Košice – Zvolen 3:4 (1:2 po s.n.) | Banská Bystrica – Poprad 4:5 (kon.) | Nitra – Nové Zámky 4:0 (kon.)
Trenčín – Detva 2:1 (kon.) | Žilina – Lipt. Mikuláš 3:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC Košice
3:4 (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)
HKM Zvolen
sk Pátek 03.11.2017, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 18. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri ďalšom pokračovaní Tipsport ligy, najvyššej hokejovej súťaže Slovenska. Tentokrát si v metropole východu zmerajú sily domáci HC Košice a HKM Zvolen.

    HC Košice vstúpi do zápasu z tretej priečky tabuľky, na ktorú padol po minulom kole. Košičania v ňom prekvapivo nestačili na Nové Zámky a zaradili sa tak za Banskú Bystricu, ktorej patrí druhé miesto. Na svojom konte majú domáci celkovo 37 bodov so skóre 59:44, ktoré značí druhú najlepšiu defenzívu v lige.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HC Nové Zámky – HC Košice 5:3
    HK Orange 20 – HC Košice 1:7
    HK NItra – HC Košice 4:2

    HKM Zvolen okupuje v tabuľke priebežné štvrté miesto, a teda je o pozíciu nižšie, ako domáce Košice. Zvolenčania sa budú môcť na svojho súpera dotiahnuť bodovo, v prípade jeho víťazstva za tri body by totiž celok zo stredného Slovenska strácal na Košice už len jeden bod. Tých má Zvolen momentálne 33, a to so skóre 57:49.

    Posledné tri zápasy Zvolena:
    HKM Zvolen – HC 05 Banská Bystrica 3:2
    MsHK Žilina – HKM Zvolen 4:1
    HKM Zvolen – Dukla Trenčín 6:3
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Lundström) – Kessel, Pulli, Čížek, Bača, Dudáš, Šedivý, Matejka, Michalčin – Hričina, Boltun, Nagy (C) – Kafka, Hovorka (A), Koyš – Klíma, Pacan, Šoltés – Vrábeľ, Suja (A), Petráš

    HKM Zvolen: Šimko (Nieminen) – Ross, Drgoň (A), Wharton, Hraško (A), Ťavoda, Kováčik, Andersons, Bokroš – Obdržálek, Steen, Coffman – Kelemen, Kytnár (C), Šišovský – Dubeň, Cútt, Ďaloga – Trnka, Fekiač, Ondris

    Rozhodca: Lokšík, Müllner – Smrek, Šefčík.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Úvodné buly bolo vhodené. K puku sa dostali domáce Košice, ktoré sa tak pokúsia hru čo najrýchlejšie preniesť pred bránku svojho dnešného súpera.
     
    00:41
    Hričina unikol po ľadom krídle a založil košickú útočnú akciu. Napokon z nej mohol ťažiť práve Hričina, ktorý zachytil medzi kruhmi Nagyovu prihrávku, avšak nedôrazné zakončenie skončilo len na zadnom mantineli.
     
    01:51
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Kyle Wharton – 2 min., hákovanie).
     
    02:43
    Prvá košická formácia sa rozostavila v útočnom pásme, prihrávka Ladislava Nagya ale skončila len na jednom z vysunutých koručuliarov Zvolena. Ten sa napokon oslobodil.
     
    03:02
    Opäť boli Košice v pásme, opäť to bolo bez lepšieho zakončenia. Táto presilovka zatiaľ domácim príliš nevychádza.
     
    03:30
    Domáci boli zatlačení do obranného pásma, čo sa rozhodli zmeniť krížnou prihrávkou cez stred poľa. Tento krok sa napokon ukázal ako nesprávny, domáci totiž mali hráčov v pásme a pískať sa tak muselo postavenie mimo hru.
     
    03:51
    Zvolen hrá medzičasom s piatimi korčuliarmi. Košice svoju prvú presilovú hru v zápase nevyužili.
     
    04:40
    Wharton posúval puk po mantineli do stredného pásma, Zvolen sa ale dostal ešte o poznanie ďalej. Lepšie zakončenie sme síce nevideli, ale hostia si poľahky vybojovali vhadzovanie pred Habalom.
     
