Švédsko – Lucembursko 8:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Lotyšsko 0:0 (kon.) | Bosna – Belgie 3:4 (kon.)
Gibraltar – Estonsko 0:6 (kon.) | Bělorusko – Nizozemsko 1:3 (kon.) | Bulharsko – Francie 0:1 (kon.)
Andorra – Portugalsko 0:2 (kon.) | Švýcarsko – Maďarsko 5:2 (kon.) | Kypr – Řecko 1:2 (kon.)
konec
Gibraltar
0:6 (0:3)
Estonsko
Sobota 07.10.2017, 18:00 • Estádio Algarve, Faro-Loulé • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
    77. Joonas TAMM - 0:6
     
    77
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Až je mi Gibraltarců trošku líto, ale tohle je prostě úděl fotbalového trpaslíka. Klavan sklepl centrovaný míč hlavou pro JOONASE TAMMA, který byl na hranici ofsajdu, ale dle názoru Ivici Modriće se nejednalo o postavení mimo hru. Následně se hráč Estonska uvolnil, zaběhl blíže k brance a jednoznačně prostřelil Ibrahima, čímž slaví hattrick. Asistence: Ragnar Klavan.
     
    75
    K rohu se postavil Mošnikov, který hezky našel nehlídaného Joonase Tamma. Jeho hattrick v dnešním mači byl blízko, když hráč s číslem 2 hlavičkoval na vzdálenější tyč, kterou ale minul o zhruba dva metry.
     
    73
    V probíhající kvalifikaci se naposled před domácími fanoušky ukázal Jamie Coombes, kterého nahrazuje Michael Yome.
     
    73
    Antonov vyslal krásnou uličkou do brejku Joonase Tamma, který se kousek před vápnem dostal k míči. Zkusil jej napálit z první pod horní tyč, tu ale o metr dva minul.
     
    69
    Na straně hostí dochází k poslednímu střídání. Dvě byly nevynucené, to první ano vinou zranění Vasiljeva. Nyní odchází do útrob stadionu Siim Luts, autor první branky Estonska – jenž je zatím vítězná – a nahradí ho Sergei Mošnikov.
    65. Joonas TAMM - 0:5
     
    65
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Ibrahim v domácí brance se nyní jen smutně dívá, copak že se to vlastně stalo. Ilja Antonov poslal centr do vápna, kde byl sice JOONAS TAMM v nevýhodné pozici, ale bokem k brance vložil do dráhy letu míče svojí hlavu, z čehož vznikl jakýsi oblouček, jenž zapadl k pravé tyči domácí branky. Asistence: Ilja Antonov.
     
    58
    Sergei Zenjov neriskuje a nadále nepokračuje v dnešním zápasu. Zřejmě proto, aby byl fit na příští mač doma proti Bosně a Hercegovině. Střídá jej Henri Anier.
    52. Joonas TAMM - 0:4
     
    52
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Nyní už o branku jde. Antonov našel kolmičkou za obranu naběhnutého JOONASE TAMMA, který se podíval, kde je gólman, a využil jeho nepříliš jistého výběhu. Ibrahima obstřelil a k asistenci na druhý gól přidává nyní vlastní trefu. Asistence: Ilja Antonov.
     
    51
    Můj slovenský kolega by pravděpodobně řekl "len sa trela." Tohle byl famózní přízemní centr od Siima Lutse, do kterého vložil svojí nohu Joonas Tamm. Jenže hokejovým způsobem "tečoval" míč těsně vedle.
     
    46
    O přestávce proběhla v sestavě Gibraltaru jediná změna. Na plac se již nevrací James Bosio a jeho místo zaujímá Jeremy Lopez.
     
