Ath. Bilbao – Atlético 1:2 (kon.) | Leganés – Girona 0:0 (kon.) | La Coruňa – Alavés 1:0 (kon.)
Sevilla – Las Palmas 1:0 (kon.) | Real Madrid – Real Betis 0:1 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
1:2 (0:0)
Atlético Madrid
Středa 20.09.2017, 20:00 • Estadio San Mamés (Bilbao) • Španělská LaLiga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Vzájemné zápasy
    Atlético Madrid – Bilbao 3:1
    Bilbao – Atlético Madrid 2:2
    Bilbao – Atlético Madrid 0:1
    Atlético Madrid – Bilbao 2:1
    Atlético Madrid – Bilbao 0:0
     
    Absence

    Domácí
    Alvarez – nemoc
    Undabarrena – problémy s kolenem

    Hosté
    Fernandez – potíže se svalem
    Vrsaljko – problémy s nohou
     
    Athletic Bilbao
    Domácí celek je po čtyřech odehraných neúplných kolech španělské ligy na sedmém místě se ziskem sedmi bodů. Z velkých týmů se zatím mírný outsider dnešního střetnutí nepotkal prakticky z nikým. Fanoušky defenzivního fotbalu zaujala bezbranková remíza s nováčkem nejvyšší španělské fotbalové soutěže z Getafe hned v prvním kole.

    Poté Bilbao přemohlo Eibar na půdě soupeře brankou Španěla Aritze Adurize z 38. minuty. Nutno podotknout, že SD dohrávalo o desíti, jelikož v 91. minutě putoval do sprch po udělení druhé žluté karty Jordan.

    Před reprezentační přestávkou zabodovalo Atlético naplno v domácím prostředí proti nováčkovi z Girony, když zvítězilo 2:0 brankami Muniaina v první půli a již zmiňovaného Adurize ve druhém dějství.

    Naposledy ale celek z Bilbaa prohrál ve venkovním duelu proti Las Palmas, když protivník rozhodl o osudu mače Francouzem Rémym po přihrávce D. Castellana z 87. minuty.
     
    Alético Madrid¨
    Hostující celek má svou hru založenou na vynikající obraně. K dispozici by trenérovi Simeone měl být vicemistr Evropy 2016, Francouz Antoine Griezmann. Právě on rozhodl víkendový souboj s Málagou, kdy se celek z Madridu celkem trápil, ale po centru z pravé strany zakončil Griezmann do protipohybu brankáře soupeře k pravé tyči. Poté působilo Atlético celkem klidně, Jan Oblak předvedl jeden těžší zákrok, ale střelu protihráče dokázal vyboxovat na roh.

    Jinak dnes by mohl fanoušky zaujmout Belgičan Carrasco či Diego Godín, na pozici pravého beka by neměl chybět Juanfran Torres a hrát by měli také v Bilbau bývalí hráči Chelsea Filipe Luis a Fernando Torres.

    Madridští jsou dnes asi favoritem. Ale nečeká je vůbec jednoduchý zápas. V posledním venkovním zápase Atlética přišla bezbranková remíza ve Valencii. Momentálně je madridské mužstvo v tabulce španělské ligy na šesté pozici se ziskem osmi bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Athletic Bilbao: Arrizabalaga – Lekue, Núñez, Laporte, Balenziaga – San José, Iturraspe – Susaeta, Raúl García, Muniain – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Bóveda, Etxebarria, I. Williams, Etxeita, Vesga, I. Córdoba.

    Atlético Madrid: Oblak – J. Giménez, Savić, Godín, Luís – Gaitán, Partey, Saúl Ñíguez, Koke – Á. Correa, Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – F. Torres, Ferreira-Carrasco, Gabi, Lucas Hernández, Torres Juanfran, Gameiro.

    Rozhodčí: Estrada – Martínez, Martín.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Bilbao mělo výkop zápasu.
     