    05:14
    Koyš vybojoval za bránkou puk pre Kafku, ten chcel prihrávku svojmu spoluhráčovi vrátiť. Nevšimol si ale brániaceho hráča hostí, ktorý hru upokojí v strednom pásme.
     
    06:26
    Hraško predviedol svoje korčuliarske kvality a stredom ľadovej plochy sa predral až pred košickú svätyňu, kde o puk prišiel. Zvolen využije tento fakt aspoň na prestriedanie svojich hokejistov.
     
    06:56
    Zakončenie Hričinu prišlo z veľkého uhla, Šimko teraz nemal problém zakročiť. Aj keď poslal zvolenský gólman puk späť do hry, situáciu zvládol.
     
    07:36
    Košice mali niekoľko veľmi dobrých príležitostí na gól! Petráš najskôr netrafil odkrytú bránku, Marek Šimko následne na ľade predviedol azda tri čarovné zákroky! Bude sa ale vylučovať.
     
    07:36
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Ján Ťavoda – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    07:46
    Za posledných 10 sekúnd sme sledovali tri prerušenia hry, po tom poslednom sa bude vhadzovať v pásme Zvolena.
     
    08:17
    Koyš sa už pripravoval na strelu z príklepom, prihrávka od modrej bola ale príliš silná a mladému útočníkovi v službách Košíc prepadla cez čepeľ.
     
    08:54
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Tomáš Bokroš – 2 min., držanie).
     
    09:45
    Košičania vyslali od modrej tri bomby, jedna skončila na Šimkovi, zvyšné dve na obetavej defenzíve Zvolena. Pekné športové momenty, hostia hrajú medzičasom už so štyrmi hokejistami.
     
    10:17
    Pacan odvádzal pred zvolenskou bránkou špinavú prácu a tečoval zakončenie od modrej čiary, nechýbalo veľa a ten puk by skončil v sieti.
     
    11:06
    Hovorka mal toho na prvý pohľad dosť, a tak sa vyhodený puk ani nesnažil zachytiť. Košice budú napriek tomu kombinovať, aj keď len vo vlastnom pásme. Zvolen hrá už s piatimi korčuliarmi, aj táto presilovka ostala nevyužitá.
     
    11:35
    Ďalšie zakončenie bolo zrazené, tentokrát vyletel puk až na ochrannú sieť. Buly po pravici Mareka Šimka, zvolenský gólman sa bude musieť mať na pozore.
     
    11:55
    Zvolen dal gól!
    Pomerne dlho sa teraz hralo vo zvolenskom pásme, avšak hostia uštedrili Košičanom lekciu z efektivity a dostali sa do vedenia. Postaral sa o to MILAN KYTNÁR. Asistencie: Peter Hraško, Peter Šišovský.
     
    12:10
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Marek Hovorka – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    12:28
    Košice sa pomerne rýchlo oslobodili a získali tak cenné sekundy v úvode svojho oslabenia.
     
    12:42
    Od modrej teraz letel zaujímavý pokus, ktorý mal ešte hľadať teč jedného z hostí, avšak neúspešne. Ak by sa tento signál Zvolenu podaril, pokojne mohlo byť už 0:2.
     
    13:18
    Puk bol v strednom pásme, Zvolenčania ale nie. Pískalo sa tak postavenie mimo hry, vhadzovať sa bude pred košickou modrou čiarou.
     
    13:54
    Ondris si pýtal puk pohybom na pravom krídle, napokon ho ale nedostal. Zvolen stratil zbytnčé sekundy v strednom pásme, kde pôsobili jeho hráči až príliš staticky.
     
    14:19
    Medzičasom pokračujeme už v hre piatich proti piatim. Zápas nám na malý moment preruší komerčná prestávka.
     
    15:28
    Košičania potrebovali po sérii niekoľkých osobných súbojov pri mantineli striedať, preto puk len vyhodili do pásma súpera. Striedať sa ale rozhodol aj hosťujúci Zvolen.
     
