Jekatěrinburg – Spartak Moskva 4:2 (kon.) | Magnitogorsk – Čerepovec 2:3 (po pr.) | Čeljabinsk – Riga 2:1 (2:0 po s.n.)
Toljatti – N.Novgorod 0:2 (kon.) | Minsk – Chanty-Mansijsk 2:1 (kon.) | Jokerit – Novosibirsk 2:1 (kon.)
HC Slovan – Vladivostok 1:0 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
4:2 (0:0, 1:2, 3:0)
Spartak Moskva
Úterý 28.11.2017, 15:00 • Uralec Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:32:51)
     
    První dvě třetiny tohoto střetnutí byly hodně vyrovnané, tu třetí ovšem bezpodmínečně ovládli domácí a radovali se asi se zasloužených třech bodů. Výraznou měrou se na tom podílel především Anatolij Golyšev, který zaznamenal hattrick a ještě si navíc připsal na své konto vítěznou branku. V dresu domácích se objevil český brankář Jakub Kovář, jenž slušným výkonem dopomohl Avtomobilistu k vítězství, za hosty nastoupil dnes bezbodový Lukáš Radil, který byl o poznání smutnější než jeho český krajan.
     
    Konec zápasu.
    59:41 Michal ČAJKOVSKÝ - 4:2
     
    59:41
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    A o vítězi tohoto střetnutí je nakonec definitivně rozhodnuto. Na střelecké listině vystřídal neúprosného Golyševa tentokráte MICHAL ČAJKOVSKÝ poté, co přebral přihrávku Alexandra Torčeňuka a zamířil snadno do prázdné brány. Asistence: Alexandr Torčeňuk.
     
    59:04
    Ani ne minuta zbývá do konce tohoto střetnutí. Vhazovat se nyní bude před Kovářem. Budou to ještě krušné chvíle pro domácí celek.
     
    58:44
    Dmitrij Kalinin vypálil z dálky, ale Kovář si poradil. Spartak je znovu bez Bespalova. Uvidíme, jestli se mu početní výhodu podaří zužitkovat.
     
    58:23
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:16
    Spartak hraje power-play, Bespalov už je na své střídačce!
     
    58:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty utkání.
     
    57:35
    Je sice hezké, že Lukáš Radil a Dmitrij Kalinin dokážou kombinovat slušně v útočném pásmu, ale ani jeden z nich nakonec nevystřelil. Domácí obrana působila jistě a hlavně účelně.
     
    56:50
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Michal Čajkovský – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Jevgenij Kulik – 2 min., hrubost).
     
    56:48
    Jevgenij Kulik vypálil a Kovář zasáhl. Poté se strhla menší potyčka. Sudí musejí mezi val hráčů a výstroje, aby situaci uklidnili. Samozřejmě že situace je vyhrocená. Domácí totiž vedou jen o gól.
     
    56:00
    Jegor Milovzorov udělal vepředu to, co potřeboval, tedy udržel puk v útočném pásmu co nejdéle. A ušetřil cenné vteřinky. I nadále je Avtomobilist lepším týmem, nebo aspoň předvádí o dost komplexnější výkon.
     
    54:55
    Zase musel zasahovat Bespalov, který pro jistotu schoval touš pod svou lapačku. Hosté pořád nejsou schopni vytvořit si nějakou závažnější příležitost.
     
    54:30
    Čas se moskevskému klubu neúprosně krátí. A zatím nebyl nijak blízko alespoň kýženému vyrovnání. Zbývá něco málo přes pět minut.
     
    53:40
    Tahle situace nevypadala nijak hrozivě na první pohled, z dálky napřáhl Stěpan Chripunov, vlastně až z vlastního pásma, a namířil puk na Bespalova. Ten zase neudržel touš ve výstroji a potuloval se mu pod betony. Nakonec ho se štěstím přece schoval.
     
    52:48
    Spartaku se čas krátí. Je to on, kdo by potřeboval hrát směrem dopředu. A ne aby ještě musel zasahovat Bespalov proti pokusu Nikity Trjamkina z pravého kruhu. Avtomobilist nyní zůstane v útočném pásmu.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 31. Golyšev (Kučerjavenko, Milovzorov), 44. Golyšev, 49. Golyšev (Parenteau, Kučerjavenko), 60. Čajkovský (Torčeňuk) – 28. V. Komarov (Leščenko), 31. Chochlačov (Podšendjalov)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Sochatskij) – Trjamkin, Alexej Vasilevskij, Čajkovský, Ljamin, Kuljaš, Timašov, Ščemerov, Mišarin – Milovzorov, Kučerjavenko, Golyšev – Michnov, Torčeňuk, A. Garejev – Parenteau, Pestunov, King – Rasseikin, Chripunov, Česalin.
    Spartak Moskva: Bespalov (Svensson) – Provolněv, V. Lajunen, Kulik, Kalinin, Pepeljajev, A. Osipov, Bondarev – Chochlačov, Děrgačov, Podšendjalov – Radil, V. Komarov, Leščenko – Truňov, A. Voronin, Nikoncev – Bobrov, Černych, Tatalujev – N. Li.

    Rozhodčí: Jeřábek, Sidorenko – Viljugin, Sysujev
    thejrc.org