CSKA Moskva – AEK Atény 1:0 (kon.) | APOEL – Constanta 4:0 (po pr.) | BATE – Slavia 2:1 (kon.)
Başakşehir – Club Bruggy 2:0 (kon.) | Kodaň – Vardar 4:1 (kon.) | Young Boys – Dynamo Kyjev 2:0 (kon.)
Plzeň – FCSB 1:4 (kon.) | Ludogorec – Beer Ševa 3:1 (kon.) | Hafnarfjördur – Maribor 0:1 (kon.)
Ajax – Nice 2:2 (kon.) | Olympiakos – Partizan Bělehrad 2:2 (kon.) | Rijeka – Salzburg 0:0 (kon.)
Rosenborg – Celtic 0:1 (kon.) | Legia – Astana 1:0 (kon.)
konec
Legia Varšava
1:0 (0:0)
FC Astana
Středa 02.08.2017, 20:45 • Stadion Wojska Polskiego, Varšava • Liga mistrů (předkola) • 3. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    LEGIA VARŠAVA

    Domácí fotbalisté dnes nejsou ve zrovna ideální pozici. V polské lize si sice o víkendu připsali první vítězství z prvních tří kol, ale neporazit Sandecju Nowy Sacz, která hrála dlouho o deseti by bylo přinejmenším ostudné. Kromě tohoto zápasu totiž Varšava v lize prohrála se Zabrze a remizovala s Kielcemi.

    To v Lize mistrů to bylo až do posledního zápasu výborné. Legia nejprve v druhém předkole vyhrála na půdě Mariehamnu 3:0 a pak postup stvrdila ještě domácím drtivým vítězstvím 6:0! Překvapivý finský mistr je ale minimálně o kategorii níže než, můžeme říct, poháry ostřílená Astana.
     
    FC ASTANA

    Na rozdíl od polského týmu má Astana v domácí lize odehráno již 21 kol a jedno utkání před koncem ligové sezóny má jistotu dalšího titulu. V oněch 21 zápasech totiž tým z hlavního města Kazachstánu jen dvakrát prohrál a zaznamenal hned 16 vítězství. O víkendu navíc fotbalisté Astany nehráli, tudíž by měli být odpočatější.

    Stejně jako Legia se Astana do Ligy mistrů zapojila v druhé předkole. V tom narazila na lotyšský Spartaks, jenž nebyl vůbec jednoduchým soupeřem. Venku sice kazašský tým vyhrál 1:0, avšak doma pouze remizoval 1:1 a musel se strachovat o postup.
     
    STATISTIKY PRVNÍHO UTKÁNÍ

    FC Astana – Legia Varšava 3:1 (2:0)

    Góly: 36. Kabananga, 45. Majevskij, 90+4. Twumasi – 79. Sadiku

    Držení míče: 55% – 45%
    Střely na bránu: 7 – 4
    Střely mimo bránu: 5 – 4
    Rohové kopy: 4 – 6
    Ofsajdy: 4 – 1
    Fauly: 8 – 6
    Žluté karty: 4 – 0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Legia Varšava: Malarz – Jedrzejczyk (C), Czerwiński, Pazdan, Hloušek – Moulin, Guilherme, Kopczyński – Kucharczyk, Sadiku, Nagy
    Náhradníci: Cierzniak – Dabrowski, Pasquato, Hämäläinen, Broź, Maczyński, Szymański

    FC Astana: Mokin – Šitov, Logviněnko, Aničić, Šomko (C) – Majevskij, Kleinheisler – Twumasi, Mužikov, Murtazajev – Kabananga
    Náhradníci: Erić – Grahovac, Bejsebekov, Tagybergen, Šajchov, Malyj

    Rozhodčí: Jakob Kehlet – Henrik Larsen, Heine Sørensen (vš. DEN).
     
    Fotbalisté obou celků již přicházejí na hrací plochu. Domácí hráči se dnes představí v bílých dresech, hosté oblékli žlutou.
     