    16:15
    Pomerne často dnes hrá Marek Šimko so svojou hokejkou za bránkou, pričom sa tak udialo aj v tejto chvíli, keď našiel len košického útočníka. Ten už presnejšie nerozohral.
     
    16:25
    Košičania sa museli oslobodiť aj za cenu zakázaného uvoľnenia. Unavení korčuliari sa teraz budú musieť sústrediť na vhadzovanie po ľavici Vladislava Habala.
     
    16:37
    Celá situácia sa zopakuje ešte raz. Košice teraz reagujú zbytočne urýchlene, čo ich stojí cenné sily.
     
    17:02
    Nagy si po pravom krídle potiahol puk pred Šimka a dvakrát zakončil. Prvú strelu vykopol gólman späť do hry, tú druhú dokorčuľoval košický kapitán pri zadnom mantineli. V pásme však nemal s kým kombinovať.
     
    17:40
    Koyš bol teraz až príliš odvážny a naviazal na seba troch hokejistov Zvolena, pričom sa ich snažil zaujímavou žabkou obhodiť. Toto sa ale úspešne skončiť nemohlo.
     
    18:28
    Prebiehajú posledné dve minúty prvej tretiny.
     
    18:35
    Pomerne častý obraz z posledných minút píše svoje pokračovanie. Pískalo sa košické zakázané uvoľnenie, buly tentokrát po pravici Vladislava Habala.
     
    19:06
    Nepresná delovka od modrej čiary, Šimko teraz zasahovať nemusel. Sledovať budeme možno poslednú útočnú akciu tejto tretiny v podaní hosťujúceho Zvolena.
     
    19:30
    Napokon je z toho ešte buly pre Košice, ktoré si vypracovali útočné pásmo.
     
    19:56
    Už sa ale nič podstatné neudeje, Zvolen pôjde po prvej tretine do šatne s psychickou výhodou a jednogólovým vedením.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel aréne nám ohlásila koniec prvej tretiny, úvodné dejstvo je na konci. Po 20 minútach hry sa do šatní pôjde za stavu 0:1 .

    Pomer striel po 1. tretine: 12:10

    Druhá tretina sa začne približne o 18:25.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:17
    Hlavný arbiter sa postaral o úvodné vhadzovanie v prostrednej časti riadnej hracej doby, druhá tretina sa začala. Puk je v pásme Košíc, uvidíme, ktorý z tímov zaútoči ako prvý.
     
    20:19
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Blake Kessel – 2 min., zovretie puku).
     
    20:48
    Zvolen dal gól!
    Tak Zvolen je dnes čo sa týka efektivity azda o tri úrovne vyššie, ako domáce Košice. Hostia to potvrdili aj využitou presilovkou, do listiny strelcov sa zapísal ADAM DRGOŇ. Asistencie: Nicholas Ross, Oscar Steén.
     
    22:40
    Košice sú pri puku, avšak len v strednom pásme. Odtiaľ sa strieľajú góly skutočne len veľmi ťažko.
     
    22:58
    Košice dali gól!
    Až teraz sa domáci prepracovali k šanci a je z toho kontaktný presný zásah. Prvé zakončenie ešte Śimko vyrazil späť do hry, na druhé bol ale prikrátky. V neprehľadnej situácii sa presadil BLAKE KESSEL. Asistencie: Ladislav Nagy, Jere Pulli.
     
    23:44
    V úvode druhej tretiny dostal zápas nový náboj a nám ostáva len veriť, že si hokejisti nechali nejaký pušný prach aj do ďalšieho priebehu stretnutia.
     
    24:30
    Obrovská šanca na vyrovnanie, videli sme kolmicu na pravú stranu, odkiaľ malo prísť zakončenie do prázdnej bránky. Puk bol ale príliš prudký a zakončujúcemu hokejistovi prepadol cez čepeľ.
     
    25:18
    Pri mantineli sme videli nekompromisný osobný súboj, po ktorom opustil puk hraciu plochu a skončil v hľadisku. Jeden z divákov si domov odnesie peknú spomienku na dnešný zápas.
     
