Ottawa – NY Rangers 3:2 (kon.) | NY Islanders – Dallas 2:5 (kon.) | Detroit – Boston 2:3 (po pr.)
Vancouver – Nashville 1:7 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
1:7 (0:2, 1:2, 0:3)
Nashville Predators
Čtvrtek 14.12.2017, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    NASHVILLE PREDATORS

    Hokejisté z města country muziky se nachází v pohodové formě. Během prosince prohráli v základní hrací době jedno utkání (3:5, a to právě proti Vancouver Canucks), jednou nezvládali mač v samostatných nájezdech. A to když doma přivítali Vegas Golden Knights (3:4 po nájezdech). Což je také zatím poslední odehraný duel Predators, před dnešním kláním měli hokejisté ve žlutých dresech k dispozici na NHL luxusní čtyři dny volna. Ještě před zápasem se Zlatými rytíři předčili Dallas Stars (5:2), Boston Bruins (5:3) a Anaheim Ducks (3:2 po nájezdech). Velkou zásluhu na dobrých výsledcích má v listopadu z Ottawy příchozí Kyle Turris, jenž ve 14 zápasech za Nashville zaznamenal 13 kanadských bodů. Což je skvělá bilance. I proto se Predátoři drží na předních místech Pacifické divize, aktuálně jim náleží třetí příčka, za sebou mají nebezpečný Dallas. Přidají dnes Predators další body do tabulky a udrží odstup?

    Kanadské bodování Nashvillu vede forvard Filip Forsberg (14 + 15), který je také nejlepším střelcem týmu. Následují ho Viktor Arvidsson (10 + 11), Roman Josi (6 + 13) a Kevin Fiala (5 + 14)
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Tomu se říká opravdová smůla. Canucks rozjeli nový hokejový ročník nad očekávání dobře, kdo je tipoval na poslední příčky Západní konference, mýlil se. Vancouver se držel na pozicích pro play-off a vše vypadalo nadějně. Jenže pak přišla výrazná komplikace. Kanadské organizaci se zranil elitní centr Bo Horvat, hlavní sběratel kanadských bodů. Už bez něj Kosatky nezvládly mač proti Philadelphii (1:4), a Calgary Flames (2:4). Aby nebylo problémů málo, zranění utrpělo i další tahoun, a to Sven Bärtschi. Podobně jako Horvat, i on by měl chybět až šest týdnů, z marodky by se aspoň měl brzy vrátit Brandon Sutter. Není tak divu, že jsou Canucks výsledkově pod dekou, za poslední tři duely nasázeli jen čtyři góly. Minule padli před diváky Winnipeg Jets 1:5 a zatím se nezdá, že by mělo dojít ke zlepšení. Canucks teď nicméně čeká čtveřice domácích duelů. Pomohou jim?

    Statistikám Vancouver Canucks vévodí mladíček a pozitivní překvapení podzimu Brock Boeser (16 + 12), kterého doplňují zmíněný Bo Horvat (10 + 10), Sven Bärtschi (8 + 10) nebo Thomas Vanek (7 + 11).
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Celky se spolu utkaly poměrně nedávno. Na začátku prosince Vancouver Canucks zajížděli na led Nashville Predators a zvítězili tam 5:3.
     
    Československá stopa v utkání

    Ani v jednom týmu nenastupuje žádný český nebo slovenský hokejista.
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel dvou týmů, které na sebe tento měsíc narazí už podruhé. Vancouver Canucks doma vyzvou Nashville Predators.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: A. Nilsson (Markström) – Edler, Ch. Tanev, Del Zotto, D. Pouliot, B. Hutton, Stecher – D. Sedin, H. Sedin, Boeser – Goldobin, M. Granlund, Eriksson – Gagner, Burmistrov, Vanek – B. Gaunce, Chaput, Virtanen.

    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ekholm, Jemelin, P. K. Subban, Bitetto, Y. Weber – Fiala, Turris, C. Smith – F. Forsberg, Järnkrok, Åberg – Bonino, Johansen, Arvidsson – Hartnell, Sissons, Watson.

    Rozhodčí: Lee, L'Ecuyer – Knorr, Gibbons.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Už si jen poslechneme hymny a vše bude připraveno k úvodnímu vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Jako první se kotouče na vhazování zmocnili hokejisté Nashvillu, ale Ryan Johansen nedosáhl na nahozený kotouč do útočného pásma.
     
