Portugalsko – Nizozemsko 1:0 (kon.) | Anglie – Česko 1:0 (kon.)
konec
Portugalsko
1:0 (1:0)
Nizozemsko
Středa 12.07.2017, 15:00 • David Petriashvili Stadium (Tbilisi) • Mistrovství Evropy U19 • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Mistrovství Evropy hráčů do devatenácti let se přechýlilo k vyřazovacím zápasům a my budeme společně sledovat semifinálový duel mezi Portugalskem a Nizozemskem.
     
    Portugalsko

    Portugalci budou v tomto semifinálovém klání považováni za mírného favorita. Mužstvo z Pyrenejského poloostrova se zúčastnilo stejné skupiny, jako naši reprezentanti. Portugalsko získalo sedm bodů, neboť se pouze jedinkrát dělilo o body (2:2 se Švédskem). Nejlepším střelcem tohoto celku je prozatím dvougólový Rui Pedro, Portugalci mají rovněž jednu s nejlepších defenzív na tomto turnaji.
     
    Nizozemsko

    Pouhý zisk čtyř bodů stačil Nizozemsku na postup ze druhého místa. I přes remízu v posledním utkání s Bulharskem to byli nakonec oni, kdo se umístil za suverénní Anglií. Nizozemci mají úplně stejné skóre, jako jeho dnešní soupeř – 5:3. Role mírného outsidera může hrát Nizozemcům do karet, pozornost totiž bude upřena spíše na hráče soupeřova týmu. Více než polovinu branek vstřelil Joel Piroe, který se třemi brankami stále může pomýšlet na nejlepšího střelce tohoto mistrovství.
     
    Úvodní sestavy:

    Portugalsko: D. Costa – Dalot, D. Queirós, J. Queirós, Conté – Pires (C) – G. Fernandes, Quina – Djú, Pedro, Filipe.
    Náhradníci: Figueira – F. Luís, Leao, Leite, Paz, Queta, M. Luís.

    Nizozemsko: Bijlow (C) – Bakboord, Dekker, Obispo, Carolina – de Wit, Kadioglu, Koopmeiners – R. Kongolo, Nunnely, Dilrosun.
    Náhradníci: Paes – Jornell Grot, Kemper, Lang, Lonwijk, Piroe, Zwartjens.

    Rozhodčí: Kristoffersen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Oba týmy se poprvé seznámili s kulatým nesmyslem, jako poslední se ho dotkl křídelník Portugalska Filipe.
     
    3
    Míč se následně snesl až do pokutového území, kde si pro něj seběhl Bijlow. Nizozemský brankář rozehrává svým spoluhráčům po zemi.
     
    4
    Dirosun si seběhl z levé strany k pokutovému území, svojí přihrávku pod sebe poslal pouze na nohu Joaa Queiróse.
     
    5
    Tak tohle bylo o poznání nebezpečnější! Dirosun si opět seběhl k šestnáctce, kde se efektivně zbavil hned dvou protihráčů a následně vypálil do rukavic Costy. Posléze se ještě utvořil zmatek v šestnáctce, který Portugalci i s trochou štěstí ustáli.
     
    6
    Nizozemci začínají s míčem dominovat. U pravé postranní čáry tentokráte zlobil Kongolo, jeho prudkou přihrávku do šestnáctky zablokoval Joao Queirós.
     
    7
    Centrovaný balón mířil na zadní tyč, kde ale neměl žádný z Nizozemců nárok na jeho zachycení.
     
    9
    Na druhé straně si Quina úspěšně poradil s průnikem středem hřiště a posléze vypálil zhruba metr vedle levé tyče. Bijlow nemusel zasahovat.
     
    10
    Filipeho centr směřoval pouze do prostoru, kde se pohyboval Dekker. Utkání má v úvodních minutách velký spád.
     
    11
    Levý obránce Conte napřáhl z velké vzdálenosti, jeho střela šajtlí doputovala pouze vedle soupeřovi svatyně.
     
    12
    Přenesení těžiště hry na levou stranu se Portugalcům nepovedlo, jejich semifinálový soupeř se tak vrací k míči.
     
    13
    Celek z Pyrenejského poloostrova si vymodlil faul, nabízená standardka se ale příliš nepovedla. Na penaltovém puntíku si totiž na vysoký balón vyskočil jeden z hráčů Nizozemska.
     
    14
    Projektil z kopačky středopolaře Quiny se snesl přímo do náruče Bijlowa. Portugalci začínají v ofenzivní činnosti hodně zlobit.
     
    16
    Nizozemci započnou další útočnou akci od svých zadáků. Míč má momentálně Dekker, který svým nákopem hledá rychlonohého Nunnelyho.
     
