Třinec – Vítkovice 2:4 (kon.) | Motor ČB – J. Korea 9:1 (kon.) | Chomutov – Fischtown Pinguins 2:5 (kon.)
Havlíčkův Brod – Písek 10:3 (kon.) | EC-KAC – Banská Bystrica 5:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:5 (0:2, 1:1, 1:2)
Fischtown Pinguinw
Pátek 11.08.2017, 17:30 • SD ARÉNA • Přípravné zápasy
Partner:
    59:49
     
    59:49
    Vojtěch Tomeček měl velkou šanci. Dostal přihrávku na levý kruh, odkud hned zakončoval. Jeho pokus ale skončil na břevně!
     
    58:57
    Vyloučení v týmu Fischtown Pinguins (Wade Bergman – 2 min., napadení).
     
    57:53
    Do dobré šance se prodíral Jason Bast, jenž se od levého mantinelu dostal až před branku. Tam ale nezakončil gólově!
     
    53:54
    Piráti si zahrají přesilovou hru, Mike Moore za brankou podrazil chomutovského hráče a dostává dvě minuty.
     
    50:41
    Ivan Huml měl na hokejce snížení, zblízka zakončoval tvrdou střelou, která ale skončila pouze na masce Tomáše Pöpperleho!
    50:13 DEJDAR - 2:5
     
    50:13
    Fischtown Pinguins právě vstřelily branku!
    A i tato výhoda je promptně využita! Mike Moore poslal střílenou přihrávku do brankoviště, kde puk tečoval přímo mezi betony Jána Laca MARIAN DEJDAR – na toto nemohl slovenský brankář zareagovat. Asistence: Mike Moore a Kris Newbury.
     
    50:02
    A opět budou hosté hrát dvojnásobnou výhodu. Luboš Rob se provinil menším háčkem a bude za tento prohřešek potrestán.
    49:45 HOOTON - 2:4
     
    49:45
    Fischtown Pinguins právě vstřelily branku!
    Hosté kombinovali hodně blízko branky Jána Laca a nakonec se dočkali branky! Po zákroku Jána Laca se k puku dostal BROCK HOOTON, jenž černou placatou gumu doklepl do do odkryté branky! Asistence: Wade Bergman.
     
    49:09
    Nyní to budou mít domácí těžké. Ivan Huml vyhodil kotouč mimo ledovou plochu a jde pykat.
     
    48:34
    Nyní se ale Piráti budou muset bránit. Zbytečným faulem se provinil Nicolas Hlava, jenž mimo hru podrazil hostujícího hráče.
    48:01 HAVEL - 2:3
     
    48:01
    Piráti právě vstřelili branku!
    Přesilovka již končila, nakonec ji ale Piráti využili! Juraj Valach si projel do pásma, objel obránce a mezi kruhy našel parádní přihrávkou JANA HAVLA, který se zblízka nemýlil – je to jeho první branka v Chomutově! Asistence: Juraj Valach a Vladimír Růžička.
     
    46:26
    Vyloučení v týmu Fischtown Pinguins (Cody Lampl – 2 min., sekání).
     
    45:14
    Dlouhá kombinace Pirátů. Tvrdě pálil od modré čáry Juraj Valach, puk ale skončil vedle branky. Nebezpečný byl i Petr Koblasa, ale i ten minul branku.
     
    44:08
    Piráti si zahrají přesilovou hru. Nicholas Jensen inkasuje dvouminutový trest za sekání.
    41:03
     
    41:03
    Následně se do dobré šance dostal Brock Hooton, jenž zakončoval do odkryté branky. Místo branky ale trefil přesouvajícího se Jána Laca!
    39:48 KOBLASA - 1:3
     
    39:48
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak nakonec se Piráti v přesilové hře prosadí, je tu snižující branka na 1:3! Vladimír Růžička přihrál za branku na PETRA KOBLASU, který se zpoza branky bekhendem prosadil a vrátil domácí do utkání. Asistence: Vladimír Růžička a Vojtěch Tomeček.
     
    38:04
    Síly na ledě se vyrovnají. Cory Quirk putuje na trestnou lavici za držení hole.
     
    36:42
    Piráti jdou do čtyř. Jan Havel míří na lavici hanby za sekání. Fischtown tak může zvýšit své, nyní již docela velké vedení.
     
    34:12
    Ivan Huml v další skvělé šanci! Nyní dostal přihrávku na pravý kruh, který hned zakončoval. Jeho bomba ale skončila pouze na břevnu!
     
    30:45
    Vyloučení v týmu Fischtown Pinguins (Newbury – 2 min., nedovolené bránění).
    30:21
     
    30:21
    Parádní akce Nicolase Hlavy v oslabení! Ujížděl po pravé straně a následně se zbavil bránícího hráče. Jeho střela ale nepřekonala Pöpperleho v brance!
     
    28:40
    A další přesilovka pro hosty! Petr Koblasa si počínal ve středním pásmu nedovoleně a bude dalším potrestaným Pirátem v této třetině.
    28:25 NEHRING - 0:3
     
    28:25
    Fischtown Pinguins právě vstřelily branku!
    Tak to byla hodně nešťastná branka pro domácí! Střela od modré čáry byla ztečována Jaroslavem Mrázkem, puk se dostal mezi betony Jána Laca a CHAD NEHRING už měl hodně lehkou úlohu – 0:3! Asistence: Kris Newbury.
     