    Před zahájením zápasu je ještě držena minuta ticha za oběti Varšavského povstání z roku 1944. Fanoušci však nedrží minutu ticha, ale doprovází tento moment státní hymnou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali fotbalisté Astany, nicméně po chvilkové kombinaci u středového kruhu se k míči dostávají domácí.
     
    1
    Příliš dlouhá kolmice na rozběhnutého Sadika teď doputovala až za brankovou čáru. Odkop z malého vápna tak může obstarat Mokin.
     
    2
    Poprvé se k míči pokusil prodrat Kabananga, avšak útočník hostujícího celku si nepohlídal ofsajdové postavení. Hrát bude Legia.
     
    3
    Opět se domácí jen chvíli drželi u míče a rychle se odhodlali ke kolmé přihrávce za obranu soupeře. Kulatý předmět ale znovu doputoval jen vedle brány.
     
    4
    Astana vybojovala první rohový kop zápasu. Solidní centr mířil doprostřed pokutového území, ale tam si vše pohlídala defenzíva varšavského celku.
     
    5
    Odvrácený centr od rohového praporku propadl až k Moulinovi, jenž se pokusil o založení rychlého útoku. Jeho postup byl zastaven ještě před půlící čárou.
     
    6
    Hosté neubránili akci na levé straně zrovna ideálně a míč se odrazil pouze k dobře postavenému Guilhermemu. Jeho nízká střela z hranice vápna byla zablokována.
     
    7
    Adam Hloušek navázal hru rychlým vhazováním na volného Nagye, nicméně ten si zaběhl k rohovému praporku, kde se k němu stáhli dva protihráči.
     
    7
    Na konci sedmé minuty se domácím poprvé podařilo vysunout Armanda Sadika. Albánský fotbalista však dostal přihrávku příliš do strany a před obráncem vypálil jen k Mokinovi.
     
    8
    Na druhé straně bude k vidění volný kop Astany. Proti pravidlům se provinil Hloušek, ale Twumasi nebude rozehrávat z nebezpečné pozice.
     
    9
    A Twumasiho centr dolétl zprava pouze za bránu klidného Arkadiusze Malarze. Na tento míč opravdu nikdo nemohl dosáhnout.
     
    10
    Nyní už se hostům podařila lepší akce na pravé straně, jenže ani Šitov posléze nedokázal odcentrovat na dobře hlídaného Kapanangu.
     
    11
    Tentokrát měla volný kop Legia Varšava. Moulin poslal solidní centr ke vzdálenější tyči, ale míč byl před Kucharczykem posunut na rohový kop.
     
    12
    Také po další ubráněné standardní situaci se domácí udrželi na útočné polovině. Poté se však míč za brankovou čáru odrazil od Guilhermeho.
     
    13
    Rychlonohý Kapananga se pokusil prohnat kolem Czerwińského, avšak ten šel v důležitý okamžik do skluzu a Astana získala jen roh.
     
    14
    Velmi dobře si do pokutového území naběhl Majevskij, který dokázal hlavou trefit prudký centr od rohového praporku. Míč ale zamířil několik decimetrů vedle vzdálenější tyče.
     
    14
    Legia velmi rychle přenesla hru na soupeřovu polovinu. K vidění byl následně také jeden rohový kop, ale defenzíva Astany si s centry zatím ví rady.
     
    15
    Chvíli poté, co byl Kucharczyk zastaven pro ofsajd, hlavní rozhodčí se vrátil k předchozímu faulu na Guilhermeho. Žlutou kartu tak dostává Ivan Majevskij (ATN).
     
    16
    Jenže kousek od pokutového území se teď proti pravidlům provinil Artur Jedrzejczyk. Domácí kapitán se sice diví, ale Murtazajev byl rozhodně faulován.
     
    17
    Také další volný kop hostujícího celku rozehrával Twumasi, ale ani teď nepřišlo ohrožení Malarzovy brány. Nízký centr se zastavil o zeď sestavenou z hráčů Legie.
     
    18
    Poměrně netaktický faul teď předvedl Moulin. Domácí se sice dostávali k míči, avšak francouzský hráč příliš důrazně atakoval jednoho ze soupeřů.
     