    25:30
    Košice dali gól!
    Podstatnejšie je však dianie na ľadovej ploche, kde sa domáci hokejisti dočkali vyrovnania. Zvolen zaváhal v defenzíve a nechal súpera kombinovať v pásme, čo napokon využil ďalší košický obranca JERE PULLI. Asistencia: Peter Boltun.
     
    26:28
    Začíname tak od nuly, oba celky majú k víťazstvu i k prehre rovnako ďaleko. Zdá sa, že pred sebou máme ešte poriadne zaujímavý priebeh dnešného zápasu.
     
    26:29
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    27:17
    Šedivý naštartoval peknou kolmicou košické útočné motory, ofenzíva domáceho celku si ale puk nespracovala ideálne a k zakončeniu sa napokon nedostala. Kombinovať tak bude Zvolen.
     
    27:57
    Ani hostia sa ale lepšou hrou neprezentovali. Vladislav Habal tak mohol pri ich striedaní pristaviť puk spoluhráčom za vlastnou bránkou.
     
    28:30
    Matejkov puk síce presný nebol, Košice ale využili hybridné zakázané uvoľnenie vo svoj prospech, prihrávku na zadnom mantineli dokorčuľovali a vyhli sa tak vhadzovaniu vo vlastnom obrannom pásme.
     
    29:20
    Tim Coffman sa už v dobrej pozícii pripravoval na strelu, nanešťastie pre Zvolen ale hosťujúcemu útočníkovi puk prepadol cez čepeľ. Habal bol pri opačnej žrdi, toto sa mohlo pokojne skončiť gólom.
     
    29:31
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Peter Hraško – 2 min., sekanie).
     
    29:50
    Zvolen sa rýchlo oslobodil a získal cenné sekundy v útočnom pásme, kam Košice výborne vytlačil.
     
    30:28
    Obrovská šanca Zvolena! Habalovi vypadol puk, ku ktorému sa dostal Ďaloga. Ten bezhlavo nestrieľal a potiahol si ho do strany, pričom to následne skúsil azda tromi technickými pokusmi. Všetky skončili na Habalovi, respektíve košickej defenzíve.
     
    31:40
    Paradoxne, košická presilovka patrila Zvolenu, ktorý sa mohol pokojne dostať opäť do vedenia.
     
    32:28
    Čížek zahral v defenzíve síce razantne, ale čisto. Získal tak puk pre Matejku, ktorý mohol založiť ďalšiu košickú útočnú akciu. Tá sa skončila až príliš skoro, a to postavením mimo hry.
     
    32:49
    Obrovská šanca Adama Drgoňa! Ten si nepozorovane nakorčuľoval na pozíciu pravého krídla a počkal, ako bude na situáciu reagovať Habal. Napokon zvolil strelou zápästím, ktorú košický gólman pokryl. Zvolenský obranca prvej formácie sa na seba teraz poriadne hnevá.
     
    32:49
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    33:48
    Košičania čakali so zakončením tak dlho, až napokon prišli o výhodu hrať v útočnom pásme. Na ich šťastie bude Zvolen len striedať, a tak vážnejšiu útočnú akciu neuvidíme.
     
    34:30
    Striedajú aj domáce Košice. Zápas v ostatných sekundách mierne stratil na svojom tempe, my preto veríme, že to nebude dlhodobejší efekt.
     
    34:47
    Hra je vykázaná do obranného pásma Zvolena, vhadzovať sa bude po pravici Šimka. Ten nemal v posledných minútach veľa práce, a tak sa bude musieť mať na pozore.
     
    35:40
    Dudáš chcel na modrej súperovi nasadiť strom, netrafil ho ale. Zvolen sa tak vydal na útočný výpad, ktorý musel zakončiť až Šedivý, ktorý sa dobre hodil do prihrávky pred bránku. Pekný hokejový moment.
     
    36:20
    Po dlhšom čase musíme pochváliť aj Mareka Šimka, ktorý zlikvidoval strelecký pokus z pravej strany. Nebolo to síce nič vážne, vzhľadom na fakt, že smerovalo na Mareka Šimka v druhej tretine len deväť pukov, išlo ale o mimoriadne dôležitý zákrok.
     