    1
    Hostující celek nastupuje v modrém, domácí mužstvo v bíločerveném. Atlético zprava doleva.
     
    1
    Po sérii hlavičkových souboj pustil Luis míč na levé straně spoluhráči. Atlético by mělo vhazovat právě levým bekem.
     
    2
    Aktivita Gaitána na levé straně přinesla další autové vhazování, Luis může vhazovat klidně až na přední tyč domácího vápna.
     
    2
    Griezmann si na levém křídle navedl míč na levou nohu, ale jeho centr na přední tyč nenašel spoluhráče. U balonu momentálně noha Oblaka.
     
    3
    Balon šel od kopaček slovinského brankáře přes levou stranu. Tam se hostující celek snaží uklidnit hru.
     
    3
    Correa ztratil míč na levé straně, a tak je tady vůbec první autové vhazování domácích z pravé strany.
     
    3
    Ale balon se opět vrátil k Oblakovi. Ten nebyl pod tlakem při rozehrávce. Luis se nabízel rozehrávajícímu spoluhráči na levé straně, stejně tak Griezmann.
     
    4
    Savič měl dobrý odhad a před Muniainem pustil míč do náruče Oblaka. Poté se hostující celek dostal ke kombinaci na vlastní polovině.
     
    4
    Jeden z domácích hráčů presoval bez úspěchu, Griezmann zatím zůstává na domácí polovině a nezapojuje se do kombinace svého celku.
     
    5
    Zřejmě Savič odevzdal míč domácím fotbalistům. Jejich obrana poté začala akci Bilbaa, zahrál si také Arrizabalaga.
     
    5
    Lekue to neměl jednoduché na pravé straně, ale hostující mužstvo včas přistoupilo k protihráčům. Následně se míče opět dotkl nohou Arrizabalaga.
     
    6
    Jeden z domácích hráčů na polovině hřiště zapsal nepřesnou křižnou přihrávku na levou stranu. Poté hrál s balonem u nohou Lekue na pozici pravého beka.
     
    6
    Susaeta nijak nezrychlil hru, domácí celek celkem v poklidu kombinoval zhruba na polovině hřiště, kombinaci zakončil nepřesný křižný centr z pravé strany.
     
    7
    Úvod zápasu celkem opatrný a je vidět, že Atlético rozhodně není ofenzivním mužstvem. Zatím jsme neviděli pořádnou střelu jak na Arrizabalagu, tak na Oblaka.
     
    7
    Na programu dne bylo autové vhazování Iturraspeho z levé strany. Poté se hra přesunula na pravé křídlo Lekueho. Atlético se zatím bez problémů brání trpělivosti soupeře.
     
    8
    Jeden z doteků zaznamenal také San José. Nyní se hodně hraje na polovině hřiště, ale domácí celek nikam nepospíchá a trpělivostí se snaží překonat obranu Atlética.
     
    8
    Godín odhlavičkoval centr po své pravé ruce. Domácí celek pokračoval přes levou stranu, ale zatím Iturraspe pouze vhazuje.
     
    9
    Muniain natáhl délku domácí kombinace, ale hostující mužstvo předvedlo aktivní obranu i s Griezmannem na levé straně z pohledu favorita zápasu.
     
    9
    První střela na branku. Jeden z domácích hráčů, zřejmě Lekue střílel z pravé strany bez razance doprostřed branky, kde čekal Oblak.
     
    10
    Domácí celek zatím asi více drží míč, nyní poslal jeden z domácích hráčů na pravé straně balon k nohám Arrizabalagy, akce ovšem skončila zablokovaným pokusem San Josého z levého křídla.
     
    10
    Není to tak, že by outsider zápasu využíval ke své kombinaci pouze jednu stranu. Jak Lekue, tak Iturraspe mají na pozici krajních beků práce hodně.
     
    11
    Luis poslal míč na nohu Parteye. Poté Gaitán zrychlil hru přihrávkou na levou stranu na Saúla. Hostující mužstvo by mělo vhazovat.
     
    12
    Bilbao dobře zhustilo prostor před vlastní šestnáctkou, takže Koke nemohl vymyslet nic zásadního, tím pádem se hostující fotbalista nedostal k zakončení z dvaceti metrů z levé strany.
     
