Švédsko – Lucembursko 8:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Lotyšsko 0:0 (kon.) | Bosna – Belgie 3:4 (kon.)
Gibraltar – Estonsko 0:6 (kon.) | Bělorusko – Nizozemsko 1:3 (kon.) | Bulharsko – Francie 0:1 (kon.)
Andorra – Portugalsko 0:2 (kon.) | Švýcarsko – Maďarsko 5:2 (kon.) | Kypr – Řecko 1:2 (kon.)
konec
Gibraltar
0:6 (0:3)
Estonsko
Sobota 07.10.2017, 18:00 • Estádio Algarve, Faro-Loulé • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dnešního kvalifikačního utkání, ve kterém se od 18 hodin utká fotbalový trpaslík Gibraltar, jenž hostí Estonsko. Právě hosté by mohli být považováni také za jednoho z menších týmů celé kvalifikace o Mistrovství světa, ale opak je pravdou. V kvalifikační skupině H se Estoncům podařilo nasbírat již osm bodů a v konkurenci dalších soupeřů z Belgie, Bosny a Hercegoviny, Řecka a Kypru jsou poměrně příjemným překvapením. Naději na postup však již nemají.
    Estádio Algarve je připraven

     
    Gibraltar:
    Fotbaloví amatéři, ale velcí nadšenci z malého státečku Gibraltar, jenž byl přijat za člena fotbalových asociací teprve nedávno, neprožívají podařenou kvalifikaci. Ale to se také vzhledem k jeho historii dá čekat. Pro hráče Gibraltaru je úspěchem každá branka a během osmi zápasů rozvlnili síť soupeře třikrát – doma proti Řecku, v Kypru a doma proti Kypru. Mnohem častěji ale inkasují – dostali již 37 branek a jsou jednoznačně posledním týmem celé skupiny.
     
    Estonsko:
    Estonští fotbalisté dokázali v probíhající kvalifikaci získat osm bodů při skóre 6:17. Dvakrát se jim podařilo vyhrát – ve druhém kole kvalifikace doma nad Gibraltarem 4:0 a poté před čtyřmi dny téměř senzačně porazili Kypr 1:0, čímž ostrovanům výrazně zkomplikovali šance na postup. Právě Kypřanům se na Estonce nedaří, neboť s nimi doma remizovali 0:0 a další remízu dokázali Estonci uhrát na stadionu Řecka. Zbylé čtyři utkání – v Bosně, doma s Řeckem a dvojzápas s Belgií – nepřinesl Estoncům ani bod.
    Trénink Estonců den před zahajovacím výkopem

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Takto krásně vypadá kabina Gibraltaru. Bude stejně krásný i výsledek pro domácí?
     
    Úvodní sestavy:

    Gibraltar: Ibrahim – J.-C. Garcia, R. Chipolina (C), Pusey, Barnett – Mascarenhas-Olivero, Bardon – Walker, Bosio, Ant. Hernandez – Coombes.
    Náhradníci: Robba, Goldwin – Power, Ruiz, Garro, Jeremy Lopez, Yome, Pons, Green, Guilling, Podesta.

    Estonsko: Aksalu – Jääger, Mets, Klavan (C) – Teniste, Käit, Vassiljev, Pikk – Zenjov, Tamm, Luts.
    Náhradníci: Meerits, Toom – Kruglov, Antonov, Mööl, Anier, Lepistu, Mošnikov, Kallaste, Al. Dmitrijev, Baranov..
    Dresy obou dnešních soupeřů

     
    Stadionem dozněly hymny obou týmů, vše tedy může začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Začátek se nám lehce natáhl, ale už se hraje a výkop mají domácí hráči.
     
    1
    Je tedy trošku škoda, že návštěva na stadionu je taková, jaká je. Hrát před prázdnými ochozy není lehké v žádném sportu.
     
    2
    Hosté šli rychle dopředu, kde se Zenjov dostal k dlouhému centru. Po chvilce ho nasměřoval do vápna a přesně na jeho hranici si balon našel Siim Luts, jenž mířil z první. Nápad dobrý, realizace špatná, kamsi do patnácté řady za brankou.
     
