Pittsburgh – Columbus 0:3 (kon.) | Toronto – Detroit 2:3 (1:2 po s.n.) | Montreal – Ottawa 9:2 (kon.)
Minnesota – Dallas 5:1 (kon.) | Nashville – Tampa 2:3 (po pr.) | Chicago – Boston 1:0 (kon.)
Calgary – Winnipeg 3:2 (1:0 po s.n.) | San Jose – Arizona 0:4 (kon.) | Vancouver – Edmonton 3:2 (kon.)
Los Angeles – Anaheim 1:0 (po pr.) | St. Louis – Washington 3:4 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 2:5 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Boston Bruins
Neděle 01.10.2017, 02:30 • United Center, Chicago • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (06:35:40)
     
    Československá stopa v utkání:
    Michal Kempný(CHI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:49
    Jan Rutta (CHI) 0+0, 4 střely, čas na ledě 16:35
    Richard Pánik (CHI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 14:03
    Jakub Zbořil (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 18:10.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Patrick Sharp (CHI) 1+0
    2. Corey Crawford (CHI) 38 zák., 0 gólů, 100,0%
    3. Anton Chudobin (BOS) 35 zák., 1 gól, 97,2%.
     
    Střely na branku: 36 – 38 (12:11, 8:16, 16:11).
     
    Je dobojováno! Chicago v závěru přípravy udolalo na vlastním ledě Boston fotbalovým výsledkem 1:0. Zápas, ve kterém dominovali především brankáři, rozhodil jediný gól, o který se devět minut před koncem třetí třetiny postaral navrátilec Patrick Sharp. Boston rozhodně měl hodně možností na překonání Crawforda, ten dnes ale byl stoprocentní a vychytal všech osmatřicet střel na svou branku!
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Corey Crawford si jde za čistým kontem! Deset sekund před koncem potěšil domácí ochozy zákrokem proti Heinenově střele z levého kruhu a přerušil hru.
     
    59:24
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Artem Anisimov – 2 min., podražení).
     
    58:36
    Okamžitě po vhazování mohl rozhodnout domácí ostrostřelec Patrick Kane, jehož pokus z levé strany prosvištěl jen těsně vedle branky Antona Chudobina!
     
    57:12
    Tak to je velká nepříjemnost pro Bruins a jejich plány na vyrovnání! Jordan Szwarz podrazil Seabrooka a následující chvíle bude muset sledovat z trestné lavice. Boson navíc nebude moct jen tak odvolat brankáře.
     
    57:02
    Anton Chudobin byl připravený a schoval do výstroje Keithovu tvrdou střelu od modré. Po následném buly to zkoušel i Schmaltz, ale střelou zápěstím rovněž nenavýšil náskok Jestřábů.
     
    56:26
    Tanner Kero napřáhl z levého bodu pro vhazování, ale Chudobin hosty už poněkolikáté podržel. Vzápětí zneškodnil i Ruttovu střelu z pravého konce modré čáry.
     
    55:56
    Matt Beleskey chtěl vystřelit z levého mantinelu, jenže puk nedostal přes dobře clonícího Kera. Na druhý pokus už Beleskey vystřelil lépe, ale z těžkého úhlu Crawforda nepřekvapil.
     
    55:05
    Chudobin vyrazil DeBrincatovu střelu z levého kruhu a pak sledoval rychlý brejk svých spoluhráčů. O nic nebezpečného se ale nejednalo, neboť DeBrusk napálil jen Anisimova a ten nepustil kotouč až k vlastnímu brankáři. .
     
    54:36
    Jordan Szwarz dostal u hrazení dva bodyčky, což vyústilo ve ztrátu kotouče, jenž od modré vypálil Forsling, ovšem Chudobin své brankoviště bez větších problémů uhájil.
     
    53:29
    Zbořil zablokoval střelu Sharpa a Bruins díky tomu vyrazili vstříc Crawfordovi. Ten ale nadále drží čisté konto, protože zneškodnil střely Matta Beleskeyho i jeho jmenovce Grzelcyka.
     