    18
    Další volný kop Astany byl poměrně bez problémů odvrácen do zámezí a následně hosté poslali míč za brankovou čáru. Rozehrávat bude Malarz.
     
    19
    Kombinace na útočné polovině se ale domácím vůbec nedaří. Kromě jedné povedené přihrávky na Sadika ze sedmé minuty se Legia dosud nedostala ke střele.
     
    20
    Přes Artura Jedrzejczyka šla další akce Legie a díky výbornému průniku Kucharczyka se domácí dostali k zisku rohového kopu.
     
    21
    Standardní situace Moulina byla odvrácena zpět k domácímu záložníkovi. Jeho další centr už doputoval jen za brankovou čáru.
     
    22
    Kazašský celek se však na míči udržel pouze několik vteřin a záhy po přechodu na polovinu soupeře o kulatý předmět přišel. Domácí poměrně rychle míří vpřed.
     
    23
    Převážně přes pravou stranu teď domácí zaměstnávají defenzívu Astany. Další dva pokusy o centr do šestnáctky však skončila na bránících hráčích.
     
    24
    Naprosto bez problémů si Czerwiński poradil s napadajícím Kabanangou. Malou domů následně v klidu vyřešil Arkadiusz Malarz.
     
    24
    Kombinace domácích nyní nevypadala špatně, avšak na hranici pokutového území bylo přeci jenom moc husto. Výsledkem byla Sadikova přihrávka vedle brány.
     
    25
    Obrovská šance domácích! Výborný centr z levé strany přistál přesně na hlavě naprosto nebráněného Sadika. Albánec však zprostředka pokutového území zakončil jen do gólmana.
    25. Velká šance Armanda Sadika (LEG)
     
    26
    Okamžitě po předchozí šanci se Moulin provinil nedovoleným zákrokem vůči Majevskému. Bylo to bez žluté karty, ale Kazach nevypadá vůbec dobře.
     
    27
    No a Ivan Majevskij zřejmě dohrál. Souboj s Moulinem byl tak tvrdý, že je hostující záložník odnesen na nosítkách.
     
    28
    Nyní už se samozřejmě pokračovalo ve hře, ale domácím se další kombinace vůbec nepovedla. Příliš dlouhá přihrávka šla vedle Mokinovy brány.
     
    29
    Znovu se ale Astana brzkou nepřesností zbavila míče, nicméně Pazdan poté daroval přihrávku rozběhnutému Twumasimu.
     
    30
    K rychle postupujícímu Twumasimu se ale bleskově stáhli hned tři obránci Legie Varšava a nakonec to byl Czerwiński, kdo obral soupeře u brankové čáry.
     
    31
    Hodně důrazný byl při dobíhání k Hlouškovi napadající Serikžan Mužikov. Asistent rozhodčího byl velmi blízko a okamžitě signalizoval faul.
     
    33
    Dobře si na levé straně počínal Dominik Nagy, jenž prošel přes jednoho soupeře a po souboji s tím druhým vybojoval aspoň rohový kop.
     
    33
    Centr ze standardní situace byl sice odvrácen, ale Legia ještě zůstala u míče a ten po chvíli mířil do pokutového území. Sadiku se však neotočil ke střele.
     
    34
    Pokračuje obléhání pokutového území před Alexandrem Mokinem. Nedá se ale říct, že by měl hostující brankář nějak moc práce.
     
    35
    Astana vybojovala volný kop na půlící čáře, avšak po dlouhém centru budou hosté jenom vhazovat. Obrany obou celků jsou zatím pozorné.
     
    36
    Opravdu hodně dlouhou přihrávku zpoza půlící čáry teď vyslal Czewiński, který se pokusil oslovit Sadika. Albánský útočník však neměl šanci dostat se k míči.
     
    37
    Nepříliš jistě odvrácený centr zprava se dostal k Thibaultu Moulinovi. Ten si míč okamžitě nachystal na střelu, ale těžké zakončení poslal jen vedle brány.
     