    00:28
    Ekholm nahazoval kotouč zpátky za branku Anderse Nilssona, tam ale nečekal nikdo v bílém dresu. Predators očividně nebudou chtít na nic čekat a hned útočí.
     
    00:58
    Teď už hosté rozehrávají za svou klecí, konkrétně P. K. Subban. Ale na druhé straně hrací plochy brankář Canucks vzápětí přerušuje hru.
     
    01:07
    Vhazovat se bude před zraky Anderse Nilssona.
     
    01:24
    Vancouver se ještě prakticky vůbec nedostal na puk. A když ano, tak ho pouze vyhodí do středního pásma a čeká na soupeře.
     
    01:33
    Nashville právě vstřelil branku!
    Netrvalo to ani celé dvě minuty a hosté jdou ve Vancouveru do vedení. Vyplatilo se jim tedy hned na začátku úvodní dvacetiminutovky zatlačit a předvádět aktivní hokej. Obránce Predátorů P. K. SUBBAN obdržel zpoza branky Anderse Nilssona k pravému mantinelu touš poté, co se k němu příhodně odrazil od hrazení. Ještě si mohl kotouč zpracovat na hokejce a vymyslet nějakou kličku, ale místo toho okamžitě zakončoval z první. Puk sice netrefil ideálně, leč i tak zaplachtil nad rameno gólmana Canucks. Ten vůbec nestihl reagovat. Domácí musí hned na začátku duelu dohánět náskok soka. Bez asistence.
    01:33 P. K. Subban - 0:1
     
    02:51
    Arvidsson v další šanci, ale Nilsson jeho pokus z prostoru před brankovištěm zastavil.
     
    03:05
    Del Zotto neměl čas na lepší rozehrávku, a tak z obranné třetiny pouze nahodil do středního pásma. Potom už gólman Canucks opět po zákroku lapačkou přerušuje hru.
     
    03:48
    Nadále platí, že se domácí mají problém dostat vůbec z obranné třetiny. Jejich první útoku pak založil Daniel Sedin, ten ale nemířil ideálně.
     
    04:15
    První přesilovku v zápase si zahrají Vancouver Canucks, protože útočník Predators Kyle Turris inkasuje dvě minuty za hákování. Dobrá šance pro domácí na vyrovnání.
     
    05:20
    Brock Boeser zkusil střelu bez přípravy, ale trefil jen připravené betony Pekky Rinneho. Nashville se zatím brání výborně.
     
    05:48
    Dokonce měli hosté šanci i ve vlastním oslabení, ale Sisson z pravého kruhu netrefil Nilssonovo zařízení.
     
    06:00
    Ještě před koncem domácí početní výhody to zkoušel bez větší přípravy a z dálky obránce Del Zotto, avšak i jeho šanci Pekka Rinne lapil a přerušil hru.
     
    06:24
    Kyle Turris je zpátky na ledě, a to znamená, že Predators první oslabení duelu v pohodě zvládli.
     
    06:35
    Naopak velká šance na druhé straně. Jeden z hostujících forvardů nahodil puk na Nilssona, načež kotouč trefil tyčku branky Canucks. Kdyby se odrazil jiným směrem, mohlo to být klidně 2:0 pro Nashville.
     
    06:35
    Následuje první komerční pauza, za okamžik pokračujeme.
     
    06:46
    Domácí prohráli další vhazování v obranném pásmu, málem z toho pro ně pramenily nové problémy. Ale tentokrát se kanadský celek zodpovědně ubránil.
     
    07:30
    Chaput jen posunul kotouč za branku Rinneho, tam ovšem nikdo v modrém trikotu nečekal. Vancouver potom aspoň měl šanci dostřídat.
     
    07:45
    Vylučovat se bude také na druhé straně. Troy Stecher vyhodil kotouč přes mantinel, takže jasné dvě minuty za zdržování hry. Uvidíme, co v přesilovce předvede Nashville.
     
    08:24
    Na první střelu v přesilovce Predators stále čekají, zatím spíše kombinují kolem mantinelu a trpělivě se snaží rozhodit pohyb soupeře.
     
    09:13
    Přesilovka hostů se blíží ke konci a Anders Nilsson ještě vůbec nemusel zasahovat. Predators sice jsou v útočném pásmu, ale ani jednou ještě nevypálili.
     