    3
    Také domácí zkoušeli první útočnou akci a byl to právě Anthony Bardon, jenž u pravého rohového praporku vybojoval autové vjhazování.
     
    3
    Domácí ekipa svírá kleště, o tom žádná. Domácí mají rohový kop.
     
    4
    Nádherná rána Jamie Coombese z třiceti metrů. Mihkel Aksalu se prolétl vzduchem, zřejmě si lehce sáhl na míč, a ten s velkou námahou vytěsnil na svojí pravou tyč. Odtud šel balon pro hosty do bezpečí.
     
    5
    Anthony Bardon je dalším hráčem, kterého začátek zápasu zastihl v dobré formě. Nyní opět vybojoval zdánlivě ztracený míč a je z toho další aut pro domácí.
     
    6
    Garcia s Chipolinou odolali napadání jednoho z hráčů Estonska a bez problémů si pohlídali míč. A to hodně zkušeně, až jsem se divil, jak to domácí vyřešili fotbalově.
     
    8
    Hernandez nemůže pokračovat v útoku, jelikož byl přistižen v ofsajdové pozici.
     
    9
    Domácí ubránili přímý volný kop Vasiiljeva jen odvrácením míče na roh, který bude zahrávat stejný estonský plejer.
     
    10
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Krásně zahraný rohový kop. Konstantin Vassiljev posadil míč přesně na hlavu SIIMA LUTSE, jenž si neméně dobře naběhnul, a hlavičkou k levé tyči nedal Ibrahimovi šanci. Estonci tak jdou do vedení a uklidňují se.
    10. Siim LUTS - 0:1
     
    11
    Jde o vůbec první gól Siima Lutse v této kvalifikaci a Ibrahim mohl jen bezmocně rozhodit rukama, neboť James Bosio, který měl střelce Estonska bránit, vůbec nezareagoval na jeho pohyb.
     
    12
    Domácí kombinují na polovině hřiště, ale je to hodně kostrbaté.
     
    14
    Hosté jsou po vstřelené brance na konci a stále více zaměstnávají obranu soupeře.
     
    16
    Bylo to vidět i nyní, kdy se Teniste na hranici penaltového puntíku dostal k hlavičce, ovšem tak zdařilý jeho pokus jako v podání Lutse nebyl. Nechybělo ale mnoho, aby se k míči dostal Vassiljev, před kterým obrátili domácí míč na roh.
     
    17
    Po rohu se nestalo vůbec nic, domácí dokázali míč odvrátit až kamsi k Aksaluovi, jenž se zatím v estonské brance vyloženě nudí.
     
    18
    Pokračovat nemůže ani Tamm, jelikož byl přichycen v ofsajdu. Sice malém, ale byl.
     
    19
    Po pravé straně táhl akci kapitán Estonska Ragnar Klavan, ovšem s míčem se nedostal ani za polovinu hřiště. I tak ale hosté zůstávají u míče.
     
    20
    Vypadá to, že budeme svědky prvního střídání. Konstantin Vassiljev má zřejmě cosi se svalem a drží se za levou nohu.
     
    20
    Je to tak, tohle je pro Estonce poměrně nepříjemné. Jejich špílmachr Konstantin Vassiljev dnes nahrál na zatím jediný gól v utkání, aby poté kvůli zranění musel přepustit místo na zeleném pažitu pro Ilju Antonova.
     
    21
    Změny v rozestavení Estonců jsem zatím nezaznamenal a vypadá to, že Antonov zabere místo ve středu zálohy.
     
    22
    Rozehrávku domácích po pravé straně zakládá Barnett. Jenže jeho spoluhráči se vůbec nenabízejí a když už to tedy Garcia udělal, tak mu míš odebral Luts. Střelce zatím jediného gólu proto musel Garcia poslat zezadu k zemi. No, tohle bylo na kartičku, ne že ne.
     