    12
    Gimenéz sklepl míč z pravé strany na nohu Correy, ale jeho křižný centr patřil k těm přetaženým a dopadl vedle levé tyče. Oblak bude vykopávat od vlastní branky.
     
    13
    Výkop Arrizabalagy měl celkem délku, poté domácí celek podržel balon na levé straně, Griezmann pouze stál ve středovém kruhu a nepresoval rozehrávku soupeře.
     
    13
    Jeden z domácích hráčů vhodil míč do hry z levé strany, ale centr nepřinesl nic zajímavého. Hostující mužstvo poté útočí po levé straně Luisem.
     
    14
    Zajímavá statistika ztrát – 21:19.
     
    14
    Strašně jednoduše se Susaeta dostal k balonu, poté jej Correa podrazil a může být rád, že neuvidí kartu.
     
    15
    Susaeta centroval křížem pravou nohou na zadní tyč, ale Savič pouze odkopl míč z hostujícího vápna. Nicméně Atlético bude vhazovat z levé strany.
     
    15
    Hostující celek založil svůj útok na vlastní polovině, Saúl ukázal rychlé nohy na levé straně, ale stejně o balon přišel, takže Lekue může kontrovat po pravém křídle.
     
    16
    Lekue byl důrazný na pravé straně, ale po centru na zadní tyč byl také Gimenéz čistý v souboji jeden na jednoho s Muniainem, kdy domácí hráč nevystřelil levou nohou.
     
    17
    Jeden z domácích hráčů byl pod tlakem a pro útok svého celku zvolil pravou stranu. Tam byl ovšem pouze Luis,a tak je tady útok Atlética i s Correou.
     
    18
    Rychlá kombinace hostujícího celku, ale Griezmann nedosáhl na míč na penaltě, jinak by asi před Arrizabalagou hořelo.
     
    18
    Balenziaga nahrál z pozice levého beka dozadu, poté se míč vrátil k obránci domácích, jenže Aduriz měl k balonu hodně daleko, a tak bude Oblak vykopávat od vlastní branky.
     
    19
    Oblak strašně špatně umístil svojí rozehrávku po pravé straně. Bilbao bylo ale zbrklé po zisku míče, takže balon je opět u nohy slovinského brankáře hostů.
     
    20
    Griezmann se vysunul z hostující obrany, poté se přidali Gaitán a Correa. Outsider zápasu donutil favorita utkání alespoň k autovému vhazování z pravé strany.
     
    21
    Jan Oblak podržel hosty. García střílel přes Saviče do pravé poloviny branky soupeře, ale Slovinec byl na svém místě.
     
    21
    Dva hráči hostů presovali a zrovna presink je věc, která zatím nelze svěřencům trenéra Simeoneho moc vytknout. Atlético je aktivní při napadání rozehrávky soupeře.
     
    22
    Tak i takový fotbalista jako je Griezmann může mít špatný první dotek s míčem, ale poté pomohli spoluhráči Francouzovi.
     
    22
    Luisova křižná nahrávka z levé strany si našla kopačky protihráče, zatímco na hrací ploše zůstávají ležet Correa a jeden z domácích hráčů.
     
    23
    Oba zmiňovaní hráči hostujícího celku jsou na nohou a pokračujeme tedy kombinaci domácích fotbalistů na pravé straně.
     
    23
    Ta ale skončila ztrátou Susaety v souboji s Luisem. Hlavní rozhodčí Estrada se poté dal do diskuse s bekem hostujícího celku. Každopádně, podstatné je také, že Oblak uvede míč do hry výkopem.
     
    24
    Oblak oslovil právě Luise křížem na levé straně, ale útok hostujícího celku neměl dlouhého trvání. Domácí mužstvo vhazuje z pravé strany.
     
