Nitra – Banská Bystrica 1:2 (kon.)
konec
HK Nitra
1:2 (1:0, 0:0, 0:2) Stav série: 1:3
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Čtvrtek 20.04.2017, 18:00 • Nitra Aréna • Tipsport Liga (SR) play-off • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:03
    Banská Bystrica dala gól!
    Tak toto je veľký šok pre domáce tribúny! Defenzíva Nitry druhý raz v priebehu pár sekúnd nepochopiteľne zlyhala, dovolila zakončiť TOMÁŠOVI SUROVÉMU, ktorý trafil presne a otočil stav dnešného stretnutia! Asistencia: Kafka.
     
    58:31
    Banská Bystrica dala gól!
    Tak toto Nitrania vôbec nezvládli. Defenzíva Corgoňov sa až príliš sústredila na puk, ktorý bol pri pravom mantineli, ten sa však dostal na ľavý kruh k nikým nestráženému PETROVI KAFKOVI, ktorý trafil presne k žrdi Erica Hartzella. Asistencia: Surový.
     
    57:49
    Banská Bystrica hrá vabank! Po oddychovom čase Vladimíra Országha zostáva Nathan Lawson na striedačke a hostia hrajú v šestici.
     
    55:21
    Mohlo byť vyrovnané! Z ničoho nič sa k puku na ľavom kruhu dostal Tomáš Surový, z celej sily napriahol a za Ericom Hartzellom sa zatriasla ľavá žrď jeho bránky!
     
    53:53
    Zaujímavá šanca Nitry. Po dobrej práci Radoslava Macíka pálil Marek Slovák, no Nathan Lawson si poradil aj s cloniacim Juddom Blackwaterom.
     
    50:56
    Dobrá práca Brocka Higgsa. Ten sa chcel uvoľniť okolo Jamesona Milama, ktorý si ale pomohol nedovoleným bránením, a tak hráme opäť 4 na 4.
     
    49:57
    Fantastický Nathan Lawson! Judd Blackwater krásnou kľučkou uvoľnil Mareka Slováka, ten neváhal a napálil puk na branku hostí, no gólman Baranov vytiahol efektný "semafor".
     
    49:31
    Ďalšie vášne na ľade Nitra arény. Tomáš Zigo oplácal Lukášovi Paukovčekovi jeho podľa rozhodcov čistý hit na Maioneho, nastavil mu koleno a daruje tak presilovú hru domácemu tímu.
     
    46:59
    Banská Bystrica má veľkú príležitosť vyrovnať. Za sekanie totiž odchádza na trestnú lavicu na dve minúty center Lukáš Paukovček.
     
    43:51
    Banskobystričanom sa snáď po prvý raz v zápase podarilo vytvoriť poriadny závar pred bránou Nitry. Pálil Mathew Maione, puk sa snažil doraziť Petr Kafka, no ten sa dostal za bránkovú čiaru až od Dávida Buca. Rozhodcovia túto situáciu ešte skúmali, no video im len potvrdilo, že kanonier hostí poslal puk za Hartzella pomocou svojej korčule. Pokračujeme tak za nezmeneného stavu.
     
    39:35
    Lukáš Paukovček síce prestrlil betóny Nathana Lawsona, no puk našťastie pre hostí nesmeroval medzi tri žrde ich bránky!
     
    33:33
    Po mimoriadne dlhých konzlutáciách medzi rozhodcovskou štvoricou je z toho napokon presilová hra predsa len pre Nitranov, aj keď v oficiálnom zápise o stretnutí svieti zatiaľ stále len trest pre Mitcha Versteega. Ďalšie tresty doplníme neskôr.
     
    27:58
    No a máme tu ďalšie vylúčenie. Tomáš Zigo v snahe uvoľniť sa pred bránkoviskom zasiahol hokejkou do tváre Timoteja Šilleho. Presilovú hru si tak znova zahrajú aj Corgoni.
     
    25:34
    No tak tieto minúty Nitrania vôbec nezvládajú. DOkonca ponúkajú svojmu súperovi príležitosť zahrať si početnú prevahu o dvoch hráčov, keď na trestnú lavicu odchádza Lukáš Paukovček.
     
    24:17
    Tak úvod druhej tretiny sa nám poriadne "kúskuje". Hráči Banskej Bystrice sa dostali do útočného pásma a Branislav Mezei si musel proti Petrovi Kafkovi pomôcť podrazením.
     
