Estoril – Chaves 2:1 (kon.)
konec
GD Estoril Praia
2:1 (0:1)
GD Chaves
Pondělí 08.05.2017, 21:00 • Estádio António Coimbra da Mota, Estoril (kapacita: 8.000 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanoušků portugalské ligy. Vítejte u sledování textového přenosu z portugalské Primeira ligy. Společně se dnes zaměříme na duel mezi Estorilem a Chaves. Duel startuje ve 21 hodin.
     
    Společně dnes budeme sledovat souboj týmů z dolních pater tabulky. Estoril má na svém kontě třicet jedna bodů a patří mu patnáctá pozice. V případě výhry si dnes může zajistit záchranu. V minulém kole prohrál po dobrém výkonu 2:1 na půdě Benficy. Hostující Chaves je tři kola před koncem na desáté pozici. Záchranu už má jistou a sestupu se také vyhne. V minulém kole prohrála 0:2 doma s Portem.
     
    Vzájemné duely

    Dnešní soupeři se spolu střetli v prosinci loňského roku. Estoril na půdě soupeře padl po výsledku 0:1.
     
    Úvodní sestavy:

    GD Estoril Praia: Graca – Mano, Dankler, Afonso, Joel – Eduardo, Mattheus – Allano, Carlinhos, Licá – Klebér
    Náhradníci: Ribeiro, Taira, Gomes, Tocantins, Indio, Claro, Brandao

    GD Chaves: Filipe – Rodrigo, Nuno, Coelho, Ponck, Lenho – Tiba, Bressan – Perdigao, Patrao, Elhouni – Willian
    Náhradníci: Novo, Lopes, Queiros, Braga, Batatinha, Martins, Massaia.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Estoril bude hrát ve žlutém, zatímco hosté přijeli v růžovém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Estoril se ihned vydal do útoku, ale Soares byl připraven na pravém kraji obrany.
     
    2
    Na stadionu panuje od úvodního hvizdu fantastická atmosféra. Domácí fanoušci ženou svůj celek do útoku opravdu usilovně.
     
    3
    Allano se z levé strany tlačil do pokutového území, ale na jeho hranici proti němu vystoupil Ponck, který mu balón vypíchl od nohy.
     
    4
    Chaves se až nyní poprvé vydalo do útoku. Hostující celek vhazoval v blízkosti pokutového území, nicméně Nelsonovi se nepodařilo odcentrovat.
     
    5
    Mano podpořil ofenzívu domácího celku náběhem podél postranní čáry. Domácí obránce si chtěl zpracovat balón levačkou, ale míč mu uskočil.
     
    6
    Estoril zahrával přímý kop. Jeho exekuce se ujal Eduardo, jehož centr propadl na malé vápno, ale překvapený Afonso zamířil jen do rukavic připraveného brankáře.
     
    7
    Ponck vystoupil na polovinu hřiště, kde svedl souboj tělo na tělo s Klebérem. Domácí útočník si pomohl loktem a hosté budou rozehrávat.
     
    8
    První zajímavá možnost dnešního duelu! Mattheus se opřel levačkou zpoza hranice pokutového území a pořádně protáhl hostujícího brankáře!
     
    9
    Nelson se znovu vydal podpořit domácí ofenzívu. Tentokrát se rozhodl pro přihrávku na hranici velkého vápna, nicméně jeho pobídku zastavil dobře postavený Ponck.
     
    10
    Bressan potáhl míč vpřed středem hrací plochy, jenže nepřesnou přihrávkou na pravé křídlo zahnal spoluhráče do úzkých.
     
    11
    Patrao naservíroval nadýchaný centr do pokutového území. Před branku se tlačil Tiba, jenže domácí obránci stačili odkopnout míč do bezpečí.
     
    12
    Mario se stačil vrátit na svou pozici a odhlavičkoval vysokou přihrávku, za kterou sprintoval Patrao. Zatím sledujeme hodně bojovný duel.
     
    13
    Ponck musel odkopávat prudký centr na malé vápno. Hostující stoper zažehnal nebezpečí před nabíhajícím Klebérem.
     
    14
    Afonso zahnal Danklera nepřesnou přihrávkou na vlastní polovině až k postranní čáry. Druhý jmenovaný udržel míč na hrací ploše a rozjel další akci Estorilu.
     
    15
    Elhouni si našel prostor na levé straně, zpracoval si přihrávku do běhu a hnal se do pokutového území. Jeho drzý průnik zastavil Patrao.
     