    24
    A opět Griezmann a jeden z hostujících hráčů presovali. Nakonec se ale balon dostal k Iturraspemu na levé straně.
     
    25
    Thomas Partey si svým důrazem v souboji s Munianem řekl podražením hráče domácích o kartu.
     
    26
    Domácí celek zkusil rozehrávku nakrátko, balon nakonec šel z levé strany na hrot útoku, kde Adurz lízl kopačkou míč doprostřed branky, kde stál Oblak.
     
    26
    Celkem dlouho trvalo než Luis vhazoval z levé strany. Poté se ale jeden z domácích hráčů dostal k soupeři. Atlético i tak tlak domácích protihráčů ustálo a pokračuje Savičem.
     
    27
    Koke se na levé straně stáhl na vlastní polovinu. Poté Luis přihrával po levé straně pouze do rukou Arrizabalagy.
     
    27
    Griezmann presoval rozehrávku Arrizabalagy, ten musel hrát svojí levou nohou. Poté jeden z domácích hráčů na levé straně pokazil útok Bilbaa. Outsider zápasu ale vhazuje.
     
    28
    Ačkoliv se to domácím fotbalistům vůbec nelíbí, tak Iturraspe postrčil Griezmanna zezadu při akci hostů po pravé straně a je z toho zajímavá pozice pro Atlético.
     
    29
    Tak dlouho se Griezmann a Koke domlouvali, až Francouz otřel standardní situaci o zeď domácích, míč spadl doprostřed branky, kde předvedl důležitý zákrok Arrizabalaga. Ten čekal střelu na bližší tyč.
     
    30
    Muniain pomohl spoluhráči na levé straně. Domácí celek měl ještě k dispozici autové vhazování.
     
    30
    Susaeta narazil na protihráče na levé straně. Poté mohl hostující celek reagovat Correou po pravém křídle, ten byl ovšem podražený soupeřem.
     
    31
    Po faulu San Josého rozehrál jeden z hostujících hráčů nakrátko z pravé strany. Na míč si sáhl jeho spoluhráč.
     
    31
    Luis s Correou kooperovali na levé straně, ale po ztrátě míče byl faulovaný Raúl Garcia, takže balon bude létat na kopačkách domácích hráčů.
     
    32
    Jeden z domácích hráčů nahrál křížem na levou stranu. Domácí mužstvo se poté snažilo rozpohybovat madridskou defenzivu. Ale soupeř se velice dobře pohyboval v obranné fázi.
     
    32
    Balenziaga na pozici levého beka ještě zastihl míč na hrací ploše. Poté ale byl faulovaný Godín, takže sudí Estrada dává po faulu Garciy míč hostujícím fotbalistům.
     
    33
    Savičova rozehrávka nakrátko nepřinesla vůbec nic. Na pravé straně si pohlídal míč před protihráčem rukama Arrizabalaga.
     
    34
    Griezmann se snažil o napadání domácí rozehrávky, ale míč dopadl na pravou stranu. Jenže tam si dva hráči domácích vůbec nerozuměli.
     
    34
    Domácí celek měl dobrou a rychlou přechodovou fázi, ale García s Muniainem pokazili narážečku. Bilbao se poté snaží prosadit Iturraspem.
     
    35
    Jeden z hostujících hráčů byl připravený na hranici vápna, poté se ještě Koke v přátelském duchu bavil se svým soupeřem.
     
    35
    Gaitán byl součástí rychlého brejku hostujícího celku, ale Arrizabalaga si v největší šanci zápasu vymazal svého protihráče i za pomocí pravé tyče a poté míč nedorazil do sítě Griezmann...
    35. Nicolás Gaitán (ATM)
     
    37
    Hostující celek kombinoval na pravé straně. Poté Koke nahrá křížem na levou stranu na Griezmanna, ten ovšem razantní levačkou nedostal míč za Arrizabalagu!
    37. Antoine Griezmann (ATM)
     
    38
    Atlético má v posledních minutách navrch a má také více brankových příležitostí.
     
    38
    Zřejmě Luis fauloval, a tak by měl domácí celek rozehrávat standardní situaci z poloviny hřiště z pravé strany.
     
    39
    Luis byl na pozici levého beka hodně nejistý, poté možná podrazil svého protihráče. Že by penalta pro Bilbao?
     
    40
    Bylo to prostě na hranici vápna, tohle by měla být penalta pro domácí celek.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Filipe Luís (Atlético Madrid).
     