    10:07
    Vancouver je v plném počtu, takže také Canucks úvodní oslabení zvládli. Zatím to nevypadalo, že by mohl být Nashville v přesilovkách nebezpečný.
     
    10:24
    Po ofsajdu Turrise je tu další komerční pauza.
     
    10:35
    Hned po vhazování ve středním pásmu Nashville zavezl puk do útočného pásma, přesněji do pravého rohu. Tam byl aktivnější Hartnell, který dostal Predators do šance.
     
    11:01
    Nilsson si zahrál s kotoučem na svém brankovišti, ale poslal ho jej na nejblíže stojícího obránce.
     
    11:37
    Markus Granlund rozehrál za modrou útočnou čarou dobrou akci pro Kosatky, jeho spoluhráč následně zakončoval zpoza pravého kruhu. A Rinne s klidem přerušil hru.
     
    11:56
    Naopak akce Bonina nevyšla, jen nahodil touš o zadní mantinel, napodruhé už s k němu nedostal a rozehrávala domácí obrana.
     
    12:25
    Po nahrávce Turrise zakončoval obránce Predátorů Ekholm, nicméně Anders Nilsson na střelu dobře viděl, takže neměl potíže schovat kotouč do náruče.
     
    12:30
    Ihned po dalším buly to zkoušel také Roman Josi, avšak i jeho nahození končí v lapačce gólmana Vancouver Canucks.
     
    12:43
    Canucks půjdou do druhé přesilovky, protože Craig Smith držel soupeře, čehož si dobře všimli rozhodčí. Takže ještě před koncem první třetiny je tu další domácí možnost na srovnání skóre.
     
    13:02
    Daniel Sedin tečoval před Rinnem dělovku spoluhráče od modré čáry, puk se odrazil jen za branku.
     
    13:31
    Teď už Nashville vyhodil do středního pásma a Kosatky mají problém se dostat zpátky do blízkosti finského brankáře. Predators jsou hodně důslední.
     
    14:02
    Boeserova dobrá střela z dálky, která skončila jen těsně vedle levé tyče. Navíc pak byli na přihrávky připraveni další hokejisté v modrých dresech, avšak nemířili přesně.
     
    14:38
    Nashville právě vstřelil branku!
    Canucks sice hrají přesilovku, ale prosazují se paradoxně hosté. Vancouver udělal chybu na modré útočné čáře, přičemž úplně zapomněl na dva soupeře, kteří zůstali ukrytí ve středním pásmu. A to Kosatky stálo druhý kotouč v jejich síti. Predators totiž následně unikali ve dvou sami na brankáře, tím pádem bez problému skórovali. Nahrávku před polovinu prázdného zařízení dostal od Johansena VIKTOR ARVIDSSON, jenž v pohodě oslavil svou jedenáctou trefu sezóny. Trápení Canucks pokračuje, přestože jejich přesilovka nejdřív nevypadala špatně. Asistence: Ryan Johansen, Roman Josi.
    14:38 Viktor ARVIDSSON - 0:2
     
    15:34
    Hosté mimochodem vedou v poměru 13:6 na střel, i to svědčí o dosavadní aktivitě a průběhu zápasu na ledové ploše.
     
    16:03
    Irwinovu střelu obrana Canucks vytečovala do ochranné sítě, takže se bude za pár okamžiků vhazovat o levé ruce brankáře Nilssona.
     
    16:20
    Canucks se snaží o aktivitu, ale zatím jim to nenese ovoce. Stecher nedokázal u pravého mantinelu zachytit nahození spoluhráče a vypálit bez přípravy.
     
    16:50
    Teď už mnohem lepší šance pro kanadský tým, ale Stechera vychytal výborně Pekka Rinne. Musel si nicméně hodně vyjet z brankoviště, aby zakročil.
     
    17:36
    Střelu Huttona nikdo netečoval ani nedorazil, takže skončila jen za hostující brankou. Predators jsou na konci první třetiny o něco pasivnější než doposud.
     
    18:28
    Už se hraje závěr první části a hlavně se hraje dlouho bez přerušení. Josi to zkoušel nečekaně bekhendem z pravého kruhu, avšak branku Nilssona přestřelil.
     
    19:08
    Thomas Vanek sice po Ganerově střele přesměroval puk do sítě Rinneho a skóroval, ale gól není uznán! Střídačka Predators si totiž vyžádala kontrolu na videu, zda nešlo o ofsajd. A rozhodčí tuto skutečnost potvrdili.
     