    36:37
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Kyle Wharton – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    36:57
    Zvolen sa rýchlo oslobodil a znepríjemňuje tak život košickým hokejistom.
     
    37:19
    Ďalšie vyhodenie puku. Presilové hry dnes príliš nevydhádzajú ani jednému z aktérov stretnutia.
     
    37:41
    Puk vyváža spoza Habala Boltun, zo strany elitnej košickej formácie by to chcelo lepšie strelecké zakončenie.
     
    38:25
    Stále sa však hrá len v strednom pásme, pričom tento fakt vyhovuje neporovnateľne viac zvolenským hokejistom. Tí ohrozili Habala medzi tromi žrďami, košický gólman si ale pripísal úspešný zákrok.
     
    39:01
    Do konca druhej tretiny ostáva jedna minúta. Wharton sa medzičasom vrátil na ľadovú plochu, a tak pokračujú oba celky s piatimi korčuliarmi. Uvidíme, či sa ešte pred prestávkou udeje niečo zaujímavé.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Za sebou máme už rovných 40 minút zo zápasu, čo sa rovná dvom tretinám. Pred poslednou časťou riadnej hracej doby platí priebežný stav 2:2.

    Pomer striel po 2. tretine: 23:23

    Tretia tretina sa začne približne o 19:16.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:17
    Úvodné buly tretej tretiny bolo vhodené, záverečná časť riadnej hracej doby sa začala. Budeme zvedaví na to, či sa ešte bude skóre výraznejšie meniť, alebo sa dnes dočkáme aj predĺženia, prípadne samostatných nájazdov.
     
    40:30
    Nagy vykreslil na ľade pekný oblúk, po ktorom si chcel naraziť s Boltunom, spätnú prihrávku už ale pre dobrý obranný zákrok zvolenského hráča nedostal. Ďalší puk opúšťa hraciu plochu.
     
    41:16
    Wharton kontroloval útočnú akciu Košíc, napokon to ale nebolo potrebné, keďže domácich hokejistov zastavila len nepresná kombinácia. Na opačnej strane klziska musel zakročiť Habal.
     
    42:01
    Kováčik čakal na puk za bránkou Mareka Šimka, napokon to ale jeho spoluhráči zahrali inak, a tak mohol odísť obranca tretej zvolenskej formácie na striedačku.
     
    43:27
    Coffman potreboval po košickej akcii hru upokojiť, preto puk o mantinel poslal spoluhráčom. Tí sa následne ďaleko nedostali, košická defenzíva ich zastavila už pri útočnej modrej čiare.
     
    43:58
    Tretia tretina je pomerne svižná, v tomto ohľade zrejme najviac spomedzi všetkých troch. Chýba tomu ale väčší pokoj, oba celky totiž pôsobia pomerne nervózne, výsledkom čoho sú nepresné prihrávky.
     
    44:23
    Dokonalý príklad, Košice chceli rýchlo preniesť hru na opačnú stranu ľadovej plochy, avšak nepodarilo sa im to. Práve naopak, dopustili sa zbytočného zakázaného uvoľnenia.
     
    45:20
    V rohu sme videli aktivitu Šoltésa, ktorý sa aj na ľade pokúšal vybojovať puk pre Košice. Bol však v nevýhode, a tak napokon dostal možnosť kombinovať vo vlastnom pásme hosťujúci Zvolen.
     
    45:46
    Vrábeľ sa za bránkou dostal k pukom, naznačil pohyb do strany a prihral Sujovi. Ten to skúsil okamžitou strelou z uhla, ktorú vykopol Šimko späť do hry.
     
    46:06
    Zvolen dal gól!
    Na druhej strane už ale gól padol, Zvolen sa tak opätovne dostáva do vedenia. Hosťujúci hráči si vypracovali nenápadnú útočnú akciu, na konci ktorej stál úspešný strelec gólu JANIS ANDERSONS. Asistencie: Jozef Kováčik, Radovan Cútt.
     
    47:48
    Košičania v snahe o rýchlu odpoveď, v útočných radoch im ale chýbala podpora, a tak z toho bol len nahodený puk, ktorý nemohol Mareka Šimka vážnejšie prekvapiť.
     