    52:47
    Forsbacka-Karlsson vyhrál buly ve středním pásmu a sám se dostal do toho útočného, kde z bezprostřední blízkosti nezasunul puk za záda jistého Crawforda, jenž neměl problém ani s příklepem od modré z hole DeBruska.
    51:13 Patrick SHARP - 1:0
     
    51:13
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhakws v přesilové hře konečně ukončili střelecké trápení a dostávají se do vedení! Kane dostal přihrávku od Keitha milimetrově přesným přenesením hry do levého kruhu našel PATRICKA SHARPA, jenž neomylně zamířil k bližší tyči nad pravé rameno poprvé překonaného Chudobina. Asistence: Patrick Kane, a Duncan Keith.
     
    51:00
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Jakub Zbořil – 2 min., hákování).
     
    50:40
    Anisimov po pravici Chudobina uspěl na buly proti Kuralymu, čímž rozjel domácí souhru, na jejímž konci byla Forslingova přesná, leč nególová střela golfákem.
     
    50:09
    Crawford úplně nezkrotil Grzelcykovo zakončení zpoza kruhů. Hostující akce ještě pokračovala Beleskeyho střelu zápěstím, ale ani ta Američana v brance Chicaga nezaskočila.
     
    48:53
    Bruins se usadili v útočné třetině díky nastřelení Jakea DeBruska. Crawford žádnou změnu skóre ale nedovolil, když pokryl zakončení Jakoba Forsbacky-Karlssona.
     
    48:00
    Rychlý útok Bostonu po Szwarzově bloku Pánikově střely zakončoval Sean Kuraly, asi ze tří metrů však Crawforda nepřechytračil.
     
    46:09
    Beleskeyho dorážka vlastní střely z levého křídla Crawforda neohrozila, Hayden ji totiž nadzvedl a poslal puk až nad mantinely.
     
    45:40
    Jenom to zahučelo, když Alex DeBrincat před hostující brankou tečoval spoluhráčovu střelu do Chudobina, který prakticky nemohl zareagovat, ale puk ho naštěstí pro Boston trefil.
     
    40:10
    Tim Schaller zahájil třetí část svou střelou zápěstím z levého kruhu, která zaplula do výstroje Crawforda.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 20 – 27 (12:11, 8:16).
     
    25:27
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Nick Schmaltz – 2 min., držení protihráče).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    24:41
    Po zakázaném uvolnění Medvědů pálil z pravého kruhu Brandon Saad. Ani on však s bezbrankovým stavem nepohnul.
     
    23:25
    John Hayden ztečoval ránu Postmy do ochranné sítě. Vhazovat se bude vedle levé ruky domácího brankáře.
     
    22:10
    Anisimov vyhrál buly na Kempného, jehož pohotová střela neměla přesnost. Puk se dostal doprava k Anisimovovi, jehož krajan Chudobin bekhendové zakončení zkrotil.
     
    21:24
    Boston přečkal Forslingovu střelu příklepem a vyrazil do útoku, během kterého Ryan Spooner nadvakrát nepřekonal Coreyho Crawforda a domácí záhy vyhodili na icing.
     
    20:26
    Duncan Keith přijal kotouč a od modré ho poslal směrem na branku. Střela překonala všechny překážky mezi jejím autorem a brankovištěm, ale Chudobin ji zastavil před brankovou čarou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 12 – 11.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Po hostujícím icingu se nakonec ještě jednou vhazovalo. Rutta vypálil od modré a Chudobin ještě před přestávkou musel likvidovat dorážku Ryana Hartmana.
     
    19:35
    Asi poslední střelu úvodní dvacetiminutovky vyslal z těsné blízkosti levého mantinelu Patrick Kane, jehož pokus Chudobin jenom vyrazil do strany, odkud nedošlo k žádné dorážce.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:37
    Kombinaci Bruins zakončoval z předbrankového prostoru Jake DeBrusk, Corey Crawford však byl znovu v pozoru a drží remízový stav.
     
    17:31
    Anton Chudobin zase vrazil Murphyho zakončení od modré čáry. Následoval kontr Bostonu, jenže Tommy Cross ze stejně pozice vypálil nepřesně.
     
    16:50
    DeBrincat přesměroval střelu Tommyho Crosse na pravou stranu, odkud zápěstím vypálil Sean Kuraly, jenže na překonání amerického gólmana to znovu nestačilo.
     
    16:00
    Rob O´Gara vypálil po ose hřiště, ale Crawford neměl problém se zásahem a rovněž donutil rozhodčí hvizdem zastavit čas.
     
