Vladivostok – Viťaz 3:4 (po pr.) | Omsk – Chanty-Mansijsk 3:2 (po pr.) | Barys – Novosibirsk 0:4 (kon.)
Minsk – Magnitogorsk 5:3 (kon.) | Dynamo Moskva – Jekatěrinburg 0:1 (kon.) | Jaroslavl – Toljatti 2:1 (kon.)
Petrohrad – Čeljabinsk 5:0 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
HC Sibir Novosibirsk
Neděle 17.09.2017, 13:05 • Barys Arena, Astana • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne z tohoto utkání vše, přeji vám příjemný zbytek neděle. Na počtenou! (15:27:04)
     
    Dohráno! Fanoušci Novosibirsku musí být bez sebe, celek jejich srdce totiž dokázal Astanu pokořit i v druhém zápase a z kazašské metropole si tak odváží všech šest bodů. Obě vítězství byla zasloužená, Barys si se svým soupeřem vůbec nevěděl rady a ten využil všech jeho chyb.
     
    Československá stopa

    Adam Polášek (SIB)
    0+0, 1 střela na branku, 0 TM, čas nad ledě 18:37
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 26 – 22
    Zblokované střely: 9 – 21
    Vhazování: 36 – 20
    Trestné minuty: 8 – 18
    Využití přesilovek: 0/4 – 2/4
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Čistý štít chtěl gólmanu Novosibirsku pošpinit Žajlauov, jehož střela z mezikruží skončila na betonu připraveného Krasikova. Ten následně puk schovává do rukavice.
     
    58:53
    Utkání se dohrává v pásmu Sibiru, Krasikov ale vůbec nemusí čelit žádným střelám a ze zápasu si tak velmi pravděpodobně do statistik odnese čisté konto.
    57:20 Vjačeslav OSNOVIN - 0:4
     
    57:20
    Sibir právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Ve vlastním pásmu se puku chopil VJAČESLAV OSNOVIN a přes celé hřiště jej poslal do prázdné astanské sítě! Zajímavé je, že stejný hráč potvrdil i páteční výhru Novosibirsku. Bez asistence.
     
    56:15
    Po krátkém tlaku se povedlo jednomu z hráčů Sibiru vyhodit kotouč ven z pásma. Pryž doklouzala až na druhou stranu ledu, přičemž domácí branku minula jen těsně.
     
    55:38
    Karlsson míří na střídačku, domácí tedy začnou přesilovou hru s opuštěnou brankou a šesti hráči na ledě!
     
    55:38
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Kirill Vorobjov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    54:41
    Novosibirsk se v posledních minutách aktivně snaží do astanské rakve zatlouct čtvrtý hřebík, nicméně Henrik Karlsson zvládá jejich ambice krotit včas.
     
    53:44
    Na hranici brankoviště se objevil nikým nehlídaný Sigarjov, hbitý Švéd v domácí brance se stihl velmi rychle přesunout k opačné tyči a jeho zakončení vykrýt hrudníkem.
     
    53:02
    Hraje se nahoru dolu, o vítězi už je pravděpodobně rozhodnuto. Při pohledu na skóre a herní projev obou týmů by Astaně nyní pomohl snad jen zázrak.
     
    51:57
    Naumov zachytil plachtící kotouč ve vlastní třetině a rozehrál jej vpřed, následný atak hostujícího celku ale velmi rychle vyhořel. Karlsson nemusel zasahovat.
     
    50:38
    Gurkov se s kotoučem drží u mantinelu a snaží se ze sebe setřást dotěrného bránícího hráče Sibiru. Defenzíva Novosibirsku je stále pevná a nepouští soupeře před brankoviště.
     
    49:38
    Další postavení mimo hru, tentokrát se jej dopustil na druhé straně ledu Koňkov. Řekl bych, že branku ve třetí třetině pravděpodobně neuvidíme, jelikož ani jeden celek už ani zdaleka nehraje na plný plyn.
     
    48:34
    Domácí rozjeli hezkou kombinaci, Lipin však při zachycení puku dle sudích už stál za modrou čárou a je tak odpískán ofsajd. Ochozy se znovu nese pískot.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 8. Enlund (Demidov, Koňkov), 14. Vereščagin (Naumov, Zackrisson), 27. Naumov (Šarov, Koňkov), 58. Osnovin


    Barys Nur-Sultan: Kudrjavcev (27. H. Karlsson) – Dallman, Dietz, Šalapov, M. Semjonov, Savčenko, Lipin, Polochov – Dawes, Vey, Frattin – Michajlis, Puškarjov, St. Pierre – Žajlauov, Belgibajev, Sagadajev – V. Nikulin, Markelov, Baldin – Gurkov.
    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (Salák) – K. Vorobjov, Vereščagin, K. Alexejev, Ignatovič, Polášek, Naumov, Demidov – Zackrisson, Bergström, Sigarjov – Enlund, Koňkov, Šarov – Tkačenko, Osnovin, Pervušin – Zyrjanov, Barbašev, Zemčenko.

    Rozhodčí: Soin, Ravodin – Sysujev, Otmachov

    Diváci: 6 402
    thejrc.org