    19:23
    Pokračuje se tedy za stavu 2:0 pro Nashville a domácí tohle může jen mrzet, snížení by je dostalo hlavně do větší psychické pohody.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    To je z první třetiny všechno. Skóre brzy otevřel obránce Nashvillu P. K. Subban a po něm se trefil ve vlastním oslabení také Viktor Arvidsson. Když potom Canucks v poslední minutě úvodní části snížili, branka jim nebyla pro ofsajd uznána. To znamená, že Predators vedou v Kanadě 2:0 a mají před druhou třetinou slibný náskok.
     
    Střely na branku po první třetině

    Vancouver Canucks: 6

    Nashville Predators: 16
     
    Za chvíli začne druhá třetina utkání. Podaří se Vancouveru postupně vyrovnat, nebo naopak Predators rozšíří svůj náskok? Zatím jsou na tom hosté lépe výsledkově i herně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Vancouver po vyhraném buly jen nahodil puk z dálky na Pekku Rinneho, ten potom mohl rozehrávat na útočníky dopředu.
     
    20:26
    Lehké nahození Romana Josiho má Anders Nilsson v lapačce. Gólman Canucks raději neriskoval rozehrávku a pro jistotu přerušil hru.
     
    20:48
    Na ledě produktivní útočné trio Nashvllu, v čele s Kylem Turrisem. Ten dostával nahrávku na levý kruh, ale zakončoval mimo.
     
    20:56
    Domácí hokejista Virtanen musí odejít za katr kvůli vysoké holi a jeho tým tím pádem bude hrát oslabení. Nashville tak po brance v oslabení může přidat i přesilovkový gól.
     
    21:13
    Další rána Romana Josiho, tentokrát bez přípravy. Nilsson ji ale vyrazil před sebe, potom už se obrana Canucks postarala o vyhození přes všechny čáry.
     
    21:55
    A další vyhození do středního pásma, polovina z Virtanenova trestu je pryč a Nashville ani v této početní výhodě zrovna neexceluje.
     
    22:34
    Vancouver nedává soupeři moc prostoru na střely, výborně pokrývá všechna volná místečka. A tak gólman Nilsson nemá v oslabení takřka žádnou práci.
     
    23:05
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tohle bude domácí nejspíš ještě hodně mrzet. Canucks skvěle ubránili oslabení, když nedovolili soupeři skoro žádné lepší zakončení. Jenže není jim to nic platné, protože vzápětí, už při hře pět na pět, znovu inkasují. A to po velmi kuriózní situaci. Obránce Predators P. K. SUBBAN zkusil štěstí a ze středního pásma vypálil dělovku na Anderse Nilssona. Brankář Kosatek si nedal pozor a puk, který měl jasně chytit, prosvištěl kolem jeho lapačky do sítě. Tenhle gól si rozhodně za rámeček nedá. Pro Subbana jde o druhou trefu v utkání. Bez asistence.
    23:05 P. K. Subban - 0:3
     
    23:48
    Vancouver ale nehází flintu do žita a útočí. Markus Granlund zkoušel individuální průnik po levém mantinelu, obrana soupeře jej na poslední chvíli zastavila.
     
    24:24
    Možnost pro Canucks, na trestnou lavici totiž musí za držení na dvě minuty hostující Matt Irwin. Dočkají se domácí snížení?
     
    25:01
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté jsou výsledkově zpátky v zápase. Podařilo se jim docela rychle využít přesilovku. Napoprvé sice neuspěli, když zkusili zakončení z pravého kruhu. Ale potom už skórovali, nahozený kotouč před brankoviště uklidil za Pekku Rinneho ALEXANDER BURMISTROV. Finský maskovaný muž si ještě na kotouč sáhl, ale po zmatku na brankovišti přeci jen inkasuje. Tak uvidíme, zda se ještě Kosatky dokážou zvednout. Asistence: Brock Boeser, Henrik Sedin.
    25:01 Alexandr BURMISTROV - 1:3
     
    25:55
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Markus Granlund – 2 min., vysoká hůl).
     