    38
    Znovu se domácí nastěhovali na útočnou polovinu. Ani tentokrát se však ne a ne dostat k povedenější finální přihrávce do pokutového území.
     
    39
    Legia Varšava má nadále jednoznačně více ze hry a drží soupeře před bránou Alexandra Mokina. Následuje ale opět pouze zisk rohového kopu.
     
    40
    Na centr od rohového praporku si naprosto bez problémů počíhal Mokin, jenž vyboxoval míč daleko za pokutové území.
     
    40
    Astana čeká na rychlé protiútoky, jenže kdykoliv přijde nějaká možnost, míč letí velmi daleko od osamoceného Kabanangy. Stejně tak se stalo i nyní.
     
    41
    Teď to ale Kabananga udělal dobře, když si na zádech pohlídal Czerwińského. Domácí obránce totiž soupeře povalil.
     
    42
    Velmi zajímavou standardní situaci nyní získala Legia. Dominik Nagy byl totiž podražen kousek za pokutovým územím a to slibuje přímé ohrožení Mokinovy brány.
     
    43
    K volnému kopu se postavil Brazilec Guilherme, nicméně jeho střela letěla pouze do dobře postavené zdi. Domácí záložník ještě reklamoval ruku, ale u sudího se stížnostmi neuspěl.
     
    44
    Ani další útočná snaha Legie Varšava nedospěla k ohrožení Alexandra Mokina. Pomalu se mezitím přiblížila poločasová přestávka.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Nakonec se hrálo jen o minutu více než hlavní rozhodčí původně oznámil a první poločas je tedy u konce. Více ze hry sice mají fotbalisté Legie Varšava, kteří měli i jedinou tutovku zápasu, avšak první branky jsme se zatím nedočkali. Aktuálně tak polský celek nadále potřebuje minimálně dvě trefy.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:48.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí se okamžitě vydali na útočnou polovinu, nicméně rychlejší postup byl výrazně zbrzděn. Hraje se u půlící čáry.
     
    47
    Pochopitelně se Legia opět tlačí na polovinu soupeře, kde se snaží prokombinovat blíže k pokutovému území. Zatím ale bez úspěchu.
     
    48
    Velmi dobře to nyní udělal Šomko, který byl včas u přihrávky mířící před Kucharczyka a právě o napadajícího soupeře pak míč poslal do zámezí.
     
    49
    Varšavský tým se však znovu rychle dostal do kombinace a Moulin následně může rozehrávat rohový kop. Těsně před Sadikem šel do skluzu Aničić.
     
    50
    Nakonec domácí rozehrávali hned dva rohové kopy v krátkém časovém úseku, ale výsledná hlavička Czerwińského letěla mimo tři tyče.
     
    50
    Defenzíva Astany je stále velmi pozorná a vůbec Legiu nepouští do větších šancí. Zdá se, že hosté se budou soustředit jen na ubránění výsledku z prvního zápasu.
     
    51
    Po vzdušném souboji se na trávníku ocitlo po jednom hráči z obou stran. Legia poté vrátila míč hostům jen do zámezí a to se nelíbilo Šomkovi. Hostující kapitán si připomínkami vynutil domluvu od sudího.
     
    52
    Chvíli sice hosté drželi míč za půlící čárou, ale blíže k pokutovému území před Malarzem se dostat nedokázali. Rozjíždí se další akce domácích.
     
    53
    Jenže ofenzivní choutky domácích stále naráží na připravenou obranu soupeře. Kabananga se teď snad poprvé v druhé půli dostal k brejku, nicméně zpětnou přihrávkou nic nevytěžil.
     
    54
    Jeden z hostujících fotbalistů se nyní posadil na trávník a hlavním rozhodčím jsou přivolány nosítka. Nějaké větší ošetření však nakonec nebude potřeba.
     
    55
    Roman Murtazajev už dokráčel za postranní čáru a hosté mohou navázat hru vhazováním. Záložník Astany si samozřejmě vysloužil mohutný pískot fanoušků.
     