    23
    Na kartu ale určitě bude faul Sergeie Zenjova, jenž nyní málem ukopl hlavu Jamie Coombesovi. Za vysokou nohu je hráč zodpovědný a pokud hraje nebezpečně, musí arbirt vytáhnout kartu, což se nyní stalo.
    23. Žlutá karta
     
    24
    Přímý volný kop z pravé strany bude mít také Gibraltar, už se k němu staví Liam Walker.
     
    25
    Ale ani z jeho nohy nevyšel příliš přesný centr. Aksalu sledoval, jak jde míč hodně vedle jeho branky do zámezí.
     
    27
    Antonov se ihned dostal k míči, ovšem takhle si asi svůj první kontakt s balonem nepředstavoval. Zpočátku bylo vše dobře. Sergei Zenjov na pravé hranici vápna hezky zasekl míč a periferně viděl právě Antonova. Nalil mu z první, jenže záložník Estonska zvedl míč tak, že by i ragbyová brána byla malá.
     
    28
    Za ruce je hráč zodpovědný také. Proto se není čemu divit, když Erin Barnett šel do souboje jak široký, tak dlouhý, a jeho pravý loket se lehce otřel o tvář Lutse. Karta bez debat.
     
    30
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Tohle už je pro domácí hodně zlé a vypadá to, že ani tentokrát s body nebudou moct počítat. Tamm dal míč k malému čtverci, kde byl nedůsledně hlídán MATTIAS KÄIT a pohodlně doklepl balon do branky. Asistence: Joonas Tamm.
     
    32
    Žlutou kartu si ze zápasu odnese i Jayce Macarenhas-Olivero, který tedy ukázkově podrazil Taijo Tenisteho. Tahle kosa zaváněla i zraněním a zatímco domácí plejer dostává kartu, faulovaný hráč se odebírá v doprovodu lékařů mimo hrací plochu. Bude z toho roh pro hosty.
     
    33
    Antonov jej ale kopl prachbídně a Gibraltarští si tak mohou na okamžik odpočinout.
     
    34
    Ale ne na dlouho, Antonov má míč na středu, dává ho doprava na Tenisteho a ten vede další atak hostí. Leč nyní hodně neúspěšně, za chvilku o míč přichází.
     
    35
    Chvíli se také bude hrát na půlce Estonců. Antonov totiž na levé straně fauloval Bosia a jeden z domácích bude centrovat do vápna.
     
    35
    Hosté odvrátili míč zpět za velké vápno, kde se k němu dostali domácí a ihned ho posunuli zase nazpět. K balonu se dral Hernandez, který si ale nepohlídal ofsajd a hra je tak zase přerušena.
     
    37
    Odražený míč se zhruba deset metrů před vápnem dostal na nohu Liama Walkera, který se do něj opřel z první. Jeho střela ale chytla opačnou faleš a končí vedle levé tyče.
     
    37
    Estonci budou vhazovat na soupeřově polovině poblíž vápna.
     
    38
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Troufám si říct, že po osmatřiceti minutách je vymalováno. Po dlouhém autu se sice vrhl gólman domácích Ibrahim a vyboxoval ho, ovšem jen před sebe na SERGEIE ZENJOVA, který usměrnil míč do sítě. Jak přes gólmana, tak přes tři hráče domácích, kteří stáli kolem domácího muže v rukavicích.
    38. Sergei ZENJOV - 0:3
     
    39
    Nyní už to bude ze strany domácích zejména o tom, jak důstojně dohrát poločas a poté nedostat v druhých pětačtyřiceti minutách nějakou pořádnou nálož.
     
    40
    Estonci se naopak v klidu mohou zaměřit na obranu, tím spíš, že Liam Walker při svém útočném výpadu po levé straně neměl prakticky nikoho, komu by nahrál.
     
    41
    Kapitán Chipolina inkasoval před vápnem políček od Tamma a domácí tým tak zůstane u míče. Rozehrávat bude Ibrahim.
     