    26:00
    Nashville právě vstřelil branku!
    Jenže moc dlouho se kanadský celek z branky neradoval. Jestli předtím Vancouver dokázal rychle využít početní výhodu, Predators se to povedlo ještě v daleko kratším čase. Stačilo jediné vyhrané vhazování v útočném pásmu, nahození na branku Anderse Nilssona a Nashvillští už zvedali ruce nad hlavy. Kotouč dostal do sítě FILIP FORSBERG, pro něhož se jedná už o patnáctou trefu sezóny. A je to tím pádem znovu o tři zásahy. Asistence: Craig Smith, Ryan Johansen.
    26:00 Filip FORSBERG - 1:4
     
    27:29
    Máme tu komerční přestávku, za chvíli budeme pokračovat.
     
    27:40
    Už se znovu hraje a Canucks zkoušejí uniknout do nějaké lepší šance. Ale zatím marně, pokus Boesera končí v lapačce Rinneho.
     
    27:55
    Vhazovat se bude u hostující klece.
     
    28:21
    Po delší době jsou domácí aktivnějším týmem na ledě. Další Granlundova střela z dálky, ale nikdo ji netečoval tak, aby překvapila Pekku Rinneho.
     
    29:14
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení, což prospívá rychlosti hokeje na ledě. Do šance se dostali Virtanen a Vaněk, ale druhý jmenovaný Rinneho u tyče nepřekonal.
     
    29:51
    Na druhé straně pro změnu šance pro Turrise, ten už byl ale dlouho na ledě, navíc měl na zádech hned dva soupeře.
     
    30:00
    Vancouver Canucks nyní trochu zbytečně vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    30:23
    Anders Nilsson musel dávat pozor, před jeho zraky se puk snažila tečovat hned dvojice hráčů v bílých dresech. Ale ani jednomu se to nakonec nepodařilo.
     
    30:50
    Máme tu další komerční přestávku, ještě předtím Nilssona prověřil Colton Sissons. Po pauze se bude vhazovat u domácí svatyně.
     
    30:59
    Granlund až moc rychle spěchal do útočného pásma, čároví rozhodčí mu velmi správně odpískali ofsajd. A tak se Canucks budou muset za chvíli snažit znovu.
     
    31:16
    V obrovské šanci Roman Josi, obránce Predators ale z prostoru před brankovištěm nedokázal uklidit kotouč za ležícího Anderse Nilssona!
     
    32:00
    Pekka Rinne vyjel z branky, aby tam pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. To také udělal, potom měl Vancouver na druhé straně problémy se střelou Irwina.
     
    32:45
    Další dlouhá pasáž bez přerušení, čehož zkusil využít Thomas Vanek. Ale forvarda Canucks na poslední chvíli u levého mantinelu zastavil Craig Smith.
     
    33:15
    Na druhé straně hrací plochy šance pro Kylea Turrise, ale nedávná posila Nashvillu z prostoru na pravém kruhu hodně přestřelila horní tyčku.
     
    33:58
    Predátorům taková hra očividně vyhovuje. Čas do konce druhé třetiny plyne a hosté mají náskok o tři zásahy. Je jasné, že se Nashville nikam zbytečně hnát nebude.
     
    34:27
    Roman Josi obkroužil branku a dělal si šance na zakončení, nakonec ale o puk přišel.
     
    34:59
    Del Zotto přišel sice v obranném pásmu o puk, ale potom mu jeden ze spoluhráčů pomohl, takže z toho nebyla větší pohroma pro Vancouver.
     
    35:36
    Ryan Johansen zůstal nikým nehlídaný mezi kruhy, z tohoto prostoru také zakončoval. Anders Nilsson jen tak tak zasáhl betonem.
     
    35:47
    Ještě jedna komerční přestávka ve druhé třetině, potom budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    35:55
    Canucks vyhráli vhazování v obranné třetině a hned se hnali dopředu. Jenže Stecher chyboval u červené čáry a málem dostal do šance soupeře. Nashville má puk na holích.
     
    36:24
    Hostující obránce Weber nahodil puk přes všechny čáry, ale nikdo už ho netečoval, takže se jedná o zakázané uvolnění. Buly po levé ruce Pekky Rinneho.
     
    36:57
    Daniel Sedin nahodil kotouč ze středního pásma, jako první se k němu dostal jeho bratr Henrik. Ten ale nemířil přesně, Rinne mohl zůstat v klidu.
     
    37:10
    Brock Boeser měl na hokejce druhý gól Vancouveru, ale jeho dobrý bekhendový pokus lapil skvěle do lapačky Pekka Rinne.
     