    17
    Dalot nenaložil vůbec dobře s přihrávkou ke středovému kruhu, tato laxní ztráta míče může mít příště hrozivé následky.
     
    18
    Na hřiště upadl Rui Pedro a hlavní sudí ukazuje, že se jednalo o nedovolený zákrok. Mladičký forvard Portugalska bude muset být ošetřen.
     
    19
    Dju se snažil ještě zachytit balón na hrací ploše, to se mu ale nepovedlo. Nizozemci kombinují s míčem daleko od Costovi branky.
     
    21
    Utkání je spíše bojovné, než pohledné. Svádí se nespočet soubojů u půlící čáry a dneska se zřejmě neschyluje k brankové přestřelce.
     
    22
    Nizozemci mají velký problém se dostat k šestnáctce svého soupeře. Míč sice mají častěji na kopačkách, jejich dnešní soupeř ale skvěle vyplňuje mezery na hřišti.
     
    23
    Nakonec si hráči v modrém vybojovali rohový kop, ten rozehráli nakrátko, následně si na centr do pokutového území nejvýše vyskočil jeden z Portugalců.
     
    24
    Po dalším z centrů musel Costa na zem. Do jeho prostoru byla totiž sražena Dekkerova hlavička, i tak se ale jednalo o velmi slabou hlavičku.
     
    24
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Portugalci se zčistajasna dostávají do vedení! GEDSON FERNANDES si navedl míč do šestnáctky, odkud vypálil k levé tyči. Nizozemský brankář tuto střelu hodně podcenil a míč se po jeho zákroku dostal za brankovou čáru.
    24. Gedson FERNANDES - 1:0
     
    26
    Na řadě jsou tak Nizozemci, pakliže tedy chtějí s výsledkem něco udělat. Před námi je stále ještě spousta času.
     
    27
    Hlavní rozhodčí Kristoffersen nařídil přestávku na doplnění tekutin. V Gruzii skutečně panuje veliké vedro, hráči tak potřebují přísun důležitých látek.
     
    29
    Po necelé minutce přerušení se znovu hraje. Těžiště hry je kolem středového kruhu, kde s míčem hraje nizozemský výběr.
     
    30
    Kombinace jsou ale příliš pomalé, Portugalci tak mají dostatek času na vyplňování prostoru. Před malou chvíli si zadáci týmu v červených dresech poradili s výpadem Dirosuna.
     
    31
    Na opačné straně si Portugalsko došlo pro rohový kop. Ten rozehrával Filipe přesně na hlavu Nunnelyho.
     
    32
    U levé postranní čáry si bere míč do rukou Fernandes a následně ho pošle zpět na hrací plochu. Časomíra nám přechýlila třicátou minutu.
     
    33
    Bijlow nyní musel hodně rychle ze své branky. Za míčem se totiž řítil Dju, který nakonec byl u míče jako první, jenomže stačil balón pouze otřít o nohy nizozemského brankáře.
     
    34
    Agilní Rui Pedro se po jednom ze soubojů skácel k zemi, píšťalka dánského sudího zůstává němá. Nizozemsko tak uzmulo balón a řítí se napříč soupeřově brance.
     
    35
    Dirosun hledal stříleným centrem na zadní tyči Kadioglua. Tomu chybělo k zakončení zhruba dva metry. Po pár vteřinách hry se na zemi svíjí Portugalec Mesaque Dju.
     
    37
    Portugalský křídelník se po drobném ošetření opět hlásí k návratu na hřiště. Mezitím jeho celek bude rozehrávat další rohový kop.
     
    38
    Ten byl rozehrán opět nakrátko, následně si na balón na zadní tyči vyskočil Joao Queirós, který v těžké pozici zacílil vysoko nad branku.
     
    39
    Hra je v posledních minutách hodně často kouskována, před malým momentem si u středového kruhu došel pro faul de Wit.
     
    40
    Conte zkušeně otřel výkopem balón o Kongola, míč se následně dostal až za brankovou čáru. Costa si již staví balón k výkopu.
     
    41
    Filipe byl u rohu šestnáctky hned dvakrát poslán k zemi, ani jeden ze zákroků nepřišel hlavnímu sudímu podezřelý.
     
    42
    Na zelený pažit pro změnu ulehl jeden z Nizozemců, ten následně opustil hrací plochu. Vypadá to, že bude pokračovat ve hře.
     
    44
    Nizozemci si neporozuměli u levé postranní čáry, přihrávkou na Koopmeinerse se totiž vyhnali ze slibné pozice k centru.
     