    40
    Je to tak! Oblak bude čelit penaltě, diskuse Godína s Estradou je zbytečná!
    40.
     
    41
    Jan Oblak vytasil zákrok prvního poločasu! Aduriz se rozběhl strašně pomalu a mířil pravou nohou k levé tyči, tohle byla ale ideální výška pro zákrok hostujícího brankáře. Stále bez branek!
    41. Penalta
     
    42
    Dva hráči hostujícího celku podrželi balon na levé straně, poté se do obrany vrátil Luis.
     
    43
    Jeden z hostujících hráčů chtěl překvapit obranu soupeře nákopem, poté neměl moc místa na zakončení z dvaceti metrů levou nohou Griezmann.
     
    43
    Dva hráči domácích zdvojili soupeře při akci hostů po pravé straně. Poté by ale měl mít míč Partey.
     
    43
    Právě Partey byl faulovaný na pravé straně a hostům se tak nabízí dobrá pozice pro standardní situaci.
     
    44
    Míč končí v síti po nůžkách Griezmanna a centru Kokeho, ale již předtím jsme viděli útočný faul jednoho z hostů ve vápně domácích.
     
    44
    Saúl zůstal ležet na hrací ploše a držel se za hlavu, poté k němu přispěchal García. Hosté ale dohrají poločas o jedenácti lidech na trávníku.
     
    45
    Po zakončení Luise na levé straně šajtlí předvedl Arrizabalaga jednoduchý zákrok. Domácí celek poté tvořil hru na polovině hřiště.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Zhruba čtyři sekundy nechal ještě plynout první poločas sudí Estrada. Spokojenější s výsledkem budou asi více hosté. Gaitán sice nejprve trefil křížem pravou tyč. Ale Aduriz poté zakončil z penalty k levé tyči, kde Oblak zaznamenal nejdůležitější zákrok úvodního dějství. Jinak obra týmy toho směrem dopředu moc nepředvádějí a hraje se především z obrany.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Correa se zapojil do napadání a bylo to ku prospěchu věci. Oblak nebyl po ztrátě domácích pod tlakem.
     
    47
    Susaeta obdržel pas pod sebe z kopačky Balenziagy, ale Atlético zatím předvádí dobře pohybující se obranu, takže domácí celek musí pokračovat na vlastní polovině.
     
    47
    Savič odvedl vynikající práci na pozici stopera. Koke poté poslal do útoku po pravé straně Griezmanna. Ten vybojoval pouze autové vhazování po souboji s Laportem.
     
    49
    Gaitán centroval z pravé strany levou nohou na přední tyč, balon skočil před Arrizabalagou a poté dopadl do náruče domácího brankáře.
     
    49
    Jeden z hostujících hráčů dobře začal útok Atlética, ale poté jeho spoluhráč narazil do jednoho z domácích fotbalistů.
     
    50
    Arrizabalaga se rozhodl pro rozehrávku nakrátko. Poté byl z pozice pravého beka dobře bráněný Lekue. Hostující mužstvo se dostalo na balon.
     
    50
    Gimenézův křižný centr z pravé strany neměl délku, nakonec to na sebe vzal Saúl, ale jeho střela šla mimo tři tyče. Arrizabalaga pouze stál uprostřed své branky.
     
    51
    Griezmann si rychle narazil míč se spoluhráči, ale poté jeden z hostujících hráčů nebyl faulovaný podle sudího Estrady.
     
    52
    San José udělal chybu v rozehrávce, ale Griezmann střílel po zemi křížem k pravé tyči do ruky Arrizabalagy.
     
    53
    Raúl García se k ničemu v útočné fázi nedostal. A tak mohl hrát na levé straně Balenziaga.
     
    53
    Hostující celek vysunul presink Griezmannem. Poté byl na pravém křídle rychlý Lekue, jenže na přední tyči odvrátil nebezpečí Partey.
     