    27:09
    Alex Rašner si počkal u mantinelu na jednoho z hostů a hitem jej poslal k ledu. Píská se nedovolené bránění, následuje přesilovka.
    24:03
     
    24:03
    Ivan Huml dostal od pravého mantinelu přihrávku před branku, kde hned nad beton brankáře zakončoval. Puk se ale nakonec od ruky odrazil mimo tři tyče!
     
    23:31
    Hra byla přerušena během pošťuchované mezi Alexem Rašnerem a Marianem Dejdarem. K ničemu nedošlo, oba hráči si ale půjdou sednout na trestnou lavici.
     
    20:16
    Rychlý útok hostů! Chad Nehring se dostal na pravém kruhu ke střele, která mířila k levé tyčce. Tam čekal nastrčený beton Laca!
     
    18:21
    První přesilovka pro hosty. Ivan Huml se provinil nedovoleným zákrokem před brankou Laca, hostujícího hráče si přidržel a bude prvním vyloučeným Pirátem utkání.
     
    13:40
    Následně dostával parádní přihrávku na pravý kruh Marek Tomica. Chomutovský útočník zakončoval rychle a možná i proto trefil jen beton přesouvajícího se Pöpperleho.
    12:51 LAVALLEE - 0:2
     
    12:51
    Fischtown Pinguins právě vstřelily branku!
    A hosté se dokonce v oslabení prosazují! KEVIN LAVALLEE dostal parádní přihrávku do prázdné branky od levého mantinelu. Hostující obránce jen doklepával do odkryté části branky. Asistence: Chad Nehring a Wade Bergman.
     
    11:56
    Právě Luboš Rob byl faulován, Nicolas Jensen míří na trestnou lavici za hákování a my uvidíme druhou přesilovou hru domácího celku.
     
    10:22
    Kevin Lavallee ujel po pravé straně a přihrál na levý kruh aktivnímu Newburymu. Ten rychlou střelou ovšem Laca nepřekonal!
    09:13
     
    09:13
    Jason Bast se dostal přes bránícího Mrázka a dostal se až do kličky. Lacovi udělal kličku na zadní tyč, kde zakončoval. Slovenský brankář ale předvedl pohotový zákrok!
    07:47 NEHRING - 0:1
     
    07:47
    Fischtown Pinguins právě vstřelily branku!
    Další rychlý útok Fischtownu již brankou končí! CHAD NEHRING byl faulován, ale i tak se dostal do zakončení. Z otočky poslal puk k pravé tyči, na toto Laco nedokázal zareagovat! Asistence: Jan Urbas a Brock Maschmeyer.
     
    07:29
    Chad Nehring našel střílenou přihrávkou Krise Newburyho v brankoviště. Hostující útočník zakončoval mezi betony Laca, slovenský brankář je ovšem rychle dal k sobě!
    06:01
     
    06:01
    Ross Mauermann se následně dostal do brankoviště Laca přes bránícího Buchtelu. Následným bekhendem chomutovského brankáře nepřelstil!
     
    04:19
    Krásná kombinace domácích byla zakončena přihrávkou na Bretta Flemminga, jenž tvrdě zakončoval z mezikruží. Z této pozice ale branku těsně minul.
     
    03:33
    Následně si právě Kris Newbury počínal nedovoleně, Ivana Humla tvrdě poslal k zemi a putuje na trestnou lavici.
    01:48
     
    01:48
    První akce i na straně druhé. Bergman nahazoval od modré čáry a je pokus ještě před Lacem tečoval Quirk. Slovenský brankář puk mířící do jeho protipohybu jen tak tak chytil!
     
    00:47
    Následně se do první šance utkání prodral Vladimír Růžička. Ten dostal přihrávku na pravý kruh, odkud zakončoval pod víko. Branku Pöpperleho ovšem přestřelil.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 40. Koblasa (Růžička, Tomeček), 49. Havel (Valach, Růžička) – 8. Nehring (Urbas, Maschmeyer Brock), 13. Lavallee (Nehring, Bergman), 29. Nehring (Newbury), 50. Hooton (Bergman), 51. Dejdar (Moore, Newbury)


    Piráti Chomutov: Laco (Pavlát) – Rašner, Flemming, Mrázek, Valach, Dlapa, Slovák, Buchtela, Chalupa – Koblasa, Huml, Tomica – Tomeček, Růžička, Sklenář – Hlava, Rob, Poletín – Wágner, Rindoš, Havel.
    Fischtown Pinguinw: Pöpperle (Hübl) – Moore, Maschmeyer Bronson, Bergman, Lampl, Jensen, Lavellee, Maschmeyer Brock – Newbury, Nehring, Urbas – Owens, Quirk, Hooton – George, Bast, Mauermann – Dejdar, Schwartz, Körner – Lennartsson, Kircher.

    Diváci: 2 137
    ocianews.com