    45
    První poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    45+1
    Tak to bylo zajímavé! Portugalci otevřeli svému soupeři dálnici v obraně, po přihrávce mezi obránce se tak sám na brankáře hnal Kongolo. Dokonalý výběh Costy ale zamezil dopravení míče do branky.
    45+1. Rodney Kongolo (NED)
     
    45+3
    Na druhé straně hřiště rozehrával Fernandes další roh, na který si naskočil Dju. Křídelník Portugalska ale nedokázal balón usměrnit mezi tři tyče.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce! Úvodní dějství nám nenabídlo příliš atraktivní podívanou, oba týmy totiž svádějí spíše bitvu u středového kruhu. Výjimkou je situace ze čtyřiadvacáte minuty, kdy se přízemní ranou prosadil Fernandes. Nizozemci mohli před odchodem do kabin ještě vyrovnat, vyběhnuvší Costa byl ale proti. Druhý poločas začne přibližně v 16:06.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Úvodní rozehrávky se tentokráte chopili hráči Nizozemska, kteří ve druhém poločase nutně potřebují vstřelit minimálně jednu branku.
     
    48
    Tak to byla fotbalová lahůdka! Joao Filipe hýřil pohybem, následně vymotal bránícího hráče, aby posléze vypálil do nohou Bijlowa.
     
    49
    Rodney Kongolo nezpracoval vcelku jednoduchou přihrávku. V opačném případě by se objevil ve slibné střelecké příležitosti.
     
    50
    Vypadalo to, že Quina se dostal s míčem ven ze hřiště. Očividně tomu tak nebylo, Portugalci se následně sami zbavili balónu.
     
    51
    De Wit byl tísněn hned dvěma bránícíma hráčema, nakonec si ale vymodlil faul na svojí osobu.
     
    53
    Druhý poločas pokračuje v podobném duchu, jako ten první. S míčem operují hráči Nizozemska, kteří se ale nemohou dostat k vážnějšímu ohrožení branky.
     
    54
    Kongolo zkoušel z nulového úhlu vrátit balón zpět před branku, míč ale doputoval pouze do náruče Dioga Meirelese Costy.
     
    55
    K propadnuvšímu míči se dostal Koopmeioners, který ihned zkoušel balón vrátit zpět do ohně. Centr se mu ale vůbec nepovedl a balón se snesl daleko do zámezí.
     
    56
    Zápasu ale chybí větší rychlost, nějaký ten moment překvapení. Portugalci nemají problém s bráněním útočných nájezdů soupeře.
     
    57
    Jeden z hráčů Nizozemska úplně zbytečně zariskoval a nechal se v riskantním prostoru obrat o balón. Štěstí bylo, že se Silva Sousa dostal ven ze střelecké pozice.
     
    58
    Dilrosun si fantastickou kličkou poradil s prvním bránícím hráčem, následný val před pokutovým územím už nedokázal překonat.
     
    60
    Konečně si Nizozemci alespoň vybojoval slibnou standardku. Tu rozehrál Koopmeiners polovysokým centrem přímo do nohou jednoho z protihráčů.
     
    61
    Nunnely postupoval středem hřiště, posléze ho ale zradilo vedení kulatého nesmyslu. Nizozemsko se nemůže dostat do vážnější střelecké příležitosti.
     
    62
    K velice překvapivé střele se odhodlal záložník Koopmeiners. Ten se nevydržel na zdlouhavou kombinaci už dívat a svojí technickou střelou alespoň trochu vystrašil znuděného Costu.
     
    63
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Ferdi Kadioglu, přichází Justin Lonwijk.
     
    64
    A málem to bylo o dvě branky! Filipe si počíhal na zpětnou přihrávku do šestnáctky, následně si ale balón předkopl až moc a nedokázal tak ideálně zakončit.
    64. Joao Filipe (POR)
     
    65
    Ohrožení branky málem přišlo i na druhé straně! Na centr si totiž seběhl střídající Lonwijk, jenomže v těžké pozici nestihl vůbec zakončit.
     
    66
    Na hřišti se strhla menší strkanice. De Witovi se zřejmě nelíbilo zdlouhavé polehávání na hřišti jednoho z hráčů Portugalska.
     
    68
    Lonwijk se po pasu za obranu soupeře ocitl v ofsajdovém postavení. Portugalsko zatím opravdu skvěle brání, pravdou ale je, že jim to dnešní soupeř příliš nekomplikuje.
     
    69
    Další vysoký balón spadl přesně na nohu Dalota, který se s ním nemazlil a razantním odkopem trefil jednoho z napadajících hráčů.
     
    70
    Quina si v souboji o balón pomohl držením, hlavní sudí tak nechává ani chvíli a odpískal faul jednomu z hráčů Portugalska.
     
    71
    Zároveň byla nařízena další pauza na doplnění tekutin. Nizozemci tak mají prostor k nějakým taktickým záložitostem.
     
    72
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Tristan Dekker, přichází Robin Zwartjens.
     