    56
    Na pravé straně se domácí dostali až k přihrávce do pokutového území, nicméně následovat bude pouze rohový kop. Sražen byl centr Kucharczyka.
     
    57
    První střídání zápasu. Lehce zdravotně indisponovaný Roman Murtazajev je nahraje Abzalem Bejsebekovem.
     
    57
    Rohový kop v podání Moulina byl naprosto bez problémů ubráněn a navíc bude vhazovat hostující celek. Ne a ne se Legia dostat k ohrožení Mokina.
     
    58
    Poprvé střídají také domácí. Útok Legie jde posílit Kasper Hämäläinen, jenž zaujal místo Armanda Sadika.
     
    59
    Za účelem ušetření několika desítek minut se na trávník u postranní čáry složil Marim Aničić (ATN), který byl odměněn žlutou kartou.
     
    60
    A po žluté kartě za debaty dostávají také oba kapitáni. Na straně domácích tedy Artur Jedrzejczyk (LEG) a za hosty byl potrestán Dmitrij Šomko (ATN).
     
    61
    Zatímco se pomalu chystá další střídání. Domácí se marně pokouší přiblížit k pokutovému území. Hned šest hostujících hráčů je zataženo u vlastní šestnáctky.
     
    62
    Opět registrujeme pouze nepovedenou kombinaci Legie. Celá akce skončila příliš nízkým a nedůrazným centrem z levé strany.
     
    63
    Astana sahá ke druhé změně v sestavě. Místo Marina Aničiće šel na trávník Jevgenij Postnikov.
     
    64
    Stále se domácí nemohou dostat k pořádnému ohrožení Alexandra Mokina. Přitom času na dva góly už Legia příliš nemá.
     
    65
    Další posila do ofenzivní části domácího celku. Na trávníku je Krzysztof Maczynski, kterému uvolnil místo Michał Kopczyński.
     
    67
    Prudký centr z pravé strany se hostující obraně podařilo nadzvednout a míč se posléze v klidu snesl do náruče připraveného Mokina.
     
    68
    Kombinace varšavského týmu se stále více a více přibližuje k pokutovému území. Finální přihrávky ale zatím neprochází do prostoru šestnáctky.
     
    69
    Zajímavý volný kop nyní pro domácí získal Kasper Hämäläinen, jenž byl na nějakých dvaadvaceti metrech zezadu povalen Kleinheislerem.
     
    69
    Poslední změna domácích. Adam Hloušek jde na střídačku, opačným směrem putuje Sebastian Szymański.
     
    70
    Volný kop domácího celku rozehrál Thibault Moulin, avšak jeho přímé zakončení vylétlo několik decimetrů nad Mokinovu bránu.
     
    70
    Poprvé se do akce Legie zapojil střídající Sebastian Szymański. Výsledkem byl rohový kop, ale s tím si defenzíva Astany znovu poradila.
     
    71
    Převaha Legie Varšava je naprosto jednoznačná. Držení míče domácích se nyní pohybuje kolem 70%, avšak stále se polský mistr nedostává k pořádným střelám.
     
    72
    Opravdu výborně se prezentují vyhlášení fanoušci Legie Varšava. Ti nyní museli přihlížet akci Kabanangy, ale ten nalevo nevybojoval ani rohový kop.
     
    73
    Domácí už se opravdu rychle snaží přenášet hru hluboko na polovinu soupeře. Uvolnit se nalevo pokusil Guilherme, avšak jeho postup byl zastaven faulem.
     
    73
    Za stažení unikajícího soupeře je žlutou kartou potrestán Patrick Twumasi (ATN).
     
    74
    Ani z volných kopů se domácím nedaří ohrožovat soupeřova brankáře. Další standardní situaci rozehrával Moulin, nicméně k vidění byl jen hodně přetažený centr.
     
    75
    Dobře to udělal Mužikov, který si trochu naskočil na Maczyńského a právě tomu je odpískán nedovolený zákrok. Polský hráč se totiž při bránění příliš sehnul.
     
