Bělorusko – Lotyšsko 2:0 (kon.) | Finsko – Česko 6:5 (po pr.) | Kanada – Švédsko 3:7 (kon.)
Rusko – Slovensko 3:2 (po pr.) | USA – Švýcarsko 4:2 (kon.)
po prodl.
Finsko
6:5 (4:1, 1:3, 0:1 - 1:0)
Česko
Čtvrtek 20.04.2017, 13:38 • Aréna Poprad, Poprad • Mistrovství světa do 18 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Finská hymna ukončuje působení českého týmu na mistrovství světa hokejistů do osmnácti let v Popradě a Spišské Nové Vsi.
    Ze slovenského Popradu vám přeji pěkný zbytek dne. (16:27:58)
     
    Nejlepšími hráči České republiky na turnaji byli zvoleni: útočník Sparty Jan Kern, útočník Jáchym Kondelík a pardubický Filip Zadina.
     
    Čeští mladíci mají nyní oči pro pláč, určitě zde zavládlo velké zklamání.
    Nejlepším hráčem českého týmu v dnešním utkání byl zvolen Dalimil Mikyska. Z reprezentace Suomi Aarne Talvitie .
     
    Konec zápasu.
    69:02 Santeri VIRTANEN - 6:5
     
    69:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To je kruté, moc kruté. Na ledě jsou rozmlácené hokejky českých mladíků, jejich jízda turnajem je u konce. Únik Heiskanena zastavil Patera betonem, vyražený kotouč si ale našel jako první SANTERI VIRTANEN a poslal ho do prázdné brány. Asistence: Miro Heiskanen, Jesse Ylönen.
     
    68:38
    Ano, Fin míří na trestnou a hrajeme až do konce tři na tři! Kristian Vesalainen podrazil za bránou protihráče a míří na trestnou. Znamená to také, že nejproduktivnější hráč Finska nepojede případné samostatné nájezdy!
     
    68:30
    Oddechový čas pro domácí.
     
    68:30
    Tak tohle je neskutečně kruté, Galvas, Nečas, Varaďa a všichni přítomní se rozčilují. Po zákroku Patery zůstal ležet kotouč v brankovišti, na něm spolu s Paterou také Machala. Rozhodčí necitlivě posílají Machalu na trestnou za zalehnutí kotouče. To je kruté, ale nikdo s tím nic nenadělá.
     
    67:34
    Jiří Patera a další neskutečný zákrok ramenem. Český brankář drží náš tým nad vodou, kdo by tipoval takovouto nečekanou oporu před mistrovstvím.
     
    67:08
    Filip Chytil zásluhou Zadiny stál ve skvělé střelecké pozici, bránu o kousek přestřelil.
     
    66:30
    Puk létá ze strany na stranu před finskou bránou, jenže ani jeden z českých hráčů ho nedokázal dotlačit za brankovou čáru!
     
    66:11
    Vhazování v útočném pásmu a lodivod týmu Václav Varaďa si bere oddechový čas!
     
    66:11
    Filip Král nahazoval kotouč od mantinelu, před bránou je tečoval útočník Česka, Ukko-Pekka Luukkonen ale podržel svůj tým.
     
    65:34
    Pod tlakem jsou stále Češi, tohle jsou těžké chvilky. Jiří Patera ale působí velmi jistě a likviduje jednu šanci za druhou!
     
    65:10
    Puk se od mantinelu dostal do brankoviště, kde se o něj strhla mela. Jiří Patera ale kotouč naštěstí zalehl.
     
    65:04
    Santeri Virtanen tečoval ránu svého spoluhráče do betonu Patery, velmi důležitý zákrok.
     
    64:34
    Tohle není příjemné, Finové mají Čechy na lopatě a točí je ve vlastním obranném pásmu.
    Marken.cz

    Martin Stříbrný

    Branky a nahrávky: 3. Heiskanen (Vaakanainen, Vesalainen), 15. Nyman (Vesalainen), 19. Vaakanainen (Ikonen, Heiskanen), 20. Talvitie (Heiskanen, Ylönen), 26. Talvitie (Virtanen, Ylönen), 70. Virtanen (Heiskanen, Ylönen) – 8. D. Mikyska (Hrabík, J. Dvořák), 28. Chytil (Safin, Zadina), 32. Škvrně (Kondelík, D. Mikyska), 39. Machala (Nečas, Kvasnička), 58. Zadina (Hladoník, Hrabík)


    Finsko: Lehtinen (Luukkonen) – Vaakanainen, Heiskanen, E. Teräväinen, Räsänen, Anttalainen, Utunen, Latvala, Isiguzo – Vesalainen, Nyman, Ikonen (A) – Virtanen, Talvitie (C), Ylönen – Kotkaniemi, Koskenkorva (A), Kupari – Aalto, Engberg, Maansaari.
    Česko: Škarek (20. Patera) – Kvasnička, D. Mikyska, F. Král, J. Galvas, Buchtela, Šalda, Jan Bednář – M. Kaut, Machala (A), Nečas (C) – Hladoník, Hrabík, Zadina – Kern (A), Chytil, Safin – Škvrně, Kondelík, J. Dvořák.

    Rozhodčí: Kulev (RUS), Nikolik (AUT) – Kupcus (LAT), Yletyinen (SWE).
    thejrc.org