    74
    Stále neregistrujeme větší nápor Nizozemců. Na hřišti to místy vypadá, že to jsou právě Portugalci, kteří potřebují vstřelit vyrovnávací branku.
     
    75
    Dalekonosné autové vhazování do pokutového území Nizozemska dopadlo pouze na hlavu Kempera, posléze se ustřelil Dju.
     
    76
    Dokonale přesný Costův nákop doletěl přímo na hruď Fernandese, který byl po jemném kontaktu s míčem podražen. Portugalci budou taktéž střídat.
     
    77
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Mésaque Djú, přichází Rafael Leao.
     
    78
    Filipemu se vůbec nepovedl centr z levé strany, míč mu sjel z kopačky a ten tak skončil daleko za nizozemskou svatyní.
     
    78
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Che Nunnely, přichází Jay-Roy Jornell Grot.
     
    80
    Po přihrávce Joaa Queiróse se skácel k zemi Filipe. Křídelník portugalského výběru se pochopitelně bude trochu delší dobu válet na trávníku.
     
    81
    Nizozemci jsou naprosto bezradní. Ve druhém poločase ještě nepředvedli vůbec nic, čas se pomalu a jistě chýlí ke konci zápasu.
     
    82
    Odpovědnost na sebe vzal zřejmě nejaktivnější hráč v modrém Rodney Dilrosun. Ofenzivní hráč se ale po pár metrech objevil na hřišti, hlavní sudí nepíská faul.
     
    83
    Portugalci hrají přesně to, co jim stačí. S míčem jsou obklopeni kolem šestnáctky svého soupeře, nyní se ale budou muset stěhovat zpět, neboť si Filipe vypomohl útočným faulem.
     
    84
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Joao Filipe, přichází Miguel Luís.
     
    85
    Už, už to vypadalo, že se Portugalsko dostane k zakončení. Fernandes ale na penaltovém puntíku promáchl, v opačné, případě by se jednalo o stoprocentní šanci.
     
    87
    Dlouhý nákop se snesl až k Bijlowovi, který okamžitě rozehrává po zemi svým spoluhráčům. Těm se každou vteřinou krátí čas.
     
    88
    Grotův sympatický centr mířil do nebezpečného prostoru, tam se ale opět objevila pouze hlava protihráče. Protiútok Portugalců byl zhacen špatnou finální přihrávkou.
     
    89
    Dilrosun dlouho váhal, co s míčem, nakonec o něj v pokutovém území přišel. Nizozemci se konečně dostali k delšímu držení míče.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Boy Kemper (Nizozemsko).
     
    90
    Druhý poločas je nastaven o pět minut.
     
    90+1
    Costovi vypadl z náruče vcelku lehký balón, štěstí pro něj ale bylo, že se v blízkém okolí nepohyboval žádný z protihráčů.
     
    90+2
    Snaha Nizozemska byla po pár vteřinách ukončena, neboť byl odmáván a odpískán ofsajd jednoho z hráčů v modrém.
     
    90+3
    Balón ucítil také kopačku portugalské brankářské jedničky Costy, který razantním odkopem poslal míč daleko do zámezí.
     
    90+5
    Ještě jedna šance. Kongolo byl podražen u pravé postranní čáry, Nizozemci okamžitě rozehráli na opačnou stranu.
     
    90+5
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Domingos Quina, přichází Florentino Luís.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Portugalsko postupuje do finále mistrovství Evropy hráčů do devatenácti let! Celek z Pyrenejského poloostrova zvládl duel s Nizozemskem a po nejtěsnější možný výhře (1:0) bude čekat na finálového soupeře, který vzejde z druhého semifinálového klání mezi Českem a Anglií. Nizozemsko toho v dnešním utkání moc nepředvedlo, za celý zápas si stihlo vyprodukovat pouze jedinou vážnější brankovou příležitost.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:8.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (16:59:30)

    David Suchý

    Branky: 24. G. Fernandes

    Karty:   89. Kemper (NED)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:8.
    Portugalsko: D. Costa – Dalot, D. Queirós, J. Queirós, Conté – Pires (C) – G. Fernandes, Quina (90+5. F. Luís) – Djú (77. Leao), Pedro, Filipe (84. M. Luís).
    Náhradníci: Figueira – F. Luís, Leao, Leite, Paz, Queta, M. Luís.

    Nizozemsko: Bijlow (C) – Bakboord, Dekker (72. Zwartjens), Kemper, Carolina – de Wit, Kadioglu (63. Lonwijk), Koopmeiners – R. Kongolo, Nunnely (78. Jornell Grot), Dilrosun.
    Náhradníci: Paes – Jornell Grot, Lang, Lonwijk, Piroe, Zwartjens.

    Rozhodčí: Kristoffersen
    bahis siteleri