    16
    Soares musel zabrat před Allanem, aby dostihl odražený míč za záda hostující obrany. Zadák Chavese ve skluzu odkopl míč na roh.
     
    17
    Vysoký centr od rohového praporku přilétl na přední tyč, kde si na něj brousil zuby Klebér. Domácí útočník ze záklonu hostující branku neohrozil.
     
    18
    Patrao se na polovině hřiště pustil do hlavičkového souboje, vystoupal výš než jeho strážce a byl faulován. Chaves může pokračovat v kombinaci.
     
    19
    Licá napadal statickou rozehrávku hostujícího celku na jeho polovině. Domácí útočník dostal pod tlak Poncka, ale hostující zadáci nakonec ošemetnou situaci zvládli.
     
    20
    Mattheus chtěl posunout míč mezi hostující obránce do pokutového území, kam se dral Licá. Stoper Ponck se po balónu natáhl ve skluzu.
     
    21
    Allano vystoupal v hlavičkovém souboji na polovině hřiště na záda svého protivníka a dopustil se faulu. Chaves bude opět rozehrávat.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Afonso (GD Estoril Praia).
     
    23
    Chaves právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení! Hostující celek zahrával přímý kop z dobré pozice. Do míče se opřel RENAN BRESSAN, jehož tehcnický pokus zaplaval přímo k zadní tyči a Graca na míč nedosáhl!
    23. Renan BRESSAN - 0:1
     
    25
    Domácí fotbalisté jsou po obdržní úvodní branky úplně opaření. Fotbalisté Estorilu se nyní vůbec nemohou dostat na polovinu svého soupeře.
     
    26
    Joel byl faulován v blízkosti pokutového území a také Estoril bude mít k dispozici exekuci přímého kopu z nadějné pozice.
     
    27
    Exekuce přímého kopu se ujal Mattheus. Jeho prudká střela levačkou zasáhla jednoho z hráčů ve zdi, který zůstává ležet na trávníku.
     
    28
    Ano. Stoper Ponck schytal zásah přímo do obličeje a z nosu se mu spustila krev. Hostující stoper musí být ošetřen, ale podle všeho bude schopen pokračovat.
     
    29
    Pokračuje se ve hře. Domácí fotbalisté sportovně odevzdali míč soupeři a Chaves může znovu zaútočit. Na stadionu mezitím panuje skvělá atmosféra.
     
    30
    A další nedovolený zákrok! Na polovině hřiště nyní zůstává ležet domácí Klebér, který schytal zásah loktem v souboji se stoperem Nunem.
     
    31
    Elhouni se po levé straně hřiště tlačil do pokutového území. Na hranici šestnáctky si jej do parády vzal Joel a Elhouni v pádu odkopl míč do autu.
     
    32
    Estoril se znovu dostal k míči a domácí fotbalisté se opět nastěhovali před pokutové území svého soupeře. Obrana hostů ale pracuje na jedničku.
     
    33
    Hosté hrají opravdu jednoduchý fotbal. Jakmile se hostující zadáci dostanou k míči, okamžitě jej nakopnou na polovinu svého soupeře.
     
    34
    Z ničeho nic se hosté dostali do šance! Elhouni našel patičkou nabíhajícího Bressana, který levačkou těsně minul vzdálenější tyč!
     
    35
    Nelson dostal příliš volného prostoru a podařilo se mu odcentrovat do pokutového území. Před dotírajícím Willianem odhlavičkoval míč Afonso.
     
    36
    Do kombinace hostujícího celku se zapojil také brankář Filipe. Jeho rozehrávka se moc nevydařila a domácí celek bude vhazovat.
     
    37
    Carlinhos sprintoval po levé straně za odraženým míčem na polovinu soupeře. Přihrávka však byla moc prudká a balón doskákal do autu.
     
    38
    Mattheus zahrával standardní situaci v blízkosti pokutového území. Jeho centr přilétl na vzdálenější tyč a hostující obrana raději přizvedla balón na roh.
     
    39
    Po něm se však Licá dopustil útočného faulu a hosté se znovu ubránili. Snad poprvé v utkání o sobě dávají výrazněji vědět také hostující příznivci.
     
    40
    Licá se dral za průnikovou přihrávkou za obranu hostujícího celku. Obránce Ponck se stačil včas orientovat a odkopl míč daleko od branky.
     
    41
    Mattheus zahrával další přímý kop. Brankáři Filipemu míč vypadl z rukavic, ale svou chybu ihned napravil a ukryl míč nadobro.
     
