Bělorusko – Lotyšsko 2:0 (kon.) | Finsko – Česko 6:5 (po pr.) | Kanada – Švédsko 3:7 (kon.)
Rusko – Slovensko 3:2 (po pr.) | USA – Švýcarsko 4:2 (kon.)
po prodl.
Finsko
6:5 (4:1, 1:3, 0:1 - 1:0)
Česko
Čtvrtek 20.04.2017, 13:38 • Aréna Poprad, Poprad • Mistrovství světa do 18 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    69:02 Santeri VIRTANEN - 6:5
     
    69:02
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To je kruté, moc kruté. Na ledě jsou rozmlácené hokejky českých mladíků, jejich jízda turnajem je u konce. Únik Heiskanena zastavil Patera betonem, vyražený kotouč si ale našel jako první SANTERI VIRTANEN a poslal ho do prázdné brány. Asistence: Miro Heiskanen, Jesse Ylönen.
     
    68:38
    Ano, Fin míří na trestnou a hrajeme až do konce tři na tři! Kristian Vesalainen podrazil za bránou protihráče a míří na trestnou. Znamená to také, že nejproduktivnější hráč Finska nepojede případné samostatné nájezdy!
     
    68:30
    Tak tohle je neskutečně kruté, Galvas, Nečas, Varaďa a všichni přítomní se rozčilují. Po zákroku Patery zůstal ležet kotouč v brankovišti, na něm spolu s Paterou také Machala. Rozhodčí necitlivě posílají Machalu na trestnou za zalehnutí kotouče. To je kruté, ale nikdo s tím nic nenadělá.
     
    67:08
    Filip Chytil zásluhou Zadiny stál ve skvělé střelecké pozici, bránu o kousek přestřelil.
     
    66:11
    Vhazování v útočném pásmu a lodivod týmu Václav Varaďa si bere oddechový čas!
     
    65:34
    Pod tlakem jsou stále Češi, tohle jsou těžké chvilky. Jiří Patera ale působí velmi jistě a likviduje jednu šanci za druhou!
    63:48
     
    63:48
    Kdo jiný by měl tohle proměnit, to je škody! Extraligou zkušený Martin Nečas jel zhruba od půlky sám na bránu, jeho rychlost ale nebyla dobrá, a tak pod tlakem zakončil. Ukko-Pekka Luukkonen si na jeho ráně smlsl a ukryl ji do lapačky.
    62:07
     
    62:07
    Filip Král se mohl stát hrdinou! Mladý obránce se z vlastního pásma dostal až do útočného, tady v souboji jeden na jednoho předvedl krásnou stahovačku, z úhlu už ale brankáře propálit nedokázal!
    59:27
     
    59:27
    David Kvasnička udržel kotouč rukou před čárou, gól není uznán. Tohle smrdělo trestným střílením, naštěstí ne a pokračujeme za vyrovnaného stavu.
     
    59:27
    Těžké chvíle pro českou družinu. Rozhodčí míří k videu, tohle bude zajímavé.
     
    59:27
    Tak tohle bylo něco neuvěřitelného. Puk létal přes brankoviště z jedné strany na druhou, spolu s ním také Patera, Fini už se několikrát radovali, ale obětavý Češi svými těly udrželi kotouč před brankovou čárou.
     
    57:36
    Ouu, to budou dvě minuty hrůzy pro fanoušky a hráče České republiky. Martin Nečas vyhodil kotouč přes mantinel a míří na trestnou lavici za zdržování hry.
    57:23 Filip ZADINA - 5:5
     
    57:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tam, neskutečné! Češi vyrovnávají stav utkání! Pasivní hra se Finsku nevyplatila, puk zavezl do útočného pásma Hladoník, přes celé brankoviště našel FILIPA ZADINU, který nasměřoval kotouč do prázdné brány. Asistence: Jan Hladoník, Kryštof Hrabík.
     
    56:58
    Martin Nečas dostal krásnou pobídku ke skórování od modré čáry na teč, Ukko-Pekka Luukkonen se ale neskutečně přesunul a kotouč betonem vykopl.
     
    56:52
    Hlavní rozhodčí je u videa. S největší pravděpodobností kvůli nastřelené tyčce Finska před třemi minuty.
     
    52:15
    Komplikace pro českou družinu. Jáchym Kondelík hákoval svého protihráče a odjíždí na trestnou lavici. Čechům se čas pomalu ale jistě krátí.
     
    51:45
    Ondřej Buchtela nahodil kotouč od modré, ten se velmi zajímavě snášel do brány, o chloupek ji ale minul. To je škody!
     
