan Carlsson
     
    57:58
    Erick Hartzell mieri na striedačku, Nitra hrá v šestici.
     
    53:22
    Tvrdoň tečoval strelu od modrej a to bol len začiatok tejto akcie, pretože k dorážkam sa následne dostali aj jeho spoluhráči z formácie.
     
    50:45
    Rais si zbehol z modrej medzi kruhy, kde dostal prihrávku a strela k žrdi takmer skončila v bráne. Bacashihua predviedol ďalší úžasný zákrok, tentoraz betónom.
     
    50:08
    Mihalik sa ocitol v pozícii krídla, dostal puk až do bránkovisko, čo prekvapilo asi každého na štadióne. Následne sa postaral aj o dorážku, keďže Hartzell vyrazil pred seba, no Američan štvrtý gól nedostal.
     
    47:33
    Kafka nahodil od modrej a Michal Handzuš skvele tečoval pred Hartzellom, ten však ostal tentoraz neprekonaný aj po následných dorážkach.
     
    47:27
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Milam – 2 min., napadnutie oblasti hlavy a krku + 10 min. osobný trest, napadnutie oblasti hlavy a krku).
     
    47:10
    Nitra dala gól!

    Domáci veľmi zle rozohrávali a tak sa puku medzi kruhmi chopil Bajtek, ktorého ešte Maione zastavil ale LUKÁŠOM PAUKOVČEKOM tečovaná strela Koríma skončila v sieti.
    Asistencia: Karol Korím, Filip Bajtek
     
    46:51
    Štefanka nahodil z krídla, puk sa odrazil ku Korímovi, ktorý poslal poriadku delovku, no minul priestor troch žrdí. Ďalšie nahodenie bolo už o niečo presnejšie, avšak zazvonila tyčka.
     
    45:08
    Kafka vnikol do pásma, prudko vystrelil, ale Hartzell vyrazil. Puk sa ešte po skvelom presingu domácich dostal pred amerického brankára, lenže ten vychytal Bellušove zakončenie backhandom v jeho veľkej šanci.
     
    43:15
    Blackwater mal veľmi veľa priestoru na kruhu na vhadzovanie a Bacashihua nechal reflexívnym spôsobom vyniknúť svoju lapačku.
     
    39:19
    Skalický mohol navýšiť vedenie, lenže vo veľkej šanci sa mu nepodarilo trafiť priestor Hartzellovej brány. Ten by bol pravdepodobne bezmocný.
     
    36:42
    Bacashihua je dnes skvelý. Aj teraz podržal svoj tím, keď najskôr po krížnej prihrávke vložil betón do zakončenia Blackwatera a následne za pomoci spoluhráčov odolal aj dorážkam hlavne aktívnemu Copea.
     
    35:30
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Belluš – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    33:09
    Krištof nahodil puk od mantinelu do bránkoviska. Bacashihua ho išiel chytiť do lapačky, lenže Šiška skvele tečoval a len tak-tak, že neznížil.
     
    32:47
    Zigo išiel sám po ľavej strane, videl, že prihrávať veľmi nemá komu a tak to skúsil strelou zápästím. Opečiatkoval tyčku.
     
    31:25
    Banská Bystrica dala gól!

    Tomáš Surový zas preukázal svoju kvalitu a milimetrovov prihrávkou našiel na druhej strane bránkoviska PETRA KAFKU, ktorý len nastavil hokejku a strieľa gól.
    Asistencia: Tomáš Surový
     
    30:10
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Tvrdoň – 2 min., hákovanie).
     
    30:10
    Bortňák s Lamperom ušli v oslabení až pred Hartzella. Zakončoval druhý menovaný, ktorý sa síce nepresadil, ale bol faulovaný.
     
    28:35
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Higgs – 2 min., hákovanie).
     
    28:20
    Higgs našiel pred bránou Hickmotta, ktorý si mohol otvoriť strelecký účet vo finále, lenže vo veľmi veľkej šanci netrafil prázdnu bránu.
     
    27:13
    Skalický prihral z rohu ihriska cez troch hráčov na zabudnutého Ziga, ktorý to mieril pod brvno, ale Hartzell predviedol úžasný zákrok.
     
