Česko – Kladno 3:7 (kon.)
konec
Česko
3:7 (1:4, 1:0, 1:3)
Rytíři Kladno
Pondělí 16.10.2017, 15:00 • Velké Popovice • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    Tečku za zápasem udělá obligátní focení hokejistů, premiérový zápas v národním dresu je přece jenom zážitkem na celý život, který bych každému přál.

    Zítra se další skupina hráčů představí v Prostějově proti starším dorostencům Olomouce. Já už se s vámi ze zimního stadionu ve Velkých Popovicích loučím, díky za pozornost a někdy příště u mládežnického hokeje na shledanou! (17:01:10)
     
    Sestava, kterou dnes testoval trenér nejmladší české reprezentace Karel Beran, v modelovém utkání proti starším dorostencům Kladna neuspěla. Vůbec se jí nepovedla první třetina, pak se přece jen zlepšila a dokonce stáhla ztrátu na 3:4.

    Jenže když už to vypadalo, že by narůstající tlak mohl vyvrcholit vyrovnáním, Rytíři zase převzali taktovku do svých rukou a suverénním finišem rozhodli o vítězství 7:3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tak pardon, to jsem netrefil. Bohužel, i tenhle gól si musí čeští hokejisté zařadit do kolonky laciných. Po útočném buly totiž propadli, nezvládli dobruslit protiútok soupeře a Ondřej Volráb libově nabídl puk MATYÁŠI FILIPOVI před prázdnou branku – 3:7. Asistence: Ondřej Volráb.
     
    59:42
    V tom samém místě kladenský gólman tentokrát přikryl kotouč a čeká nás možná poslední vhazování po jeho levé ruce.
     
    59:23
    Český forvard s vyhrnutým dresem to zkusil od pravého hrazení, Jirouška u bližší tyčky nepřekvapil.
     
    58:27
    Lukáš Stehlík chtěl dokázat, že Češi tenhle zápas ještě nezabalili. Vypíchl puk obránci a vydal se střemhlav do sóla. Ani střelu, ani dorážku mu ale Jiroušek mezi betony nepustil.
     
    57:35
    Rychlá kombinace skončila až u Jana Kvapila, který mohl zpřed brankoviště přidat sedmý gól. Cichoň se ale roztáhl po čáře a vysloužil si oslavné vyvolávání z hlediště.
     
    57:07
    Mezitím už zase sledujeme aktivitu hokejistů Kladna, Češi mají v rozehrávce značné potíže.
     
    56:25
    Jak si vysloužit závistivé pohledy od kamarádů, to teď na tribuně předvedl jeden z místních žáčků, jemuž maminka donesla párek v rohlíku. Obávám se, že se nepodělí.
     
    55:59
    Zato Češi spíše čekají na protiútoky. Jeden takový předvedl Marek Bláha, střílel z levé strany a Jiroušek zasáhl.
     
    55:36
    Matyáš Filip hledal z pravé strany spoluhráče před brankou, leč nenašel. Kladno je zase aktivní.
     
    54:40
    Národní tým neuspěl z velkého tlaku do brankoviště, na druhé straně zase Cichoň vyrazil střelu Šmatláka jen nad sebe. Kotouč ale přeletěl břevno a dopadl za českou svatyni.
     
    53:24
    Kladno právě vstřelilo branku!
    No, vypadá to, že Rytíři už si vítězství vzít nenechají. Dostali se do přečíslení, ve kterém se Šimon Jelínek pokoušel přihrát či zakončit hokejkou mezi bruslemi, což v dané situaci skončilo opravdu hodně nepovedeně. Mrzet ho to ale nemuselo, neboť hned za ním dojížděl MATĚJ ZÍKA, jenž neomylně skóroval – 3:6. Asistence: Šimon Jelínek, Petr Hašek.
     
    52:27
    Vojtěch Tržil obral váhavého beka o kotouč a připravil brankovou pozici pro Ondřeje Bláhu. Cichoň však tenhle souboj vyhrál, byť mu puk nakonec vypadl.
     
    51:54
    Zakázané uvolnění teď může kladenským hokejistům přidělat drobné vrásky na čele.
     
    51:36
    Vojtěch Jiruš povedeně tečoval nabídku Jana Cikharta, nicméně gólem to nesmrdělo a Jiroušek situaci kontroloval.
     
    51:27
    Teď už něco vymysleli, konkrétně to byla rána Jaroslava Kašpara z levého kruhu. Jiroušek puk chytl a nepustil.
     
    50:57
    Ofsajd českého týmu. Rytíři odehráli poslední chvíle skvěle, Češi nedostali v rozehrávce ani zlomek sekundy, aby mohli něco vymyslet.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 15. Matějka (Jiruš), 40. Zajíček (Kovář), 46. Jiruš (Koláček) – 2. Jelínek (Staněk), 10. Routa, 15. Kulma (Routa), 17. Bernát, 50. Šmatlák, 54. Zíka (Jelínek, Hašek), 60. Filip (Volráb)


    Česko: Němeček (21. Cichoň) – Hampl, M. Bláha, Starý, Matějka, Kremláček, Kovář, Funk, Háva – Cikhart, Urban, Adamec – Hollar, Malát, Simon – Koláček, Kašpar, Stehlík – Zajíček, Jiruš, Kopic. Trenér: Karel Beran.
    Rytíři Kladno: Novotný (31. Jiroušek) – Zich, Staněk, Kvapil, Šmatlák, Flachs, Zíka – Tržil, Filip, O. Bláha, Hašek, Jelínek, Bernát, Kulma, Čermák, Routa, Volráb, Frimel, Neiss. Trenér: David Čermák.
    ocianews.com