    37:22
    Hned po vhazování u klece hostů další střela, tentokrát ale sražená do ochranné sítě. Canucks se rozhodně nedá upřít snaha, dělají vše pro to, aby skórovali.
     
    37:46
    Znovu nahození na klec Predators, nyní z hokejky Erikssona. Ale Rinne na tuhle šanci dobře viděl, takže neměl problém touš schovat do lapačky a poté přerušit hru.
     
    38:15
    P. K. Subban chtěl dosáhnout ještě ve druhé třetině hattricku. Když se ale napřáhl od modré čáry, svou pumelicí zlomil hokejku a musel si odjet na střídačku pro novou.
     
    38:44
    Burmistrov musel v obranné třetině dávat pozor, aby nechyboval, měl proti sobě totiž dvojici soupeřů.
     
    39:05
    Běží poslední minuta druhé třetiny. Znovu jsou v útočném pásmu domácí hokejisté, ale zatím se nemohou dostat do dobré pozice ke střele.
     
    39:34
    Na druhou stranu to ještě zkusil Ryan Johansen, po něm Roman Josi trefil tyčku. Mohlo to být klidně už o čtyři góly pro Predators.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou druhou třetinu zápasu. Vancouver už se v ní sice taky prosadil, ale dva góly přidali i Predators. A to znamená, že Nashville před poslední dvacetiminutovkou vede poměrně jasně 4:1. Hosté se dnes prosadili při plném počtu hráčů na ledě, v oslabení i přesilovce. Dokáže ještě Vancouver s utkáním něco udělat?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Vancouver Canucks: 19

    Nashville Predators: 31
     
    Pomalu se blíží třetí třetina utkání. Canucks mají dvacet minut na to, aby aspoň vyrovnali, jinak si zapíší do statistik další porážku. Překvapí ještě rozjeté Predators?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Hosté začali i třetí třetinu aktivně, také nyní se hned vrhli dopředu. Ale vše vyřešil pro Canucks v obranné třetině Hutton.
     
    40:21
    Nahození jednoho z beků Vancouveru Pekka Rinne raději schoval do rukavice. Už nerozehrával, protože viděl, že k němu dojíždí dvojice hokejistů v modrých dresech.
     
    40:27
    Znovu hra přerušena, rána Goldobina byl vytečována do ochranné sítě.
     
    41:03
    Granlund dostával na brankoviště nahrávku od Erikssona a první jmenovaný málem dostal puk do sítě. Jen tak tak, že si gólman Predators poradil.
     
    41:20
    Na druhé straně to zkoušel sám Kevin Fiala, ale proti pevně postavené obraně kanadského mančaftu neuspěl.
     
    41:36
    Střelu příklepem v podání Filipa Forsberga schoval Anders Nilsson do lapačky, za okamžik se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    42:09
    Abergovi pomohl s akcí za modrou čarou Forsberg, dvojice nashvllských borců se ale nedostala až do zakončení. Větším komplikacím pro svého brankáře zabránil Pouliot.
     
    42:41
    Nyní se pro změnu vydali dopředu Hartnell a Sissons, druhý z nich zakončoval těsně nad ledem. Branku ale vůbec netrefil.
     
    43:04
    Canucks chtěli po delší době do útočného pásma, ale čároví rozhodčí jim na modré čáře správně odpískali postavení mimo hru.
     
    43:25
    Jemelinova střela tahem od modré čáry měla potenciál, ale nakonec úplně minula zařízení. Na dorážku už potom nikdo v dresu Predators nečekal.
     
    43:57
    Rinne si musel připsat zákrok do statistik po šanci Brocka Boesera, finský gólman domácího mladíka vychytal u tyče pravým betonem.
     
    44:34
    Goldobinova střela orazítkovala zadní mantinel, pak se odrazila zpátky před brankovištěm. Tam už nečekal žádný hráč Kosatek, který by mohl zakončit.
     
    45:12
    Už je ze třetí třetiny více než pět minut pryč a zatím to nevypadá, že bychom měli sledovat nějaké drama. Canuck sice ještě zkouší tlačit, ale jejich šance nejsou velké.
     
    45:46
    Huttonovu střelu od modré čáry zkoušel před Rinnem tečovat Stecher, ale nedokázal to. Potom se Nashville osvobodil aspoň vyhozením do středního pásma.
     