    42
    Kulatého nesmyslu si ale domácí moc dlouho neužili. Hosté založili rychlý kontr a jediná záchrana pro Gibraltar byl ofsajd Tamma.
     
    43
    Přímý volný kop v podání Puseyho byl zblokován Tammem, který je v posledních minutách hodně vidět.
     
    44
    Že i domácí umí zabránit svým tělem v tom, aby soupeř nestřílel na branku, ukázal nyní kdo jiný než kapitán Gibraltaru Roy Chipolina.
     
    45
    Jestli se nyní gólman Estonska Mihkel Aksalu hodně diví, že mu rozhodčí dává žlutou kartu za to, že vyrazil míč až za hranicí vápna, tak já se nyní jakožto dlouholetý rozhodčí hodně divím, že brankáře hostí neposlal rovnou ven. Červená klidně mohla být.
     
    45
    Gólman hostí Mikhel Aksalu tedy dostává jen žlutou kartu.
     
    45
    Jenže Liam Walker rozehrál přímý volný kop z dobré vzdálenosti kousek před vápnem hodně špatně a jeho střelu zblokovala estonská zeď.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi a není se moc o čem bavit. Estonci se dostali již v desáté minutě do vedení zásluhou přesné hlavičky nehlídaného Siima Lutse a toto bylo přesně to, co potřebovali. Ve třicáté minutě navíc své vedení navýšili, když zblízka doklepl míč do sítě volný Mattias Käit. Třetí pohroma pro domácí přišla o osm minut později, kdy Ibrahim v brance Gibraltaru sice vyboxoval dlouhý míč po autu, ovšem Sergei Zenjov mu jej vrátil reflexívně zpět – 0:3. Je třeba ale dodat, že v závěru poločasu měl být vyloučen gólman Estonska za jasné hraní rukou před vápnem.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 0-3.
    Střely celkem: 3-6.
    Střely na branku: 0-3.
    Střely mimo: 2-2.
    Zblokované střely: 1-1.
    Rohy: 1-3.
    Ofsajdy: 2-2.
    Držení míče: 48% – 52%.
    Fauly: 4-6.
    Žluté karty: 2-2.
    Červené karty: 0-0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    O přestávce proběhla v sestavě Gibraltaru jediná změna. Na plac se již nevrací James Bosio a jeho místo zaujímá Jeremy Lopez.
     
    47
    Gibraltar drží míč pod kontrolou, ale za tohoto stavu mu to není zrovna moc platné.
     
    Když se oba týmy utkaly naposledy, tak si Estonsko doma zapsalo snadné vítězství 4:0. Ani dneska mu není zrovna daleko.
     
    49
    No vysvětlete mi, proč se nyní Enar Jääger tak diví. Na levé straně mu utekl Jamie Coombes a obránce hostů jej poslal k zemi hodně nepříjemným chvatem. Tohle také mohla být žlutá karta.
     
    50
    Přímý volný kop propadl do vápna až k Hernandezovi, který si ale vůbec nehlídal ofsajdovou linii. Na to samozřejmě reagoval asistent sudího Igor Krmar a zvedá paži s praporkem nad hlavu.
     
    51
    Můj slovenský kolega by pravděpodobně řekl "len sa trela." Tohle byl famózní přízemní centr od Siima Lutse, do kterého vložil svojí nohu Joonas Tamm. Jenže hokejovým způsobem "tečoval" míč těsně vedle.
     
    52
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Nyní už o branku jde. Antonov našel kolmičkou za obranu naběhnutého JOONASE TAMMA, který se podíval, kde je gólman, a využil jeho nepříliš jistého výběhu. Ibrahima obstřelil a k asistenci na druhý gól přidává nyní vlastní trefu. Asistence: Ilja Antonov.
    52. Joonas TAMM - 0:4
     
    54
    Těžko říct, zda by se gibraltarští chlapci už nejraději viděli v kabině, ale je před nimi ještě 36 minut. Nejsou ale sami, kteří dostávají podobný "klepec." Veselo je i ve Švédsku, kde domácí Tre kronor vedou nad Lucemburskem 4-0.
     
