Dánsko – Itálie 2:0 (kon.) | Kanada – Norsko 5:0 (kon.) | Rusko – Lotyšsko 5:0 (kon.)
Francie – Slovinsko 4:1 (kon.)
konec
Rusko
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Lotyšsko
Pondělí 15.05.2017, 20:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:38
    Přesilovku si zkusí také Lotyšsko. Vyloučen je ruský obránce Arťom Zub, který si na trestné lavici odsedí dvě minuty za hru vysokou holí.
    53:17 Anton BĚLOV - 5:0

     
    53:17
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná ještě jednou rozjásala své fanoušky, a to po parádní přesilovkové akci! Šipačov za brankou posunul kotouč Gusevovi, jenž nabil puk na levý kruh najetému ANTONU BĚLOVOVI a ruský kapitán nekompromisní ranou z první příklepem propálil lotyšské brankáře a kotouč poslal do šibenice – 5:0! Asistence: Nikita Gusev, Vadim Šipačov.
     
    52:57
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Ivars Punnenovs, přichází Janis Kalninš.
     
    52:57
    Uvis Balinskis sekl svého soupeře v obranném pásmu a je prvním vyloučeným hráčem ve třetí části. Lotyšský obránce si odpyká dvouminutový trest.
     
    48:51
    Dnešní utkání sleduje 16 439 převážně ruských diváků!
     
    48:19
    Panarin skvěle objel branku a lehkou bekhendovou žabičkou našel volného Naměstnikova, proti jehož dorážce vytáhl Ivars Punnenovs další povedený zákrok!
     
    42:28
    Netrvalo to ale dlouho a málem ji našli poté, co Panarin našel z levého křídla před brankou úplně volného Naměstnikova, ale ten trefil jen beton gólmana Lotyšska!
    39:01 Nikita KUČEROV - 4:0

     
    39:01
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusy však předchozí šance nemusí mrzet, nyní už vedou o čtyři branky! Artěmij Panarin ukázal znovu kousek své geniality, když na sebe natáhl soupeře a poté v pravý čas našel v mezikruží volného NIKITU KUČEROVA, jenž z první nekompromisní bombou vymetl levou šibenice. Ivars Punnenovs se za ránou pouze ohlédl a ani nezkoušel zakročit – 3:0! Asistence: Artěmij Panarin, Anton Bělov.
     
    38:45
    V dalším přečíslení našel Kučerov žabičkou Naměstnikova, který zkusil bekhendovou kličku, ale nedotáhl ji do zdárného konce!
     
    35:55
    Ale nakonec si vybojovali přesilovku. Vyloučen je ruský obránce Ivan Provorov, a to na dvě minuty ze sekání.
     
    33:37
    Neskutečná šance Rusů! Gusev ujel po levé straně, ale neukvapil se a dal kotouč ještě doprava na úolně volného Šipašova, který celou akci vyšperkoval pasem před úplně prázdnou branku na Dadonova, jenž však nepochopitelně v plné jízdě před úplně prázdnou svatyní selhal a minul!
     
    29:05
    Šanci měli také Lotyši! Oskars Cibulskis zůstal zcela volný u pravé tyče, kam dostal přesný pas, ale Sorokin proti jeho protisměrné ráně vytáhl skvělý zákrok pravým betonem!
     
    27:51
    Tutovka Rusů! Z ničeho nic se v přečíslení 2 na 1 octl naleva Panarin, který před prázdnou branku naservíroval kotouč Šipačovovi, ale ten z voleje netrefil puk ideálně!
     
    21:38
    Ivars Punnenovs se nyní dvakrát v krátkém sledu blýskl pohotovým zákrokem, když nejprve vyrazil ránu z mezikruží a pak také zasáhl proti dorážejícímu Plotnikovovi!
    20:57 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 3:0

     
    20:57
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové využívají klasickou přesilovku 5 na 4 po akci jako z hokejové učebnice! Kučerov skvělým dlouhým pasem rozjel kupředu Panarina, jenž v přečíslení parádní žabičkou našel VLADISLAVA NAMĚSTNIKOVA a ten pohotovou střelou zápěstím do šibenice překonal brankáře Lotyšska potřetí – 3:0! Asistence: Artěmij Panarin, Nikita Kučerov.
     