    54
    Griezmann měl v útočné fázi na pravé straně k balonu hodně daleko. Hosté ale zůstali u míče, hraje se nyní na polovině hřiště.
     
    54
    Griezmann stál před Muniainem. Poté hostující celek využil levou stranu, kde ovšem míč ztratil Luis.
     
    55
    Jenže útok domácích přes pravé křídlo měl vinou útočného faulu jepičí život. Godín se ocitl na zemi po souboji s Garcíou.
     
    56
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Griezmann s Kokem si krásně narazil balon na pravé straně, Arrizabalaga dobře zmenšil úhel Kokemu, ale ten přihrál pod sebe, načež ANGEL CORREA zakončil bez problémů po zemi k pravé tyči domácí branky.
    56. Ángel CORREA - 0:1
     
    57
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Ander Iturraspe, přichází Beñat Etxebarria.
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Markel Susaeta, přichází Iñaki Williams.
     
    58
    Munian se zapojil do útoku po levé straně, nakonec Balenziaga poslal míč do ohně, ale Oblak pouze sledoval své spoluhráče v obraně.
     
    59
    Savič byl důrazný v souboji se San Josém, ale sudí Estrada ukazuje, že se bude pouze kopat domácí roh z levé strany.
     
    60
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Nicolás Gaitán, přichází Yannick Ferreira-Carrasco.
     
    60
    Domácí celek tvořil hru na pravé straně, ale výborná obrana hostů se dostala k balonu. Na pravém křídle je připravený Griezmann.
     
    61
    Griezmann pouze zklidnil hru přihrávkou dozadu. Dva hráči domácích poté presovali, ale zatím se Atlético udrželo na míči.
     
    61
    Nakonec po faulu na Saúla nařídil sudí Estrada volný přímý kop z levé strany. Jednalo se o desátý faul domácích v zápase.
     
    62
    Nejprve jeden z hostujících hráčů prodloužil míč u tyče, poté se do ofsajdu schoval Griezmann, takže zakončení do prázdné branky soupeře neznamená vedení o dva góly.
     
    63
    Carrasco a Partey táhli do útoku po levé straně, ale hostující celek byl hodně trpělivý a čekal na chybu domácích v obraně.
     
    63
    Po zajímavém souboji jednoho z domácích hráčů s Griezmannem upadl Francouz ve vápně soupeře, ale penalta se nepíská, ačkoliv Simeone by si to hodně přál podle emocí.
     
    64
    Jeden z hostujících hráčů vhazoval z levé strany, poté postřehl sudí Estrada faul Laporteho na Correu a hostující celek bude kopat jakýsi zkrácený rohový kop.
     
    65
    Kokeho pravá noha rozehrála signál pod sebe, ale Carrasco poslal míč z dvaceti metrů z levé strany vysoko nad branku domácích.
     
    66
    Domácí celek byl na tahu na polovině hřiště, ale vůbec nikam se směrem dopředu nehnal.
     
    66
    A tak Balenziaga zkusil centr z levé strany, jenže jeden z hostujících hráčů odvrátil míč z jedničky nohou mimo hostující vápno.
     
    67
    Carrasco a Correa stáli ve zdi. Benat posílal křižný centr na zadní tyč, ale hlavička Raúla Garciy spadl doprostřed branky, kde zaznamenal důležitý zákrok Oblak.
     
    67
    Correa si to na pravé straně namířil mezi dva hráče domácích. Poté byl pokus jednoho z hostů zablokovaný z hranice šestnáctky.
     
    68
    Savič hrál možná rukou v hostujícím vápně. Každopádně, hra pokračuje dál a balon je momentálně nedaleko Correy.
     
    69
    Balenziaga se dotkl míče na levé straně, ale opět výborná obrana hostů nepouští domácí celek do větší šance před brankou Oblaka.
     