    48:49
    Sledovali sme viacero osobných súbojov pri mantineloch, pričom tieto výrazne ukrajujú zo zvyšného času tretej tretiny. Tento fakt bude hosťom len vyhovovať.
     
    49:05
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    50:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva posledných 10 minút. Košice stále prehrávajú o jeden gól, stav je 2:3. Do takejto situácie sa domáci dostať rozhodne nechceli.
     
    50:28
    Dudáš nezachytil puk na modrej čiare, keď sa posunul od mantinelu k stredu ľadovej plochy. Vyhodenie tak prepadlo až do tretiny domáceho celku, Zvolen bude môcť striedať.
     
    50:51
    Košice skórovali, hosťujúci tréner si ale ešte vyžiadal preverenie celej situácie videoarbitrom. Zrejme tam hostia videli prikopnutie puku do bránky nohou.
     
    50:51
    Tento krok sa napokon hosťom oplatil, gól bol dosiahnutý nohou a neplatí!
     
    50:51
    Dlhá diskusia rozhodcov s oboma kapitánmi, predovšetkým Ladislav Nagy je teraz, podobne ako zvyšok košického tímu, poriadne rozhorčený. O všetkom je ale už dávno rozhodnuté, gól platiť nebude.
     
    51:01
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Marek Šimko – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    51:30
    Zvolen puk okamžite vyhodil, Košice prichádzajú o cenné sekundy vo vlastnom obrannom pásme.
     
    51:40
    Už sú domáci pred Marekom Šimkom, nepresnú ranu od modrej ale vystriedala len zrazená strela z uhla.
     
    52:40
    Veľký košický tlak, Zvolen ale odolal a puk opätovne smeruje k Vladislavovi Habalovi. Obe striedačky sú na nohách, zápas dostal až v tejto chvíli ten správny náboj.
     
    52:58
    Pred košickou bránkou si ešte hokejisti potrebovali niečo vysvetliť, rozhodcovia nechcú do priebehu zasahovať zbytočnými vylúčeniami, a tak sa to zaobíde s napomínaním.
     
    53:10
    Zvolen hrá medzičasom už s piatimi korčuliarmi.
     
    54:05
    Cútt sa dobre vyhol dvojici napádajúcich Košičanov a puk posunul popri mantineli až do pásma domáceho celku. Zvolen tak mohol počas nasledujúcich sekúnd pohodlne striedať.
     
    55:11
    Hričinovi chýbali po dlhom osobnom súboji sily, presnejšie preto rozohrať nedokázal. Košice vytlačené do stredného pásma, kde budú chcieť znovu kombinovať.
     
    55:33
    Zbytočné zakázané uvoľnenie v podaní Zvolena. Hostia chceli striedať, vzhľadom na množstvo priestoru pri mantineli sa to ale dalo vymyslieť aj lepšie.
     
    56:26
    Košice dali gól!
    Tak napopokon je tu predsa len vyrovnávajúci gól. Zvolen sa dopustil zbytočného zakázaného uvoľnenia, za ktoré poriadne pykal. Okamžite po buly totiž prišla delovka od modrej a JERE PULLI rozvlnil sieť. Asistencia: Peter Boltun.
     
    56:57
    Košice sú pri chuti a vedenie chcú strhnúť na svoju stranu, ich útočnú aktivitu ale prerušil Marek Šimko, ktorý puk dobre prisadol.
     
    58:06
    Wharton sa snažil prihrávať smerom dopredu, puk mu ale nesadol na čepeľ úplne ideálne, a tak z toho bola len nepresná zvolenská kombinácia.
     
    58:30
    Nagyovi teraz ušla korčuľa, domáci kapitán už nedokázal pádu zabrániť. Už-už sa zdalo, že si Košice vypracujú ďalšiu zaujímavú šancu na gól.
     
    58:58
    Proti dvojici domácich hokejistov teraz vyštartovali traja hostia, všetko museli upokojiť až postranní arbitri. Opäť sa to zaobišlo bez vylúčení.
     
