Německo – Rusko 3:6 (kon.) | Bělorusko – Kanada 0:6 (kon.) | USA – Švédsko 4:3 (kon.)
Finsko – Česko 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Německo
3:6 (0:3, 0:2, 3:1)
Rusko
Pondělí 08.05.2017, 16:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem (kapacita: 18 734 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:09 Frederik TIFFELS - 3:6

     
    59:09
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci na začátku poslední minuty ještě korigují výsledek! Puk se po pravé straně po hrazení dostal až k FREDERIKOVI TIFFELSOVI, který se vyhnul ruskému obránci, nabruslil si na střed a prostřelil Vasilevského mezi betony – 3:6! Asistence: Marcus Kink, Dennis Seidenberg.
    51:40 Nikita KUČEROV - 2:6

     
    51:40
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je to gól, Rusko je zpět ve vedení o čtyři branky! Panarin objel branku a přihrál bekhendem mezi kruhy na NIKITU KUČEROVA. Útočník Tampy Bay trefil první střelou levou tyčku, ale v pádu dokázal puk dorazit do sítě – 2:6! Asistence: Artěmij Panarin.
    48:34 Philip GOGULLA - 2:5

     
    48:34
    Německo právě vstřelilo branku!
    Nakonec ovšem domácí mužstvo proměňuje klasickou přesilovku ve druhý gól! PHILIP GOGULLA se postavil před bránu a tečoval Ehrhoffovu střelu mezi betony Vasilevského. Teč byla těsně pod úrovní horní tyčky – 2:5! Asistence: Christian Ehrhoff, Dominik Kahun.
     
    48:02
    Sergej Plotnikov (RUS) se u hrazení v útočném pásmu provinil faulem a odsedí si dvě minuty za krosček. Němci budou hrát necelou půlminutu v pěti proti třem.
     
    46:29
    Po komerční přestávce si Němci zahrají přesilovou hru. Vadim Šipačov (RUS) odjel na trestnou lavici na dvě minuty za sekání.
    45:53 Brooks MACEK - 1:5

     
    45:53
    Německo právě vstřelilo branku!
    Trochu se štěstím, ale přece. Němci skórují z první střely na branku ve třetí třetině. Vasilevskij neviděl dobře na Müllerovu ránu, protože před ním projížděla dvojice hráčů. Odražený puk si našel BROOKS MACEK a bekhendem jej dorazil do sítě -1:5! Asistence: Moritz Müller, Dennis Seidenberg.
     
    41:25
    Po nahození od Guseva Němci neudrželi kotouč a Naměstnikov přihrál Kučerovovi do dobré šance. Greiss zasáhl betonem!
     
    38:11
    Andrej Mironov (RUS) je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. Také druhou třetinu tak Němci uzavřou v přesilovce.
    35:16 Nikita KUČEROV - 0:5

     
    35:16
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Chyba Němců na útočné modré čáře je potrestána, Rusové vedou o pět branek! Krueger nezpracoval přihrávku od Y. Seidenberga a NIKITA KUČEROV pelášil sám na branku. Nádherný bekhendový blafák pověsil přímo pod horní tyčku – 0:5! Bez asistence.
     
    34:56
    Naměstnikov se na pravé straně natlačil před obránce i před Greisse. Odražený puk pak vyplaval před Zubem, jehož dorážku pokryl německý brankář.
     
    31:48
    Ještě v téže minutě jel Gusev po skvělém pasu od Naměstnikova sám na branku. Greiss vystrčil hůl, Gusev vystřelil a puk skončil ve výstroji německého gólmana.
    31:10 Nikita GUSEV - 0:4

     
    31:10
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové střílejí třetí gól v přesilovce a navyšují náskok! První Panarinovu ránu ještě zablokoval Plachta, ale puk se k ruskému útočníkovi vrátil. Panarin přihrál před odkrytou bránu NIKITOVI GUSEVOVI, a ten z první překonal Greisse – 0:4! Asistence: Artěmij Panarin, Anton Bělov.
     
    30:16
    Německým příznivcům se ale vůbec nelíbí, že se vylučuje jen na jejich straně. Yasin Ehliz (GER) byl potrestán dvěma minutami za hrubost.
     
    28:42
    Mironov zázračně udržel útočnou třetinu a přes Šipačova se puk dostal k Dadonovovi. Ten střeleckou pozici prováhal, ale ještě přihrál Panarinovi, jehož ránu skryl Greiss do lapačky.
     