    23:35
    Viac ako pol minúty uvidíme hru 4 na 4. Dávid Buc totiž pri pravom mantineli podrazil jedného z protihráčov, za čo si odchádza sadnúť na trestnú lavicu.
     
    22:11
    Prvú presilovú hru si zahrajú aj Banskobystričania. Juraj Šiška v snahe získať puk podržal hokejku Vladimírovi Mihálikovi, čím sa previnil proti pravidlám.
     
    18:09
    Marek Tvrdoň už mohol na ľavom kruhu na vhadzovanie sám zakončovať, no videl ešte lepšie postaveného Juraja Šišku. Ten však prestrelil Lawsonovou bránu.
     
    15:26
    Tak toto je veľmi nepríjemný pohľad. Dalibor Bortňák teraz doslova "prišpendlil" na mantinel Matúša Raisa a domáci obranca zostáva chvíľu ležať na ľadovej ploche. Samozrejme, nemôžu chýbať ani následné šarvátky. Bortňák inkasuje okrem dvojminútového trestu aj vyšší trest. Dve minúty si zaňho odsedí Vjačeslav Truchno.
     
    13:17
    Keď už to vyzeralo, že Banskobystričania dokážu súpera zatlačiť vo vlastnom obrannom pásme, chybu na modrej čiare spravil Michal Sersen. Radoslav Macík sa rútil takmer sám na Nathana Lawsona, no brankár Baranov si na zakončenie domáceho útočníka počkal a jeho príležitosť zneškodnil.
     
    10:10
    Ďalšia veľká príležitosť Corgoňov. Jameson Milam si vypýtal prihrávku na modrú čiaru od Mareka Slováka, no zatriasol len hornou žrdkou brány hostí.
     
    09:40
    A už to mohlo byť o dva góly! Marek Slovák tentokrát spomezdi kruhom našiel Judd Blackwatera, no Nathan Lawson vytiahol skvelý zákrok ľavým betónom!
     
    09:18
    Tretina ako zo zlého sna pre Banskú Bystricu pokračuje. Branislav Kubka vyhodil puk len na tribúnu, a tak sa hostia znova dostávajú do dvojnásobného oslabenia.
     
    08:42
    Nitra dala gól!
    Nitrania ponúknutú príležitosť využívajú ideálne. Marek Slovák sa dostal k puku na hranici bránkovej čiary, no evidentne nacvičeným signálom našiel MAREKA TVRDOŇA, ktorý už nemal problém presne zakončiť. Asistencie: Slovák, Milam.
     
    08:23
    Tak toto je veľmi zaujímavý moment v úvode stretnutia. Tomáš Matoušek v súboji pri mantineli sekol jedného z nitrianskych hokejistov, a tak sa Banská Bystrica bude brániť len v trojici.
     
    07:10
    Nitrania si zahrajú prvú presilovú hru zápasu. Henrich Ručkay sa už dostával do vyloženej príležitosti pred Lawsonom, no v zakončení mu zabránil Michal Sersen, ktorý tak oslabuje svoje mužstvo.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 9. Tvrdoň (Slovák, Milam) – 59. Kafka (Surový), 60. Surový (Kafka)


    HK Nitra: Hartzell (Valent) – Ordzovenský, Milam, Mezei, Rais, Versteeg, Meland, Korím, Pupák – Blackwater, Slovák, Macík – Kutálek, Krištof, Ručkay – Tvrdoň, Šille, Šiška – Bajtek, Paukovček, Štefanka.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Lawson (Bacashihua) – Wishart, Maione, Kubka, Sersen, Carlsson, Mihálik, Ďatelinka, Rosandič – Hickmott, Surový, Skalický – Matoušek, Zigo, Lamper – Kafka, Higgs, Buc – Trukhno, Bortňák, Handzuš.

    Rozhodčí: René Hradil, Roman Mrkva – Jiří Gebauer, Vít Lederer (všetci ČR)
    Nitra 1 4 Banská Bystrica
    #1 Sobota 15.04.2017 • 18:00
    Banská Bystrica - Nitra 4:1
    #2 Neděle 16.04.2017 • 18:00
    Banská Bystrica - Nitra 3:4
    #3 Středa 19.04.2017 • 18:00
    Nitra - Banská Bystrica 2:3
    #4 Čtvrtek 20.04.2017 • 18:00
    Nitra - Banská Bystrica 1:2
    #5 Sobota 22.04.2017 • 18:30
    Banská Bystrica - Nitra 6:2
    bahis siteleri