    48:15
    David Kvasnička v další obrovské šanci českého týmu! Mladý zadák dostal přihrávku zpoza brány a stál sám mezi kruhy. Ležícího obránce sice propálil, Ukko-Pekka Luukkonen ale krásně vymrštil lapačku a šanci zneškodnil.
     
    47:18
    Neskutečná tutovka! Safin vybojoval kotouč u pravého mantinelu, naservíroval ho přes brankoviště Chytilovi, ten ale zazmatkoval, a nakonec ani do poloprázdné brány nezakončil.
     
    42:17
    Vyloučení v týmu Finsko (Kristian Vesalainen – 2 min., držení protihráče).
     
    40:34
    Safinova štiplavá střela z vrcholku kruhu o několik centimetrů minula bránu! Tohle byla gólová rána.
     
    39:42
    Finové se hodně čertí. Hlavní rozhodčí po souboji před Paterou posílají Ikonena na trestnou lavici za krosček a skvělá šance pro Čechy!
    38:35 Ondřej MACHALA - 5:4
     
    38:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Neskutečné, tohle je velká paráda, Češi jsou v kontaktu a Fini jsou na ručník! Puk se přes celé pásmo dostal na čepel ONDŘEJE MACHALY, který tvrdou ránou po ledě zaskočil Luukkonena. Češi jsou v obrovském laufu, na tohle se krásně kouká. Asistence: Martin Nečas, David Kvasnička.
     
    38:06
    Přesilová hra pro Českou republiku a skvělá šance se dostat do nejtěsnějšího kontaktu! Ostap Safin byl zastaven Aleksi Anttalainenem, který míří na dvě minuty na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    35:19
    Elitní útočná formace Česka nyní drtí finskou obranu. Ukko-Pekka Luukkonen byl úplně mimo bránu a Martin Kaut zasouval kotouč do brány. Zde ale předvedl obětavý zákrok finský útočník, který zabránil jasnému gólu Česka!
    32:00 Martin ŠKVRNĚ - 5:3
     
    32:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Góóól a Češi jsou zpátky ve hře! Nádhernou individuální akci předvedl MAREK ŠKVRNĚ, když se kotouče ujal ve středním pásmu, přes obránce se po mantinelu natlačil před bránu, kde si roztáhl Luukkonena a bekhendem poslal kotouč za brankovou čáru! Asistence: Jáchym Kondelík Mikyska.
    27:02 Filip CHYTIL - 5:2
     
    27:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Fanoušci se radují, Češi snižují na rozdíl tří branek. Ostap Safin zakončoval do prázdné brány, Ukko-Pekka Luukkonen neskutečným zákrokem holí vyrazil puk zpět do hry, kde se ho ale zmocnil FILIP CHYTIL a chladnokrevným zakončením ho poslal do sítě! Asistence: Ostap Safin, Filip Zadina.
     
    26:18
    Čeští hokejisté si zahrají dvou minutovou přesilovku a budou se pokoušet o snížení. Na trestnou lavici míří Eero Teräväinen za držení hole.
    25:24 Aarne TALVITIE - 5:1
     
    25:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Obhájci zlata dominují a Češi si koledují o výprask. Puk se po zakončení Virtanena dostal na brankoviště, kde se ho ujal AARNE TALVITIE, rychle zamíchal a krásnou ránou pod horní tyč nedal Paterovi nejmenší šanci. Asistence: Santeri Virtanen, Eero Teräväinen, Jesse Ylönen.
     
    22:58
    No a je po přesilové hře Česka. Jan Kern se provinil nedovoleným bráněním, když srazil gólmana za brankou a míří na trestnou lavici. Cestou si ještě ulevil nepěknými výrazy směrem na rozhodčího, osobní desetiminutový trest nakonec po diskuzi s rozhodčím nedostal.
     
    22:36
    Teemu Engberg zahrozil ve vlastním oslabení, když dostal krásnou žabku od svého spoluhráče, roztáhl si Pateru a zasouval kotouč mezi betony. Patera se ale vyznamenal.
     
    21:48
    Vyloučení v týmu Finsko (Aleksi Anttalainen – 2 min., nedovolené bránění).
    19:14 Aarne TALVITIE - 4:1
     
    19:14
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Třetina hrůzy pro Českou republiku, jinak se to nazvat ani nedá. Po nahození od modré se puk od českého obránce dostal na hůl AARNEA TALVITIEHO, který nádhernou střelou pod horní tyč vyhnal Škarka z brány, na jehož místo nastoupí Jiří Patera. Asistence: Miro Heiskanen, Jesse Ylönen.
    18:26 Urho VAAKANAINEN - 3:1
     
    18:26
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Gól do šatny. Uvidíme, co tohle s českou družinou udělá. Po ráně Ikonena z levého kruhu se puk odrazil do pravého na hůl URHO VAAKANAINENA, který z první poslal kotouč za záda přesouvajícího se Škarka. Asistence: Joni Ikonen, Miro Heiskanen.
     