    42
    Chaves znovu kombinuje v blízkosti pokutového území domácího celku. Estoril se tentokrát brání hodně staticky.
     
    43
    Licá se v pokutovém území rybičkou pokoušel dosáhnout na prudký centr z pravé strany. Domácímu útočníkovi scházel k zakončení metr.
     
    44
    Mano se na pravém kraji domácí obrany dopustil faulu, když poslal k zemi Elhouniho. Chaves bude v samotném závěru první půle zahrávat další přímý kop.
     
    45
    Bressan tentokrát vymyslel vysoký centr, který se stáčel přímo do branky. Gólman Graca byl připraven a nadýchanou pobídku schoval do rukavic.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Estoril vstoupil do utkání hodně aktivně a Mattheus mohl poslal domácí celek do vedení, ale brankář Filipe jej vychytal. Ve 23. minutě zahrávali hosté přímý kop, jehož exekuce se ujal Bressan a jeho rána skončila v síti! Estoril se od té doby trápí a nemůže se dostat do pokutového území. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Estoril obstaral výkop do dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal na polovinu soupeře, ale stoper Ponck stačil vystoupit a odkopl míč do bezpečí.
     
    47
    Klebér si na pravé straně zpracoval vysokou přihrávku a tlačil se do pokutového území. Jeho průnik však zastavil dobře postavený Nelson.
     
    48
    Domácí stopeři kombinují s míčem na své polovině. Defenzíva Estorilu zatím nikam nespěchá. Nikdo v růžovém rozehrávku domácích neatakuje.
     
    49
    Mano odcentroval z pravé strany před hostující branku. Za míčem se hnal Licá, ale obránce Ponck před ním stačil zažehnat nebezpečí.
     
    50
    Estoril se ne a ne prokousat na polovinu svého soupeře. Hosté skvěle napadají už od půlící čáry a Estoril má s přechodem do útoku velké problémy.
     
    51
    Estoril zahrával rohový kop. Do zakončení se tlačil Afonso Silva, který se střetl s hostujícím brankářem. Rozhodčí nařizuje odkop od branky.
     
    52
    Perdigao vyvezl míč ven z pokutového území, zasekl si jej kolem obránce a uklidnil hru hostujícího celku. Defenzíva hostů stále odolává.
     
    53
    Také hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přilétl na zadní tyč, ale brankář Graca vystartoval ven z branky a schoval míč do rukavic.
     
    54
    Mattheus zahrával standardní situaci. Domácí záložník poslal prudký centr na přední tyč, ale nikdo ve žlutém se neprodral do zakončení.
     
    55
    Estoril se stále tlačí do útoku a hledá cestičku do pokutového území soupeře. Zejména obránce Ponck dnes hraje skvělé utkání a nepouští soupeře do šancí.
     
    56
    Bressan dostal spoustu prostoru na pravé straně hrací plochy, jenže místo centru zvolil rozehrávku do kombinace a Rodrigo míč ztratil.
     
    57
    Bressan znovu dělal domácí obraně problémy v blízkosti pokutového území. Hostující záložník motal hlavy obráncům a nakonec byl faulován.
     
    58
    Jenže přímý kop zahrával také Estoril. Mattheus vymyslel centr na zadní tyč, kam vyrazil i brankář Graca, jež schoval padající míč do rukavic.
     
    59
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přilétl na malé vápno, kde kraloval obránce Afonso, který vyhlavičkoval míč za hranice pokutového území.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Chaves stále vede nejtěsnějším možným způsobem. Estoril se sice tlačí do pokutového území, ale snaha je zatím marná.
     
    61
    Klebér si řekl o přihrávku za obranu. Domácí útočník prudkou pobídku sice dostihl, ale neporadil si se zpracováním.
     
    62
    Patrao operoval na levé straně hrací plochy, snažil se obejít Mana, ale při pokusu o kličku podklouzl a přišel o míč. Zaútočit může zase Estoril.
     
    63
    Bressan se na hranici pokutového území srazil se soupeřem a dopustil se útočného faulu. Estoril bude znovu rozehrávat.
     
    64
    Mattheus se ujal exekuce přímého kopu z nadějné pozice. Jeho centr hledal Afonsa, který si nabíhal na zadní tyč, ale Graca byl u míče rychleji.
     
    65
    Hosté mohli navýšit své vedení na 2:0! Willian dostal přihrávku na hranici pokutového území, ale jeho povedenou střelu vyrazil Graca!
     
    66
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Licá, přichází Claro.
     