    75
    Twumasi to z místa přestupku zkusil přímou střelou na bránu, avšak jeho nízký pokus zamířil poměrně výrazně vedle brány Legie Varšava.
     
    76
    Legia Varšava právě vstřelila branku!
    A je tady drama! Szymański výborně rozehrál rohový kop domácích, míč přistál na hlavě JAKUBA CZERWIŃSKÉHO a ten razantní hlavičkou překonal zkoprnělého Mokina. Legii chybí už jen jeden gól.
    76. Jakub Czerwiński (LEG) - 1:0
     
    77
    Povzbuzení fotbalisté domácího týmu se okamžitě vydali na útočnou polovinu, nicméně nepřesnou souhrou doslova darovali míč soupeři. Teď to bylo poněkud uspěchané.
     
    78
    Skvěle to nalevo udělal Nagy, který prošel přes dva hráče a poté se pokusil oslovit Moulina. Kulatý předmět však putoval těsně vedle francouzského hráče.
     
    79
    Jenže po vstřelené brance se Legii příliš nedaří kombinace a Astana se celkem bez problémů brání útokům soupeře. Navíc teď hosté zakládají rychlý protiútok.
     
    80
    Výborně to na straně udělal Twumasi, který si vyčkáváním řekl o faul a ten také přišel. Proti pravidlům se provinil střelec jediné branky, Czerwiński.
     
    80
    Hodně nebezpečný centr do pokutového území vyprodukoval Twumasi. Jeho přihrávka dolétla na hlavu dobře postaveného Bejsebekova, ale hlavička tohoto hráče šla těsně vedle.
     
    81
    Dominik Nagy (LEG) byl v útoku příliš důrazný a odměnou mu je žlutá karta. Maďarský záložník totiž sudímu naznačoval uplakánka.
     
    82
    Velmi rychle se však Astana prezentovala nepřesností a domácí se drží na polovině soupeře. Defenzíva hostujícího celku je zatažena u svého pokutového území.
     
    83
    Solidní prudký cent z levé strany byl odvrácen jedním z hostujících beků. Nachystáno je poslední střídání Astany.
     
    84
    Po pomalém odchodu Serikžana Mužikova se na hřiště vydal Srdjan Grahovac.
     
    84
    S prodlouženým vhazováním Kucharczyka si hosté poradili a Krzysztof Maczyński (LEG) pak za cenu žluté karty atakoval Kabanangu.
     
    85
    Volný kop sice rozehrávala Astana, ale hodně přetažený centr mířil pouze k vyběhnuvšímu Malarzovi. Domácí spěchají do útoku.
     
    86
    Nepříliš výrazný Hämäläinen se jako první dostal k míči na levé straně a vybojoval aspoň volný kop. Uvidíme, jak s ním domácí naloží.
     
    87
    Dlouhá přihrávka z místa předchozího přestupku byla odvrácena jen na roh, ale ani potom Legia nedokázala zaměstnat Alexandra Mokina. Pazdanova těžká střela šla vysoko nad.
     
    88
    Legia se nyní musela zatáhnou na vlastní polovinu a Pazdan se prezentoval hodně zbytečnou ztrátou míče. Astana zadarmo získává vhazování.
     
    89
    Poměrně dlouho se hostům dařilo kombinovat u poloviny hřiště a držet tak soupeře mimo hru. Do konce utkání zbývá opravdu jen pár minut a Legia stále potřebuje ještě jednu branku.
     
    90
    Nejprve přišla Czerwińského přihrávka do zámezí, po chvíli byl z ofsajdu usvědčen Michał Kucharczyk. Hodně důležité bude, kolik hlavní rozhodčí nastaví.
     
    90
    Dánský sudí dává Legii ještě pět minut! To je dost času na vypracování aspoň jedné možnosti ke vstřelení branky.
     
    90+1
    Místo ofenzivního snažení se ale Legia musela bránit, neboť míč na levou stranu dostal Twumasi a jeho střelu likvidoval až Malarz. Rohový kop z toho ale nebude.
     