    59:40
    Prebieha posledná minúta prvej treiny, už sa zrejme nič podstatné neudeje.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    O víťazovi dnes rozhodne až predĺženie, respektíve samostatné nájazdy. Budeme zvedaví, ktorý z celkov napokon strhne výhru na svoju stranu.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:17
    Predĺženie sa začalo. Hrá sa vo formáte troch proti trom, čo by mohlo na veľkom košickom klzisku vyhovovať predovšetkým rýchlym a technicky zdatným hokejistom.
     
    61:10
    Zatiaľ boli smerom dopredu aktívnejšie Košice, tie sa ale k zakončeniu do tejto chvíle nedostali. Sledovať tak budeme ďalší priebeh predĺženia.
     
    61:22
    Košický samostatný únik sa gólom nekončí, zápas stále pokračuje!
     
    61:47
    Domáci Šoltés ostal po strete s Kováčikom nepríjemne ležať na ľadovej ploche otočený tvárou k zemi, už k nemu šprintuje domáci lekársky tím. Veríme, že to nebude nič vážne.
     
    61:47
    Šoltés už za pomoci spoluhráčov schádza z ľadovej plochy, pravdepodobne sa to zaobišlo bez nejakej krvavej stopy.
     
    62:38
    Klíma si našliapol na pravom krídle, jeho ranu švihom zrazil Šimko betónmi výborne do rohu klziska.
     
    62:52
    Pískala sa prihrávka rukou, hra je vykázaná do stredného pásma. Zápas sa teraz pomerne často prerušuje.
     
    63:20
    Prebiehajú posledné dve minúty predĺženia.
     
    64:20
    Kafka prebral iniciatívu, prešiel s pukom cez celé klzisko a zakončil švihom, ani táto strela sa v sieti nekončí.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Víťaza dnešného stretnutia sme nespoznali ani v predĺžení, o všetkom tak rozhodnú až samostatné nájazdy. Tie prídu na ľad po krátkej úprave ľadovej plochy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:1
    Cútt premieňa. Pekná strela zapadla priamo pod hornú žrď.
     
    1. série
    1:1
    Pacan takisto premieňa, uspel strelou švihom.
     
    2. série
    1:1
    Šišovský chcel oklamať Habala – neúspešne. Košický gólman mu puk vypichol hokejkou.
     
    2. série
    1:1
    Košický kapitán rovnako neúspešný, pokračujeme za stavu 1:1.
     
    3. série
    1:2
    Kytnár prestrelil Habala pomedzi betóny, Zvolen je na koni!
     
    3. série
    1:2
    Kafka netrafil bránku, zápas je na konci.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HKM Zvolen.
    O všetkom rozhodol MILAN KYTNÁR.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi celkami HC Košice a HKM Zvolen, po výsledku 3:4 pp a sn sa z výhry a dvoch bodov do tabuľky tešia hosťujúci hokejisti.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 32:30

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (20:14:16)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 23. Kessel (Nagy, Pulli), 26. Pulli (Boltun), 57. Pulli (Boltun) – 12. Kytnár (Hraško, Šišovský), 21. Drgoň (Ross, Steén), 47. Andersons (Kováčik, Cútt), rozh. náj. Kytnár

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Cútt (ZVO)
    1:1   Pacan (KOS)
    2. série:
    1:1   Šišovský (ZVO)
    1:1   Nagy (KOS)
    3. série:
    1:2   Kytnár (ZVO)
    1:2   Kafka (KOS)


    HC Košice: Habal (Lundström) – Kessel, Pulli, Čížek, Bača, Dudáš, Šedivý, Matejka, Michalčin – Hričina, Boltun, Nagy (C) – Kafka, Hovorka (A), Koyš – Klíma, Pacan, Šoltés – Vrábeľ, Suja (A), Petráš
    HKM Zvolen: Šimko (Nieminen) – Ross, Drgoň (A), Wharton, Hraško (A), Ťavoda, Kováčik, Andersons, Bokroš – Obdržálek, Steen, Coffman – Kelemen, Kytnár (C), Šišovský – Dubeň, Cútt, Ďaloga – Trnka, Fekiač, Ondris

    Rozhodčí: Lokšík, Müllner – Smrek, Šefčík
    bahis siteleri