Bulharsko – Švédsko 3:2 (kon.) | Francie – Nizozemsko 4:0 (kon.) | Lucembursko – Bělorusko 1:0 (kon.)
Maďarsko – Lotyšsko 3:1 (kon.) | Portugalsko – Faerské ostrovy 5:1 (kon.) | Švýcarsko – Andorra 3:0 (kon.)
Kypr – Bosna 3:2 (kon.) | Řecko – Estonsko 0:0 (kon.) | Belgie – Gibraltar 9:0 (kon.)
konec
Belgie
9:0 (6:0)
Gibraltar
Čtvrtek 31.08.2017, 20:45 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina H
Předzápasové kurzy
    84. Romelu LUKAKU - 9:0
     
    84
    Belgie právě vstřelila branku!
    Míč si na penaltový puntík postavil ROMELU LUKAKU a placírkou ho poslal ze svého pohledu k levé tyči. První hattrick v národním týmu tak je na světě!
    67. Thomas MEUNIER - 8:0
     
    67
    Belgie právě vstřelila branku!
    Osm! Eden Hazard přihrávkou za obranu uvolnil De Bruyneho, jenž přenesl hru k vzdálenější tyči na THOMASE MEUNIERA. Jeho prudký volej z prvního doteku hostující gólman neměl šanci zastavit. Pro pravého obránce belgického výběru je to hattrick, ke kterým přidal nevídané čtyři gólové přihrávky.
    60. Thomas MEUNIER - 7:0
     
    60
    Belgie právě vstřelila branku!
    I ve druhém poločase to trvalo patnáct minut, než Rudí ďáblové překonali obranný val Gibraltaru. Ke svým čtyřem asistencím přidává druhý gól THOMAS MEUNIER, jenž se přihlásil a vydal se k brance, kam mu poslal milimetrově přesný centr Eden Hazard a Meunier chladnokrevně našel skulinku mezi tyčkou a Ibrahimem.
    45. Eden HAZARD - 6:0
     
    45
    Belgie právě vstřelila branku!
    Tyto slova jsou potvrzeny šestým domácím gólem! I ten přišel na svět na pravé straně, odkud Meunier našel EDENA HAZARDA a na něj znovu čekal poměrně snadný úkol v podobě zakončení do odkryté branky. Nutno ale dodat, že ani tento gól neměl kvůli ofsajdu platit, Hazard jednoznačně stál několik decimetrů před přihrávajícím hráčem i obrannou linií soupeře.
    38. Romelu LUKAKU - 5:0
     
    38
    Belgie právě vstřelila branku!
    Domácí zvyšují náskok na rozdíl pěti branek! Thomas Meunier na pravé straně nasadil jesličky Bosiovi a přihrál před branku. ROMELU LUKAKU podle všeho vybíhal z těsného ofsajdu, ale i tak se po doklepnutí do branky může radovat.
    27. Axel WITSEL - 4:0
     
    27
    Belgie právě vstřelila branku!
    Tak tohle je fotbalová exhibice se vším všudy! Mertens si po rohovém kopu vyměnil přihrávky s Meunierem a poslal centr na AXELA WITSELA, jenž nádherně střihl nůžkami a tvrdou ranou k tyči nedal Ibrahimovi možnost reagovat.
    21. Romelu LUKAKU - 3:0
     
    21
    Belgie právě vstřelila branku!
    A už je to o tři góly! Meunier na pravém křídle snadno obešel Bosia a odcentroval k hranici malého vápna, kam jako tank přiletěl ROMELU LUKAKU a pohodlně uklidil balón do sítě.
    18. Thomas MEUNIER - 2:0
     
    18
    Belgie právě vstřelila branku!
    Na druhý gól jsme moc dlouho čekat nemuseli! Druhou branku přidává THOMAS MEUNIER, který si přiběhl pro Mertensovu přihrávku do druhé vlny a s přispěním nohy obránce poslal míč mimo dosah brankáře.
    15. Dries MERTENS - 1:0
     
    15
    Belgie právě vstřelila branku!
    Po obrovské chybě hostujícího gólmana jdou domácí do vedení! Meunier na pravé straně přenechal míč DRIESI MERTENSOVI, který pravděpodobně centroval na bližší tyč. Tam sice byl Ibrahim, ale ten trestuhodným způsobem pustil míč za svá záda, jen pár centimetrů za brankovou čáru.

    Michal Břuchanský

    Branky: 15. D. Mertens (Meunier), 18. Meunier (D. Mertens), 21. R. Lukaku (Meunier), 27. Witsel (D. Mertens), 38. R. Lukaku (Meunier), 45. E. Hazard (Meunier), 60. Meunier (E. Hazard), 67. Meunier (De Bruyne), 84. R. Lukaku (pen.)

    Karty:   86. Guilling (GIB)   40. Witsel (BEL) – 82. Barnett (GIB)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 21:1. Střely mimo: 12:2. Rohy: 16:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 3:12.
    Belgie: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, E. Hazard (C) (77. T. Hazard), Witsel, De Bruyne (85. Tielemans), Ferreira-Carrasco – D. Mertens (46. M. Dembélé), R. Lukaku.
    Náhradníci: Casteels, Mignolet – Vermaelen, Tielemans, T. Hazard, Defour, Dendoncker, J. Lukaku, M. Dembélé, Ch. Benteke, Batshuayi, Ciman.

    Gibraltar: Ibrahim – J.-C. Garcia, R. Chipolina (C), Barnett, Bosio (46. Pusey) – J. Chipolina, Walker, R. Casciaro (68. Guilling), Mascarenhas-Olivero – Ant. Hernandez, L. Casciaro.
    Náhradníci: Robba, Goldwin – Bardon, Garro, J.-P. Duarte, Yome, Pons, Pusey, Green, Coombes, Podesta, Guilling.

    Rozhodčí: Doyle – Clarke, McDonnell (všichni IRL)
    bahis siteleri