    56
    Na chvilku se opět hraje na obranné polovině Estonska, neboť Jääger a poté i Zenjov faulovali.
     
    57
    Výhoda hostí neměla dlouhého trvání, jelikož krátce poté spadl na trávu Zenjov a drží se za obličej. Že by nějaký neviditelný faul?
     
    57
    Přesně tak, tohle trio sudích nemohlo vidět. Pusey a Zenjov šli po nakopávaném míči a první jmenovaný lehce strčil hostujícího forvarda do ledvin. Nebylo to nic vážného, ale asi to zabolí.
     
    58
    Sergei Zenjov neriskuje a nadále nepokračuje v dnešním zápasu. Zřejmě proto, aby byl fit na příští mač doma proti Bosně a Hercegovině. Střídá jej Henri Anier.
     
    60
    Estonští fotbalisté kombinují před vápnem soupeře. Vznikne z toho ohrožení Ibrahima?
     
    60
    Vznikne. Novic na pažitu Henri Anier se opřel do míče a orazítkoval tyčku. Nepopulární bůr mohl být na světě.
     
    60
    Lopezova střela snad ani neměla parametry střeleckého pokusu, nicméně je tak dáno. Tím spíše, že jí zneškodnil Aksalu.
     
    62
    Hosté se musí na okamžik bránit, ale domácí prostě nemají kudy protlačit míč na své spoluhráče do vápna. Ví to i Liam Walker, který nazdařbůh nakopl míč před branku Aksalua a u kulatého nesmyslu jsou tak zase hosté.
     
    64
    Estonci směřují za jasným vítězstvím a vylepšením skóre. Do konce zápasu zbývá zhruba 26 minut a zbývá už jen zodpovědět na otázku, jak vysoká bude jejich výhra a zda dají domácí gól či ne.
     
    65
    Roy Chipolina se omlouvá Lutsovi za faul, který na něj způsobil. Hosté budou rozehrávat standardní situaci.
     
    65
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Ibrahim v domácí brance se nyní jen smutně dívá, copak že se to vlastně stalo. Ilja Antonov poslal centr do vápna, kde byl sice JOONAS TAMM v nevýhodné pozici, ale bokem k brance vložil do dráhy letu míče svojí hlavu, z čehož vznikl jakýsi oblouček, jenž zapadl k pravé tyči domácí branky. Asistence: Ilja Antonov.
    65. Joonas TAMM - 0:5
     
    67
    Nyní už je to vyloženě o tom, jak vysoká bude domácí porážka. Nevypadá to s Gibraltarem jaksi dobře. Ale pátý gól inkasovali i hráči Lucemburska ve Švédsku a fotbaloví trpaslíci tak na dálku drží basu.
     
    69
    Na straně hostí dochází k poslednímu střídání. Dvě byly nevynucené, to první ano vinou zranění Vasiljeva. Nyní odchází do útrob stadionu Siim Luts, autor první branky Estonska – jenž je zatím vítězná – a nahradí ho Sergei Mošnikov.
     
    70
    Klaven s Mošnikovem zkoušeli na levé straně útočné poloviny pár narážeček, čemuž hodně rychle a jasně učinil přítrž Hernandez.
     
    72
    Anier ukázal, že si s míčem tyká dokonale. Hezké první zpracování dlouhého centru a posun balonu zpět na své obránce. Z napadání soupeře si nic nedělal.
     
    73
    Antonov vyslal krásnou uličkou do brejku Joonase Tamma, který se kousek před vápnem dostal k míči. Zkusil jej napálit z první pod horní tyč, tu ale o metr dva minul.
     
    73
    V probíhající kvalifikaci se naposled před domácími fanoušky ukázal Jamie Coombes, kterého nahrazuje Michael Yome.
     