    90+2
    Velmi rychle domácí navázali hru vhazováním, avšak kombinace v posledních minutách naráží na zataženou jedenáctku Astany.
     
    90+3
    Ne a ne se tým z hlavního města Polska prosadit do blízkosti pokutového území. Defenzíva je před Mokinem dobře zformovaná.
     
    90+3
    Vypadalo to na výborný náběh Artura Jedrzejczyka, ale domácí kapitán byl nachytán v těsném ofsajdu. Po srážce s Jedrzejczykem navíc bude ošetřován Mokin.
     
    90+4
    Hlavní rozhodčí s největší pravděpodobností prodlouží pětiminutové nastavení, neboť teď už se více než minutu nehraje. Alexandr Mokin je stále ošetřován.
     
    90+5
    Právě teď vypršelo pětiminutové nastavení, ale Mokin pořád sedí na trávníku. Uvidíme, kolik sudí ještě přidá.
     
    90+6
    Výborně to nyní dělají fotbalisté hostující Astany, kteří po rozehrání drží míč velmi daleko od své brány. Dokonce se bude vhazovat v blízkosti pokutového území Legie.
     
    90+7
    Až teď se domácí dostávají do možná poslední kombinace a spěchají do útoku. Astana se ale bleskově stáhla pod míč a zneškodnila nízký centr Nagye.
     
    90+7
    Ještě Thibault Moulin se pokusil oslovit někoho z domácích, avšak centr byl příliš dlouhý. V neprospěch hostů teď hraje fakt, že Mokin jen ztěžka chodí natož aby skákal.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je u konce a z postupu se radují fotbalisté Astany. Ti sice v této odvetě vůbec nic nepředvedli, nicméně ofenzíva domácí Legie dlouho nenacházela cestu přes pozornou defenzívu. Až v 76. minutě se podařilo skórovat Jakubu Czerwińskému, avšak na jeho úspěšnou hlavičku už nikdo nenavázal a vítězství 1:0 dnes Legii nestačilo. Rozhodl tedy Twumasiho gól ze čtvrté minuty nastavení prvního střetnutí.
     
    K tomuto utkání je to ode mě vše, ale již zítra se na vás budu těšit u dalšího zápasu polského týmu v evropských pohárech. Tentokrát se spolu zaměříme na utkání třetího předkola Evropské ligy mezi Lechem Poznań a Utrechtem. Do té doby na shledanou! (22:48:53)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 76. Czerwiński (Szymański)

    Karty:   60. Jedrzejczyk (LEG), 81. Nagy (LEG), 84. Maczyński (LEG) – 15. Majevskij (ATN), 59. Aničić (ATN), 60. Šomko (ATN), 73. Twumasi (ATN)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:11.
    Legia Varšava: Malarz – Jedrzejczyk (C), Czerwiński, Pazdan, Hloušek (69. Szymański) – Moulin, Guilherme, Kopczyński (65. Maczyński) – Kucharczyk, Sadiku (59. Hämäläinen), Nagy
    Náhradníci: Cierzniak – Dabrowski, Pasquato, Hämäläinen, Broź, Maczyński, Szymański

    FC Astana: Mokin – Šitov, Logviněnko, Aničić (64. Postnikov), Šomko (C) – Majevskij, Kleinheisler – Twumasi, Mužikov (84. Grahovac), Murtazajev (57. Bejsebekov) – Kabananga
    Náhradníci: Erić – Grahovac, Bejsebekov, Tagybergen, Šajchov, Malyj

    Rozhodčí: Jakob Kehlet – Henrik Larsen, Heine Sørensen (vš. DEN)
    26.07.2017
    Astana - Legia 3:1

    Branky: 36. Kabananga (Kleinheisler), 45. Maevskiy (Murtazayev), 90+4. Twumasi (Kabananga) – 78. Sadiku (Kucharczyk)

    Karty:   32. Muzhikov (ATN), 83. Logvinenko (ATN), 84. Kabananga (ATN), 90+6. Aničič (ATN)

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:6.
    bahis siteleri