    46:13
    Také Anders Nilsson má práci, i když na něj letělo pouze nahození z dálky. Predators zbytečně už nic neriskují, hlavně si hlídají prostor ve středním pásmu.
     
    46:38
    Další domácí ofsajd, což je příležitost pro komerční přestávku. Po jejím konci se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    47:04
    Dobrá rozehrávka hostů, ale nakonec se neujala, protože na modré čáře dobře zůstala dvojice hráčů Canucks. Potom přeci jen bez přípravy zakončoval Subban.
     
    47:36
    S pukem si zahrál i Pekka Rinne, který ve třetí třetině zatím nemá tolik práce.
     
    47:44
    Kevin Fiala zkusil štěstí na brankovišti, ale kličkou si na Anderse Nilssona nepřišel. Brankář Canucks ho dokázal vychytat lapačkou.
     
    48:15
    Fiala našel na pravém kruhu volného Smithe, jenž přes bránícího hráče zakončoval. I když branku netrefil, Nilsson musel dávat hodně dobrý pozor na situaci kolem sebe.
     
    48:48
    Nashville právě vstřelil branku!
    Nejspíš poslední hřebíček do pomyslné rakve Vancouver Canucks. Tak dlouho nechala domácí obrana soupeře kroužit kolem vlastní klece, až je z toho nakonec pátý gól v síti Anderse Nilssona. Ukázkovou nahrávku na levý kruh obdržel zakončující CRAIG SMITH. Ten neváhal a krásně pověsil kotouč pod horní tyčku. Velkou zásluhu na celé akci mají obránce Ekholm a útočník Kevin Fiala, tihle dva vše začali a zapisují si také finální nahrávky. Asistence: Mattias Ekholm, Kevin Fiala.
    48:48 Craig SMITH - 1:5
     
    50:25
    Canucks ještě pokračují v útočných akcích, ale zatím ne moc úspěšně. Sotva se dostali s pukem za Rinneho branku, přišli tam o kotouč.
     
    50:48
    Nashville nikam nespěchal. V klidu si nechal puk za svým zařízením a počkal, až do hry přijede nová formace. Obě strany začínají tušit, kdo si dnes odnese body.
     
    51:36
    Další pokus Kevina Fialy, nyní z prostoru mezi kruhy. Ale švýcarský útočník s českými kořeny trefil pouze prostor za brankou.
     
    51:57
    Nashville právě vstřelil branku!
    Demolice v podání Predators pokračuje. Útočná formace hostů vedená centrem Kylem Turrisem ukazuje, že jí to poslední dobou opravdu jde, tady máme další důkaz. Právě Turris z pravého kruhu dostal puk před brankoviště, kde stál na dorážku do prázdné klece připravený forvard KEVIN FIALA. Nikdo už mu nedokázal zabránit ve skórování a navíc měl hodně jednoduchou pozici. Uvidíme, co nám ještě zbytek zápasu nabídne, Canucks jsou pod dekou. Asistence: Kyle Turris, Craig Smith.
    51:57 Kevin FIALA - 1:6
     
    52:37
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté stále nemají dost a tohle už je debakl. Útočníci Nashvillu si před brankou Canucks dělají, co se jim zachce. Jako třeba před malým okamžikem Filip Forsberg, který objel celé útočné pásmo, najel k pravé tyči. A když už to vypadalo, že bude zakončovat pod horní tyčku, vybídl místo toho ke skórování úplně osamoceného hráče jménem CALLE JÄRNKROK. Také on, stejně jako předtím Fiala, dával do prázdné branky. Asistence: Filip Forsberg.
    52:37 Calle JÄRNKROK - 1:7
     
    52:48
    Vylučuje se na obou stranách. Domácí Jake Virtanen dostává dvě minuty za hrubost, navíc trest do konce zápasu za nesportovní chování. Ze strany Predators inkasuje dvě minuty za hrubost P. K. Subban. Subban k tomu ještě také dostává trest do konce utkání za nesportovní chování. Navíc Virtanen dvě minuty za vysokou hůl, takže přesilovka pro Predators.
     
    52:48
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Jake Virtanen – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (P. K. Subban – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    52:48
    Také Scott Harntnell dostává po rozmíšce větší trest, rozhodčí se nebáli udělovat trestné minuty, ani za rozhodnutého stavu.
     