    26:26
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Korím – 2 min., napadnutie).
     
    22:53
    Banská Bystrica dala gól!

    PATRIK LAMPER to spravil famózne, keď sa natlačil cez niekoľko súperov až do bránkoviska a možno ani sám nevie, ako puk za Hartzella dostal, no podstatné je, že skóre sa znova menilo. Bez asistencie.
     
    22:46
    Blackwater sa z mierneho uhlu rútil na Bacashihuu, ktorého síce prekonal, lenže jeho strela nad ľadom tesne minula žrď brány domáceho celku.
     
    19:34
    Skvelé momenty na oboch stranách. Najskôr sa Higgs dral do šance z uhlu, trafil betóny Hartzella a na druhej strane najprv Bacashihua nebol vôbec istý, takže mohol byť rád, že puk išiel vedľa brány a následne sa zaskvel, keď chytil strelu Copea spomedzi kruhov krásnym lapačkovým semaforom.
     
    12:42
    Raisova šupa skončila len tesne vedľa brány, Kutálek zas technicky z kruhu mieril tesne nad.
     
    11:25
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Surový – 2 min., hákovanie).
     
    11:25
    Nitrania si veľmi dobre vymenili puk a Šiška zakončoval sám pred bránou súpera. Bol však faulovaný a tak mieril vedľa.
     
    07:40
    Blackwater skvele spoza brány našiel úplne voľného Slováka pred ňou. Ten to mal na strelu z prvej spomedzi kruhov, no puk mu v rozhodujúcej chvíli preskočil hokejku.
    06:06 ĎATELINKA - 1:0

    Zdroj: rtvs
     
    06:06
    Banská Bystrica dala gól!

    Tomáš Zigo vyviezol puk zo svojho pásma a zo začiatku sa zdalo, že to bude len nenápadný pokus o akciu, lenže mladý útočník to spravil skvele, keď backhandom za sebou našiel IVANA ĎATELINKU, ktorý po ľade prekonal premiestňujúceho sa Hartzella.
    Asistencia: Tomáš Zigo
     
    03:52
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Krištof – 2 min., podrazenie).
     
    02:57
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Ordzovenský – 2 min., sekanie).
     
    02:50
    Kafka to spravil veľmi šikovne, keď nahodil puk do bránkoviska, kde ho dorážal Belluš, ale za Hartzella ho nedostal. Nedokázal to ani Zigo, ktorý tam prišiel tiež.
     
    02:11
    Macík sa postaral o prvé nebezpečenstvo, keď spomedzi kruhov vystrelil z prvej do protipohybu Bacashihuu a trafil bočnú sieť.

    Matej Kubove

    Branky a nahrávky: 7. Ďatelinka (Zigo), 23. Lamper, 32. Kafka (Surový), 59. Skalický (Carlsson) – 48. Paukovček (Korím, Bajtek)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Bacashihua (Lawson) – Maione, Wishart, Sersen, Kubka, Mihalik, Carlsson, Rosandič, Ďatelinka – Hickmott, Surový, Buc – Belluš, Zigo, Kafka – Skalický, Higgs, Handzuš – Matoušek, Bortňák, Lamper
    HK Nitra: Hartzell (Valent) – Milam, Ordzovenský, Rais, Mezei, Meland, Versteeg, Pupák, Korím – Cope, Slovák, Blackwater – Šiška, Krištof, Kutálek – Macík, Šille, Tvrdoň – Štefanka, Paukovček, Bajtek

    Rozhodčí: Babic, Kincses – Soós, Németh – Marušin

    Diváci: 2841
    Banská Bystrica 4 1 Nitra
    #1 Sobota 15.04.2017 • 18:00
    Banská Bystrica - Nitra 4:1
    #2 Neděle 16.04.2017 • 18:00
    Banská Bystrica - Nitra 3:4
    #3 Středa 19.04.2017 • 18:00
    Nitra - Banská Bystrica 2:3
    #4 Čtvrtek 20.04.2017 • 18:00
    Nitra - Banská Bystrica 1:2
    #5 Sobota 22.04.2017 • 18:30
    Banská Bystrica - Nitra 6:2
    bahis siteleri