    70
    Benat si seběhl pro míč na vlastní polovinu. Domácí celek sice poslední dobou více drží balon, ale k zakončení se dostat nemůže.
     
    70
    Benat kopal roh z pravé strany. Poté zkusil ještě jeden centr do vápna soupeře. Nakonec se k odraženému míči dostal García, ale ve velké šanci napálil balon nad branku Oblaka!
    70. Raúl García (ATB)
     
    71
    Koke se probíjel po pravé straně, ale narazil na protihráče. Poté byl výborný v obraně San José proti Correovi.
     
    72
    Stefan Savič pouze kontroval hru na pozici beka, to znamená, že Jan Oblak bude vykopávat od vlastní branky.
     
    72
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází Gabi.
     
    73
    Griezmann je opět při presinku hostujícího celku nesmírně aktivní a užitečný pro Atlético Madrid, zatímco trenér Simeone sděluje cosi jednomu ze svých svěřenců.
     
    73
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Griezmann na pravé straně levou nohou posunul míč přes Laporteho. Kde se vzal, tu se vzal. YANNICK FERREIRA-CARRASCO byl schovaný za obranu soupeře a s klidem zakončil křížem po zemi k levé tyči. Arrizabalaga neměl moc šancí na adekvátní zákrok.
    73. Yannick FERREIRA-CARRASCO - 0:2
     
    75
    Hostující celek kombinoval na levé straně, ale teď už hrají hostující fotbalisté to, co potřebují a nepouštějí svého protivníka k míči.
     
    76
    Muniain nejprve neprošel přes bránícího protihráče. Poté Gimenéz vystoupil z hostující obrany, nicméně je tady roh z levé strany pro Bilbao.
     
    77
    Jeden z domácích hráčů sice upadl na přední tyči, ale o penaltě nemohla být řeč. Následně jeden z fotbalistů Bilbaa zakončoval hodně nepřesně mimo tři tyče.
     
    77
    Po sérii hlavičkových soubojů na polovině hřiště došlo ke ztrátě Lekueho na pravém křídle. Carrasco může reagovat po levé straně, ale není příliš rychlý.
     
    78
    Griezmann si ukopl balon, ale i tak poslal míč ve skluzu k pravé tyči a donutil tím pádem Arrizabalagu k zákroku.
     
    78
    Luis sice zůstává na zemi, ale bude to domácí celek, kdo bude kopat standardní situaci z pravé strany.
     
    79
    Luis debatuje s Godínem! Na hřiště byla povolána nosítka, jenže bek hostů nakonec vstává sám.
     
    79
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Filipe Luís, přichází Lucas Hernández.
     
    80
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Aritz Aduriz, přichází Iñigo Córdoba.
     
    80
    Domácí celek nebyl pod tlakem na polovině hrací plochy. Nakonec ale velice dobrá obrana Saúla znamená, že domácí mužstvo bude vhazovat z levé strany.
     
    81
    Raúl Garcia sice centroval z pravé strany, ale jeho centr patřil k těm zablokovaným. Poté pracoval velice dobře pozičně Lucas Hernandez, takže Oblak bude vykopávat od své branky.
     
    82
    Hostující trenér Simeone ještě chce svým hráčům předat energii a chce, aby se na hřišti vydali na sto procent. Hosté nejsou daleko od tří cenných bodů ze hřiště Bilbaa.
     
    82
    Balenziaga přetáhl centr z levé strany. Domácí celek sice mohl pokračovat v útoku na pravém křídle, ale to už byla obrana Atlética zformovaná.
     
    83
    Savič nebyl zrovna jistý na pozici stopera. Domácí mužstvo ještě vhazovalo z levé strany, ale Muniain neměl prostor k něčemu pozitivnímu pro hráče Bilbaa.
     
    84
    Opět přetažený centr jednoho z domácích hráčů z levé strany, bránící fotbalista Atlética poté poslal míč do náruče Oblaka.
     