    53:10
    Počet hráčů na ledě se srovná, Roman Josi si musí jít sednout za sekání.
     
    54:31
    Už se samozřejmě spíše dohrává, ale uvidíme ještě jednu komerční pauzu.
     
    54:48
    Canucks mají teď k dispozici krátkou přesilovou hru, ale bude trvat jen několik vteřin. Daniel Sedin aspoň stihl zatáhnout kotouč do útočného pásma.
     
    55:11
    Pekka Rinne má puk v lapačce po střela Pouliota, tohle zakončení mu nemohlo dělat problém.
     
    55:40
    Ani jedna strana už se vyloženě nikam nežene. Smith dostával puk na hokejku Fialy, ale švýcarský snaživec zatím další trefu nepřidá, poslal kotouč do ochranné sítě.
     
    56:16
    Sam Gagner nahodil puk nenápadně od modré čáry, Rinne s ním měl problémy, protože těsně před ním nepříjemně poskočil. Ale nakonec to zvládl.
     
    56:31
    Hra přerušena, kotouč totiž skončil na střídačce Predators.
     
    57:06
    Stecher a Vanek se ve středním pásmu pokusili o přečíslení, ale obrana hostů je včas zastavila. Ještě to zkoušel Hutton, avšak ani on neuspěl.
     
    57:34
    Zakázané uvolnění Vancouver Canucks, na které teď domácí vyhodili trošku zbytečně. Hra se tak vrací před Anderse Nilssona, který dnes pravděpodobně dochytá celý zápas, ač sedmkrát lovil puk ze sítě.
     
    58:13
    V posledních dvou minutách už se jen dohrává. Kosatky sice mají puk v útočném pásmu, ale jen u mantinelu, odkud Pekku Rinneho jen těžko ohrozí.
     
    58:50
    Craig Smith si vyměnil puk s Irwinem, první jmenovaný potom zakončoval z dálky. A vůbec ne špatně, tentokrát si ale na Anderse Nilssona nepřišel.
     
    59:15
    Začala poslední minuta třetí třetiny a s jistotou můžeme říci, že také celého utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    Více už se toho dnes nestane. Vancouver Canucks si zapisují do výsledkové listiny další porážku a tím pádem prohlubují své trápení. Znovu se jim podařilo skórovat jedinkrát, ale co je mnohem horších, za zády jejich gólmana skončilo sedm kotoučů. Přitom ještě po první třetině vypadal z domácího pohledu výsledek nadějně, Kosatky prohrávaly jen 0:2. Potom se ale Nashville odvázal, jistý výkon korunoval ve třetím dějství, kdy přidal další tři zásahy. Nakonec Predators na kanadském ledě vítězí jasně 7:1 a zaslouženě berou další dva body do tabulky. Jediný domácí gól vsítil Alexander Burmistrov. Ode mě to je pro dnešek vše, přeji hezký čtvrtek.
     
    Střely na branku v zápase

    Vancouver Canucks: 26

    Nashville Predators: 48
     
    Dnešní utkání sledovalo 16 806 diváků.
     
    Čekoslovenská stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Tři hvězdy utkání

    Craig Smith (NSH) (1 + 2)
    Ryan Johansen (NSH) (0 + 2)
    Filip Forsberg (NSH) (1 + 1) (06:52:21)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 26. Burmistrov (Boeser, H. Sedin) – 2. P. K. Subban, 15. Arvidsson (Johansen, Josi), 24. P. K. Subban, 26. F. Forsberg (C. Smith, Johansen), 49. C. Smith (Ekholm, Fiala), 52. Fiala (Turris, C. Smith), 53. Järnkrok (F. Forsberg)


    Vancouver Canucks: A. Nilsson (Markström) – Edler, Ch. Tanev, Del Zotto, D. Pouliot, B. Hutton, Stecher – D. Sedin, H. Sedin, Boeser – Goldobin, M. Granlund, Eriksson – Gagner, Burmistrov, Vanek – B. Gaunce, Chaput, Virtanen.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ekholm, Jemelin, P. K. Subban, Y. Weber, Irwin – Fiala, Turris, C. Smith – F. Forsberg, Järnkrok, Åberg – Bonino, Johansen, Arvidsson – Hartnell, Sissons, Watson.

    Rozhodčí: Lee, L'Ecuyer – Knorr, Gibbons

    Diváci: 16 806
    bahis siteleri