    20:31
    Nakonec to byl Panarin, kdo dostal skvěle nabito na levý kruh, z první se opřel do střely z voleje, ale brankář Ivars Punnenovs jej fantasticky vychytal!
     
    19:56
    A Rusové si zahrají přesilovku 4 na 3. Vyloučen je Oskars Cibulskis, který zahákoval na levé straně unikajícího soupeře, a odsedí si dvě minuty právě za hákování.
     
    19:00
    Poslední minuta hry v první třetině!
     
    18:41
    Vyloučení v týmu Rusko (Sergej Andronov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Lotyšsko (Gunars Skvorcovs – 2 min., hrubost).
    18:41 Ivan TĚLEGIN - 2:0

     
    18:41
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Gól platí a Rusové vedou již dvě branky! Po pravém křídle ujel do brejku Plonitkov, který prudce vypálil a brankář Lotyšů si vůbec nebyl jist zákrokem! Kotouč mu nakonec vypadl a IVAN TĚLEGIN jej pohotově bekhendem doklepl za brankovou čáru – 2:0! Asistence: Sergej Plotnikov.
     
    18:41
    Co se však sluší a patří dodat je fakt, že Lotyši se ihned po inkasování pustili s Rusy do křížku a sborná se tak místo oslav věnovala pěstním soubojům. Na hřišti se vytvořilo typicky pět zápasících dvojiček a rozhodčí jistojistě bude vylučovat!
     
    18:41
    Rusové vstřelili po dalším obrovském závaru další branku! O tom, zdali bude platit, však rozhodne videorozhodčí!
     
    17:44
    Neskutečný závar před brankou Lotyšska! Po akci na pravém křídle v podání Ničuškina, dorážel jak Kuzněcov, tak právě Ničuškin, ale žádný z nich kotouč do sítě nedostal! Poté se strhla ještě menší strkanice, ale vše obešlo bez trestu!
     
    13:54
    Uvidíme hru ve čtyřech na obou stranách. Vladislav Naměstnikov (Rusko) a Teodors Blugers (Lotyšsko) se vzájemně osekávali ve střední třetina a oba si odpočinou dvě minuty na trestné lavici.
    12:10 Bogdan KISELEVIČ - 1:0

     
    12:10
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové jdou zaslouženě do vedení! Ihned po vyhraném buly Naměstnikova a přihrávce od Panarina se ke kotouči dostal BOGDAN KISELEVIČ, který kotouč nahodil prudce na branku a brankáři Lotyšska puk propadl na lapačkou do sítě. Ivars Punnenovs rozhodně nemůže mít po celé situacin čisté svědomí – 1:0! Asistence:
     
    08:19
    Dmitrij Orlov si rychle narazil se spoluhráčem na středu modré čáry, poté z první vypálil skrytou ránu, ale Ivars Punnenovs jeho ránu se štěstím vyrazil pravým betonem!
     
    04:31
    Tutovka Rusů! Na útočné modré čáře zůstal zapomenutý Nikita Gusev, který dostal krásnou přihrávku a šel sám na branku. Zvolil blafák do bekhendu, ale kotouč brankáři Lotyšska mezi nohama prošel těsně vedle levé tyče!
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 13. Kiselevič (Panarin, Naměstnikov), 19. Tělegin (S. Plotnikov), 21. Naměstnikov (Panarin, Kučerov), 40. Kučerov (Panarin, A. Bělov), 54. A. Bělov (N. Gusev, Šipačov)


    Rusko: I. Sorokin (Vasilevskij) – Gavrikov, Kiselevič, Antipin, A. Bělov (C), Provorov, Zub, Orlov – Tělegin, Andronov, S. Plotnikov – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Panarin, Kučerov, Naměstnikov – Barabanov, Ničuškin, Kuzněcov – Tkačjov.
    Lotyšsko: Punnenovs (53. Kalninš) – Sotnieks (A), A. Kulda (A), Cibulskis, Galvinš, Balinskis, Freibergs, Bindulis, Jaks – Daugavinš (C), Blugers, Roberts Bukarts – Rihards Bukarts, Indrašis, Bičevskis – Skvorcovs, Girgensons, Keninš – Razgals, Pavlovs, Meija.

    Rozhodčí: Jan Hribik (CZE), Antonín Jeřábek (CZE) – Rene Jensen (DEN), Miroslav Lhotský (CZE)

    Diváci: 16439
    bahis siteleri