    84
    Jeden z hostujících hráčů šikovně otřel balon o Garciu a sudí Estrada poté neměl problém ukázat, že hostující mužstvo bude vhazovat z pravé strany.
     
    85
    Jan Oblak šetřil čas, co to šlo. Atmosféra na stadionu Bilbaa není v posledních minutách po druhé brance Atlética zrovna dobrá.
     
    85
    S tím, jakou obranu předvádí Atlético (nejen) v dnešním zápase, tak by byl zázrak, kdyby se domácím fotbalistům podařilo srovnat.
     
    86
    Po faulu z kategorie útočných ještě domácí hráči kombinují na levé straně. Ale celkem dost příznivců Bilbaa už odchází domů.
     
    87
    Muniain si našel prostor pro střelu k pravé tyči. Poté zakončení Laporteho chytil bez potíží Oblak rukama.
     
    87
    Dva hráči hostů napadali protihráče, avšak balon nezískali. Poté se do hry na levé straně zapojil Balenziaga.
     
    88
    Rychlý přechod hostů do útoku. Griezmann obdržel přihrávku křížem na pravé straně od Carrascsa. Poté ale zbytečně Francouz poslal protihráče Balenziagu k zemi, což byl tak trošku faul na kartu.
     
    89
    Cordoba na levé straně vybojoval pro Bilbao pátý roh v zápase.
     
    89
    Hernandez byl připravený na přední tyči a míč šel od beka hostů mimo vápno fotbalistů Atlética Madrid.
     
    90
    Partey získal balon pro hostující celek. Jenže jednomu z hostů se nepovedl křižný centr z levé strany, který měl na zadní tyči najít Carrasca.
     
    90
    Domácí celek měl k dispozici roh z levé strany, ale Jan Oblak vyrazil balon hodně nevhodně před sebe. Nakonec po sérii dorážek není sníženo, jelikož pomezní sudí viděl správně jednoho z domácích hráčů v ofsajdu. A hráči Bilbaa nebylo nic platné, že balon šel do soupeřovy sítě.
    90.
     
    90+2
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Tak to je pomocná ruka pro domácí hráče. Balenziaga odcentroval z levé strany, načež RAÚL GARCIA s naprostým klidem nohou uklidil míč k tyči po pravé ruce brankáře Oblaka do sítě.
    90+2. Raúl GARCÍA - 1:2
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Vymalováno! Griezmann se dnes prezentoval výborným výkonem. Krásně si vedl také Carrasco. Ale tři body přihrál Atléticu zcela jiný hráč. A sice Aduriz svojí penaltou do připraveného Oblaka ke konci prvního poločasu, kdy podle sudího podrazil Luis protihráče po chybě v rozehrávce. Po druhé brance Carrasca se hosté zatáhli, nakonec Oblak přišel o čisté konto, ale k další střele se domácí celek už nedostal. (22:00:48)

    Vít Muzikář

    Branky: 90+2. Raúl García (Balenziaga) – 56. Á. Correa, 73. Ferreira-Carrasco (Griezmann)

    Karty:   25. Partey (ATM), 40. Luís (ATM)

    Neproměněná penalta: 41. Aduriz (ATB), brankář Oblak zneškodnil


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:12.
    Athletic Bilbao: Arrizabalaga – Lekue, Núñez, Laporte, Balenziaga – San José, Iturraspe (57. Etxebarria) – Susaeta (C) (57. I. Williams), Raúl García, Muniain – Aduriz (80. I. Córdoba).
    Náhradníci: Herrerín – Bóveda, Etxebarria, I. Williams, Etxeita, Vesga, I. Córdoba.

    Atlético Madrid: Oblak – J. Giménez, Savić, Godín (C), Luís (79. Lucas Hernández) – Gaitán (60. Ferreira-Carrasco), Partey, Saúl Ñíguez, Koke – Á. Correa (72. Gabi), Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – F. Torres, Ferreira-Carrasco, Gabi, Lucas Hernández, Torres Juanfran, Gameiro.

    Rozhodčí: Estrada – Martínez, Martín
    bahis siteleri