    15:38
    Ránu příklepem v podání Nicka Schmaltze Anton Chudobin zastavil a rozhodl se raději přerušit hru.
     
    15:14
    Tim Schaller se dostal mimo ideální střelecký úhel a z levé strany nepřekonal Crawforda stojícího u bližší tyče.
     
    14:25
    Matt Grzelcyk nastavil hokejku proti střele Tannera Kera a tu přesměroval až do ochranné sítě za brankou Chudobina.
     
    13:39
    Zablokovaných střel je k vidění opravdu hodně, nyní se kvůli Haydenovi neujalo zakončení Vatrana, jenž si musel na svou šanci chvíli počkat, ale z prostoru před brankovištěm mezeru ve výstroji Crawforda stejně nenašel.
     
    13:13
    Hra teď má poměrně solidní spád. Crawford nejprve vyrazil Szwarzovo bekhendové zakončení z osy hřiště, načež Rutta pádil do ofenzívy, ale napálil jen Dantona Heinena.
     
    12:55
    Tři střely v krátkém časovém sledu. Za Chicago zahrozil Jan Rutta, který se musel rychle vracet společně s Beleskeym, jemuž nezabránil ve střele z levého kruhu. Crawford si však zneškodnil a poradil si i se střelou od modré z hole Zbořila.
     
    11:33
    Noel Acciari pouze nahodil ze středového kruhu a lehce protáhl Crawforda. Ten pak nemusel zasahovat díky Murphyho bloku střely Tima Schallera.
     
    10:37
    Zbořil nevystřelil přes Brandona Saada, ovšem hostující akce ještě pokračovala a přinesla O´Garovu střelu od modré, která však letěla nad břevno.
     
    09:48
    Forsling už pálil mnohem lépe zpoza levého kruhu, jenže Chudobin vytáhl dobrý reflexivní zákrok. Následně na druhé straně zakončoval Beleskey, ale Keith jeho pokus zablokoval.
     
    08:47
    Většina střel přichází z delší vzdálenosti, což teď potvrdil také hostující útočník Jake DeBrusk, který od modré spíše jen nahazoval a branku přitom minul.
     
    07:51
    Michal Kempný se neúspěšně pokoušel o střelu, když napřáhl od modré, ale puk se zastavil kousek předním o nohu Noela Acciariho.
     
    06:59
    Ofsajd Chicaga přerušuje hru. Vhazovat se bude před modrou čárou, o což se jmenovitě postarají Toews a Szwarz.
     
    06:45
    Kero rychle švihl zápěstím, ale Chudobin si místa u své pravé tyče pohlídal. Stejně tak neinkasoval z dorážky Boumy, který stál v mezikruží.
     
    05:31
    Corey Crawford trochu zaváhal v momentě, kdy měl puk na holi a kolem něj se hemžilo hned několik hráčů. Medvědi toho ale nevyužili, když se domácí brankář stihl vrátit do ideálního postavení proti Grzelcykově střele z dálky.
     
    05:12
    Trošku krkolomná rozehrávka mezi Kempným a Ruttou přece jenom vedla k založení útoku, jenže Patrick Sharp Schmalzovu razantní přihrávku z levého mantinelu nezkrotil a Bruins pohodlně dostali kotouč ven z pásma.
     
    04:35
    Brandon Saad se protáhl kolem obránce a levého mantinelu a zadovkou oslovil Keitha, jehož tvrdá střela zpoza kruhu ale neměla potřebnou přesnost.
     
    04:24
    Sean Kuraly v mezikruží před vlastním gólmanem zastavil puk letící od Murphyho a dostal ho za červenou čáru, kde už ale číhají další hráči aktivního Chicaga.
     
    04:02
    Po vhazování pálil od modré Keith a několikrát tečovaný pokus se málem povedlo dorazit do branky právě Saadovi. Chudobin měl plné ruce práce.
     
    03:30
    Grzelcykovu střelu od modré lehce tečoval Hayden a puk znovu letěl mimo brankoviště. Forsbacka-Karlsson pak chtěl vrátit hru před Crawforda, jenže se vystavil do ofsajdu.
     
