Ázerbájdžán – San Marino 5:1 (kon.) | Arménie – Dánsko 1:4 (kon.) | Německo – Norsko 6:0 (kon.)
Sev. Irsko – Česko 2:0 (kon.) | Černá Hora – Rumunsko 1:0 (kon.) | Polsko – Kazachstán 3:0 (kon.)
Anglie – Slovensko 2:1 (kon.) | Skotsko – Malta 2:0 (kon.) | Slovinsko – Litva 4:0 (kon.)
konec
Severní Irsko
2:0 (2:0)
Česko
Pondělí 04.09.2017, 20:45 • Windsor Park, Belfast • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:42:25)
     
    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 1:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 6:8.
     
    Je konec! Severní Irsko může slavit! Domácí celek porazil Českou republiku 2:0 a ve skupině skončí nejhůře na druhém místě, které zaručuje účast v baráži. Česká reprezentace byla sice aktivnější, držela míč na svých kopačkách, jenže Češi se nedostávali do šancí. Disciplinovaná defenzíva Severního Irska české hráče prakticky nepustila do pokutového území. O jediný vzruch před McGovernem se postaral Hušbauer, jehož centr nechal Krmenčík proletět mimo tři tyče. Naopak domácí hráči byli efektivní! Ve 28. minutě se po rohovém kopu prosadil Jonny Evans a pět minut před přestávkou rozjásal zaplněné tribuny pěknou střelou z přímého kopu Chris Brunt ! Severní Irové se tak mohou těšit minimálně na baráž. Ještě před ní však budou v říjnu hostit Německo, které budou chtít potrápit.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V samotném závěru dnešního střetnutí se Bořek Dočkal pokusil o ještě jeden centr, který skvěle doložil bezmoc české reprezentace v dnešním duelu. Dočkalův centr totiž skončil na tribuně.
    90+2. Oslavy na tribunách
     
    90+2
    Fanoušci na tribunách si užívají každý dotek s míčem. Domácí fotbalisté po skončení dnešního duelu budou v Severním Irsku za hrdiny!
     
    90+1
    Jan Bořil našel krásným centrem z levé strany volného Jana Klimenta. Druhý jmenovaný se položil do hlavičky, jenže míč netrefil zrovna ideálně a poslal jej vedle branky.
     
    90
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Michael McGovern nakopl balón na polovinu české reprezentace. Kyle Lafferty v hlavičkovém souboji neuspěl. Češi mohou rozjet další akci.
     
    89
    Češi závěr utkání dohrávají před pokutovým územím Severního Irska. Domácí fotbalisté si v naprosto elektrizující atmosféře nadále hlídají své postavení a důsledně brání.
     
    88
    Dočkal se snaží, jenže ani on si dnes nepotykal s přesností. Dočkal vyslal přihrávku do pokutového území, kde nebyl nikdo v červeném dresu.
     
    87
    Bořek Dočkal hledal centrem na zadní tyč Jana Klimenta. Českého útočníka hlídali hned dva obránci, kteří jej nepustili do zakončení.
     
    86
    Theodor Gebre Selassie byl v dalším náběhu do pokutového území. Bořek Dočkal si pohybu svého spoluhráče všiml, ale vyslal hodně nepřesnou přihrávku.
     
    85
    Conor McLaughlin si nechtěl přidělávat problémy na pravé straně hřiště a raději přenesl hru na své kolegy z defenzívy. Severní Irsko se pomalu může těšit na boj o světový šampionát.
     
    84
    Poslední střídání na straně domácího celku. Josh Magennis přepouští pozici Fergusonovi.
     
    83
    Aaron Hughes si počkal na vysoký centr do pokutového území a před Michaelem Krmenčíkem vyhlavičkoval balón do bezpečí. Všichni fandové už stojí a hlasitě fandí.
     
    82
    Theodor Gebre Selassie fauloval na polovině domácího výběru Olivera Norwooda. Severní Irové už nechtějí připustit žádné drama. Na tribunách se pomalu rozjíždí oslava.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 28. J. Evans (Norwood), 41. Brunt

    Karty:   78. J. Evans (NIR) – 58. Kalas (CZE), 75. Hušbauer (CZE)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 1:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 6:8.
    Severní Irsko: McGovern – Brunt, Hughes, J. Evans, C. McLaughlin – Magennis (84. Ferguson), Dallas (74. K. Lafferty), C. Evans – S. Davis (C), Norwood – Washington (58. Hodson).
    Náhradníci: Mannus, R. Carroll – Ferguson, T. Flanagan, Hodson, McGinn, K. Lafferty, Paton, R. McLaughlin, McCartan, D. Lafferty, Lund.

    Česko: Vaclík – Suchý (C), Kalas, Novák (66. Dočkal) – Gebre Selassie, Darida, Souček, Bořil – Jankto (55. Hušbauer), Krmenčík, Krejčí (55. Kliment).
    Náhradníci: Koubek, Pavlenka – Kadeřábek, Hovorka, Lüftner, Zmrhal, Dočkal, Hušbauer, Hořava, Kopic, Barák, Kliment.

    Rozhodčí: Orsato – Di Fiore, Manganelli (vš. ITA)
    bahis siteleri