    26:45
    Tkačjov se sice do zakončení sám nedostal, ale připravil střeleckou pozici pro Plotnikova. Ten zblízka netrefil kotouč dobře.
     
    19:16
    Arťom Zub (RUS) fauloval německého útočníka při zakončení a je vyloučen na dvě minuty za hákování. Němci si zahrají přesilovku.
    18:15 Sergej PLOTNIKOV - 0:3

     
    18:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Po minutě a pěti sekundách využívají Rusové dlouhou přesilovku dokonce podruhé! Polovina haly slaví, ta druhá je zkroušená. Antipin přihrál na modrou čáru Provorovovi, jehož střelu před Greissem ještě tečoval SERGEJ PLOTNIKOV – 0:3! Asistence: Ivan Provorov, Viktor Antipin.
    17:10 Vadim ŠIPAČOV - 0:2

     
    17:10
    Rusko právě vstřelilo branku!
    V Las Vegas si mnou ruce, ve VADIMU ŠIPAČOVOVI budou mít skutečně velmi cenného hráče. Panarin s Gusev dostali puk na Šipačova, který vypálil zprava z prvního doteku a propálil Greisse u první tyčky. Německému brankáři propadl puk trochu smolně – 0:2! Asistence: Nikita Gusev, Artěmij Panarin.
     
    13:27
    Patrick Hager (GER) byl vyloučen na pět minut plus do konce utkání za podkopnutí. Trest odpyká Brooks Macek. Sergej Plotnikov (RUS) byl potrestán dvěma minutami za hrubost. Hraje se ve čtyřech.
     
    13:27
    Mozjakin byl atakován na útočné modré čáře Hagerem a dohra na sebe nenechala dlouho čekat. Plotnikov se pustil do německého útočníka a chvíli se to mlelo u mantinelu. Jistě se bude vylučovat.
     
    10:59
    Němci vytvořili před Vasilevským velký závar a Rieder neměl daleko k vyrovnávací brance. Bekhendem ale nedokázal na dlouhou ruku zasunout puk za čáru!
     
    08:54
    Artěmij Panarin (RUS) to v útočném pásmu přehnal s aktivitou u mantinelu a provinil se nedovoleným zákrokem proti Abeltshauserovi. Dvě minuty za hákování.
     
    04:42
    Mozjakin skvěle přenechal puk pro Plotnikova, jenž vysunul Tkačjova. Patrick Reimer (GER) si proti němu pomohl faulem a je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    03:58
    Schütz přenechal puk za sebou pro Hagera, a ten dokonce ještě uvolnil Gogullu. Střela zkušeného útočníka domácích byla zablokována!
    01:04 Vadim ŠIPAČOV - 0:1

     
    01:04
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Po minutě a čtyřech sekundách se Rusové ujímají vedení! Druhá forma Rusů je prostě smrtící! Panarin přihrál za branku Dadonovovi, který bekhendem našel před bránou volného VADIMA ŠIPAČOVA. Greiss byl naprosto bez šance – 0:1! Asistence: Jevgenij Dadonov, Artěmij Panarin.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 46. Macek (Müller, D. Seidenberg), 49. Gogulla (Ehrhoff, Kahun), 60. Tiffels (Kink, D. Seidenberg) – 2. Šipačov (Dadonov, Panarin), 18. Šipačov (N. Gusev, Panarin), 19. S. Plotnikov (Provorov, Antipin), 32. N. Gusev (Panarin, A. Bělov), 36. Kučerov, 52. Kučerov (Panarin)


    Německo: Greiss (Aus den Birken) – D. Seidenberg (A), Müller, Ehrhoff (C), Abeltshauser, Reul, Hördler, Krueger – Rieder, Macek, Kahun – Reimer, Ehliz, Tiffels – Hager, Schütz, Gogulla – Plachta, Y. Seidenberg, Fauser – Kink (A). Trenér: Marco Sturm.
    Rusko: Vasilevskij (I. Sorokin) – Gavrikov, Kiselevič, Antipin, A. Bělov (A), Provorov, Mironov, Zub – Tělegin, Andronov, Barabanov – Dadonov, Panarin, Šipačov (A) – Kučerov, Naměstnikov, N. Gusev – Mozjakin (C), S. Plotnikov, Tkačjov. Trenér: Oleg Znarok.

    Rozhodčí: Oliver Gouin (CAN), Anssi Salonen (FIN) – Libor Suchánek (CZE), Nathan Vanoosten (CAN)

    Diváci: 18 734 (vyprodáno)
    bahis siteleri