Dánsko – Rumunsko 1:1 (kon.) | Kazachstán – Arménie 1:1 (kon.) | Polsko – Černá Hora 4:2 (kon.)
Litva – Anglie 0:1 (kon.) | Slovensko – Malta 3:0 (kon.) | Slovinsko – Skotsko 2:2 (kon.)
Česko – San Marino 5:0 (kon.) | Německo – Ázerbájdžán 5:1 (kon.) | Norsko – Sev. Irsko 1:0 (kon.)
konec
Německo
5:1 (1:1)
Ázerbájdžán
Neděle 08.10.2017, 20:45 • Fritz-Walter - Kaiserslautern • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:41:34)
     
    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 9:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 4:4.
     
    Je dobojováno! Německo zvládlo i domácí duel s Ázerbájdžánem a kvalifikační skupinu končí s plným počtem třiceti bodů se skóre 43:4! Dnes se Němci dlouho nemohli uklidnit. Leon Goretzka sice poslal domácí celek do vedení už v deváté minutě, ale ještě do přestávky vyrovnal Ramil Šejdajev ! V 54. minutě se ale trefil Sandro Wagner a o deset minut přidal další branku Antonio Rüdiger ! Definitivně se Němcům odpor soupeře podařilo zlomit v 66. minutě, kdy svou druhou trefu přidal Leon Goretzka . V 82. minutě napsal gólovou tečku za kvalifikací Emre Can!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ázerbájdžán se ještě v nastevení vydal do útoku. Almeida se však nechal vytlačil k rohovému praporku a Antonio Rüdiger získal míč pro Německo.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Almeida se v samotném závěru utkání při průniku do pokutového území dopustil útočného faulu. Hlavní rozhodčí si už připravuje píšťalku.
     
    89
    Ruslan Qurbanov si v blízkosti pokutového území soupeře zpracoval odražený balón a snažil se uvolnit do zakončení. Jeho úmysl přečetl Can, který získal míč pro Německo.
     
    88
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Ramil Šejdajev, přichází Namig Alasgarov.
     
    87
    Julian Brandt našel zpětnou přihrávkou Saného, který se prosmýkl do pokutového území, jenže míč si sám ukopl daleko od nohy a připravil se o zakončení.
     
    86
    Badavi Gusejnov dohnal dlouhou přihrávku k rohovému praporku. Hostující fotbalista nedal Stindlovi šanci na úspěch a ještě stačil konstruktivně rozehrát.
     
    85
    Džavid Gusejnov si na hranici pokutového území připravil míč ke střele a krásnou dělovkou orazítkoval vzdálenější tyč! Tohle byla pohledná akce!
     
    84
    Jednoho z hostujících fotbalistů postihla křeč, hra je proto přerušena. Okamžitě mu přispěchal pomoci Lars Stindl, který sklidil potlesk zaplněného stadionu.
    82. Emre CAN - 5:1
     
    82
    Německo právě vstřelilo branku!
    A další branka v síti Ázerbájdžánu! Tohle byla fotbalová paráda! EMRE CAN si míč připravil na pravačku a dalekonosnou střelou parádně vymetl horní roh soupeřovy branky!
     
    81
    Leroy Sané vymyslel zajímavý oblouček do pokutového území. Sandro Wagner se snažil zakončit z otočky, jenže rána mu vůbec nesedla.
     
    80
    Německý tlak v posledních minutách hodně sílí. Domácí reprezentace si chce závěr kvalifikace vychutnat plnými doušky a snaží se fanoušky odměnit gólovým přídělem.
     
    79
    Matthias Ginter vymyslel prudkou přihrávku na hranici pokutového území, kde byl Younes. Střídající fotbalista se nedokázal otočit kolem Mirzabekova.
     
    78
    Julian Brandt si na pravé straně zpracoval prudkou přihrávku. Německý záložník nakonec přenesl hru přes šíři hřiště, ale Němci získali jen vhazování.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 9. Goretzka, 55. Wagner (Brandt), 64. Rüdiger (Kimmich), 67. Goretzka (Sané), 82. Can (Ginter) – 34. Šejdajev

    Karty:   45+1. R. Almeida (AZE)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 9:2. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 4:4.
    Německo: Leno – Kimmich, Mustafi (37. Ginter), Süle (22. Rüdiger) – Brandt, Goretzka, Can, T. Müller (C) (70. Younes), Sané – Stindl, Wagner.
    Náhradníci: ter Stegen, Trapp – J. Boateng, Draxler, Ginter, Hummels, Plattenhardt, Rüdiger, Rudy, Younes.

    Ázerbájdžán: K. Agajev – Mirzabekov, B. Gusejnov, Abışov, Chalilzade – Ismajilov (77. Qurbanov), Amirgulijev (C), Garajev, R. Almeida, Dž. Gusejnov – Šejdajev (88. Alasgarov).
    Náhradníci: Balajev, Nazirov – Alasgarov, Pašajev, Re. Dadašov, Qurbanov, Abbasov, Gulijev, Madatov, Nazarov, R. Sadygov.

    Rozhodčí: Treimanis – Gudermanis, Spasjonnikovs (vš. LVA)
    thejrc.org