    67
    Na druhé straně se Klebér hnal do pokutového území za povedeným centrem z levé strany, ale Filipe před ním schoval míč do rukavic.
     
    68
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Allano, přichází Indio.
     
    69
    Domácí se v posledních minutách nemohou prodrat ven z vlastní poloviny. Hosté navýšili svůj presink a tlačí se do útoku.
     
    70
    Klebér se znovu prodíral do pokutového území. Na jeho hranici si jej vzal do parády obránce Ponck, který mu vypíchl míč od nohy.
     
    71
    Estoril se už usadil na polovině svého soupeře, ale stále se ne a ne dostat do pokutového území. Obrana Chavese se drží pohromadě.
     
    72
    Estoril právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Estorilu se jeho trpělivost přeci jen vyplatila! Střídající RUI CLARO dostal přihrávku na hranici pokutového území a dělovkou na přední tyč překonal brankáře!
    72. Rui CLARO - 1:1
     
    74
    Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Patrao, přichází Massaia.
     
    75
    Klebér táhl další akci domácího celku, navedl si míč na pravačku a prověřil pozornost hostujícího brankáře. Estoril vybojoval roh.
     
    76
    Hosté už v závěru utkání nechtějí riskovat a snaží se převážně držet míč na svých kopačkách. Na stadionu stále panuje skvělá atmosféra.
     
    77
    Ani Estoril už nikam nespěchá. Oba týmy kombinují pouze na svých polovinách a snaží se držet míč co nejdéle.
     
    78
    Klebér si v pokutovém území naskočil na povedený centr z pravé strany a jeho prudká hlavička prosvištěla těsně nad břevnem!
     
    79
    Hosté se sice radovali ze vstřelené branky, ale Elhouni si nepohlídal své postavení a zakončoval z ofsajdu!
     
    80
    Chaves hraje přeci jen o něco aktivněji a hosté drží míč v blízkosti pokutového území. Domácí obrana ještě bude mít plné nohy práce.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Mattheus (GD Estoril Praia).
     
    82
    Hosté stále kombinují s míčem na kopačkách a vyčkávají na skulinku v defenzívě domácího celku. Ta se však zatím neobjevuje.
     
    83
    Na druhé straně se do šance dostal Eduardo, jehož rána levačkou proskákala vedle hostující branky. Filipe bude rozehrávat.
     
    84
    Filipe fauloval Klebéra na hranici pokutového území a za svůj zákrok vidí červenou kartu!
     
    86
    Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází William, přichází Novo.
     
    87
    Nováček v hostující brance nyní bude muset hasit přímý kop, který domácí celek rozehraje z hranice pokutového území.
     
    88
    Estoril právě vstřelilo branku!
    A Estoril se dostává do vedení! Exekuce přímého kopu se ujal MATTHEUS, jehož povedená rána prolétla kolem zdi a zapadla přesně do dolního rohu!
    88. MATTHEUS - 2:1
     
    90
    V samotném závěru už Estoril pouze kombinuje na polovině soupeře. Pro hosty bude v oslabení těžké zvrátit bolestivou porážku.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Carlinhos, přichází Taira.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Graca (GD Estoril Praia).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je bojováno! Estoril nakonec zvládl otočit dnešní duel a nakonec zvítězil 2:1! Hosté se sice v první půli ujali vedení, když se trefil Bressan. Estoril se však nevzdal a nadále bojoval o výhru. Dvacet minut před koncem vyrovnal střídající Claro! Pět minut před koncem byl po faulu na hranici pokutového území vyloučet brankář Filipe a Mattheus z následného přímého kopu rozhodl o výhře Estorilu!
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:19.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (22:57:02)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 72. Claro, 88. Mattheus – 23. Bressan

    Karty:   22. Afonso (ETR), 81. Mattheus (ETR), 90+2. Graca (ETR)   84. Filipe (CVS)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:19.
    GD Estoril Praia: Graca – Mano, Dankler, Afonso, Joel – Eduardo, Mattheus – Allano (68. Indio), Carlinhos (90+2. Taira), Licá (66. Claro) – Klebér
    Náhradníci: Ribeiro, Taira, Gomes, Tocantins, Indio, Claro, Brandao

    GD Chaves: Filipe – Rodrigo, Nuno, Coelho, Ponck, Lenho – Tiba, Bressan – Perdigao, Patrao (74. Massaia), Elhouni – Willian (86. Novo)
    Náhradníci: Novo, Lopes, Queiros, Braga, Batatinha, Martins, Massaia
    bahis siteleri