    17:18
    Smolný chvilka pro Jana Kerna. Ten v pádu podrazil Aleksi Anttalainena, za což si na trestné lavici odpyká dvě minuty. Druhá přesilová hra pro Suomi!
    14:09 Linus NYMAN - 2:1
     
    14:09
    Finsko právě vstřelilo branku!
    V momentě, kdy Češi začínali Suomi přehrávat, přichází další tvrdý direkt. Kotouč se po nahození LINUSE NYMANA ze strany zastavil někde na těle ležícího Škarka, odkud se nějakým způsobem dostal za brankovou čáru. Velmi šťastná branka pro Finsko, ale počítá se. Asistence: Kristian Vesalainen.
     
    12:24
    Santeri Virtanen se z ničeho nic ocitl sám před Škarkem, ten ale velmi rychle zmenšil střelci úhel a kotouč ramenem vyrazil na bránu!
    08:38
     
    08:38
    Obrovská šance Čechů zůstala nevyužita. Puk se po nepřehledné situaci dostal ke Kondelíkovi, který ranou z první nepropasíroval kotouč mezi rukou a tělem Luukkonena.
     
    07:45
    Teď to neskutečně hořelo v brankovišti Jakuba Škarka, který převedl asi tři dobré zákroky po sobě. Nebezpečí je zažehnáno a kotouč ve středním pásmu.
    07:11 Dalimil MIKYSKA - 1:1
     
    07:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Parádní zakončení a Češi vyrovnávají stav utkání! Kotouč se zpoza brány dostal na hůl DALIMILA MIKYSKY, který se zjevil úplně sám před Luukkonenem. Celou situaci zakončil krásnou ránou do levého růžku brány a je vyrovnáno! Asistence: Kryštof Hrabík, Jaroslav Dvořák.
    04:49
     
    04:49
    Eero Teräväinen měl obrovskou šanci, když se dostal s kotoučem osamocený na kruhy a vypálil. Jeho rána byla velmi dobře umístěná, nakonec se zastavila až o levou tyč Škarka! Velké štěstí pro Čechy.
     
    03:11
    Český tým špatně střídal, dostal se na led v šesti, za což je potrestán dvěma trestnými minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Filip Zadina.
     
    02:59
    Martin Nečas žabkou uvolnil před bránou Ondřeje Machalu, ten se pokusil v těsné blízkosti o bekhendový blafák, Ukko-Pekka Luukkonen ale předvedl skvělý zákrok lapačkou!
    02:19 Miro HEISKANEN - 1:0
     
    02:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tohle je velmi studená sprcha pro českou družinu, Finsko je do rychlého vedení! Po vyhraném vhazování poslal Urho Vaakanainen kotouč po modré na MIRO HEISKANENA, který od modré propálil Jakuba Škarka. Asistence: Urho Vaakanainen, Kristian Vesalainen.
    Marken.cz

    Martin Stříbrný

    Branky a nahrávky: 3. Heiskanen (Vaakanainen, Vesalainen), 15. Nyman (Vesalainen), 19. Vaakanainen (Ikonen, Heiskanen), 20. Talvitie (Heiskanen, Ylönen), 26. Talvitie (Virtanen, Ylönen), 70. Virtanen (Heiskanen, Ylönen) – 8. D. Mikyska (Hrabík, J. Dvořák), 28. Chytil (Safin, Zadina), 32. Škvrně (Kondelík, D. Mikyska), 39. Machala (Nečas, Kvasnička), 58. Zadina (Hladoník, Hrabík)


    Finsko: Lehtinen (Luukkonen) – Vaakanainen, Heiskanen, E. Teräväinen, Räsänen, Anttalainen, Utunen, Latvala, Isiguzo – Vesalainen, Nyman, Ikonen (A) – Virtanen, Talvitie (C), Ylönen – Kotkaniemi, Koskenkorva (A), Kupari – Aalto, Engberg, Maansaari.
    Česko: Škarek (20. Patera) – Kvasnička, D. Mikyska, F. Král, J. Galvas, Buchtela, Šalda, Jan Bednář – M. Kaut, Machala (A), Nečas (C) – Hladoník, Hrabík, Zadina – Kern (A), Chytil, Safin – Škvrně, Kondelík, J. Dvořák.

    Rozhodčí: Kulev (RUS), Nikolik (AUT) – Kupcus (LAT), Yletyinen (SWE).
    bahis siteleri