    03:14
    Boston přečkal oslabení a nyní se sám představil před Crawfordem, jenž nakonec nemusel zasahovat po nebezpečné teči Forsbacky-Karlssona, jehož přesměrování nahození Postmy letělo kousek vedle branky.
     
    02:51
    Michal Kempný se vydal na útočný výlet, během kterého si sjel až za hostující branku a tam mu Paul Postma vypíchl puk k Beleskeymu, jenž ho protečoval zpět do středu hřiště.
     
    02:17
    Hosté v plném počtu.
     
    02:12
    Šťastná přímočará akce vedle k prvnímu ohrožení Chudobina. Přes Pánika a Anisimova se skákavý puk dostal až před branku, u které se marně natahovali DeBrincat a Schmaltz a byli zahnáni k zadnímu mantinelu.
     
    01:55
    Schmaltz křižným pasem na útočnou modrou našel Pánika, jehož přihrávku na osu ale Seabrook opět nezpracoval a domácí se rychle pakují z útočného pásma.
     
    01:27
    Teď se Jestřábi vyhnali sami, když si Seabrook dal několik složitějších přihrávek s Toewsem a společně vycestovali zpět mezi modro čáry.
     
    01:00
    Dobrá práce od Matta Belleskeyho, který získal puk v obranném pásmu a vydal se během oslabení na výlet, při kterém vyslal alespoň propagační pozdrav Coreymu Crawfordovi.
     
    00:37
    Start přesilovky domácímu týmu příliš nevyšel, Sean Kuraly se postaral o brzké vyhození a hráči v červeném se musejí vracet k vlastní brance.
     
    00:17
    Trochu nešťastný úvod pro Boston, který jde hned po sedmnácti vteřinách hry do oslabení. Za sekání usedl na trestnou lavici Riley Nash.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: Crawford (Forsberg) – Keith, Murphy, Kempný, Rutta, Seabrook, Forsling – Schmaltz, Sharp, DeBrincat, Pánik, Anisimov, Bouma, Toews, Saad, Hartman, Hayden, Kero, Kane.

    Boston Bruins: Chudobin (Subban) – Postma, O´Gara, Grzelcyk, Cross, Breen, Zbořil – Nash, Szwarz, Forsbacka-Karlsson, Beleskey, Purcell, Heinen, Spooner, Kuraly, Acciari, Schaller, Vatrano, DeBrusk.

    Rozhodčí: Pochmara, O´Rourke – Pancich, Nagy.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Boston Bruins

    Hostující tým udělal přes léto jen minimum změn a tentokrát se nemusel smířit s odchodem žádného klíčového hráče. To by měl být dobrý základ k tomu, aby Boston vylepšil své konečné umístění z minulé sezóny, ve které skončil po základní části Východní konference na sedmém místě. Vyřazovací boje pro Bruins moc úspěšné ale nebyly, hned v prvním kole je totiž vyřadil budoucí finalista konference z Ottawy.
     
    Chicago Blackhawks

    Jestřábi v minulém sezóně ovládli celou Západní konferenci, jenomže v play-off nedokázalo zvítězit ani v jednom zápase a po nejkratší možné sérii vypadlo s Nashvillem. Možná i proto se vedení rozhodlo udělat poměrně velké změny v podobě kádru. Ten opustili takoví hráči jako Johny Oduya, Artemij Panarin, Niklas Hjalmarsson, Marcus Kruger nebo zkušený zadák Brian Campbell, jenž se rozhodl ukončit kariéru. Místo těchto jmen do Chicaga přibyli dva navrátilci Patrick Sharp a Brandon Saad, kromě nich dorazil také Tommy Wingels, Anton Forsberg nebo Connor Murphy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 52. Sharp (Kane, Keith)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Forsberg) – Keith, Murphy, Kempný, Rutta, Seabrook, Forsling – Schmaltz, Sharp, DeBrincat, Pánik, Anisimov, Bouma, Toews, Saad, Hartman, Hayden, Kero, Kane.
    Boston Bruins: Chudobin (Subban) – Postma, O´Gara, Grzelcyk, Cross, Breen, Zbořil – Nash, Szwarz, Forsbacka-Karlsson, Beleskey, Purcell, Heinen, Spooner, Kuraly, Acciari, Schaller, Vatrano, DeBrusk.

    Rozhodčí: Pochmara, O´Rourke – Pancich, Nagy
    bahis siteleri