    75
    Pikk nacentroval míč do velkého vápna, kde jej nekompromisně poslal na roh Roy Chipolina, domácí kapitán.
     
    75
    K rohu se postavil Mošnikov, který hezky našel nehlídaného Joonase Tamma. Jeho hattrick v dnešním mači byl blízko, když hráč s číslem 2 hlavičkoval na vzdálenější tyč, kterou ale minul o zhruba dva metry.
     
    77
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Až je mi Gibraltarců trošku líto, ale tohle je prostě úděl fotbalového trpaslíka. Klavan sklepl centrovaný míč hlavou pro JOONASE TAMMA, který byl na hranici ofsajdu, ale dle názoru Ivici Modriće se nejednalo o postavení mimo hru. Následně se hráč Estonska uvolnil, zaběhl blíže k brance a jednoznačně prostřelil Ibrahima, čímž slaví hattrick. Asistence: Ragnar Klavan.
    77. Joonas TAMM - 0:6
     
    79
    Domácí by se asi nejradši viděli už v kabině, ale musí ještě zvládnout zhruba 11 minut zápasu. No, nepřeju jim to.
     
    80
    Jeremy Lopez nedokázal dlouho udržet míč na svých kopačkách a domácí se tak musí znovu bránit.
     
    81
    Pakliže se podíváme na statistiky, tak při současném skóre 0:6 mají Gibraltarští bilanci 3:43 v sedmi utkáních a čeká je ještě mač na půdě Řecka. Naopak Estonsko si o něco vylepšilo nepříznivé skóre a před poslední bitvou doma s Bosnou je na tom s minusem pět, čili 12:17.
     
    83
    Joonas Tamm stále ještě nemá dost. V jeho kariéře se mu podařilo vstřelit vůbec první hattrick na mezinárodní scéně a nyní šla jeho hlavička jen těsně vedle branky. A asi i zásluhou Ibrahima, který v domácí brance vyrazil míč na roh.
     
    84
    Po Mošnikově rohu nedokázal dostat míč mezi tři tyče hlavičkující Ragnar Klavan, dnes jeden z nejlepších hráčů na hřišti.
     
    84
    Pusey zabránil další střele na branku tím, že jí zblokoval, Za to určitě dostane dílčí pochvalu od gólmana Ibrahima.
     
    85
    Ten nyní jasně šel po dlouhém nákopu hostí, a byť míč schoval v rukavicích, nakonec z toho bude jen odkop od brány, jelikož jej zachytil už za čárou.
     
    85
    Jedna klička dobře, druhá klička také, třetí klička už byla navíc a Henri Anier tak o míč před vápnem přišel.
     
    86
    Ihned se k němu ale dostal a tentokrát se nerozhodl hrát se soupeřem kličkovanou. Ba naopak ihned vypálil k bližší tyči, kde byl připravený Deren Ibrahim, jenž schoval míč v náručí.
     
    87
    Tohle nebyla vůbec špatná akce. Liam Walker naznačil pohyb doprava, ale šel doleva, čímž dokonale zmátl obránce. Poté využil získaného prostoru a vystřelil na levou šibenici, kterou ale o pár metrů minul.
     
    88
    Hned vzápětí byl Liam Walker přistižen v ofsajdu.
     
    88
    Prakticky to samé by se dalo říct po tom, co Joonas Tamm přebral za obranou centrovaný míč. Tohle bylo jasné a chválím asistenta Ivicu Modriće. Čtvrtý gól zatím není Tammovi přán.
     
    89
    Liam Walker poslal do vápna načechraný míč pro Jeremyho Lopeze, jenž se k němu těsně nedostal. Z případného dobrého ohrožení branky hostí je tak jen odkop od branky.
     
    89
    Joonas Tamm vede po levé straně jednu z posledních akcí hostí, kterou si ale nyní snadno pohlídal Jean-Carlos Garcia.
     
    90
    Probíhá poslední minuta základní hrací doby.
     
    90
    Je to jasné, Estonsko si připisuje na Estádio Algarve jasnou výhru, která je ale už pouze labutí písní estonských fotbalistů z hlediska nadějí na postup směr světový šampionát Rusko.
     