    45
    Gólman hostí Mikhel Aksalu tedy dostává jen žlutou kartu.
     
    45
    Jestli se nyní gólman Estonska Mihkel Aksalu hodně diví, že mu rozhodčí dává žlutou kartu za to, že vyrazil míč až za hranicí vápna, tak já se nyní jakožto dlouholetý rozhodčí hodně divím, že brankáře hostí neposlal rovnou ven. Červená klidně mohla být.
    38. Sergei ZENJOV - 0:3
     
    38
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Troufám si říct, že po osmatřiceti minutách je vymalováno. Po dlouhém autu se sice vrhl gólman domácích Ibrahim a vyboxoval ho, ovšem jen před sebe na SERGEIE ZENJOVA, který usměrnil míč do sítě. Jak přes gólmana, tak přes tři hráče domácích, kteří stáli kolem domácího muže v rukavicích.
     
    32
    Žlutou kartu si ze zápasu odnese i Jayce Macarenhas-Olivero, který tedy ukázkově podrazil Taijo Tenisteho. Tahle kosa zaváněla i zraněním a zatímco domácí plejer dostává kartu, faulovaný hráč se odebírá v doprovodu lékařů mimo hrací plochu. Bude z toho roh pro hosty.
     
    30
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Tohle už je pro domácí hodně zlé a vypadá to, že ani tentokrát s body nebudou moct počítat. Tamm dal míč k malému čtverci, kde byl nedůsledně hlídán MATTIAS KÄIT a pohodlně doklepl balon do branky. Asistence: Joonas Tamm.
     
    28
    Za ruce je hráč zodpovědný také. Proto se není čemu divit, když Erin Barnett šel do souboje jak široký, tak dlouhý, a jeho pravý loket se lehce otřel o tvář Lutse. Karta bez debat.
    23. Žlutá karta
     
    23
    Na kartu ale určitě bude faul Sergeie Zenjova, jenž nyní málem ukopl hlavu Jamie Coombesovi. Za vysokou nohu je hráč zodpovědný a pokud hraje nebezpečně, musí arbirt vytáhnout kartu, což se nyní stalo.
     
    20
    Je to tak, tohle je pro Estonce poměrně nepříjemné. Jejich špílmachr Konstantin Vassiljev dnes nahrál na zatím jediný gól v utkání, aby poté kvůli zranění musel přepustit místo na zeleném pažitu pro Ilju Antonova.
    10. Siim LUTS - 0:1
     
    10
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Krásně zahraný rohový kop. Konstantin Vassiljev posadil míč přesně na hlavu SIIMA LUTSE, jenž si neméně dobře naběhnul, a hlavičkou k levé tyči nedal Ibrahimovi šanci. Estonci tak jdou do vedení a uklidňují se.
     
    4
    Nádherná rána Jamie Coombese z třiceti metrů. Mihkel Aksalu se prolétl vzduchem, zřejmě si lehce sáhl na míč, a ten s velkou námahou vytěsnil na svojí pravou tyč. Odtud šel balon pro hosty do bezpečí.

    Tomáš Lysý

    Branky: 10. Luts (Vassiljev), 30. Käit (Tamm), 38. Zenjov, 52. Tamm (Antonov), 65. Tamm (Antonov), 77. Tamm (Klavan)

    Karty:   28. Barnett (GIB), 32. Mascarenhas-Olivero (GIB) – 23. Zenjov (EST), 45. Aksalu (EST)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:7. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 10:13.
    Gibraltar: Ibrahim – J.-C. Garcia, R. Chipolina (C), Pusey, Barnett – Mascarenhas-Olivero, Bardon – Walker, Bosio (46. Jeremy Lopez), Ant. Hernandez – Coombes (73. Yome).
    Náhradníci: Robba, Goldwin – Power, Ruiz, Garro, Jeremy Lopez, Yome, Pons, Green, Guilling, Podesta.

    Estonsko: Aksalu – Jääger, Mets, Klavan (C) – Teniste, Käit, Vassiljev (20. Antonov), Pikk – Zenjov (58. Anier), Tamm, Luts (69. Mošnikov).
    Náhradníci: Meerits, Toom – Kruglov, Antonov, Mööl, Anier, Lepistu, Mošnikov, Kallaste, Al. Dmitrijev, Baranov.

    Rozhodčí: Fran Jović – Ivica Modrić, Igor Krmar – Mario Zebec (vš. Chorvatsko)
    bahis siteleri