    90
    Ve druhém poločase se bude hrát o 120 vteřin déle.
     
    90+1
    Během první minuty nastaveného času se neděje prakticky vůbec nic. Oba celky už zápas vyloženě dohrávají, což je při tomto skóre jasné.
     
    90+2
    Zavřete oponu, Joonas Tamm nedosáhl na centrovaný míč, čtvrtý gól nepřidává a Gibraltar se loučí s domácím prostředím porážkou 0:6. Tu mohl nyní zmírnit, jenže Michael Yome nedosáhl u penaltového puntíku na hezkou nahrávku Walkera.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Tři góly v prvním dějství, tři góly v druhém. Toť vizitka dnešního zápasu. Již v desáté minutě se trefil Siim Luts, jehož z rohu přesně našel Vassiljev. Špílmachr hostí vzápětí střídal pro zranění, ale ani to Estonce nezastavilo. Po třiceti minutách se zblízka prosadil Mattias Käit a za dalších osm minut propálil Sergei Zenjov vše, co mu stálo v cestě, dkyž Ibrahim v brance Gibraltaru vyboxoval dlouhý aut před sebe.

    Ve druhém poločase se jednalo o koncert Joonase Tamma. Sedm minut po přestávce se prosadil poprvé, když využil nejistého výběhu gólmana a obstřelil ho. Psala se pětašedesátá minuta, když týž hráč zadělal na hattrick. Byť byl po přímém volném kopu Antonova zády k brance, našel si hlavičkou míč a uklidil ho šťastně k pravé tyči. V sedmdesáté sedmé minutě zapsal Joonas Tamm první hattrick na mezinárodní scéně, když mu na hranici vápna sklepl centr spoluhráč Ragnar Klavan a Estonec tváří v tvář propálil Ibrahima. Navíc nebyl vůbec dalek k tomu, aby svoje gólové portfolio v dnešním utkání ještě rozšířil, ale už se tak nestalo – 0:6.
     
    Statistiky druhého poločasu:
    Góly: 0-6.
    Střely celkem: 5-16.
    Střely na branku: 1-7.
    Střely mimo: 3-7.
    Zblokované střely: 1-2.
    Rohy: 1-5.
    Ofsajdy: 4-3.
    Držení míče: 51% – 49%.
    Fauly: 10-13.
    Žluté karty: 2-2.
    Červené karty: 0-0.
     
    S konstatováním, že Gibraltar v posledním domácím utkání v kvalifikaci na světový šampionát 2018 v Rusku prohrál doma jednoznačně 0:6 s Estonskem, se s Vámi loučí a hezký sobotní večer přeje Tomáš Lysý. (19:58:49)

    Tomáš Lysý

    Branky: 10. Luts (Vassiljev), 30. Käit (Tamm), 38. Zenjov, 52. Tamm (Antonov), 65. Tamm (Antonov), 77. Tamm (Klavan)

    Karty:   28. Barnett (GIB), 32. Mascarenhas-Olivero (GIB) – 23. Zenjov (EST), 45. Aksalu (EST)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 10:13.
    Gibraltar: Ibrahim – J.-C. Garcia, R. Chipolina (C), Pusey, Barnett – Mascarenhas-Olivero, Bardon – Walker, Bosio (46. Jeremy Lopez), Ant. Hernandez – Coombes (73. Yome).
    Náhradníci: Robba, Goldwin – Power, Ruiz, Garro, Jeremy Lopez, Yome, Pons, Green, Guilling, Podesta.

    Estonsko: Aksalu – Jääger, Mets, Klavan (C) – Teniste, Käit, Vassiljev (20. Antonov), Pikk – Zenjov (58. Anier), Tamm, Luts (69. Mošnikov).
    Náhradníci: Meerits, Toom – Kruglov, Antonov, Mööl, Anier, Lepistu, Mošnikov, Kallaste, Al. Dmitrijev, Baranov.

    Rozhodčí: Fran Jović – Ivica Modrić, Igor Krmar – Mario Zebec (vš. Chorvatsko)
    bahis siteleri